Karkkipäivä
Karkkipäivä

VERSO Skincare – järeää anti-age-hoitoa Tukholmasta

Olen saanut tutustua jälleen yhteen erittäin kiinnostavaan ihonhoitosarjaan. Skandinaavisen minimalismin ystävät ihastunevat myös pakkauksiin. Opiskelijabudjetin ihonhoitajat taas jättänevät sarjan väliin. Sarja näyttää hyvältä, on tehokas ja kallis.

Verso. Kuulostaa vihreältä ja myös tuoksuu siltä, mutta sarja ei ole luonnonkosmetiikkaa. Se ei myöskään ole suomalainen, vaikka nimi johtaa ajatukset äidinkieleemme.

Verso tulee naapurimaastamme Ruotsista.

”Varoitus” – postaus sisältää taas kunnon latauksen ainesosa- ja koostumuspainotteista ihonhoitojuttua. Verso-postaus sopii erityisesti ainesosista, teknologioista ja kosmetiikan vaikutuksista kiinnostuneille ”nörteille” :)

Verso Skincare nojaa vahvasti tutkittuihin anti-age-ainesosiin ja viittaa viestinnässään paljon tieteeseen. Tieteeseen eli ainesosien kemiaan kaiken kosmetiikan valmistus tietysti pohjaa, Pirkka-voiteista Aqualan L:ään, mutta markkinointikielessä tieteellä ”brassailevat” sarjat haluavat korostaa käyttämiensä ainesosien tutkittua tehokkuutta. Joidenkin ainesosien teho kun perustuu enemmän mielikuviin kuin tieteellisiin tutkimuksiin. Esimerkiksi ”elvyttävä harvinainen madagaskarin apila” –> ei tutkittua dataa. ”A-vitamiinin johdannaiset” –> hyvin tutkittua dataa.

Mikäs tämä Verso oikein on?

Käännän vapaasti Verson sivulta. Verson taival sai alkunsa uuteen A-vitamiinijohdannaiseen, retinyyliretinoaattiin, liittyvistä tieteellisistä löydöksistä. Verson perustaja Lars Fredriksson testasi vuonna 2010 retinyyliretinoaattia erilaisilla pitoisuuksilla Tukholman Karoliinisessa sairaalassa, ja kehitti testiensä pohjalta koostumuksen joka osoittautui kahdeksan kertaa tehokkaammaksi ja puolet vähemmän ärsyttäväksi kuin perinteinen retinoli. Tästä nimi — Retinol 8.

Retinyyliretinoaatin mekanismi juonteiden häivytykseen on patentoitu.

Nice to know: Myös Medik8 käyttää retinyyliretinoaattia tähtiseerumissaan, mutta Medik8’n r-retinoate-molekyyli on kapseloitu ja sen pitäisi näin ollen olla vielä tehokkaampi kuin kapseloimaton versio. Ainakin kapselointi mahdollistaa a-vitamiinijohdannaisen pidemmän vaikutusajan ihossa. Ja vieläkin lisää nörttitietoutta: Medik8’n käyttämä hypetetty versio johdannaisesta on kehitetty, missäs muualla, kuin korealaisessa kosmetiikkalabrassa ;) (Lähde.) Mistäs ne innovaatiot usein tulevatkaan… :D

Kyseessä on siis ihan järeä, tehonsa tutkimuksissa todistanut juonteiden-silotus-molekyyli ja tämä luo heti uskottavuutta Verson anti-age-potentiaalia kohtaan.

Even nicer to know: retinyyliretinoaattia voi käyttää myös päiväsaikaan vailla huolta ihon herkistymisestä UV-säteilylle, ominaisuus joka liittyy perinteiseen retinoliin. Toki suojakertoimellista voidetta suositellaan aina voimakkaan UV-säteilyn alueilla, käytti henkilö a-vitamiinituotteita tai ei, mutta r-retinoate ei joka tapauksessa tee ihosta samalla lailla herkempää UV-säteilylle kuin retinoli.

Olen saanut Verson tuotteita testiin Skin City -verkkokaupasta.

1 FOAMING CLEANSER 35 € / 90 ml

Tuotteet on numeroitu käyttövaiheensa mukaan. Ykkösiin kuuluu putsareita ja kuorintoja.

Sain putsareista testiin ’Foaming Cleanserin’, joka tosin ei vaahtoa lainkaan ainakaan minun ihollani. Tämä tuote oli testatuista kaikkein ”vaisuin”, se ei herättänyt oikein minkäänlaisia tunteita. Pyrin kuitenkin kuvailemaan sitä.

Tuotteen koostumus on jotain geelin ja maidon väliltä, mutta se ei tunnu vaahtoavalta geeliltä mutta ei myöskään perinteiseltä puhdistusmaidolta. Käyttöohjeissa neuvotaan sekoittamaan kämmenellä vähän vettä ja Foaming Cleanseria jotta syntyy vaahto, mutta minun käsissäni (tai kasvoillakaan) vaahtoa ei synny. Tuotetta kuvaillaan hellävaraiseksi ja ei-kuivattavaksi. Hellävarainen se varmasti onkin, koska ei sisällä voimakkaasti vaahtoavia ainesosia.

Putsari jättää ihon huuhdellessa hieman nihkeäksi.

2 DAY CREAM WITH RETINOL 8 SK 15 / 0,06% r-retinoate 115€ / 50 ml

Verson kakkosissa on voiteita ja kasvosuihke. (Hassua että seerumit eivät ole kakkosena, ne on numeroitu neloseksi.)

Tuotepakkauksissa ei mainita tuotteiden sisältämää Retinol 8’n eli r-retinoate-pitoisuutta, mutta saan tiedon Skin Cityn asiakaspalvelusta. Day Cream -voiteessa sitä on 0,06%. Retinyyliretinoaatti toimii alemmilla pitoisuuksilla kuin retinoli, joten määrää ei voi suoraan verrata retinoliin. 0,06% on jo tehokas pitoisuus.

Versolla on kaksi erilaista päivävoidetta: tämä alkuperäinen Day Cream sekä kevyempi Daily Facial Fluid. Kasvosuihke, Anti Pollution Mist, suositellaan mielenkiintoisesti laittamaan kasvoille vasta voiteen jälkeen.

Verso Day Cream ei ole ensisijaisesti kosteusvoide, sen voi sanoa heti. (Jään miettimään, olisiko suojakertoimeton Fluid-versio ollut kosteuttavampi.)

Voide ei tunnu kovin kosteuttavalta, mikä selittyy osittain suojakertoimella ja voiteen pääasiallisella anti-age-funktiolla. UV-suodatin-ainesosat vievät aina tilaa kosteuttavilta ainesosilta, sillä niitä on oltava tuotteessa suhteessa paljon muihin ainesosiin nähden jos tuotteelle halutaan ihan oikeasti suojaava kerroin (15 on jo ihan pätevä). Voide tuntuu myös aika jäykältä.

Day Creamin inciä katsoessa ymmärtää miksi se tuntuu siltä miltä se tuntuu; vasta 9. ainesosa on kosteuttava, eikä sekään niitä tehokkaimmin kosteuttavia (butyleeniglykoli). Sen yläpuolella on UV-suodattimia, pehmentäviä ainesosia sekä anti-age-tähtiainesosa niasiiniamidi. Alempana incissä on voiteen kolmas ns. feature-ainesosa, kurkumauute. Se tunnetaan vahvana antioksidanttina.

Voide imeytyy täysin samettiseksi ja jättää himmeän pinnan.

Sanni sanoo: Verso Day Cream vaikuttaa ainesosiltaan ja funktioltaan oikein hyvältä anti-age-voiteelta yleisten ikääntymisen merkkien häivytykseen.

Se häivyttää niin juonteita kuin pigmenttimuutoksia ja kirkastaa ja kiinteyttää ihoa. Käytettyjen pääasiallisten aktiiviainesosien (niasiiniamidi, retinyyliretinoaatti, kurkumauute) teho on tunnettu. UV-suodatin on myös aika ehdoton ainesosa jos haluaa hidastaa ikääntymisen merkkejä. Itse kuitenkin laittaisin ehkä mieluummin UV-suojan kasvoille erillisen aurinkosuojatuotteen muodossa. Makuasia.

3 NIGHT CREAM WITH RETINOL 8 / 0,06% r-retinoate 115 € / 50 ml

Numero kolme käsittää yövoiteet. Niitä on Versolla kaksi: anti-age-vaikutteinen Night Cream with Retinol 8 sekä kosteuttavampi, ihon suojabarriääriä vahvistava Nourishing Cream with Niacinamide. (En näe syytä miksei kumpaakin voisi käyttää myös päiväsaikaan :))

Sain testiin Retinol 8 -yövoiteen. Pidän yövoiteen koostumuksesta enemmän kuin päivävoiteesta, mistä voin heti päätellä kuinka paljon suojakerroin vaikuttaa voiteen kosmeettiseen miellyttävyyteen. Yövoide on miellyttävän täteläinen mutta ei rasvaisen paksu. Imeytyy hyvin ja tuntuu samettiselta, jättää suojaavan mutta ei klähmäisen pinnan. Retinyyliretinoaatin pitoisuus on sama kuin päivävoiteessa.

Sanni sanoo: tämä sopii hyvin myös päiväkäyttöön jos on kiinnostunut Verson anti-age-kasvovoiteista mutta haluaa mieluummin suojakertoimettoman voiteen, ja Fluid-versio tuntuu liian kevyeltä.

4 SUPER FACIAL SERUM WITH RETINOL 8 / 0,1% r-retinoate 135 € / 30 ml

Nelos-numeron alta löydämme Verson seerumit. Niitä on kolme: Serum with Retinol 8, Hydration Serum ja Antioxidant Serum. Sain testiin Retinol 8 -seerumin.

Super Facial Serum ei tunnu lainkaan seerumilta vaan kasvovoiteelta, jopa semisti täyteläiseltä sellaiselta. Minun täytyy laittaa tätä useampi pumppaus koska voide ei levity notkeasti, yksi pumppaus ei leviä koko kasvoille. Tarvitsen 2-3 pumppausta jotta saan koko nassun käsiteltyä.

”Seerumin” kosteusteho riittää varmasti normaalille, seka- ja rasvoittuvalle iholle yksinään, minun on vaikea kuvitella laittavani tämän päälle enää voidetta kun tuote on jo itsessään voidetta. Ennemminkin laittaisin tämän alle nestemäisen kosteusseerumin.

Seerumissa on korkein pitoisuus r-retinoaattia, 0,1%

Sanni sanoo: jos pitäisi hankkia vain yksi Verson anti-age-tuote, ottaisin tämän. Siinä on korkein pitoisuus a-vitamiinia ja siinä on makuuni parempi voidepohja (lesitiiniä, sheavoita, skvalaania, rapsiöljyä) kuin varsinaisessa päivävoiteessa. Yhdistäisin tämän esimerkiksi hyaluronihapposeerumiin, täydellinen pari kosteutukseen ja ikääntymisen merkkien hoitoon kun huolenaiheena on ennen kaikkea juonteet. (Seerumi ei sisällä niasiiniamidia joka taas on parempi ihon kirkastukseen ja huokosten napakoittamiseen.)

5 SUPER EYE SERUM WITH RETINOL 8 / 0,03% r-retinoate 95 € / 30 ml

Vitosen alta löydämme Verson ainoan silmänympärystuotteen.

Koostumus on ohutta ja geelifluidimaista. Yhdellä pumppauksella tulee vähän liikaa tavaraa, osa menee hukkaan. (Tai ei ne hukkaan mene, hieron loput otsan juonteisiin :D)

Minun on ollut testauksen aikana vaikea päättää tuntuuko tämä tarpeeksi kosteuttavalta yksinään vai ei. Toisina päivinä se riittää, toisina kaipaan päälle täyteläisemmän voiteen lukitsemaan kosteutta ja pehmentämään.

Silmänympärysseerumi on kuitenkin fiilikseltään suosikkituotteeni testituotteista.

Sanni sanoo: kokonsa puolesta (30 ml) Super Eye -seerumia voisi oikein hyvin käyttää myös kasvoseerumina. Tämän voi siis nähdä myös edullisempana Retinol 8 -kasvoseerumina :)

*

YLEINEN HUOMIO: vaikka retinyyliretinoaatti tutkimusten mukaan ärsyttää ihoa vähemmän kuin retinoli, kaikki Verson Retinol 8 -tuotteet aiheuttavat ihollani kevyttä kihelmöintiä. Mikään perinteiseen retinoliin perustuva tuote ei ole kihelmöinyt ihollani lainkaan.

Kihelmöinti ei toki välttämättä tarkoita suoraan ihoärsytystä, mutta se on kuitenkin merkki siitä että aine käyttäytyy ihollani toisin kuin perinteinen retinoli. Kihelmöintiä kestää noin minuutin ja sitten se hiipuu. Iho ei punoita, enkä myöskään ole huomannut käytön aikana ihon kuivumista, mikä myös on yleinen kosmetiikan a-vitamiiniin liitetty lieveilmiö.

Olen käyttänyt tuotteita viikoittain (mutta en joka päivä, ja poislukien koko Kreikan matka) lokakuun puolesta välistä saakka. Vielä en pysty sanomaan onko ihoni jotenkin muuttunut retinyyliretinoaatin vaikutuksesta. Se vaatii useamman kuukauden yhtäjaksoisen käytön.

Kuka jaksoi lukea koko postauksen..? :D

Kuvat: Sanni ja Unsplash

Kommentit (34)

 1. Milla

  Minulla on tuota silmänympärysvoidetta näyte, jonka sain i love me -messuilta (7 ml, reilun kokoinen!). Olen käyttänyt sieltä asti päivittäin, siis lähes 2 kk. Ja siis ylivoimaisesti paras sy-voide mikä mulla on ikinä ollut! Olen 26 v, silmien ympärillä oli kevyitä juonteita/alkavia juonteita,jotka johtuvat pääasiassa varmaan kuivuudesta. Ei ole enää. Tämä sy-voide riittää kosteuttamaan silmänympärysihon ainakin minulla ja häivyttämään juonteet. Minullakin oli alkuun tuota kevyttä kihelmöintiä, mistä mainitsit. Loppui ehkä parin viikon käytön jälkeen? Olen siis iltaisin aina laittanut voidetta. Nyt mietinnässä, raaskisinko ostaa täysikokoisen tuotteen! Näytteestä ehkä 1/3 jäljellä, joten riittoisaahan tämä on.

  • Sanni

   On kyllä tosi reilun kokoinen näyte…! :-O Siis näin arvokkaaksi tuotteeksi.

   Kiinnostavaa kuulla kokemuksia. Minulle on lähes mahdotonta käyttää mitään tuotteita säännöllisesti ja yhtäjaksoisesti kun testaan blogiin koko ajan uutta (ja tähän sopii sekä surullinen että iloinen hymiö), niin en oikeastaan koskaan voi selvittää yhden tuotteen pitkäaikaisvaikutuksia.

  • Mari

   Ohhoh! Tää oli näin kallista tavaraa! Mulla sama näyte odottaa kotona edellisen sy-voiteen loppumista mut voisinkin ottaa tän yökäyttöön ja käyttää Filorgan (mun tän hetken rakkaus!) päivisin loppuun.

 2. Unkki

  Minä luin, nämä jutut kiinnostavat eniten! Mielikuvamarkkinointia vihaan, eihän niin välttämättä saa mitään hyviä lopputuloksia. Haluan tuotteen, joka oikeasti toimii ja syystä. Äidille luin tästä pätkiä ääneen!

  • Sanni

   Äidille luin tästä pätkiä ääneen!

   :) :) 👍

 3. Kuorotipu

  Unohdin muuten varmaan laittaa suostumuksen sähköpostiosoitteen käyttöön arvonnassa :)

  • Sanni

   Mä lisäsin sen sinne sun puolesta ^_^

 4. Marianne

  Täällä kans yks joka jaksoi lukea koko postauksen, hyvin mielenkiintoista iltalukemista :D

  • Sanni

   Jei :) ^_^

 5. Belladonna

  Helsvatin kallista, ja korealaistausta herättää mielikuvan siitä, että eläinkokeita ei ole vältelty. Silti hyvä analyysisi tuotteista herättää toiveita kokeilla tätä sarjaa :)

  • Sanni

   Versolla ei ole korealaistaustaa. :) Korealainen labra liittyy jutussa mainitun kilpailijan Medik8’n käyttämään kapseloituun versioon r-retinoaatti-molekyyleistä, tämä molekyyli on kehitetty Koreassa.

 6. Sohovaperna

  Kevyesti luin koko tekstin. Selkeä ja luotettava postaus.
  Tietojani saa käyttää.

 7. Nimetön

  taas olennaisten asioiden äärellä, mutta mä saisin varmaan päänsäryn, jos päivästä toiseen katselisin noita väärinpäin olevia numeroita xD en kyllä aina ymmärrä, mitä helkkaria pakkaussuunnittelijat miettivät.

  tiedätkö, onko tän sarjan käyttämä skvalaani kasvi- vai eläinperäistä?

  • Sanni

   tiedätkö, onko tän sarjan käyttämä skvalaani kasvi- vai eläinperäistä?

   Voin yrittää ottaa selvää :)

   Mun mielestä nuo nurinpäin olevat numerot on nin hienot…! ^_^ :D

 8. Ninneri

  Mä oon saanu jostain päähäni ajatuksen etten voi vielä näin kolmekymppisenä aloittaa anti-age tuotteiden käyttöä, koska sitten ne ei enää toimi kun niille olis oikeasti tarvetta. En usko että tällä ajatuksella on mitään tekemistä todellisuuden kanssa, mutta se kuitenkin vaikuttaa ostopäätökseen kun joku ihonhoitotuote on loppu ja etsin uutta sen tilalle.
  Nyt mietin kuitenkin että pitäiskö ostaa joku retinolipohjainen seerumi yövoiteen alle, josko se tehoaisi otsalla vähitellen syvenevään vaakaryppyyn.. (pohtiva emoji tähän :D)
  Nää on kyllä sen verran hintavia että taidan tutkia mitä vaihtoehtoja muilla valmistajilla on :)

  • Sanni

   Itse suosittelisin aloittamaan a-vitamiinipitoisten tuotteiden käytön vasta kun iholla alkaa jo selvästi näkyä ikääntymisen merkkejä, se ei siis ole (mielestäni) ihanteellinen ennaltaehkäisevään anti-age-hoitoon kuten vaikkapa antioksidantit. Eli niin kauan kun iholla ei tosiaan vielä näy selviä juonteita ja veltostumista, pitäytyisin ”kevyemmissä” tuotteissa kuten juuri antioksidanttisissa ja laadukkaita kasviöljyjä sekä hyaluronihappoa sisältävissä.

   Oletko miettinyt onko otsallasi näkyvä juonne ilmejuonne vai ikääntymisestä johtuva..? Oma kokemukseni on että kosmetiikan anti-age-ainesosat eivät hurjan tehokkaasti vaikuta otsan ilmeryppyihin koska alue on niin voimakkaassa liikkeessä ja ryppy on syntynyt mekaanisesti.

   Joka tapauksessa, jos sinun tekee mieli kokeilla otsaryppyyn jo jotain ”järeämpää” kuin kosteusvoidetta, voit ihan hyvin sivellä juonteen kohdalle paikallisesti retinoliseerumia. A-vitamiini on lähestulkoon kiistatta kaikkein tehokkain kosmetiikan muodossa oleva, pinnallisesti käytettävä juonteita häivyttävä ainesosa. Joten jos juonteisiin haluaa pureutua eikä iho ole yliherkkä retinolille (tai muille tehokkaille a-vitamiinijohdannaisille kuten tälle r-retinoatelle) niin retinoli on paras keino millä lähteä liikkeelle :)

   Nää on kyllä sen verran hintavia että taidan tutkia mitä vaihtoehtoja muilla valmistajilla on :)

   Tsekkaa Medik8’n ja Paula’s Choicen tuotteet, ne ovat ainakin luotettavia ja sisältävät oikeasti tehokkaan pitoisuuden retinolia :) Ovat myös hieman edukkaampia kuin Verso, poislukien Medik8’n R-retinoate-seerumi. Näillä merkeillä on myös kokeilukokoja. Skin City myy kumpaakin merkkiä ja heillä on aina ilmaiset postikulut, vink vink ;)

   • Ninneri

    Totta se on todennäköisesti osittain ihan vaan ilmeryppy, mulla on sen verran raskaat silmäluomet että kohotan kulmiani melkein huomaamatta koko ajan jotta näkökenttä olis suurempi :)
    Joo hyaluronihapposeerumi (MIKÄ KAMALA SANA! :D) mulla onkin jo käytössä, Ordinaryn buffet just loppu niin ostin taas Evolven seerumin pitkästä aikaa niiden Black week -alesta. Kiitti vinkistä, sisäinen laihialainen hyrrää tyytyväisenä! :D

    • Sanni

     Ollos hyvä :) :)

 9. Kristalli

  Mä luin loppuun ja olin itseasiassa vähän pettynyt, että ”joko se loppui” :D Tää on mulle sitä mielenkiintoisinta sisältöä jota lukisin mielelläni paljon enemmänkin, kosmenörtteily on ilmeisesti mun juttu. Erittäin mielenkiintoista ja sujuvasti kirjoitettu, tätä lisää :)

  • Sanni

   Mä luin loppuun ja olin itseasiassa vähän pettynyt, että ”joko se loppui” :D

   <3 ^_^ Jee :)

 10. Sonja

  Helposti sain luettua loppuun! Juuri ehti kurssitauolla :) Mielenkiintoinen kirjoitus. Mulla alkaa tulla pieniä juonteita, joten tämä on varmaan sitten vielä liian tujua. Olen 30v. Tuleeko mieleen tuotetta jota voisi tässä vaiheessa laittaa silmänympärysiholle? Olisiko kyseessä sitten ihan vain silmänympärysvoiteet? Seerumit yms taitaa yleensä olla tarkoitettu muille alueille.
  On kyllä mahtavaa että nykyään painotetaan sitä, että tuotteiden täytyisi oikeasti toimia eli ei jäädä vain mainoslauseiden varaan 😊 Varmasti suuri osuus on ollut somella ja blogeilla tässä muutoksessa.

  • Sanni

   Vastailen myöhemmin illalla tai viimeistään huomenna :) (En välttämättä tänään enää ehdi.)

   • Sonja

    Jes kiitos! 😊

  • Sanni

   Noniin, nyt aikaa :)

   Oletko siis tähän saakka käyttänyt ollenkaan silmänympärysvoidetta tai muuta erillistä tuotetta sy-iholle? Se ei ole välttämätöntä, ja kasvovoide sopii oikein hyvin sy-iholle mikäli se ei aiheuta oireita. Sy-iho on herkempi, ohuempi ja usein myös kuivempi kuin iho muualla kasvoissa, siksi erillinen tuote voi olla perusteltu. Kaikki kasvovoiteet nimittäin eivät välttämättä sovi sy-iholle, mutta kokeilemalla tämä selviää helposti :) Seerumeitakin voi hyvin käyttää sy-iholla mikäli seerumin käyttöohjeet eivät erikseen neuvo muuta.

   Minusta silmänympäryksiä kannattaa hoitaa niiden kunnon ja tarpeen mukaan. Jos sy-alue on selvästi erilainen kuin iho muualla kasvoissa, käyttäisin sille eri tuotetta. Itse esimerkiksi käytän silmänympäryksillä täyteläisempiä ja anti-age-vaikutteisempia tuotteita kuin muualla kasvoissa.

   Jos sinulla on vasta vähän juonteita näkyvissä, keskittyisin kosteuttavaan ja vapailta radikaaleilta suojaavaan hoitoon. Avainsanoja siis erityisesti hyaluronihappo ja antioksidantit. Esimerkiksi L300-sarjan Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide on hyvä ja edullinen tärppi, se samalla kosteuttaa ja pehmentää tehokkaasti. Antioksidanttista hoitoa siinä tosin ei ole. Yksi tosi hyvä, ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin sopiva silmänympärysvoide on Mádaran Smart Antioxidants Eye Rescue Cream, se on ladattu antioksidanteilla sekä kahdella eri hyaluronihapolla. Se lupaa myös häivyttää turvotusta ja silmänalustummuutta, näihin lupauksiin en välttämättä itse aina usko mutta tykkään tämän voiteen koostumuksesta ja ihotunnusta kovasti :) Ko. voide on tulossa lähiaikoina myös blogiesittelyyn yhdessä muutaman muun sy-voiteen kanssa.

   • Sonja

    Kiitos vastauksesta! :)
    Joo, olen käyttänyt silmänypärys voidetta ja välillä laitan kasvovoidettakin silmänympäryksille. Olen käyttänyt myös Lumenen Lähde seerumia ja hoitovettä, hyvä tietää että niitä voi laittaa silmänympäryksille mikäli ohjeet ei neuvo toisin. Varsinaista hyaluronihappoa sisältävää silmänympärysvoidetta mulla ei ole ollut.
    Pidän siis hyaluronihapon mukana, ja voisin lähteä hakemaan antioksidantteja mukaan ihonhoitoon. Kiitos noista tuotevinkeistä :) Madaran laitan ostoslistalle :) Kiitos vielä kattavasta vastauksesta! Mulla oli jostain syystä mennyt antioksidantit jotenkin ohi, kaikki retinolit, hapot sun muut on vienyt huomion :D

    Tähän sun kommentiin vastaaminen oli hankalaa mobiilissa, joten jätin vastaaminen siihen asti että pääsen koneelle. No koneella oli sama homma. Kun nyt aamulla yritin avata tämän postauksen kommentit, sen Nassukka-postauksen kommenttilaatikko aukesi… Päädyin sitten googlaamaan tämän postauksen että pääsin suoraan oikeaan postaukseen… Toivottavasti blogipohjaa tosiaan korjataan. Uusimpaan postaukseen kommentointi toimii siis hyvin (tai jos on selaimen sivulla vain yksi postaus auki), mutta jos yrittää kommentoida vanhempaan postaukseen, uusimman postauksen kommenttilaatikko aukeaa. Hämmentävää. Voi olla ettei aina käy näin, mutta mulla tapahtui tämä sekä mobiilissa että pöytäkoneen selaimella.

    • Sanni

     Mulla oli jostain syystä mennyt antioksidantit jotenkin ohi, kaikki retinolit, hapot sun muut on vienyt huomion :D

     Heheh ^_^ Kyllähän näitä ainesosia riittää… :D Antioksidantit voi nähdä yleishyödyllisenä ainesosryhmänä ihan kaikille ihoille tyypistä tai iästä riippumatta, ne ovat tehokkaiden kosteuttajien kanssa ihon paras ystävä :)

     Tähän sun kommentiin vastaaminen oli hankalaa mobiilissa

     Voi huokaus näitä blogipohjan ongelmia… :/ Olen laittanut kommenttilaatikon ongelmasta jo aiemmin viestiä A-Lehtien it-tuelle mutta näköjään sen korjaamisessa kestää. Laitoin taas uuden viestin, toivottavasti he ehtisivät pian keskittyä tähän.

    • Sanni

     En tiedä näetköhän tätä enää mutta sain it:ltä tällaisen vastauksen:

     ”Olemme testanneet tuota kommentointia nyt useammalla eri laitteella ja selaimella, mutta emme saa toistettua tuosta millään, että se nakkaisi aina siihen uusimman postauksen kommentointikenttään. Voisiko tuolta käyttäjältä kysyä, mitä laitetta ja selainta hän käyttää?”

 11. Mari

  Mä tykkään just näistä sun analyytisistä tuotepostauksista. Näistä saa valtavasti tietoa ja pohjaa omille tuotevalinnoilleen. Lisää näitä jos vaan jaksat kirjoittaa niin tämä tyttö kyllä lukee!
  Enemmän harmittaa kun joku bloggari esittelee jonkun oikeasti minua kiinnostavan tuotteen silleen pintapuolisesti ”tuntuu kivalta iholla ja sisältää hyviä,hoitavia aineita” siis täh. I want more!
  Sun tyyli missä on ensin faktat tuotteesta ja perään oma ihotuntu/kokemus omalla iholla on hyvä kombo. Eihän se tuote kaikkien iholla samalta tunnu mutta saa siitä jo jonkun käsityksen tuotteesta. Joko sanoin että tykkään näistä?!

  • Sanni

   Joko sanoin että tykkään näistä?!

   :) <3 <3

   Kivaa! ^_^ Onhan nämä aika pitkiä ja raskaita lukea mutta joku aina jaksaa lukea :)

 12. TerhiT

  Hyvin jaksoi lukea, koostumus- ja ainesosajutut ovat niitä mielenkiintoisimpia juttuja! Minullakin on I Love Me -messuilta saatu Verson silmänympärysvoide testissä. Onneksi tuotteiden mukaan oli laitettu esite, jossa kerrottiin mahdollisesti esiintyvästä kihelmöinnistä. Minä en ole ollenkaan nyt tuohon Verson designiin ihastunut, ei näytä ollenkaan hyvältä ja sitten tuo kikkailu väärinpäin olevilla numeroilla on ärsyttävää. Verso tarkoittaa käänteistä, käännetäänpä numerotkin ihan väärinpäin… Hinnat ovat kalliimpaa hintaluokkaa, melkeinpä luksusta, mutta se ei näy purkki designissa. Pelkistetty, valkomusta ts. ”skandinaavinen” ei edusta minulle luksusta. Mutta jos unohdetaan tuo pakkausdesign, niin ehkä Versosta löytyisi ratkaisu ihon pigmenttiongelmiin, eivät näytä lähtevän halvemman hintaluokan tuotteilla :(

 13. Jonttu

  Jaksoin helpostikin lukea loppuun. :)

  Minua kuluttajana ärsyttää, jos etenkin täällä länsimaissa nimetään tuotteita vastoin normaaleja käytäntöjä siten, ettei kuluttaja voikaan nimen perusteella päätellä tuotteen käyttötarkoitusta.

  • Sanni

   Millainen olisi esimerkki tällaisesta nimeämisestä..?

   • Jonttu

    Siis kuten tässä postauksessa laitoit esim. seerumin lainausmerkkeihin, kun käyttäisit sitä mieluummin kosteusvoiteena.

    • Sanni

     Joo, minä käyttäisin sitä mieluummin voiteena, ja voidemainen sen koostumus onkin :)

     Mutta kun kirjoitit näin:

     ettei kuluttaja voikaan nimen perusteella päätellä tuotteen käyttötarkoitusta.

     Niin onhan valmistaja kuitenkin tarkoittanut sen käytettäväksi myös seerumin omaisesti voiteen alla. Eli käyttötarkoituksen voi kyllä päätellä. Käyttöohjeissa lukee, että voi käyttää yksinään tai voiteen alla. Ihanteellisesti seerumi-tyyppisen tuotteen koostumus on tietysti nestemäisempi koska tehoaineet imeytyvät yleensä paremmin nestemäisestä tuotteesta, mutta jostain syystä Verso on päätynyt voidemaiseen seerumiin. Jos tapaisin Verson kehittäjän niin varmasti kysyisin miksi :) Silmänympärysseerumissa kuitenkin on perinteisempi seerumikoostumus, mistä voi päätellä että Retinol 8 -aktiiviaine ei itsessään erityisesti ”vaadi” voidemaista ympäristöä imeytyäkseen optimaalisesti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.