Karkkipäivä
Karkkipäivä

Venus Naked Skin Re-visited

Viimeinen, kokoava katsaus Braunin kotikäyttöiseen valoimpulssilaitteeseen.

(Uudet lukijat voivat käydä lukemassa laitteen tarkemmat tiedot tästä postauksesta. Sain laitteen vuoden alussa kokeiltavaksi Braunilta.)

VenusNakedSkin_1

Kuten kerroin syyskuussa, olin onnistunut nukuttamaan karvat jatkamalla aloitusvaihetta vielä puolitoista kuukautta. Laitteen ohjeissa kerrotaan, että aloitusvaihe kestää 3-6 kk, ja itse siirryin ylläpitovaiheeseen 4 kuukauden jälkeen. Mikä sitten osoittautui liian varhaiseksi. Osoitan edelleen (mielestäni hyvin perusteltua) kritiikkiä käyttöohjeita kohtaan – mistä asiakas voi tietää, jatkaako aloitusvaihetta 3, 4, 5 vai 6 kuukautta? Braunilta ei osattu vastata minulle tähän kysymykseen.

No, olin kuitenkin tyytyväinen kun olin syksyllä saavuttanut karvojen optimaalisen ”unitilan”. Mutta kuinkas sitten kävikään? Laite oli jäänyt minulta Ahvenanmaan asuntooni ennen Kreikan matkalle lähtöä, eikä minulla Kreikasta tultua ole ollut aikaa käydä Ahvenanmaalla – ennen kuin nyt. Ylläpitovaiheen käsittelyni olisi ollut lokakuussa. Karvat ovat luonnollisestiki tehneet comebackin.

Koska olin erittäin mieltynyt karvattoman bikinirajani huolettomuuteen, aloitin nyt koko käsittelysyklin alusta. Vaikka vaivalloista tämä tulee olemaan.

VenusNakedSkin_3

Yksi laitteen käytön (kirjamellisesti) suurimmista haasteista on sen koko. Vaikka Naked Skin on toki saatu hyvinkin kompaktiin kokoon verrattuna hoitolalaitteisiin, on se kuitenkin aika massiivinen kapistus kanniskeltavaksi mukana. Kun aloitusvaiheen 14 päivän välein tapahtuviin käsittelyihin täytyy sitoutua pysyvän tuloksen varmistamiseksi kuudeksi kuukaudeksi, niin sehän tarkoittaa sitä, että puolen vuoden ajan elämä on suunniteltava niin, että laite varmasti on ulottuvillasi aina kahden viikon välein. Minun kaltaiselleni paljon matkustavalle ja eri asuntojen välillä liikkuvalle ihmiselle tämä on lopulta aika hankalaa.

Kun syyskuun alussa lähdin Ahvenanmaalta, ei laite yksinkertaisesti mahtunut matkatavaroihini. (Olin elätellyt toivetta että mies tulisi hakemaan minut autolla, mutta se ei sitten onnistunutkaan.) Laite vie laukustani yli kolmanneksen. Ja kun en ehtinyt jatkamaan ylläpitokäsittelyjä aikataulun mukaan, joudun nyt siis aloittamaan koko homman alusta. Tai haluan, sehän on oma päätökseni. :) Edessä siis jälleen puoli vuotta zäpäyttelyä joka toinen viikko…. Jos haluan lähteä parin viikon matkalle, niin tämä köntys pitäisi raahata mukaan. Hyvästit käsimatkatavarareissailulle…

VenusNakedSkin_4

Käyttökokemukset ja kritiikki pähkinänkuoressa:

+ Pysyvä tulos kun jaksaa sitoutua aloitusvaiheeseen

+ Kun hoidettavana vain pieniä alueita kuten kainalot tai bikiniraja, käsittely on nopeaa ja suhteellisen vaivatonta. Se vie vain muutaman minuutin.

+ Kivutonta

– Suuri koko hankaloittaa laitteen mukanakuljetusta

– Pieni käsittelypää tekee suurten alueiden käsittelyn erittäin aikaavieväksi

– Käsiteltävien alueiden seuraaminen on haastavaa, ja on vaikea saada varmuutta siitä ettei ”zäpäytä” samaa kohtaa kahdesti (valoimpulssin saa ampua yhteen kohtaan vain kerran). Geelipinta ei käytännössä toimi niin, että pystyt sen avulla seuraamaan minkä alueen olet jo käsitellyt.

– Laitteen käyttöohjeissa sanotaan, että käsittelypää ampuu valoa vain silloin, kun se on ihoa vasten = turvallista, sillä valoon ei saa katsoa. Käytännössä olen kuitenkin huomannut, että hoitopää ei vaadi ihokontaktia ollakseen ”valonampumisvalmiudessa”. Ampumisvalmiuteen vaikuttaa geelikerros. Kun hoitopää on geelin kuorruttama, se tulkitsee saavansa ampua, ja käsiosan merkkivalo syttyy vaikkei laitteen ja ihon välillä ole kontaktia. Jos painat tuolloin vahingossa nappia, ammut valoimpulssin ”ilmaan”. Tämän ei pitäisi olla vaarallista ellet satu samalla myös katsomaan valoon.

Onko joku teistä hankkinut Naked Skinin kaveriksi kotiin? Millaisia kokemuksia teillä on?

Kommentit (20)

 1. Minna

  Hmm, meneekö multa jotain ohi, mutta eikö laitetta voi ottaa pois isosta alkuperäislaukusta ja laittaa se vaikka muovipussiin tms.??

  • Sanni

   Laite on ilman laukkuakin aika painava ja ”kömpelö”, mutta olet oikeassa että tokihan sen voisi kuljettaa ilmankin laukkua ja säästää edes vähän tilaa.

 2. Tiuku

  Minä ostin blogisi innoittamana Philipsin Lumean. Ensin aioin ostaa tuo venuksen, mutta vertailtuani tuotteita nettiarvostelujen perusteella, päädyin Lumeaan. Etuna on se, ettei tarvita geeliä. Toinen ”etu” mielestäni on, että Philipsin käyttöohjeissa ei puhuta mitään siitä, ettei samaa kohtaa saisi käsitellä kahteen kertaan, vaan kehotetaan jopa käymään läpi hoidettava alue ”limittäin”. Eli laitetaan aina vähän edellisen kohdan kanssa päällekkäin. Lumea on myös pienen hiustenkuivaajan kokoinen, eikä muita lisäosia tarvita, joten kulkee kyllä tarvittaessa mukana hyvin.

  Olen käyttänyt laitetta nyt kolme kertaa ja olen jo tässä vaiheessa erittäin tyytyväinen tuloksiin. Kaikissa arvosteluissa melkeinpä (koskiva ne Lumeaa tai Venusta) manataan käsittelyn hitautta, mutta minun mielestäni homma käy nopeasti. Saan käsiteltyä sääret, käsivarret, kainalot ja bikinirajan reilussa puolessa tunnissa. Ja hommanhan voi tehdä vaikka telkkaria katsellessa. Ja kun tätä vertaa ainaiseen sheivaamiseen, joka minun pitäisi tehdä joka päivä, jos haluaisin täysin sileän ihon, on vaiva mielestäni aika pieni.

  Mielenkiintoista nähdä, mitkä ovat lopulliset tulokset, ja kauanko hommaa täytyy jatkaa. Lumean käyttöohjeissa muistaakseni tuon aloitusvaiheen pituudeksi on mainittu kaksi kuukautta (voin muistaa väärinkin, en nyt jaksa etsiä käyttöohjetta käsiini) ja kehotetaan jatkamaan, jos ei tarvittavia tuloksia ole tullut tuohon mennessä.

  Maksoin omasta laitteestani vajaa 300 e. Kyllähän tuo hinta todellakin kirpaisi, mutta jos saan sillä karvankasvun hillittyä, niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Kauneushoitolassa hintaa olisi tullut monta tonnia. Olen kokeillut kaikkia muita karvanpoistotapoja, mutta ne eivät minulle sovellu. Epiloidessa, vahatessa jne. ongelmana ovat sisäänpäin kasvavat karvat ja sheivatessa näppylät ja heti seuraavana päivänä ilmestyvä sänki.

  • Sanni

   Lumean käyttöohjeissa muistaakseni tuon aloitusvaiheen pituudeksi on mainittu kaksi kuukautta

   Oho, onpas eroa Venukseen..! Kuinka monen päivän/viikon välein käsittely toistetaan?

   Ja ei geeliä… eli valoa ammutaan kuivalle iholle..?

   Saan käsiteltyä sääret, käsivarret, kainalot ja bikinirajan reilussa puolessa tunnissa.

   Wow…! Sun pitäisi tehdä joku opastusvideo niille lukuisille muille jotka kiroilevat käydessään kroppaa läpi parikin tuntia… ^_^

   Kiva kun kävit jakamassa kokemuksia!

   • Tiuku

    Noniin, nyt jaksoin kaivaa käyttöohjeet :) Eli siellä sanotaan, että hoito on toistettava ensimmäisen kahden kuukauden aikana kahden viikon välein, jonka jälkeen ihon pitäisi olla sileä ja karvaton. Ylläpitovaiheessa hoito toistetaan 4-6 viikon välein.

    Ja ihon suoraan iholle ammutaan. Minun ihoni ei tuosta ainakaan ärsyynny, vaikka onkin superherkkä muuten. Ihoärsytyksestä varoitetaan kyllä käyttöohjeessa ja olinkin varma, että saan jotkut järkyttävät reaktiot. Mutta ei tosiaan mitään, edes punoitusta.

    Jessiille, joka kyseli avusta tummiin paksuihin karvoihin: minulla on juuri sellaiset, ja tämän kolmen käsittelykerran jälkeen tosiaan tuloksia on tullut. Ei ole sisäänkasvaneita karvoja tullut yhtään. Se on ollut minulle tosi iso ongelma muissa karvanpoistomenetelmissä. Ei ole auttanut, vaikka on kuorinut ja kosteuttanut ihoa joka suihkukäynnin yhteydessä.

    En koskaan ikinä mihinkään blogeihin kommentoi, mutta tää asia oli niin lähellä sydäntäni, että ajattelin jakaa kokemukset :) En nimittäin löytänyt mitenkään kauheasti arvioita laitteista ennen ostopäätöstä. Jospa tästä olisi muille apua.

 3. Jessii

  Olisi kiva kuulla, että onko joku jolla on paksua mustaa karvaa, saanut tästä apua. Harveneeko tai oheneeko käytön jälkeen. Entä saako laitteen käytön välissä epiloida, vahata tai ajella karvoja tai oletko Sanni huomannut, että vähenikö sisäänpäin kasvaneet karvat. Ja saako muuten sitä geeliä ostaa jostain erikseen, jos yrittää sitoutua käyttöön moneksi vuodeksi.

  • Sanni

   Entä saako laitteen käytön välissä epiloida, vahata tai ajella karvoja

   Tarkoitatko, että saako ajella hoitokertojen välillä? Saa kyllä.

   oletko Sanni huomannut, että vähenikö sisäänpäin kasvaneet karvat.

   Minulla ei ylipäänsä kasva niin helposti karvat sisäänpäin, joten en osaa arvioida tuota. Minulla ei ole tainnut koskaan kasvaa karvat sisäänpäin biksualueella, säärissä kyllä niin on käynyt silloin tällöin (mutta sille alueellehan en ole valoimpulssia kokeillut).

   Ja saako muuten sitä geeliä ostaa jostain erikseen

   Saa ostaa, sitä myydään samoissa paikoissa missä itse Naked Skin -laitettakin.

 4. iitu

  Onpa mukava kuulla että valoimpulssikarvanpoisto siis todella toimii, sillä olen ollut vähän skeptinen asian suhteen. Kunhan budjetti sen sallii, niin ostan tuollaisen. Sitä odotellessa täytyy epiloida.

 5. Luuli

  Hei! Olet ennenkin vertaillut ns luksus voiteita/seerumeita ja markettituotteita. Osaatko sanoa miten l’oreal skin perfection seerumi eroaa kalliimmasta lancome dreamtone seerumista? Olen miettinyt tuota lancomea itselleni (kuiva.herkkä, hieman punaisia arpia) mutta hinta on melko paljon opiskelijalle :/ tai osaisitko suositella jotain seerumia ihotyypilleni? Luonnonkosmetiikka poislukien. Ei sopinut iholleni :( miten muuten jos seerumin sanotaa tasoittavan ihosävyä niin tapahtuuko pisamille mitään, eikai ne häviä pois poskiltan:o

  • Sanni

   Osaatko sanoa miten l’oreal skin perfection seerumi eroaa kalliimmasta lancome dreamtone seerumista?

   Sekä Dreamtone että Skin Perfection ovat tulleet myyntiin sen jälkeen kun itse lopetin vakituiset työt kosmetiikkamyyjänä, joten en ole ehtinyt tuotteisiin juurikaan tutustua. Google kuitenkin tietää kertoa minulle, että L’orealin Skin Perfection on Lancômen Visionnairen markettiversio, ei Dreamtonen. Skin Perfectionissa on samaa LR2412-yhdistettä kuin Visionnairessa. Eli marketista löytyy nyt siis Genifiqueta vastaava Youth Code ja Visionnairea vastaava Skin Perfection. Dreamtone on niin uusi lanseeraus, että sen markettiversiota saamme varmaan vielä hetken odotella. :)

   osaisitko suositella jotain seerumia ihotyypilleni?

   Herkän ihon seerumeita löytyy mm. Lumenelta (Sensitive Touch) ja RENiltä (Evercalm Anti-Redness). Ihon sävyä tasoittavia ja arpia hoitavia seerumeita minulle ei valitettavasti tule mieleen. Mutta sitten on sellainen tuote kuin Bio Oil, joka ei varsinaisesti ole seerumi, mutta sen lupaukset kuulostavat juuri siltä mitä hoitotuotteelta haet (auttaa vähentämään arpien näkymistä, tasoittaa ihon sävyä ja hoitaa kuivaa, ärtynyttä ihoa). Tsekkaa öljyn tiedot täältä:
   http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/BIO-OIL

   Kyseessä on sekä kasvoille että vartalolle tarkoitettu öljy. En osaa sanoa miten ohutta/nopeasti imeytyvää tuo on, eli voiko sitä käyttää päivällä päivävoiteen alla. Mutta se voisi sopia sinulle vaikka yöhoidoksi. Tuotteen inci ei minusta ole mitenkään hurjan vakuuttava, mutta jostain syystä monet ”kohkaavat” siitä ja kai se on monilla toiminutkin. Olen saanut siitä näytteen mutta en ole ehtinyt edes avata pulloa.

   miten muuten jos seerumin sanotaa tasoittavan ihosävyä niin tapahtuuko pisamille mitään, eikai ne häviä pois poskiltan:o

   Mitään tieteellistä faktaa minulla ei ole asiaan heittää, mutta järkeni sanoo että eivät pisamat ainakaan missään nimessä häviä. Saattavat mahdollisesti himmetä.

   • J

    Minusta Bio Oil ei tee kertakaikkiaan yhtään mitään arville tai ihon sävylle. Kosteuttaa ihan hyvin kylläkin. Enkä usko, että voi käyttää päivällä ellei sitten ole ihan superkuiva iho… Ainakin minulle jo pieni määrä saa ihon kiiltämään.

 6. lanttuleikkuri

  Ensiksikin Sanni, kiitos ihanasta blogistasi. Luin puhelimella vanhoja kirjoituksia ja kuulemma tästä tykkäät, kun lukijat kiittää. Joten siitä rohkaistuna kiitän.

  Mulla on 100 euron lahjakortti Stockalle ja tämä on ollut mielessä siitä asti kun olet ensimmäisen kirjoituksen asiaan tehnyt. Haluaisin hirveästi ostaa, mutta minun karvat ovat vaaleat ja vaaleisiin tämä ei kuulemma tehoa, plääh :(.

  Miksi et käytä tätä jalkoihin ?

  • Sanni

   Luin puhelimella vanhoja kirjoituksia ja kuulemma tästä tykkäät, kun lukijat kiittää. Joten siitä rohkaistuna kiitän.

   Hihii, kiitos lanttuleikkuri! :)

   En käytä Naked Skiniä säärikarvoihin kun se on niin aikaavievää, ja mun säärikarvat on niin harvat ja hennot että ne ajelee tosi nopsaan perinteisin keinoinkin. Bikinirajan ajelua olen sen sijaan aina inhonnut kun alue on niin herkkä, ja tuntuu tosi kivalta kun sen voi Naked Skinin avulla unohtaa.

 7. mirkku

  Itteäniki himottais kokeilla tuota! On vaan niin kallis että en tiedä raaskiiko jos ei pian tehoakkaan.. Olisikohan täällä lukijoiden joukossa ketään jolla olisi kokemuksia jostain toisen merkkisestä laitteesta? :) katselin esimerkiksi tämmöistä: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/14303/dntcm/Remington-IPL4000-i-Light-Essential

  Tekniikka kuulostaa samalta (?) mutta hinta alkaa olla jo kohdillaan.. :)

 8. J

  Ymmärsinkö oikein, että tässä siis ensin karvat sheivataan ja tämä laite ei saa niitä mitenkään lähtemään, vaan ne jää samalla tavalla juuri ihon pinnan alle kuin sheivatessakin? Osaatko sanoa, että onko kaikissa noissa laitteissa samoin? Koska minä olen niin tumma, että jos vain höylään karvat, jää karvat näkymään ihollani himmeinä mustina pisteinä eli tämän kanssa sitten kävisi samoin, vai?

  Kuluttaja -lehdessä oli muuten näistä testi, olisiko ollut edellissyksynä… Mutta testiaika oli melko lyhyt ja tulokset vain ”lupaavia”.

  • Sanni

   Ymmärsinkö oikein, että tässä siis ensin karvat sheivataan ja tämä laite ei saa niitä mitenkään lähtemään, vaan ne jää samalla tavalla juuri ihon pinnan alle kuin sheivatessakin?

   Kyllä, karvat sheivataan ja sen jälkeen iholle ammutaan valoimpulsseja. Valoimpulssi ei saa karvoja ”lähtemään” vaan nukahtamaan, eli kun olet toistanut käsittelyjä tarpeeksi monta kertaa, karva ei enää kasva karvatupesta koska se on nukkumatilassa. :) Tuossa tekstiin linkittämässäni aiemmassa Naked Skin -postauksessa kerroin laitteen toimintamekanismista tarkemmin.

   Osaatko sanoa, että onko kaikissa noissa laitteissa samoin?

   Jos laitteen nimi on valoimpulssilaite, niin toimintaidea on sama :)

 9. Kaisa

  Kiitos ensiksi näistä hyödyllisistä testausartikkeleista!
  Olen itse hankkinut Philipsin Lumean ja nyt vasta kerran sitä käyttäneena en voi vielä kertoa omia kokemuksiani tehosta.
  Laitteen käyttöohjevihosta sen sijaan löytyi ylläri: laitetta (tai mitään muutakaan IPL laitetta) ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Tämä tuntuu minusta aika erikoiselta ja en ole mistään netin syövereistä vielä löytänyt tyhjentävää vastausta sille, miksi ei. Joissain kommenteissa on selitykseksi annettu hormonimuutosten tuoma ihon mahdollinen pigmentoituminen (esim. maksaläiskät) ja ihon lisääntynyt herkkyys valolle. Toisaalla taas sanotaan, että ei voida tietää, etteikö IPL:stä tai laserista olisi riskiä sikiölle, koska asiaa ei ole testattu. Olisi kyllä kiva tietää, miksi ajatellaan, että jokin riski mahdollisesti voisi olla ja onko riski tosiaan lähinnä ihoa koskeva vai sikiöön liittyvä. Ällistyttävän vähän tietoa on siis löydettävissä tästä!

  • Sanni

   Olisi kyllä kiva tietää, miksi ajatellaan, että jokin riski mahdollisesti voisi olla ja onko riski tosiaan lähinnä ihoa koskeva vai sikiöön liittyvä.

   Samaa mieltä..! Tuollaisista herää vain tarpeetonta ihmettelyä ja huolta. Ja tulee vähän sellainen ”Ollaanko laitteen turvallisuudesta siltikään ihan täysin selvillä” -olo… :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.