Vertailussa Laveran meikkipohjat

Tänään kerron Laveran meikkipohjatuotteista, esittelen uutuudet ja vertailen kaikkien Laveran meikkipohjien ominaisuuksia.

Kuvassa vasemmalla uutuudet: Basis Sensitiv -sarjan suojakertoimellinen sävyttävä päivävoide sekä Hyaluron Liquid -meikkivoide.

Oikeanpuoleisin tuote on Laveran vähemmälle huomiolle jäänyt loistava meikkivoide, joka on Laveran meikkipohjista peittävin. Jostain syystä siitä kuulee tosi vähän, vaikka se on ominaisuuksiltaan ihan fantastinen. Luulen, että vähäiseen huomioon vaikuttaa pari tekijää, joista puhun enemmän tuolla alempana.

Paljas nassu odottaa meikkivoidetta…

Laveralla on neljä eri meikkipohjaa: kaksi sävyttävää päivävoidetta (joista toisen nimeksi sopisi paremminkin BB-voide), yksi nestemäinen meikkivoide ja yksi kiinteä meikkivoide.

KEVYIN: Tinted Moisturising Cream 3 in 1.

Tämä meikkipohja on todella läpikuultava eikä peitä juuri lainkaan, nimensä mukaisesti se onkin sävyttävä kosteusvoide. Itse asiassa en itse edes laske tätä varsinaiseksi meikkipohjaksi.

Sävyjä on kaksi, viileä vaalea ja lämmin/neutraali keskivaalea.

Keskityn mieluummin puhumaan uudesta sävyttävästä päivävoiteesta, joka on minusta henkilökohtaisesti hurjan paljon parempi kuin 3 in 1. :)

Tässä 3 in 1 Moisturising Cream, sävy 02 kasvoillani. Pinta on hyvin kuultava.

Enemmän peittoa tarjoaakin uusi ”Tinted Moisturiser”:

BASIS SENSITIV TINTED MOISTURISING CREAM SPF 10

Basis Sensitiv -linjan uutukainen on ominaisuuksiltaan enemmänkin BB-voide kuin sävyttävä kosteusvoide; se on paljon peittävämpi kuin 3 in 1 -versio ja sisältää aurinkosuojan.

Jännityksellä odotin, miten Laveran ensimmäinen suojakertoimellinen meikki/kosteustuote käyttäytyisi, ja sehän käyttäytyy oikein mallikkaasti! Voide levittyy oikein nätisti ja tekee tosi kauniin pinnan. Tosin parhaan levittyvyyden takaa Beautyblender-sieni, sormin en saa tästä yhtä tasaista.

Oikeastaan en luonnonkosmetiikan meikkipohjia juuri muilla enää levitäkään kuin ”munasienellä”. Jälki on niin ylivertaista muihin välineisiin verrattuna että en keksi syitä miksi enää käyttäisin muita. :)

Suositukseni onkin aina hankkia luonnonkosmetiikan meikkivoiteen kanssa myös munasieni. 👍

Basis Sensitiv Tinted Moisturising Cream tasoittaa ihon sävyä selvästi ja jättää himmeän pinnan. Se pysyy erinomaisesti eikä mössöönny päivän aikana ihoon (ainakaan minun ihooni). Pinta ei jää tahmeaksi eikä tämä välttämättä vaadi päälleen puuteria.

Sävyjä on kaksi, joista vaaleampi Fair Skin on kuvassa kasvoillani. Medium Skin -sävy on niin tumma että sopii vain todella päivettyneelle tai luonnostaan tummalle iholle.

Koostumus on paksun voidemainen. Mineraalisuojakerroin luonnollisesti tuo voiteeseen aavistuksen kuivakkaa tuntumaa, mutta voide ei ole yhtään jähmeää. Kostea munasieni saa käyttäjän unohtamaan vähäisetkin ”kuivakkuudet” ja levittää voiteen kauniisti ja tasaisesti.

Ahkera vesikosteutus pitää ihoni pintakuivuuden aisoissa, ja meikkipohjan takertuminen ihon kuiviin röpelöihin alkaa olla kaukaista menneisyyttä :D

Basis Sensitiv -uutuus on vasta rantautumassa kauppoihin ja kivijalkaliikkeistä sitä on myynnissä tällä hetkellä Kampin Ruohonjuuressa.

HYALURON LIQUID FOUNDATION

Tämä uutuus ei ole virallisesti vielä ulkona, mutta korvaa vanhan Soft Liquid Foundationin pikkuhiljaa ensi vuoden puolella. Hyaluron Liquidia saa jo maahantuojan omasta verkkokaupasta, jos joku on malttamaton :D

Kerronpa Hyaluronista kuitenkin jo nyt, koska se kuitenkin tulee osaksi pysyvää valikoimaa.

Mä tykkään tästä enemmän kuin Soft Liquidista! En tarkalleen ottaen osaa sanoa miksi, sillä kumpikin on koostumukseltaan yhtä ohuita ja jälkikin periaatteessa hyvin samankaltaista. Uutukainen on ehkä kuitenkin kosteuttavampi ja jotenkin siitä tuli heti ”me ollaan kavereita!” -fiilis, tiedättekö mitä tarkoitan :D

Hyaluron Liquid asettuu iholle tosi kauniisti ja tekee juuri makuni mukaista kuulasta, kevyesti valoa heijastavaa jälkeä.

Kasvoillani on sävy 03 Honey Sand, josta näette heti että se sopii ihoni tämän hetkiseen Kreikan jälkeiseen sävyyn paremmin kuin muissa kuvissa näkyvät vaaleammat sävyt.

2 IN 1 COMPACT FOUNDATION

Sitten tämä ”väärinymmärretty” hieno meikkivoide.

Tästä tuotteesta näkee välillä puhuttavan ”meikkipuuterina”, ja puuteria siinä onkin, mistä juontuu nimi ”2 in 1”. Se ei kuitenkaan missään nimessä ole puuterimainen tuote vaan kiinteä, voidemainen meikkivoide.

Compact Foundation on Laveran peittävin meikkipohja, ja vuonna 2014 täysin uudistettu koostumus on fantastisen hyvä. Voide levittyy erittäin notkeasti eikä kuivakkuudesta ole tietoakaan – vaikka koostumuksessa on puuteria. (Itse en ehkä olisi ylipäänsä lisännyt tuotteeseen mainintoja puuterista jos olisin tuotteen kehittäjä, se johtaa mielikuvan kevyesti harhaan…)

Compact Foundationilla saa lähes täyden peiton, ja esimerkiksi minun ihollani tämä on jo liiankin peittävä. (Tietysti peittoaste on makuasia, itse pidän läpikuultavammasta peitosta.)

Moni jupisee, ettei millään tahdo löytää riittävän peittävää luonnonkosmetiikan meikkivoidetta, ja näissä puheissa Laveran Compact Foundation jää usein auttamatta unohduksiin. Luulen sen johtuvan ”meikkipuuteri”-väärinkäsityksestä, tai siitä, että sävyjä on vain kaksi.

Sävyjen vähyyttä voi kenties pitääkin heikentävänä tekijänä, mutta Compact Foundationin vaaleampi sävy 01 Ivory (kuvassa kasvoillani) on tosi hyvä suomalaisen perusvaalean ihon sävy, ja sopii neutraalista lämpimälle vaalealle iholle.

Seuraavan kerran kun haette hyvää, miellyttävän tuntuista peittävää luonnonkosmetiikan meikkivoidetta, antakaas tälle kaverille mahdollisuus! Tämä muuten toimii loistavasti myös paikallisesti käytettynä voimakkaan rosacean ja couperosan peittoon. Messuilla tuli testattua ja myytyä myös siihen tarpeeseen! Tuote on hyvä kiinnittää puuterilla.

Tässä vielä esiteltyjen meikkipohjien kasvoillani näkyvät sävyt.

Basis Sensitiv Moisturising Creamin vaalea sävy taittaa aavistuksen pinkkiin, mutta on riittävän neutraali sopiakseen minullekin – tuli myös testattua ennen Kreikan rusketusta. Compact Foundationin sävy 01 on lämmin vaalea, sävysyvyys vaaleampi kuin Basis Fair Skin’issä.

Hyaluron Liquid sävy 03 on selvä ruskettuneen ihon sävy, ja kun Kreikan valo tästä pikkuhiljaa hiipuu iholtani, tulen talvella varmasti käyttämään sävyä 01 joka on aina ollut minun sävyni Laveran nestemäisissä meikkivoiteissa.

Infoan teitä kun Hyaluron tulee myyntiin, ja teen sitten laajemman esittelyn väriswatcheineen. :)

Jos kuulutte Soft Liquid -meikkivoiteen suuriin faneihin, kannattaa ostaa lempisävyä jemmaan vuoden vaihduttua. Hyaluron Liquid tulee kevään aikana korvaamaan Softin.

Kehitys kehittyy ja meikkivoiteetkin ne vain uudistuu yhä vain nopeampaan tahtiin! :)

Kommentit (18)
 1. Kiitos tiedosta! Soft liquid on aivan ihana, mutta hankalasti levittyvä. Levittyykö tuo uusi Hyaluron-meikkivoide mielestäsi paremmin?

  1. Kyllä Hyaluronissakin on se tietty monille luonnonkosmetiikan meikkivoiteille tyypillinen ”nahkeuden” tunne mikä tulee siitä, että koostumus alkaa imeytymään ja tarttumaan ihoon niin nopeasti. Siksi (kostea) Beautyblender on paras levitykseen :)

   Levitin Hyaluronin tänä aamuna kokeeksi sormin, ja ihan nätisti ja vailla läikkiä se levittyi, mutta täytyy olla nopea ja levittää hyvin vähän kerrallaan. Jos ottaa liikaa kerralla, voi tuloksena olla läikikäs pinta sillä meikkivoide alkaa tarttua ihoon niin nopeasti, ettei kaikkea ehdi levittää kunnolla ennenkuin osa on jo ”jumahtanut” ihoon.

   Neuvoni on kuitenkin ilman muuta käyttää mieluiten munasientä, niin välttyy hankaluuksilta :)

 2. Pakko kysyä, että miten tuota kiinteää meikkivoidetta saa levitettyä? Sillä meikkimunallako? Pyyhkäistäänkö sitä tuosta pannusta suoraan sillä meikkimunalla? Eniten näistä nyt esitellyistä kiinnostais kuitenkin tuo hyaluroniversio, koskapa ihoni on aavistuksen pintakuiva.

  1. Joo, munasienellä levitän myös Compactin :) Tosin onnistuu hyvin siveltimelläkin, mutta munasieni on paras. Sientä painellaan pannun pintaan, ei kannata pyyhkäistä sillä silloin tulee todennäköisesti liikaa :) Toki voi kokeilla mikä annostelutyyli sopii itselle, mutta jo painelemalla sieni nappaa itseensä runsaasti meikkivoidetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *