VERSO Skincare – järeää anti-age-hoitoa Tukholmasta

Olen saanut tutustua jälleen yhteen erittäin kiinnostavaan ihonhoitosarjaan. Skandinaavisen minimalismin ystävät ihastunevat myös pakkauksiin. Opiskelijabudjetin ihonhoitajat taas jättänevät sarjan väliin. Sarja näyttää hyvältä, on tehokas ja kallis.

Verso. Kuulostaa vihreältä ja myös tuoksuu siltä, mutta sarja ei ole luonnonkosmetiikkaa. Se ei myöskään ole suomalainen, vaikka nimi johtaa ajatukset äidinkieleemme.

Verso tulee naapurimaastamme Ruotsista.

”Varoitus” – postaus sisältää taas kunnon latauksen ainesosa- ja koostumuspainotteista ihonhoitojuttua. Verso-postaus sopii erityisesti ainesosista, teknologioista ja kosmetiikan vaikutuksista kiinnostuneille ”nörteille” :)

Verso Skincare nojaa vahvasti tutkittuihin anti-age-ainesosiin ja viittaa viestinnässään paljon tieteeseen. Tieteeseen eli ainesosien kemiaan kaiken kosmetiikan valmistus tietysti pohjaa, Pirkka-voiteista Aqualan L:ään, mutta markkinointikielessä tieteellä ”brassailevat” sarjat haluavat korostaa käyttämiensä ainesosien tutkittua tehokkuutta. Joidenkin ainesosien teho kun perustuu enemmän mielikuviin kuin tieteellisiin tutkimuksiin. Esimerkiksi ”elvyttävä harvinainen madagaskarin apila” –> ei tutkittua dataa. ”A-vitamiinin johdannaiset” –> hyvin tutkittua dataa.

Mikäs tämä Verso oikein on?

Käännän vapaasti Verson sivulta. Verson taival sai alkunsa uuteen A-vitamiinijohdannaiseen, retinyyliretinoaattiin, liittyvistä tieteellisistä löydöksistä. Verson perustaja Lars Fredriksson testasi vuonna 2010 retinyyliretinoaattia erilaisilla pitoisuuksilla Tukholman Karoliinisessa sairaalassa, ja kehitti testiensä pohjalta koostumuksen joka osoittautui kahdeksan kertaa tehokkaammaksi ja puolet vähemmän ärsyttäväksi kuin perinteinen retinoli. Tästä nimi — Retinol 8.

Retinyyliretinoaatin mekanismi juonteiden häivytykseen on patentoitu.

Nice to know: Myös Medik8 käyttää retinyyliretinoaattia tähtiseerumissaan, mutta Medik8’n r-retinoate-molekyyli on kapseloitu ja sen pitäisi näin ollen olla vielä tehokkaampi kuin kapseloimaton versio. Ainakin kapselointi mahdollistaa a-vitamiinijohdannaisen pidemmän vaikutusajan ihossa. Ja vieläkin lisää nörttitietoutta: Medik8’n käyttämä hypetetty versio johdannaisesta on kehitetty, missäs muualla, kuin korealaisessa kosmetiikkalabrassa ;) (Lähde.) Mistäs ne innovaatiot usein tulevatkaan… :D

Kyseessä on siis ihan järeä, tehonsa tutkimuksissa todistanut juonteiden-silotus-molekyyli ja tämä luo heti uskottavuutta Verson anti-age-potentiaalia kohtaan.

Even nicer to know: retinyyliretinoaattia voi käyttää myös päiväsaikaan vailla huolta ihon herkistymisestä UV-säteilylle, ominaisuus joka liittyy perinteiseen retinoliin. Toki suojakertoimellista voidetta suositellaan aina voimakkaan UV-säteilyn alueilla, käytti henkilö a-vitamiinituotteita tai ei, mutta r-retinoate ei joka tapauksessa tee ihosta samalla lailla herkempää UV-säteilylle kuin retinoli.

Olen saanut Verson tuotteita testiin Skin City -verkkokaupasta.

1 FOAMING CLEANSER 35 € / 90 ml

Tuotteet on numeroitu käyttövaiheensa mukaan. Ykkösiin kuuluu putsareita ja kuorintoja.

Sain putsareista testiin ’Foaming Cleanserin’, joka tosin ei vaahtoa lainkaan ainakaan minun ihollani. Tämä tuote oli testatuista kaikkein ”vaisuin”, se ei herättänyt oikein minkäänlaisia tunteita. Pyrin kuitenkin kuvailemaan sitä.

Tuotteen koostumus on jotain geelin ja maidon väliltä, mutta se ei tunnu vaahtoavalta geeliltä mutta ei myöskään perinteiseltä puhdistusmaidolta. Käyttöohjeissa neuvotaan sekoittamaan kämmenellä vähän vettä ja Foaming Cleanseria jotta syntyy vaahto, mutta minun käsissäni (tai kasvoillakaan) vaahtoa ei synny. Tuotetta kuvaillaan hellävaraiseksi ja ei-kuivattavaksi. Hellävarainen se varmasti onkin, koska ei sisällä voimakkaasti vaahtoavia ainesosia.

Putsari jättää ihon huuhdellessa hieman nihkeäksi.

2 DAY CREAM WITH RETINOL 8 SK 15 / 0,06% r-retinoate 115€ / 50 ml

Verson kakkosissa on voiteita ja kasvosuihke. (Hassua että seerumit eivät ole kakkosena, ne on numeroitu neloseksi.)

Tuotepakkauksissa ei mainita tuotteiden sisältämää Retinol 8’n eli r-retinoate-pitoisuutta, mutta saan tiedon Skin Cityn asiakaspalvelusta. Day Cream -voiteessa sitä on 0,06%. Retinyyliretinoaatti toimii alemmilla pitoisuuksilla kuin retinoli, joten määrää ei voi suoraan verrata retinoliin. 0,06% on jo tehokas pitoisuus.

Versolla on kaksi erilaista päivävoidetta: tämä alkuperäinen Day Cream sekä kevyempi Daily Facial Fluid. Kasvosuihke, Anti Pollution Mist, suositellaan mielenkiintoisesti laittamaan kasvoille vasta voiteen jälkeen.

Verso Day Cream ei ole ensisijaisesti kosteusvoide, sen voi sanoa heti. (Jään miettimään, olisiko suojakertoimeton Fluid-versio ollut kosteuttavampi.)

Voide ei tunnu kovin kosteuttavalta, mikä selittyy osittain suojakertoimella ja voiteen pääasiallisella anti-age-funktiolla. UV-suodatin-ainesosat vievät aina tilaa kosteuttavilta ainesosilta, sillä niitä on oltava tuotteessa suhteessa paljon muihin ainesosiin nähden jos tuotteelle halutaan ihan oikeasti suojaava kerroin (15 on jo ihan pätevä). Voide tuntuu myös aika jäykältä.

Day Creamin inciä katsoessa ymmärtää miksi se tuntuu siltä miltä se tuntuu; vasta 9. ainesosa on kosteuttava, eikä sekään niitä tehokkaimmin kosteuttavia (butyleeniglykoli). Sen yläpuolella on UV-suodattimia, pehmentäviä ainesosia sekä anti-age-tähtiainesosa niasiiniamidi. Alempana incissä on voiteen kolmas ns. feature-ainesosa, kurkumauute. Se tunnetaan vahvana antioksidanttina.

Voide imeytyy täysin samettiseksi ja jättää himmeän pinnan.

Sanni sanoo: Verso Day Cream vaikuttaa ainesosiltaan ja funktioltaan oikein hyvältä anti-age-voiteelta yleisten ikääntymisen merkkien häivytykseen.

Se häivyttää niin juonteita kuin pigmenttimuutoksia ja kirkastaa ja kiinteyttää ihoa. Käytettyjen pääasiallisten aktiiviainesosien (niasiiniamidi, retinyyliretinoaatti, kurkumauute) teho on tunnettu. UV-suodatin on myös aika ehdoton ainesosa jos haluaa hidastaa ikääntymisen merkkejä. Itse kuitenkin laittaisin ehkä mieluummin UV-suojan kasvoille erillisen aurinkosuojatuotteen muodossa. Makuasia.

3 NIGHT CREAM WITH RETINOL 8 / 0,06% r-retinoate 115 € / 50 ml

Numero kolme käsittää yövoiteet. Niitä on Versolla kaksi: anti-age-vaikutteinen Night Cream with Retinol 8 sekä kosteuttavampi, ihon suojabarriääriä vahvistava Nourishing Cream with Niacinamide. (En näe syytä miksei kumpaakin voisi käyttää myös päiväsaikaan :))

Sain testiin Retinol 8 -yövoiteen. Pidän yövoiteen koostumuksesta enemmän kuin päivävoiteesta, mistä voin heti päätellä kuinka paljon suojakerroin vaikuttaa voiteen kosmeettiseen miellyttävyyteen. Yövoide on miellyttävän täteläinen mutta ei rasvaisen paksu. Imeytyy hyvin ja tuntuu samettiselta, jättää suojaavan mutta ei klähmäisen pinnan. Retinyyliretinoaatin pitoisuus on sama kuin päivävoiteessa.

Sanni sanoo: tämä sopii hyvin myös päiväkäyttöön jos on kiinnostunut Verson anti-age-kasvovoiteista mutta haluaa mieluummin suojakertoimettoman voiteen, ja Fluid-versio tuntuu liian kevyeltä.

4 SUPER FACIAL SERUM WITH RETINOL 8 / 0,1% r-retinoate 135 € / 30 ml

Nelos-numeron alta löydämme Verson seerumit. Niitä on kolme: Serum with Retinol 8, Hydration Serum ja Antioxidant Serum. Sain testiin Retinol 8 -seerumin.

Super Facial Serum ei tunnu lainkaan seerumilta vaan kasvovoiteelta, jopa semisti täyteläiseltä sellaiselta. Minun täytyy laittaa tätä useampi pumppaus koska voide ei levity notkeasti, yksi pumppaus ei leviä koko kasvoille. Tarvitsen 2-3 pumppausta jotta saan koko nassun käsiteltyä.

”Seerumin” kosteusteho riittää varmasti normaalille, seka- ja rasvoittuvalle iholle yksinään, minun on vaikea kuvitella laittavani tämän päälle enää voidetta kun tuote on jo itsessään voidetta. Ennemminkin laittaisin tämän alle nestemäisen kosteusseerumin.

Seerumissa on korkein pitoisuus r-retinoaattia, 0,1%

Sanni sanoo: jos pitäisi hankkia vain yksi Verson anti-age-tuote, ottaisin tämän. Siinä on korkein pitoisuus a-vitamiinia ja siinä on makuuni parempi voidepohja (lesitiiniä, sheavoita, skvalaania, rapsiöljyä) kuin varsinaisessa päivävoiteessa. Yhdistäisin tämän esimerkiksi hyaluronihapposeerumiin, täydellinen pari kosteutukseen ja ikääntymisen merkkien hoitoon kun huolenaiheena on ennen kaikkea juonteet. (Seerumi ei sisällä niasiiniamidia joka taas on parempi ihon kirkastukseen ja huokosten napakoittamiseen.)

5 SUPER EYE SERUM WITH RETINOL 8 / 0,03% r-retinoate 95 € / 30 ml

Vitosen alta löydämme Verson ainoan silmänympärystuotteen.

Koostumus on ohutta ja geelifluidimaista. Yhdellä pumppauksella tulee vähän liikaa tavaraa, osa menee hukkaan. (Tai ei ne hukkaan mene, hieron loput otsan juonteisiin :D)

Minun on ollut testauksen aikana vaikea päättää tuntuuko tämä tarpeeksi kosteuttavalta yksinään vai ei. Toisina päivinä se riittää, toisina kaipaan päälle täyteläisemmän voiteen lukitsemaan kosteutta ja pehmentämään.

Silmänympärysseerumi on kuitenkin fiilikseltään suosikkituotteeni testituotteista.

Sanni sanoo: kokonsa puolesta (30 ml) Super Eye -seerumia voisi oikein hyvin käyttää myös kasvoseerumina. Tämän voi siis nähdä myös edullisempana Retinol 8 -kasvoseerumina :)

*

YLEINEN HUOMIO: vaikka retinyyliretinoaatti tutkimusten mukaan ärsyttää ihoa vähemmän kuin retinoli, kaikki Verson Retinol 8 -tuotteet aiheuttavat ihollani kevyttä kihelmöintiä. Mikään perinteiseen retinoliin perustuva tuote ei ole kihelmöinyt ihollani lainkaan.

Kihelmöinti ei toki välttämättä tarkoita suoraan ihoärsytystä, mutta se on kuitenkin merkki siitä että aine käyttäytyy ihollani toisin kuin perinteinen retinoli. Kihelmöintiä kestää noin minuutin ja sitten se hiipuu. Iho ei punoita, enkä myöskään ole huomannut käytön aikana ihon kuivumista, mikä myös on yleinen kosmetiikan a-vitamiiniin liitetty lieveilmiö.

Olen käyttänyt tuotteita viikoittain (mutta en joka päivä, ja poislukien koko Kreikan matka) lokakuun puolesta välistä saakka. Vielä en pysty sanomaan onko ihoni jotenkin muuttunut retinyyliretinoaatin vaikutuksesta. Se vaatii useamman kuukauden yhtäjaksoisen käytön.

Kuka jaksoi lukea koko postauksen..? :D

Kuvat: Sanni ja Unsplash

Kommentit (36)
 1. Minulla on tuota silmänympärysvoidetta näyte, jonka sain i love me -messuilta (7 ml, reilun kokoinen!). Olen käyttänyt sieltä asti päivittäin, siis lähes 2 kk. Ja siis ylivoimaisesti paras sy-voide mikä mulla on ikinä ollut! Olen 26 v, silmien ympärillä oli kevyitä juonteita/alkavia juonteita,jotka johtuvat pääasiassa varmaan kuivuudesta. Ei ole enää. Tämä sy-voide riittää kosteuttamaan silmänympärysihon ainakin minulla ja häivyttämään juonteet. Minullakin oli alkuun tuota kevyttä kihelmöintiä, mistä mainitsit. Loppui ehkä parin viikon käytön jälkeen? Olen siis iltaisin aina laittanut voidetta. Nyt mietinnässä, raaskisinko ostaa täysikokoisen tuotteen! Näytteestä ehkä 1/3 jäljellä, joten riittoisaahan tämä on.

  1. On kyllä tosi reilun kokoinen näyte…! :-O Siis näin arvokkaaksi tuotteeksi.

   Kiinnostavaa kuulla kokemuksia. Minulle on lähes mahdotonta käyttää mitään tuotteita säännöllisesti ja yhtäjaksoisesti kun testaan blogiin koko ajan uutta (ja tähän sopii sekä surullinen että iloinen hymiö), niin en oikeastaan koskaan voi selvittää yhden tuotteen pitkäaikaisvaikutuksia.

  2. Ohhoh! Tää oli näin kallista tavaraa! Mulla sama näyte odottaa kotona edellisen sy-voiteen loppumista mut voisinkin ottaa tän yökäyttöön ja käyttää Filorgan (mun tän hetken rakkaus!) päivisin loppuun.

 2. Minä luin, nämä jutut kiinnostavat eniten! Mielikuvamarkkinointia vihaan, eihän niin välttämättä saa mitään hyviä lopputuloksia. Haluan tuotteen, joka oikeasti toimii ja syystä. Äidille luin tästä pätkiä ääneen!

  1. Äidille luin tästä pätkiä ääneen!

   :) :) 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *