Vertailussa luonnonkosmetiikan kiinteät meikkivoiteet

Vertailussa tänään kolme kiinteää meikkivoidetta! :)

Blogissa on ollut tällä viikolla hiljaista, sillä olen omistautunut vaativaan aurinkovoidetestaukseen ääriolosuhteissa… nojoo, ei nyt ihan.. :D

Aurinkovoiteita on kyllä tullut testattua, enkä ole vielä lomallakaan, mutta tämä viikko kului vesillä purjehtimassa. Purjeveneen kajuutassakin TEAMS-palaverit sujuvat – vähintään Postafenin voimalla -, netti toimii ja läppäri laulaa.

Espoon Gåsgrundetissa kävin mm. kuvaamassa kesäistä luontokuvamateriaalia meidän mainoskuvissa käytettäväksi. :)

Purjehtiminen muuten tosiaan ON vaativimpia mahdollisia ympäristöjä ihon kannalta – jos on koskaan katsonut purjehtijan naamaa niin kyllä tietää :D

Pääsen tänä kesänä mahdollisuuksien mukaan useamminkin veneilemään, ja mukana kulkee kassillinen testattavia aurinovoiteita ^_^ Tämän viikon voiteiden suoritusraportti on tulossa ensi viikolla :)

Mutta nyt päivän aiheeseen eli kiinteisiin meikkivoiteisiin. Vertailussa ovat Lily Lolon, Laveran ja Bohon meikkivoiteet.

Kiinteät meikkivoiteet ovat lähtökohtaisesti nestemäisiä peittävämpiä (eivät aina), mutta muuten niillä ei juuri ole eroa. Makuasia siis, tykkääkö käyttää kiinteää vai nestemäistä.

Olen saanut Lily Lolon meikkivoiteen House Of Organicilta, Bohon meikkivoiteen Bohon maahantuojalta ja Laveran omalta työpaikaltani. House Of Organic myy myös Bohon ja Laveran meikkipohjia.

Laveran kiinteää meikkivoidetta on vain kahta sävyä, Lily Lololla sävyjä on 13 (Suomessa myynnissä 10) ja Boholla neljä.

Boholta sävyä valitessa maahantuojakin myönsi, että niistä oli vaikea löytää juuri sopiva iholleni. Sävyt 01 ja 02 ovat minulle aivan liian vaaleita, mutta sävy 03 (Golden Beige) jo vähän liian tumma. 02:n ja 03:n välillä pitäisi olla yksi sävy. 03 sopinee ihanteellisesti sitten, kun iho on kunnolla päivettynyt.

Laveran 01 on minulle sekin aavistuksen liian vaalea, ja 02 taas liian tumma.

Lily Lolon Cashmere olisi muuten täydellinen, mutta saisi olla hitusen lämpimämpi. Lämpimien Lolojen puolelta taas ei mikään sopinut vaan olivat liian vaaleita tai tummia.

(Toimitus huomauttaa: kyllä vain on huomattavasti helpompi löytää sopiva sävy mineraalimeikkipohjista…!)

BOHO COMPACT FOUNDATION 03 BEIGE DORÉ

15,90€ / 4,5 g

Sävykuvaus: lämmin medium-beige.

Koostumuksista rasvaisin ja kenties kevyiten peittävä. Levittyy vaivattomasti, kauniisti ja tasaisesti. Puuterin tuntee koostumuksessa, mutta pinta ei kuitenkaan jää kuivakaksi.

Kaikin puolin miellyttävä meikkipohja, mutta kestävyys ihollani ei mitään huippuluokkaa. Pinta jää satiinisen hohtavaksi.

Bohon meikkipohjien sävyistä on muuten hyvät swatch-kuvat Hyviksen blogissa.

LILY LOLO CREAM FOUNDATION, sävy CASHMERE

19,90€ / 7 g

Sävykuvaus: neutraali medium-vaalea kaakaobeige. Näyttää ihollani vähän kalvakalta, koska saisi olla lämpimämpi.

Koostumukseltaan Lolon kiinteä meikkivoide on kolmikosta kaikkein kuivakkain. Kuivakkuus ei tunnu levittäessä, vaan Lolon fiilis on sormissa ”hypistellessä” ja iholle levittäessä yhtä notkea ja lähes yhtä rasvaisen tuntuinen kuin Bohossa. Koostumuksen mattaisempi luonne paljastuu kuitenkin iholla, ja pinta kuivuu täysin himmeäksi ja jää kuivemman tuntuiseksi (ja näköiseksi) kuin Boho ja Lavera.

Lolon omilla sivuilla kerrotaan, että Cream Foundation sopii normaalista kuivemmille ihotyypeille. Kannattaa totta kai kokeilla omalla ihollaan eikä jättää vain meikäläisen kokemuksen varaan – jos siis olet kuivaihoinen ja kiinnostunut testaamaan Lolon kiinteää meikkivoidetta :)

Peittävyys Lolossa on asteen parempi kuin Bohon meikkivoiteessa.

LAVERA 2 IN 1 COMPACT FOUNDATION 01 IVORY

19,50€ / 10 g

Sävykuvaus: lämmin vaalea beige. Tämä on kolmikon paras sävy yleisellä tasolla; lämmin ja samalla sopivan neutraali eikä liian keltainen. Helppo sävy, joka sopii monelle suomalaiselle vaaleahipiäiselle.

Laveran koostumus on Lolon ja Bohon väliltä, kermaisen tuntuinen mutta vähän jämäkämpi ja selvästi peittävämpi. Peittävyys on voimakkain, tämä tekee minun mielestäni jo täyden peiton. Pysyvyys oikein hyvä, mutta laitan aina päälle puuterin.

Pinta jää kuultavuus/himmeys-akselilla neutraaliksi, ei valoaheijastavaksi mutta ei kuivakan mattaiseksikaan.

Olen levittänyt kaikki meikkivoiteet kuvissa sormin (tajusin että unohdin mainita levitystavan). Kaikki asettuvat oikein nätisti myös sormin laitettuna, mutta kaikkein kaunein ja tasaisin tulos tulee aina Beauty Blenderillä eli ”munasienellä”. Jostain syystä tykkään kuitenkin laittaa näitä kiinteitä sormin. Asiakkaita meikatessa olen käyttänyt kiinteän meikkivoiteen kanssa myös sivellintä ja sekin toimii.

KOLMIKKO PÄHKINÄNKUORESSA / SANNIN KOKEMUS (eli ihotyyppikuvaukset eivät ole valmistajien):

 • Boho Compact Foundation – miellyttävä koostumus, sopii normaalista kuivalle iholle ja kun haluat kuultavan meikkipohjan, kevyin peittävyys. Extrapisteet kartonkisesta, ympäristöystävällisestä pakkauksesta!
 • Lily Lolo Cream Foundation – miellyttävä koostumus, sopii normaalista sekaiholle ja kun haluat mattaisen meikkipohjan, medium-peittävyys
 • Lavera 2 in 1 Compact Foundation – miellyttävä koostumus (minun makuuni miellyttävin), sopii normaalista sekaiholle, vahva peittävyys (ja edullisin grammahinta!)

Kuulutteko te enemmän kiinteän vai nestemäisen meikkivoiteen käyttäjiin?

kauneus luonnonkosmetiikka meikkivoide
Kommentit (22)
 1. Itse pidän kiinteästä meikkivoiteesta enemmän. Menee pienpään tilaan meikkipussissa. Toisaalta ei ole kai kovin hygieeninen kun laapin sormella peittoa tarvitseviin kohtiin. Purkissa olevat on yleensä tarpeeksi notkeita silmän alle tummuutta kätkemään, niin toimii kai oikeammin peitevoiteena.

  Vain tuo Boho on entuudestaan mulle tuttu ja 02 sävy passeli ympäri vuoden. Ei peitä pahimpia maksaläiskiäni, ei niihin kai mikään pysty.

  Olipas kiva postaus, Laveraa ehkä ostan seuraavaksi, jos keksin sävyn. Nettiostelijana välillä hankalaa.

  1. Toisaalta ei ole kai kovin hygieeninen kun laapin sormella peittoa tarvitseviin kohtiin.

   Joo, tämä on ihan totta – kiinteä meikkivoide ei pidemmän päälle säily kovin hygieenisesti, käytti sitten sormia tai muita meikkivälineitä. Kulkeutuuhan meikkivoiteen pintaan likaa sienestä ja siveltimestäkin.

   Mä käytän näiden levitykseen yleensä sormia tai Beauty Blenderiä, ”munasienellä” toki kaikki levittyy parhaiten mutta kyllä nämä tähän juttuun testaamani asettuvat sorminkin oikein nätisti.

   Laveraa ehkä ostan seuraavaksi, jos keksin sävyn.

   Jos käytät Boholta 02:sta, Laveran kiinteistä sinulle käy ainoastaan 01 tai sitten ei mikään. Laveran Compact Foundationia on vain kaksi sävyä ja 01 on vaaleampi.

 2. Välillä on tullut vahingossa ostettua kiinteitä (esim. ulkomailla myyjä laittanut kassiin väärän tuotteen), mutta ne yleensä unohtuvat meikkipussin pohjalle. Tuntuu, että ne jäävät pyörimään ihon pintaan ja korostavat kuivia kohtia enemmän kuin nestemäiset. Eivät ole kuitenkaan niin kauheita kuin moussemaiset.

  1. Tuntuu, että ne jäävät pyörimään ihon pintaan ja korostavat kuivia kohtia enemmän kuin nestemäiset.

   Tämä on tietysti osin tottakin, sillä kiinteämpi koostumus estää meikkivoidetta asettumasta ihoon yhtä ”ihonmukaisesti” kuin nestemäisellä on mahdollista. Kiinteä meikkivoide jää siis siinä mielessä enemmän ihon pintaan, ja koska kiinteässä on aina mukana myös puuteria, sen koostumus on alttiimpi korostamaan ihon kuivia kohtia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *