Veneillen kesälomalle

Huuuh, meikäläisellä olisi alkamassa maanantaina ensimmäinen oikea (lue: palkallinen) loma yhdeksään vuoteen…! Ei kun olisiko kahdeksaan… joo, kesällä 2012 olen viimeksi ollut virallisella lomalla – tosin senkin taisin viettää ainakin osittain Ahvenanmaalla kesätöissä :D

Otin eilen varaslähdön ja lähdimme purjein kohti Porkkalaa ja sieltä Inkoon saaristoon.

Kirjoitan tässä ’me’-muodossa. Seurastani voin kai kertoa sen verran, että olen tutkiskelemassa mahdollisuuksia me-muotoisen elämän jatkumiseen muuan herrasmiehen, kutsutaan häntä vaikka Kalastajaksi, kanssa. Yksityiselämästäni en edelleenkään läheisten ihmisten osalta kirjoita blogissa paljonkaan, mutta jos me-tilanne vakiintuu, ehkä Karkkipäivän sivulauseissa tulee tulevaisuudessa välillä näkymään tällainen Kalastaja-tyyppi. Aika näyttää. ☺️

Joka tapauksessa, olen nyt siis lähtenyt lomaa kohti veneillen, ja olen valtavan innoissani tästä uudesta aluevaltauksesta elämässäni.

Aika hassua, että olen asunut vuosia saaristossa Ahvenanmaalla ja rakastan veneitä, merta, järviä ja satamia, mutta en ole koskaan purjehtinut. Tuttavapiiriini Ahvenanmaallakaan ei kuulu ketään, joka purjehtisi. Näin ovat elämässä palikat sattuneet.

Nyt sitten viimein kypsään 40+ -ikään päästyäni avautui mahdollisuus kokea purjehdusta.

Pari muutaman yön purjehdusta alkukesästä on jo takana, ja nyt purjehdimme viikon verran. Sitten tauko Ahvenanmaalla, jossa ohjelmassa on rakkaan ystäväni, ”Ahvenanmaan perheeni” äidin Dianan, synttärit.

Tähän astisen purjehduskokemuksen voin summata näin:

 • Postafenit ovat huipputuote! 🙏🏻 (matkapahoinvointilääke…)
 • Purjehtiminen on vähemmän pelottavaa kuin luulin
 • Osaan jo ohjata venettä aika hyvin, mutta purjeita en vielä osaa käsitellä lainkaan
 • En ole vielä tipahtanut veteen
 • Viihdyn kajuutan ahtaudessa ja siellä on ihanan kotoisaa <3
 • En osaa mitään hienoja solmuja – ehkä mulle opetetaan niitä myöhemmin

Meri on veneestä katsellen vielä kauniimpi kuin rannalta. No, onhan se jo tullut todettua monien isojen laivojen kansillakin… Ei vähiten Egeanmerellä ❤️🇬🇷

Ehkä jonain päivänä vielä toteutuu myös se unelma, että saisi purjehtia Kreikan merillä….

Eilen purjehdimme koko päivän vastatuuleen ja matka Espoosta Halsö’hön vei 7,5 tuntia.

Stora Halsö on Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ylläpitämä ihastuttava, maksuton vierasvenesatama Inkoon saaristossa Kopparnäs-Strörsvikin alueella. Saimme paikasta vinkin alkukesän purjehduksella eräältä venekunnalta Lähteelän satamassa, ja kävimme täällä jo kuukausi sitten. Paikka on niin viehättävä, että tulimme uudestaan.

Stora Halsön saarella on laituri, sauna, grilli- ja keittokatos sekä käymälä ja venepaikat noin kahdeksalle veneelle. Lisätietoa Stora Halsö’stä saa täältä.

Veneily elämäntyylinä on kyllä kiehtova maailma…. Täällä Halsö’ssäkin on ”kantiksensa”, jotka viihtyvät paikan rauhassa viikkokausia, tehden ruokaa keittokatoksessa ja peseytyen saunassa. Mikäs täällä on ollessa, kun palveluista ei peritä maksua ja paikka on suhteellisen tuntematon ja rauhallinen – ja uskomattoman kaunis.

Aamulla juttelin miehen kanssa, joka oli pystyttänyt soolo-telttansa syrjempään, rannalle laituria vastapäätä. Hän oli liikkeellä avomerikelpoisella kanootilla. ”Taidat olla aikamoinen sissi”, sanoin. ”Joo, on tässä tullut kokemusta jo kymmenen vuoden ajalta Pohjanmereltä saakka”, mies vastasi.

Mmmm.

On elämiä ja on elämiä.

Tänään on satanut koko päivän, mutta se ei haittaa. Olen istunut viihtyisän grillikatoksen lämmössä muiden veneilijöiden kanssa jutellen ja nauttinut kodikkaan, suojaisan katoksen ja ulkona piiskaavan sateen ja tuulen kontrastista.

Blogi päivittyy heinäkuussa satunnaisesti, mutta lomakuulumisiani voi seurata Instagram-tililläni @karkkipaivasanni. Päivittelen etenkin stooreja.

Ihanaa heinäkuuta ja hyviä lomia muillekin! 🤗

Kommentit (16)
 1. :))) Ihanan iloinen ja onnellinen postaus! Myötätuulia teille ja mahtavaa lomaa! <3

  1. Kiitos 🤗

 2. Charming Nails
  5.7.2020, 09:00

  Nyt on keksittävä joku muu termi kun ”kalastajan vaimo” taitaa olla jo käytössä ;)) ei vainen, ihanaa kesälomaa sulle ja mukava kuulla että olet löytänyt samanhenkisen ihmisen rinnallesi. Olen iloinen puolestasi ja toivon teille mukavia purjehdusreissuja :)

  1. Kiitos CN :)

   Ehkä tavataan loppukesästä, yritän suunnata Kuopioon jossain vaiheessa..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *