Vertailussa parhaat kulmakynät

Nyt juttua kulmakynistä!

 

Suosikit: Dermosil, MAC ja Urban Decay

Minulla on ollut elämäni aikana ruhtinaalliset kolme pitkäaikaista kulmakynäsuosikkia, joista pitkäaikaisin oli Lumenen vanha, jo edesmennyt Arctic Definition -kulmakynä sävyssä Grey Brown 2. Sen koostumus ja sävy olivat täydelliset. Nordic Chic -uudistuksen jälkeinen kynä ei ole ihan yhtä hyvä.

Toisiksi pitkäaikaisin suosikki on Dermosilin kulmakynä, sävy Medium ja kolmas on Urban Decayn mikrokapea kynä Brow Beater.

Urban Decayn löydettyäni olen käyttänyt lähes yksinomaan sitä, ihastuttuani kapeampaan kärkeen. Brow Beaterin sävy Taupe on tuntunut yhtä loistavalta kuin Lumenen ja Dermosilin suosikkisävyjen: toimiva, neutraali harmaaseen taittava ruskea.

Nyt olen löytänyt uuden suosikin MACiltä joka hakkasi nämäkin. Ero on lopulta pieni mutta kuitenkin ratkaiseva.

Katsotaanpa lähemmin.

MACin Eye Brows Styler -kynä on mikrokärkistä ei-teroitettavaa automaattikynämallia, mutta kärki on hitusen paksumpi kuin UD:n.

Sävy Stylized on harmaanruskea ja hieman tummempi kuin UD:n Taupe.

Tavanomaisen teroitettavan kynän kärki on huomattavasti paksumpi kuin mikrokärkisten.

On makuasia millaisesta kärjestä tykkää, toiset tykkäävät piirtää selvempiä viivoja, toiset värittää paksumpaa ja utuisempaa jälkeä.

Minä koen mikrokynän sopivan hyvin nykyiseen meikkikäsialaani, vaikka puuterimainen kenties toimisi edelleen parhaiten; säälittävän ohuissa ja harvoissa kulmakarvoissani kynän piirtojälki jää helposti näkyviin. Kynän piirtojen häivytys onkin aina ollut minusta hieman haasteellista. Siksi kiinnitän erityisen paljon huomiota kynän laatuun; sen täytyy olla juuri sopivan kova ettei pigmenttiä tartu kerralla liikaa eikä jälki näytä vahamaiselta. Sellaisiakin kyniä on, kuten Maybellinen muuten-niin-lupaavalta vaikuttanut Brow Precise Micro Pencil. Toisaalta kynä ei saa olla liiankaan kova ja heikkopigmenttinen.

Tarkalla mikrokynällä saan kulmakarvoihini sen ryhdikkäämmän muodon jota tavoittelen, karussa menneisyydessäni vain väritin kynällä kulmakarvojeni luonnollisen lirun, ohuen ja kaarevan pötkömuodon mukaisesti. Apuahh…

Mielenkiintoisesti, vertailukuvassa UD:n Taupe-sävy osoittautui yllättävän kellertäväksi. Olen aina mieltänyt sen viileän harmaanruskeana, ja siihen nimikin viittaa. Kuitenkin Dermosilin ja MACin rinnalla se on selvästi lämpimämpi.

 

UD:n hieman lämpimämpi sävy on näkyvissä myös iholla. Jännä juttu, en olisi koskaan ”nähnyt” sitä ellen olisi verrannut kyniä rinnakkain tällä tavoin.

Vaikka MACin kynästä ja Stylized-sävystä on nyt tullut uusi lempparini, UD:n Taupe on kenties siinä mielessä minulle parempi, että sävy on hieman vaaleampi. Kovin tummat kulmat tuovat kasvoilleni liian jyrkän kontrastin.

Mikä MACin kynässä tekee siitä Urban Decayta paremman?

 • Kynän koostumus levittyy hieman paremmin kuin UD:n
 • Kynässä on enemmän tavaraa kuin UD:ssa: MACissä on 0,09 g, Urban Decayssa 0,05 g. Ilmankos Urban Decayn kynä loppuu niin älyttömän nopeasti. Edit. MACin kynän sisällöksi löytyy kaksi lukua: MACin sivulla lukee 0,9 g, kynässä itsessään ”net weight 0,09 g”.

Tässä vielä verrokkina Dermosilin Medium-kynä. Ei senkään jäljessä mitään vikaa, pidän vain nykyään enemmän kapeasta mikrokärjestä jolla saa hallitumpaa jälkeä.

Dermosil-kulmat kauempaa.

Kyllä Dermosilin kynä on mielestäni hinta-laadultaan edelleen ykkönen, jos joku kysyy kulmakynävinkkiä. 5,50€ hinnallaan se on ilman muuta taloudellisempi vaihtoehto kuin MAC ja UD. Dermosilin miinuksena tosin verkkokauppaan ja satunnaisiin on tour -myymälöihin rajoittuva saatavuus, kaikki eivät jaksa tilata meikkejä netistä. Postikuluineenkin Dermosilin kynä jää silti monia muita kulmakyniä edullisemmaksi.

.

Saatavuus:

Dermosil Brow Pencil, 5,50€ Dermosilin verkkokauppa

Urban Decay Brow Beater, 24€, Sokos

MAC Eye Brows Styler, 19,90€, Sokos ja Stockmann

Edellinen kulmakyniä ja muita kulmakarvojen meikkaustuotteita vertaillut postaukseni jossa mukana mm. Maybelline, L’Oreal, Sephora ja MACin vanha kynä löytyy täältä.

*

Loppuun MACin meikkitaiteilijan versio kulmakarvoistani Stylized-kynällä:

Kuopion MAC-pisteen meikkitaiteilija meikkasi kulmani siten, että väritti kynällä niin myötä- kuin vastakarvaan, näin tuloksesta tuli tummempi. Itse väritän vain myötäkarvaan.

Jännä juttu; vaikka minusta nämä kulmat tuntuivat oudoilta ja näytin mielestäni jopa kumman näköiselle, kaverini eivät huomanneet mitään eroa. Menin illalla kaverini juhliin ja kyselin kaikilta huomaako joku meikissäni jotain erityistä, eikä kukaan huomannut :D Itse on tottunut näkemään itsensä aina tietyllä tavalla meikattuna ja muille nyanssit eivät ole niin selviä.

P.S. Tämän kuvan oton jälkeen tein itselleni vähän turhan pikaisesti iltameikin (–> olin menossa niihin juhliin), ja tuloksena oli aikamoinen ”Ei tällä tavalla” -meikki :) Tai siis voi sanoa, että en ainakaan näyttänyt hehkuvan nuorekkaalta :D Katsotaan jos laitan tänne joku päivä kuvia ko. meikistä.

 

kauneus
Kommentit (39)
 1. Heh, pakko kysyä kun aihe osuu niin sopivasti ja olen ihmetellyt tätä siitä asti, kun ostin Brow Wizin ensimmäistä kertaa testattavaksi: miten ihmeessä noilla mikrokärkisillä kynillä saa ohuita viivoja? Niissä on ihana selkeä kulma aina kun uuden kynän aloittaa, mutta muutamassa käytössä ne kulmat kuluvat ja kynän kärki pyöristyy. Sen jälkeen jälki on ihan samanlainen kuin vähän tylsistyneessä teroitettavassa kynässä. Ihan kuin tekisin jotain tosi väärin, kun kaikki kehuvat, miten juuri noilla saa tehtyä hiuksenohuita viivoja. Itsellä kaikkein ohuimmat viivat syntyvät ihan vain teroitetulla tavallisella kynällä.

  Joo, ei se niin vakavaa ole:) Mutta hämmentää, ja tietysti kun noita mikrokärkiä näkyy koko ajan enemmän ja enemmän, niin olisi kiva, jos niitä pystyisi käyttämään.

  Itselle muuten paras sävy tähän saakka on ollu ABH:n Taupe. Vähän viileämpi kuin hiusten sävy, ei kellerrä eikä punerra. Eikä koskaan näytä peilistä kesken päivän ”meikatulta”, vaan luontevalta. Voisi tietysti vähän edullisemmaltakin merkiltä vastaava löytyä, varsinkin kun kulmakynä taitaa olla se kaikkein nopeimmin kuluva meikkituote.

  1. miten ihmeessä noilla mikrokärkisillä kynillä saa ohuita viivoja?

   Heh, en osaa vastata tähän muuta kuin että itse saan mikrokärjellä siistimmän ja hallitumman tuloksen kuin terotettavalla peruskynällä. :) Ohuita viivoja en sinällään itse piirrä vaan tavallaan ”väritän” mikrokärjelläkin, ja saan jäljen kohdistettua paremmin ja tasaisemmin haluamaani kohtaan.

   Joo, ei se niin vakavaa ole:)

   Juuri näin ^_^ Mulle kulmakarvat etenkään ei ole vakava asia :D Muuten olisin jo poistunut masentuneena kauneusalan estradeilta… :p

   1. Tässä on muuten varmaan kyse siitä, että värität kulmat. Jos piirtää yksittäisiä karvoja, niin silloin pitää olla hyvin teräväksi teroitettu tavallinen kynä tai pensseli. Itse käytän ABH:n pomadea ja littanaa ohutta kulmapensseliä. Myös Dermosilin kynällä saa koko ajan teroittamalla ohuita viivoja. UD:n ei-teroitettavaa kynää käytin niin, että ”teroitin” sen kärjen esim. sormien välissä talouspaperiin pyöräyttämällä. Näin kulmista saa hyvin aidon näköiset, mutta kulmien laitaamiseen saakin varat aamuisin lähes 10 minuuttia. :)

    Ikävä kommentoida mitään negatiivista, mutta nuo Kuopion MAC-meikkaajan tekemät kulmat ovat mielestäni harvinaisen epäonnistuneet. Jotenkin koko kulman muoto on onnistuttu suttaamaan värittämällä. Omasta mielestäni kulmien parhaita puolia tulisi korostaa niin, että muotoillaan omaa kulman muotoa samalla korostaen kaarta tai kääntökulmaa tai mikä milloinkin on tietyissä kulmissa korostamisen arvoista. (En tiedä saiko tuosta selityksestä mitään selvää). :)

 2. Näköjään hieman ennen kuin postasit tämän, niin ehdin kommentoida tuonne aikaisempaan kirjoitukseen tuosta Urban Decayn kynästä. Ja sen koosta. :)

  1. Kävin vastaamassa sinne :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *