Vertailu: kallis vs. halpa superkosteuttava kasvovesi

Nyt on luvassa mielenkiintoinen vertailu! Vertailin kahta erittäin kosteuttavaa ja suosikkeihini kuuluvaa luonnonkosmetiikan kasvovettä. Toinen kuuluu markkinoiden kalleimpiin, toinen halvimpiin.

Kyseessä ovat Bybin Mega Mist ja Laveran Hydro Sensation Face Mist. Kumpikin ammentaa kosteuttavan tehonsa erityisesti hyaluronihaposta. Bybin Mega Mist maksaa 36€ / 70 ml ja sen litrahinta on 514€ (hinta on juuri laskenut uuden pakkauskoon myötä, litrahinta oli ennen peräti 698€). Laveran kasvovesi maksaa 10,90€ / 100 ml ja sen  litrahinta on 109€.

Hintapiste sekä ainesosaprofiili näissä kahdessa on hyvin erilainen, mutta kumpikin on mielestäni yhtä kosteuttava iholla. Nyt avataan näiden inci ja perataan ainesosat – mukana myös riippumattoman luonnonkosmetiikan kemistin näkemys!

Aloitetaan tuotteiden yleisesittelyllä.

BYBI MEGA MIST

Bybin Mega Mist on yksi hehkutetuimmista luonnonkosmetiikan kosteuttavista kasvovesistä. Kaikki tuntuvat rakastavan tätä eikä kallis hinta jarruttele ihastusta. Mega Mistin koostumus on täysin vesimäinen, ei yhtään paksu, mutta siinä on kevyesti liukas tuntuma ja se jättää iholle hoidetun tunteen. (Olen eritellyt kasvovesien erilaisia koostumuksia tässä postauksessa.) Kevyesti ruusuinen tuoksu on mieto ja suorastaan arkinen. Mega Mist tuntuu ja tuoksuu arkiselle, mutta on iholla erittäin kosteuttava.

Tuotteen markkinoinnissa esiinnostetut avainainesosat ovat hyaluronihappo, aloe vera, levä, granaattiomena sekä kukkaisvedet.

Mega Mist on stand-alone-tuote eikä kuulu mihinkään Bybin tuoteperheeseen. Se on ollut Bybin valikoimassa alusta saakka ja vakiinnutti nopeasti asemansa bestsellerinä ja asiakkaiden suosikkituotteena.

LAVERA HYDRO SENSATION FACE MIST

Hydro Sensation Face Mist on ”koko perheen” edullisen Lavera-brändin kosteuttava kasvosuihke. Suihke kuuluu syväkosteuttavaan Hydro Sensation -linjaan jossa on tavoiteltu ennen kaikkea raikastavaa ja virkistävää tunnetta. Hydro Sensation -linja lanseerattiin puolitoista vuotta sitten.

Ihotuntuma Laveran kasvosuihkeessa on hyvin saman tyyppinen kuin Bybissä; vesimäinen mutta kevyesti liukas. Iholle jää hoidettu ja kosteutettu tunne, erilainen, kuin täysin vesimäisen ja ei-liukkaan kasvoveden jäljiltä. Tuoksu on raikkaan kukkainen, ehkä vähän merellinenkin, aquatic flowery.

Tuotteen markkinoinnissa esiinnostetut avainainesosat ovat hyaluronihappo ja merilevä.

 

Lähdetään sitten vertaamaan ainesosia. Olen merkannut keltaisella tuotteiden pääasialliset hoitavat ainesosat.

Laveran tuotteen hoitavat ainesosat ovat glyseroli, hyaluronihappo, kurkku-uute, viinirypäleuute, leväuute sekä kolmen ksylitolin yhdistelmä.

Bybin tuotteen hoitavat ainesosat ovat ruusu-, appelsiininkukka- ja sitruunamelissavesi, glyseroli, aloe vera, hyaluronihappo, vihreän teen uute, leväuute ja granaattiomenan siemenuute.

Sannin kommentit hoitavien ainesosien perusteella: tarkkoja pitoisuuksia tuntematta Laveran kasvovedessä on kokonaisuudessaan enemmän humektanttisia eli kosteuttavia ainesosia. Bybin kasvovedessä taas tykkään kukkaisvesistä joilla on monipuolisesti hoitavia vaikutuksia. Bybin koostumus vaikuttaa myös Laveraa antioksidanttisemmalta kiitos vihreän teen ja granaattiomenan.

Pyysin inceistä analyysin luonnonkosmetiikan kemisti Anu Ruohostolta. Ruohosto ei tiennyt mistä tuotteista tai brändeistä on kysymys vaan antoi arvionsa pelkästään ainesosaluetteloiden perusteella. Ruohoston annettua kommenttinsa kerroin hänelle tuotteiden hinnat ja pyysin vielä näkemystä hinta-laatu-suhteesta.

SEIKKOJA, JOTKA VAIKUTTAVAT HINTAAN JA HOITAVUUTEEN

Laveran tuotteessa huomio kiinnittyy alkoholiin, joka on incissä heti veden jälkeen. Bybin tuote on alkoholiton ja sen incissä ylimpänä veden jälkeen on kukkaisvesiä. Seuraavaksi huomio kiinnittyy ainesosien luomupitoisuuteen; Laveran tuote sisältää luomulaatuisia ainesosia (merkattu tähdellä), Bybin tuotteessa ei ole lainkaan luomuraaka-aineita. Kolmantena ammattilaisen silmä huomaa Bybin tuotteessa korkealla sijaitsevat säilöntäaineet (sodium levulinate ja sodium anisate) sekä Bybin sisältämät pinta-aktiiviset aineet. Kemistin kommentti: ”Itse luokittelisin tämän enemmän misellivedeksi kuin tavanomaisesti kasvovedeksi”.

Mitä nämä seikat kertovat koostumuksesta?

ALKOHOLI

Alkoholilla on korkeina pitoisuuksina rasvaa poistava ja desinfioiva vaikutus, se ei kosteuta. Matalammilla pitoisuuksilla se toimii kosmetiikassa mm. muiden ainesosien imeytyvyyttä parantavana sekä säilövänä aineena. Se on tässä ominaisuudessaan edullinen ja tehokas. Lavera on ilmoittanut käyttävänsä alkoholia jälkimmäisessä tarkoituksessa matalina, ei-kuivattavina pitoisuuksina.

Alkoholi ei suoranaisesti ole HURAA!-ainesosa kosteuttavassa tuotteessa, sillä se ei kosteuta. Jos sen pitoisuus kuitenkin on matala ja hoitavia ainesosia suhteessa enemmän, sen vaikutus neutralisoituu ja se on tuotteessa ikäänkuin ”näkymätön” tekninen ainesosa. Alkoholin merkitys Laveran tuotteessa on lopulta ilmeisen neutraali. Se ei ole mikään hyvis mutta ei pahiskaan.

LUOMUAINESOSAT

Anu Ruohosto mainitsee luomuainesosat osana tuotteen hintaprofiilia. Tämä kääntää Lavera vs. Bybi -asetelman mielenkiintoiseksi. Luomuainesosat ovat arvokkaita ja Ruohoston mukaan ne voisivat osaltaan selittää kalliimman tuotteen hintaa. Esimerkkituotteissamme kuitenkin halvempi Lavera sisältää luomuainesosia (kurkku, viininrypäle ja levä) ja kalliimpi Bybi ei. Tästä voimme ainakin päätellä, että Bybin kohdalla hinta tulee jostain muusta kuin ainesosista.

SÄILÖNTÄAINEET

Bybin tuotteessa säilöntäaineet ovat incin keskivaiheilla, seikka, joka kemistin silmissä saa tuotteen vaikuttamaan edullisemmalta kuin verrokkituotteen. Annostus luonnonkosmetiikan säilöntäaineelle on 3-4%, Ruohosto kertoo. Säilöntäaineen sijainti incissä antaa siis vihjeen muiden ainesosien pitoisuudesta.

Summa summarum: kemistin näkemyksen mukaan Bybin tuote olisi näistä kahdesta edullisempi sekä funktionaalisuudeltaan enemmänkin puhdistava kuin hoitava. Hoitavuuden tasoa (-> kumpi on tehokkaampi) on vaikeampi arvioida, koska Laveran koostumuksessa ”kummittelee” alkoholi ja Bybin koostumuksessa taas korkealla sijaitsevat säilöntäaineet. Nämä seikat estävät  arvioimasta, kuinka suuri osuus tuotteissa lopulta on hoitavia ainesosia.

Joka tapauksessa, Ruohosto toteaa lopuksi: ”Näissä molemmissa tuotteissa on useampi raaka-aine, jota kasvovesi ei mielestäni tarvitse.” Ruohoston näkemyksen mukaan formulat on täytetty hyvää tekevillä raaka-aineilla, mutta niiden yksittäiset osuudet eivät vaikuta olevan suuria.

Lopulta todelliset pitoisuudet tietää vain Bybin sekä Laveran tuotekehitys.

Entä meidän käyttäjien kokemus? Inci on yksi tie arvioida tuotteen laatua, käytännön kokemus toinen. Bybin ja Laveran tapauksessa kumpikin on saanut käyttäjiltä kiitosta loistavasta kosteuttavuudesta, ja vaikka Bybi kemistin mukaan on ”enemmän miselliveden kaltainen”, kuluttajien iholla vaikutus on kosteuttava. Myönnän tosin, että enpä ole itse tullut kokeilleeksi Mega Mistiä putsarina. Ihan varmasti se puhdistaa jonkin verran, koska siinä on pinta-aktiivisia ainesosia ja vieläpä useampia sellaisia. Esimerkiksi heptyl glucoside on yleinen misellivesissä käytetty pinta-aktiiviaine ja se on korkealla Bybin incissä.

Oli miten oli: alkoholista ja puhdistavista aineista huolimatta kumpikin kasvovesi tekee sen mitä lupaa: kosteuttaa. Vaikka hintaero on melkoinen, teho tuntuu olevan yhtäläinen. Lopulta kuluttaja valitsee tässä brändin ja fiiliksen; onko oma fiilis hienostuneempaa Bybiä vai marketti-Laveraa.

Kun aiemmin kirjoittelin Instagramin puolella Bybin ja Laveran kasvovesien yhtäläisyyksistä mitä tulee kosteuttavuuteen ja ihotuntumaan, sain vastauksena kommentteja, joissa muutkin ovat todenneet saman. En siis ole yksin kokemukseni kanssa :)

Lopuksi, kummankin kasvoveden plussat ja miinukset

BYBI

+ Erittäin kosteuttava

+ Kosteuttavuuden lisäksi myös antioksidanttinen

+ Sisältää kukkaisvesiä

– Hinta

– Vähän turhan arkinen tuoksu (Sannin mielipide)

LAVERA

+ Erittäin kosteuttava

+ Edullinen

+ Sisältää luomuainesosia

– Sisältää alkoholia, ei paha juttu mutta ei toisaalta välttämätöntäkään

Edit. Unohtui mainita tärkeä juttu 😀 Kun on kyse kasvovesistä, niin kummassakin veden osuus on joka tapauksessa ainakin 90%. Vaikuttavien aineiden osuudet liikkuvat prosenteissa tai niiden kymmenesosissa, hyaluronihappo kosteuttaa jo alle prosentin pitoisuudella. Mitä alkoholiin tulee, vaikka se on incissä toisena, sen pitoisuus voi olla vaikkapa 6%. Mikä ei tee pitoisuudesta kuivattavaa.
 

Oletko sinä kokeillut näitä kasvovesiä? Mikä on sinun kokemuksesi?

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (62)
 1. Ai vitsit, tää oli tosi mielenkiintoinen! Laveraa en ole testannut, Bybi on mulla just nyt käytössä. Täytyy sanoa, että olen tykännyt enemmän Bybiä aiemmin käytössäni olleesta Pure=Beautyn Birch Sap Mististä ja tällainen vertailu näiden kahden kesken olisi todella kiinnostava! Liputan ehkä tuota Pure=Beautya myös sen kotimaisuuden vuoksi. :D

  1. Tuo Birch Sap Mist on myös aivan älyttömän hyvä! 🙌 En ole varma onko se mun iholla ihan yhtä kosteuttavan tuntuinen kuin Lavera ja Bybi, mutta joka tapauksessa loistava kasvovesi lyhyellä ja erittäin pätevällä incillä jossa ei ole mitään turhaa!

 2. Bybistä tykkäsin kyllä, mutta nyt en ole raaskinut ostaa kun edullisempia ihan ok -tuotteita löytyy myös. En koe Bybin tuoksua erityisen arkiseksi, vaan miellyttävän miedoksi ruusutuoksuksi. En tosin ole ruusutuoksujen fani erityisemmin mutta tässä se on mieto ja raikas 👌. Bybissä oli myös huono pumppu-/suutinosa, joka ruikki vähän miten sattuu (ehkä itselleni sattui vain ”huono” yksilö, mutta näin arvokkaassa tuotteessa pitäisi toimia niin, ettei tuotetta mene huti).

  1. Moni kommentoi tuota Bybin suutinta, ilmeisesti joukossa on paljonkin noita ”pärskiviä” suuttimia. Mä en ole koskaan myöskään pitänyt Bybin suutinta kovin hyvänä mutta se ei ole voimakkuudessaan ”pahimmasta” päästä. Suihkutan Bybin kasvovettä ensin kämmenelle ja vien sitten vasta kasvoille koska tuota ei tosiaan ole ihanteellista suihkuttaa suoraan kasvoille. Lopulta hyvin harvassa kasvosuihkeessa on ihanteellisen tasainen, hienojakoinen ja ei-liian-voimakas suihke. Tämä on ilmeisen vaikeaa saavuttaa..! We Care Iconin edesmennessä kasvosuihkeessa on ollut toistaiseksi paras suutin, suihke oli fantastisen hienojakoinen..!

   1. Flown suihkemekanismi on ollut aina poikkeuksetta tosi laadukas ja hienojakoinen. :)

    1. Niin muuten onkin..! Hyvä huomio ja muistutus..! :)

     1. Pakko huikata, että Tata Harperin Hydrating Floral Essence -pullossa on paras kokeilemani suihkemekanismi. ”Suihke” on niin hienoa, että kasvoille suihkuttaessa ei juuri tunnu mitään, vain tasainen, miellyttävä ”raikkauden” tunne. Mutta käsillä taputellessa huomaa kasvoilla tasaisen kosteuden. Tuote itsessään on myös oikein miellyttävä, mutta ei ihan yhtä kosteuttava kuin Bybi. Paremman tuoksuinen tosin mielestäni. :D Minulla myös juuri Bybi käytössä, mutta minullekin on sattunut tuo pärskivä suutin.

      Todella, todella mielenkiintoinen postaus, suurkiitokset tästä Sanni! <3

      1. Kiitos vinkistä, Virpi :) (Ja kiitos kiitoksista..! ☺️)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *