Vertailussa Maybelline Fit Me – ja Lumene Blur -peiteaineet

Minulta on pyydetty pitkään mielipidettä Lumenen suositusta Blur-peiteaineesta, ja täältä se tulee. Vertaan Lumenea toiseen suosittuun päivittäiskosmetiikkasarjan peiteaineeseen, joka on ollut oma suosikkini edullisemmista peiteaineista, Maybellinen Fit Me’hin.

Maybellinen peiteaineesta on yli kymmenen eri sävyvaihtoehtoa, Lumenesta vain kolme.

Maybellinelta käytän sävyä 20 Sand, joka on lämmin beige. Lumenen Blur-sävyissä ei yhtä lämmintä sävyä ole tarjolla, ja niistä valitsin ihoni sävysyvyyttä lähinnä olevan Mediumin. Blurin sävy Light on aivan liian vaalea ja Dark taas liian tumma.

Olen ostanut vertailun tuotteet itse. Maybellinen peittari on ollut minulla käytössä jo vuosia.

Ennen vertailua Lumenen peiteaineeseen en ollut edes tajunnut, miten keltainen sävy Maybellinen Sand tosiaan on..! Lumenen sävy Medium on viileähkö neutraali beige, Maybellinen Sandiin verrattuna suorastaan harmahtava.

Olen pitänyt Sandia ihan täydellisenä iholleni, ja sitä se onkin kesäaikaan, tai kun ihoni päivettyy. Tämä vertailu osoitti minulle, että neutraalimpi sävy sopii iholleni paremmin talviaikaan, vaikka ihossani on oliivinkellertävä vivahde vuoden ympäri.

(Ryhmäkuvissa mun naama erottuu aina keltaisena muiden keskellä :D)

Peiteaineiden ominaisuuksista:

Tuotekuvauksensa mukaisesti Maybelline Fit Me lupaa ”peittää luonnollisesti jättäen ihon raikkaaksi ja luonnolliseksi. Ihon sävyyn sulautuva koostumus ja kevyet pigmentit peittävät ilman maskimaista lopputulosta.”

Lumene Blur taas lupaa ”pitkäkestoista full-coverage-peittävyyttä sekä kevyen tuntuisen koostumuksen joka levittyy tasaisesti ja peittää ihon pienet virheet.”

Oman kokemukseni mukaan peittävyys näissä kahdessa on saman tasoinen, en koe Lumenen Bluria Maybellinea peittävämmäksi, enkä missään tapauksessa ”täyden peiton” peiteaineeksi, vaikka ihan mukavasti se peittää.

Lähtötilanne

Kuvasta näkee, miten kellertävän pinnan Maybelline jättää Lumeneen nähden, ja Lumene on paljon raikkaampi ja kuulaampi.

Kun peiteaine on kunnolla asettunut iholle, Lumene jättää mattaisemman pinnan, Maybellinessa taas on hyvin hienovarainen valoaheijastavuus.

Koostumuksista:

Maybelline on Lumenea ohuempi, Lumenen Blur tuntuu kevyesti ”kuohkealta” ja silikonimaisemmalta. Tämän ymmärtää, kun nimi on ’Blur’, ja blurraava teknologia tulee nimenomaan silikoneista.

Lumenen peiteaineessa silikoneja on tuotteesta valtaosa, ja tässä tapauksessa tosiaan haluamme niitä, kun haluamme blurraavan ja silkkisesti levittyvän pinnan. Pidetäänkö pieni kielijumppa, ja yritetään lausua Blur-peiteaineen sisältämien silikonien nimet: caprylyl methicone, lauryl peg-10 tris(trimethylsiloxy)silylethyl dimethicone, dimethicone, trimethylsiloxysilicate, dimethicone/divinylmethicone/silsesquioxane crosspolymer, polypropylsilsesquioxane, polysilicone-11 sekä triethoxycaprylylsilane.

😄

Maybellinessakin on silikoneja helpottamassa levittyvyyttä, mutta vain yksi, ja haihtuva sellainen: cyclopentasiloxane. (Cyclo-alkuiset silikonit haihtuvat iholta tai hiuksista.)

Maybellinen ja Lumenen peiteaineiden reseptiikka on todella erilainen. Lumene peittää sekä tasoittaa ja häivyttää juonteita silikoneillaan, Maybelline vain peittää.

Kummatkin ovat hyvin ohuita, mutta Lumenessa on kevyt kuohkeus, ja kiitos silikonien, Lumenea voi myös työstää iholla hieman pidempään kuin Maybellinea.

Summa summarum:

 • Kummatkin peittävät yhtä hyvin
 • Kummatkin pysyvät yhtä hyvin
 • Lumene jättää mattaisemman pinnan
 • Lumene blurraa juonteita
 • Maybellinen etu on laajempi sävyvalikoima; sävyjä 11
 • Lumenella sävyjä on vain kolme

Tykästyin kyllä Lumenen peiteaineeseen. Se on iholla oikein miellyttävän tuntuinen ja peittää kiitettävästi. Se myös pysyy hyvin.

Lumenea en kuitenkaan voisi käyttää kesällä, sillä silloin mikään kolmesta sävystä ei sovi iholleni. Blurin tumminkin sävy on iholleni liian viileä ja harmahtava. Puolet vuodesta ihoni vaatii selvästi lämpimän peiteaineen.

Maybellinen eduksi voi siis nähdä huomattavasti laajemman sävyvalikoiman. Lämminsävyinen löytänee sopivan peiteaineen sävyn helpommin Maybellinelta kuin Lumenelta.

Kummatkin hyviä tuotteita! :)

Hinnat (Sokokselta):

Maybelline Fit Me Concealer 8,90€ / 6,8 ml
Lumene Blur Longer Concealer 12,90€ / 8,5 ml

kauneus meikki
Kommentit (18)
 1. Venla / Breezes from My Atlas
  24.2.2021, 13:47

  Toinen ”keltanaama” kyselee, löydätkö yleensä meikkivoidesävyistä suoraan täydellisen matchin vai sekoitatko niitä keskenään tai laitatko pigmenttiä sekaan? Löysin vähän aikaa sitten keltaisen pigmentin jotain verkkokauppatilausta tehdessäni, ja vitsi se on pelastanut mun vanhat, punertavat meikkivoiteet takaisin käyttöön! Tämän postauksen kannalta sopivasti olen tuotakin mietiskellyt lähiaikoina, että onko peitevoiteesta ok käyttää viileämpää sävyä, vai pitäisikö se rajoittaa vain talveen ja kesällä suosiolla etsiä lämpimämpi? Jotenkin oma silmä tottuu omiin kasvoihin ja meikkeihin, enkä enää osaa sanoa, mikä pohjasävy on parempi milloinkin. :D lämpimiä sävyjä on omista lempparipeittareista ollut hankala löytää, eikä näistä hyvää peittokykyä tarjoavista budjettipeitevoiteista meinaa ylitarjontaa olla.

  1. Toinen ”keltanaama” kyselee, löydätkö yleensä meikkivoidesävyistä suoraan täydellisen matchin vai sekoitatko niitä keskenään tai laitatko pigmenttiä sekaan?

   Olen tähän mennessä löytänyt aina hyvät matchit :) Käytän edelleen eniten mineraalipohjaa, ja mineraalipohjan sävy sulautuu ihoon paremmin kuin nestemäisen (koska mineraalit eivät hapetu iholla ja antavat ihon oman sävyn kuultaa läpi). Olen huomannut, että mineraalipohja antaa paljon enemmän ”anteeksi” kuin nestemäinen.

   Mulle käytännössä täydellinen meikkipohjasävy on Alima Puren Beige 03. En tykkää käyttää varsinaisesti keltapohjaisia meikkipohjia, vaan lämpimiä neutraaleita. Neutraalilla vivahteella ikäänkuin neutraloin ihon keltaisuutta.

   Tämän postauksen kannalta sopivasti olen tuotakin mietiskellyt lähiaikoina, että onko peitevoiteesta ok käyttää viileämpää sävyä, vai pitäisikö se rajoittaa vain talveen ja kesällä suosiolla etsiä lämpimämpi?

   Peiteaineen yleinen nyrkkisääntö on, että sen tulisi olla hitusen kasvomeikkiä vaaleampi, ja taittosävy on hyvä valita ihon oman pohjasävyn mukaan.

   Mä en lämpimälle iholle suosittelisi viileää peiteainetta, koska se näyttää harmahtavalta ja tunkkaiselta ja erottuu iholta epäluonnollisena. Talveen sopii siis neutraali sävy, jos ihon lämpö ”tasoittuu” päivetyksen puutteessa. :)

   Lämmisävyinen ja viileäsävyinen henkilö voi usein helposti liukua meikkipohjassa oman pohjasävynsä ja neutraalin sävyn välillä. Neutraalit sävyt ovat siitä kiva sävyryhmä, että niistä löytyy vivahteita sekä lähempänä lämmintä että kylmää päätä. On siis ”lämpimän neutraaleita” sekä ”viileän neutraaleita”. Usein täysin viileälle tai voimakkaan lämpimälle iholle voi sopia myös täysin hypeneutraali sävy, joka ei taita mihinkään.

   Suosittelisin sinulle samaa kuin itselleni ;D, eli hae talvi-iholle neutraali peiteaine. Tai neutraali lämpimällä vivahteella.

   1. Venla / Breezes from My Atlas
    25.2.2021, 10:52

    Kiitos kattavasta vastauksesta! :) Pitäisikin varmaan tutustua mineraalipohjiin paremmin, jotenkin vain on ollut helppoa käyttää meikkivoidetta, kun käytän nestemäistä primeria, peitevoidetta ja usein highligterkin on nestemäinen. Ja toki peittävyyttä kun tarvitsee aika paljon, on nestemäinen ollut aina se oma valinta.

    1. Nestemäisellä meikkivoiteella saa kyllä peittävämmän tuloksen, siinä jauhepohja ei oikein voi kilpailla. Siinä mielessä voin ymmärtää, että peittävyyttä kaipaava valitsee mieluiten voidemaisen meikkipohjan.

     (Itse olin muuten nuorempana toisessa käsityksessä, ja puolustin kovasti mineraalimeikin ”yhtä hyvää” peittävyyttä nestemäisiin verrattuna. Sitten kun oma iho ikääntyi ja muuttui epätasaisemman sävyiseksi, tajusin, että olin ollut väärässä… 🙈 Kyllä mineraaleillakin saa oikein hyvän peittävyyden, mutta ei kuitenkaan yhtä hyvää kuin voidepohjalla – tai täyspeittävyyteen mineraalijauhetta pitäisi sutia naamaan niin monta kerrosta, että tulos alkaisi jo kiristää iholla… :D)

     1. Tuosta syystä mineraalipohja kiristää minulla aina. :D Olenkin ihmetellyt.

 2. Maybelline on ollut oikein hyvä, loppu kesästä menee tuo 20, mutta talvella oltava 06. Ja ne näyttää pakkauksessa hämmentävän saman sävyisiltä.

  1. Siis sulla on kesällä 10 sävy. Da’ !

   1. 😀👍 Kerrankos sitä menee numerot sekaisin..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *