Vertailussa primerit – joukossa uusi suosikki
Primerit eli meikinpohjustusvoiteet eivät kuulu henkilökohtaisiin suosikkituotteisiini. En ole sellaisia koskaan käyttänyt koska en koe sellaista tarvitsevani, mutta monille tämä tuoteryhmä on yksi ehdottomia meikin kulmakivia. Minkä ymmärrän enemmän kuin loistavasti. Oikealla tuotteella meikin saa todellakin kestämään kauemmin, ihon pinnan taiottua sileäksi, kiiltoa hillittyä ja hipiälle tuotua upeaa kuultoa.
Primereita on pääasiallisesti kahdenlaisia; meikin kestoa lisääviä joiden tärkein raaka-aine on silikoni, ja ihoa heleyttäviä, joissa ei välttämättä tarvita silikonia lainkaan. Jälkimmäisten tärkein ainesosa on helmiäispigmentti ja/tai muunlaiset kiiltopartikkelit. Tässä jutussa paneudutaan meikin kestoa lisääviin primereihin. Tosin muutama niistä tuo myös jonkun verran kuultoa.
Olen saanut blogin kautta erinäisiä primereita, joista valitsin tähän juttuun kolme; IsaDoran, Dermosilin ja Kicksin. L’Orealin Studio Secrets Primerin olen joskus hankkinut itse satunnaisia keikkameikkauksia varten.
Kaikki neljä ovat silikonipohjaisia mutta hyvin erilaisilla koostumuksilla.
.
Dermosilin Primer on joukon kuivin.
Inci: cyclopentasiloxane, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, polymethyl methacrylate, caprylic/capric triglyceride, diacetyl boldine, väripigmenttejä, mica, triethoxycaprylylsilane.
Ainesosaluettelostakin näkee, ettei voide sisällä juuri mitään kosteuttavaa. Tuubia täytyy muistaa ravistaa (se lukee pakkauksessakin) tai aine tulee ulos epätasaisena ”lörönä”.
Minun iholleni Dermosil jättää helposti kuivan näköisiä kohtia. Myös kämmenselälle kokeillessa tulos on sama. Iho jää hyvin mattaiseksi. Silikonikoostumus häivyttää huokosia, mutta vain kevyesti. Vahvempaan blurraukseen vaaditaan paksumpi koostumus. Hyvin peruskamaa.
Kenelle? Erittäin rasvoittuvalle iholle joka ei ole pintakuiva. Plussaa kotimaisuudesta ja hajusteettomuudesta.
L’Orealin Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer on jo vuosia ollut yksi markettipuolen suosituimpia meikinpohjustajia. Eikä ihme. Tämä tökötti nimittäin toimii.
Inci: cyclohexasiloxane, dimethicone, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, silica, acrylates copolymer, disodium stearoyl glutamate, aluminum hydroxide, väripigmenttejä.
Sen erittäin paksu, moussemainen koostumus täyttää huokoset supertehokkaasti, tasoittaa ihon pinnan karheudet ja häivyttää juonteita. Vaaleanpunainen pigmentti heleyttää ihoa. MUTTA. Studio Secrets rullaa ja murustuu helposti. Sitä täytyy annostella hyvin vähän kerrallaan ja mielellään vähän lämmittää koostumusta sormien välissä ennen kasvojen iholle viemistä. Joidenkin iholle se myös on liian kuivaa.
Studio Secrets sisareni leualla – ennen ja jälkeen.
Kenelle? Suurihuokoiselle, karhealle, juonteiselle ja epätasaiselle iholle. Ei ihanteellisin kuivalle iholle.
Tähän tuotteeseen luotan ja tulen käyttämään asiakasmeikkauksissa jatkossakin. Mutta – suurin suosikkini on vielä tuonnempana.
Kicks Face Primer yllättää kosteuttavan tuntuisella, voidemaisella koostumuksellaan. Tunsin jo ennen inciin katsomista että tämä beibi on aivan erilainen. Ja kyllä – pakkaustekstissäkin lukee ”hydrating and nourishing formula”.
Inci: aqua, talc, ethylhexyl methoxycinnamate, phenyl trimethicone, isopropyl isostearate, dimethicone, steareth-2, mica, steareth-21, cyclopentasiloxane, magnesium aluminum silicate, phenoxyethanol, glycerin, diglycerin, sodium dehydroxyacetate, xanthan gum, benzoic acid, disodium edta, lactic acid, dehydroacetic acid, parfum, glucose, benzimidazole diamond amidoethyl urea carbamoyl propyl polymethylsilsesquoxane, ethylhexylglycerin, titaanidioksidi.
Tästä minulla ei valitettavasti ole ihokuvaa, mutta pinta jää kauniin kuulaaksi ja huokoset tasoittuvat kevyesti. Voide kuivuu hetkessä samettisen himmeäksi, mutta ei kuitenkaan yhtään kuivaksi. Erittäin miellyttävän tuntuinen koostumus ja kaunis pinta.
Kenelle? Henkilölle, jolla ei ole ihossa paljon tasoitettavaa tai näkyviä huokosia, mutta jolla on ongelmia meikin keston kanssa. Sopii myös pintakuivalle iholle (todella kuivasta en osaa sanoa).
Ja sitten päästäänkin uuteen ihastukseeni, josta jo tuossa Dermablend makeover -postauksessa vähän vihjasin.
IsaDoran Undercover Face Primer.
Minulla on ollut tämä primer jo ties kuinka kauan, mutta koska primerit eivät tosiaan yleisesti kuulu suurimpiin kiinnostukseni kohteisiin, en ollut edes jaksanut korkata sitä. Olin jo suunnilleen unohtanut sen olemassaolon, kun se yksi päivä osui taas silmiini ”Testausta Odottavien” laatikossa.
No kokeillaan nyt tämäkin pois, ajattelin. Ja jopas..! Koostumus hurmasi minut kertalaakista.
Ensifiilis: sileää, todella miellyttävästi liukuvaa ja kauniisti levittyvää, upea pinta, ei yhtään kuivaa vaikka kuitenkin ”jämäkkää”, ei rullaa…
Muutamalla sanalla sanoen: tätä tuotetta luulisin kalliiksi luksustuotteeksi jos testaisin sokkona! Todellakin ”selektiivinen” tuntu.
Undercover ihollani
Inci on niiiiiin pitkä että en jaksa sitä kokonaan tähän kirjoittaa, laitan ekan neljänneksen: aqua, dimethicone, isododecane, silica, hd/trimethylol hexyllacetone crosspolymer, polysilicone-11, castor oil bis-hydroxypropyl dimethicone esters, coco-caprylate/caprate, nylon-12, cucumis sativus fruit extract, rosmarinus officinalis leaf water, butylene glycol jne.
Undercoverin incissä on Kicksin tavoin vettä (ja muitakin kosteuttavia ainesosia), mikä selittää sen erilaisen tunnun verrattuna perus-silikonipohjaisiin primereihin. Undercoveriin on näköjään jopa leivottu kasviuutteitakin. Niiden merkityksellisyydestä en mene sanomaan (noh, en usko että ne olennaisesti tuotteen toimivuuteen vaikuttavat :D), mutta selvästi koostumukseen on panostettu. Näin moniainesosaiseen primeriin en ole vielä aiemmin törmännyt. Olivat kaikki incin kymmenet ainesosat perusteltuja eli ei, tässä on VOITTAJATUOTE. Ihan älyttömän hyvän tuntuinen primer. En voi muuta sanoa.
Tässä Undercover-vertailu siskoni kasvoilla. Ylempänä paljas iho, alempana Undercover-iho. Huokoset ovat häivyttyneet ja ihon sävy tasoittunut. Ihon pinta on sileä. Voide ei ole rullannut kertaakaan eri kokeilujen yhteydessä.
Yhtä tehokkaasti Undercover ei huokosia blurraa kuin L’Orealin Studio Secrets, mutta se on tietysti koostumuskysymys. Studio Secrets on hyvin paksua ja täyttää huokoset massallaan. Itse pidän Undercoverin notkeasta ja ”kosteamman” tuntuisesta koostumuksesta paljon enemmän.
Vielä leukalähikuva.
Kenelle? No ihan kaikille jotka tykkää käyttää primeria!! :)
Melkein tekee itsekin mieli käyttää vaikka meikki kestää kasvoilla muutenkin. :)
.
Kertokaas omia primer-suosikkejanne. Kuinka moni teistä käyttää säännöllisesti primeria? Käytättekö enemmän heleyttäviä vai meikin kestoa pidentäviä?
Lumpan sekaihon primerin jälkeen ei olekaan ollut mitään. Taidan kotiuttaa isadoran! Oon kauhean arka ostelemaan primereita ku en käytä niitä päivittäin (paitsi shadow insurancea), ei huvittais turhaan maksaa just rullaavasta tuotteesta. Yleensä bilemeikin kestoa yritän pidentää ja siinä lumppa ajoi hyvin asiansa, miinusta siitä että jos kovasti liikaa liikuttelee meikkivoidetta naamalla niin pakkaa sävy muuttua oranssiin.
Aivan HUIKEA ero kasvojen ihossa IsaDoran primerin kohdalla! Itse tarvitsisin primeria etenkin nenän alueella, jossa meikkivoide alkaa päivän myötä liikkumaan ja muhjuuntumaan. Kaikki joita olen aiemmin kokeillut ovat kuitenkin lähteneet rullaamaan ihollani kun olen aloittanut meikkivoiteen laiton.
Pitänee kotiuttaa tämä puteli ja antaa vielä sille mahdollisuus!
Onko tuossa siis muuten jotain sävyä, kun näyttää kädenselälläsi ihan meikkivoiteelta..?
On sävyä, voide on kevyen aprikoosibeigen sävyistä, mutta iholla sävy ei näy, on siis täysin läpikuultavaa. En osaa sanoa miltä tuo näyttäisi ihan todella vaalealla Lumikki-iholla, mutta primereidenhan ei ole tarkoitus näkyä iholla joten en itse asiassa osaa edes sanoa miksi Undercoveriin on ylipäänsä väripigmenttiä lisätty.
Ei näy sävy ainakaan minun supervaalealla iholla.
Jännä miten eri tavalla Isa doran primer toimi omalla naamalla: tuote rullautui muruina pois meikkivoidetta levittäessä, ja sivellin oli joka kerran jälkeen nöyhtää täynnä. Koin sen ominaisuuden siinä määrin epämiellyttävänä, etten toista tuubia enää ostanut, kun kerroksen paksuudella tai kuivumisajallakaan ei ollut vaikutusta.
Onpas tylsää. :( Se on kyllä näiden korkeasilikonipitoisten tuotteiden miinus, että rullautuvat niin helposti. Minulla IsaDoran Undercover on niitä aniharvoja primereita jotka eivät ole näin tehneet, mutta en epäile etteikö niin voi käydä muilla. Hassua, että sama aine, joka pienempinä pitoisuuksina auttaa tuotetta levittymään kauniisti tekeekin sitten suuremmalla pitoisuudella aivan päinvastaista.