Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vehnäkultaa ja vihreää

Olen viime viikkoina palannut taas pitkästä aikaa mineraaliluomivärien maailmaan. Mineraaleilla saa luomilleen varmasti kaikkein intensiivisimmät sävyt ja upeimman hohdon (jos sellaista meikkiinsä kaipaa), puhumattakaan mineraalien kameleonttimaisista ominaisuuksista (yksi luomiväri voi shiftata vaikka kolmeen eri sävyyn), mutta kun on ne vaan niin sottaisia käyttää.

Vaikka jauhetta onnistuisikin levittämään luomilleen ilman varisemista, ovat purkit itsessään aina sotkussa ja pitävät huolen siitä, että myös niiden säilytyspaikka on aina mineraalipölyssä. Jauhe on niin hienojakoista, että vaikka kuinka yrittäisit sulkea purkkeja varovasti, leviää jauhe lopulta kannen reunoihin eikä purkkiin voi tarttua ilman että sormesi ovat ihan luomivärissä.

Summa summarum: mineraaliluomiväreillä meikkaaminen on ainakin minun tapauksessani aina aikaavievämpää kuin perinteisillä, puristetuilla luomiväreillä, mutta palkkiona saa vivahteikkaamman meikin.

Meikissä käytetty tummanvihreää Black Pearl -sävyä ulkonurkassa, metsäisen vihreää Leif-sävyä luomivaossa ja tummankultaista Straw-sävyä sisänurkassa. Straw on todella persoonallinen sävy, Pure Luxen määritelmän mukaan ”vihreään shiftaava vehnäbeige”, mutta minä näen sen eniten kultaisena. Tällä saa yksinäänkin vekkulin meikin kun sen sävy vaihtelee luomella.

…ja enköhän onnistunut kirjoittamaan Black Pearl -sävyn nimen väärin… D’ough! Rajaus on Lumenen kauniinhohtavalla kynällä no. 5 Metsänvihreä, joka harmillisesti vaihdettiin viimeisimmän uudistuksen myötä tylsempään mattasävyyn. Kulmaluun vaalea sävy on L’orealin Golden Green -paletista.

Kommentit (32)

 1. Hadi

  Herranen aika miten kaunis väriyhdistelmä!? Useasti käyn näitä sun silmämeikkejä ihailemassa, mutta nyt loksahti leuka lähes lattiaan! Uskomaton! :)

 2. Ada

  Mä olen onnistunut vähentämään mineraalien sotkuisuutta jättämällä sifterin suojakalvon paikoilleen ja tekemällä siihen vai 1-2 reikää nuppineulalla :)

  • Sanni

   Mulla suurin osa mineraaliluomiväreistä on sampleja, ja niissä ei tuota suojakalvoa ole… :/

 3. Matilda

  Todella ihana meikki!

 4. Katriina

  Todella kaunis silmämeikki. Voi kun itsekin uskaltaisi kokeilla värejä rohkeammin! Minusta tuntuu, etten edes saa luomivärejä tasaisesti levitettyä :)

 5. maria

  Kaunis meikki. :)

  Olisiko sinulla muuten vinkkiä hiusten luonnonmukaisesta latvasuojasta? Käytän käsittelemättömille hiuksilleni Elokuu -sarjan minttushampoota ja nokkoshoidetta. Hoitoaineen sekaan laitan pari tippaa kookosöljyä, ja latvoihin erikseen hoitoainetta&kookosöljyä hiukan enemmän. Mutta silti tuntuu, että latvat hapsuttavat kuin pullasuti ja kaksihaaraisia tuntuu tulevan herkästi. Onkohan siis olemassa valmista luomutuotetta tai jotain muuta keinoa/vinkkiä? Kiitos jos voit vastata!

 6. Chaos

  Pure Luxen Straw on todella ihana <3

 7. Helena

  Oi miten ihana meikki, ihan mun lempivärit – vihreää ja kultaa! Täytyy kokeilla joku päivä jos osaisin tehdä samanlaisen meikin itselleni.

 8. HANI

  tosi nätti meikki :)

 9. Mohn

  Toivottavasti ei tule kahteen kertaan kommenttini, oli jotakin häikkää lähetyksen kanssa.

  Onpas kaunis meikki! Tykkään tosi paljon! Hienosti sopii Lumenen kynä kokonaisuuteen. Ihana kimallus tuossa Straw:ssa!

  Itse en ole kokenut mineraalimeikkejä ollenkaan sotkuisiksi. Minäkin puhkaisen aina vain muutaman reiän. Jos purkissa on shifteri mutta ei suojatarraa niin sitten minä itse teippaan suurimman osan rei’istä kiinni.

  Jos samplet ovat kokonaan ilman shifteriä niin sitten yritän aina vähän koputella purkkejani, jotta jauhe asettuisi mahdollisimman pohjalle. Luomiväriä otan aina kannen kautta (eli vaikka ottaisin siveltmellä suoraan purkista niin kopautan sen silti aina kannen kautta, useimmiten vähän pyörittelen sivellintä kannessa, meikkipuuterin tapaan).

  Toki purkeissa on toisinaan ylitarjontaa vaikka shifterissä olisi vain reikä tai pari auki, meikkipussissa kun niitä pyörittelee niin siltä ei voi oikein välttyä. ;-( Sitten täytyy vaan olla tosi tarkkana.

  • Sanni

   niin sitten minä itse teippaan suurimman osan rei’istä kiinni.

   Onpa hyvä idea! :)

   Jos samplet ovat kokonaan ilman shifteriä niin sitten yritän aina vähän koputella purkkejani, jotta jauhe asettuisi mahdollisimman pohjalle.

   Monesti shifterittömät samplet tuntuvat olevan jo valmiiksi saapuessaan sellaisessa sotkussa että kopauttelu ei enää auta vaan reunat ovat jo ”mennyttä”…. :/ Tai viimeistään jos ottaa sampleja jonnekin reissuun mukaan niin siellä ne sitten pyörivät iloiseen sotkuun meikkipussissa…. :/ Toisethan tykkäävät että samplet minigrip-pusseissa ovat siistimpiä (ja helpompia kuljettaakin), mutta mun mielestä nekin on hankalia. En osaa annostella jauhetta pussista ilman että sotken siinäkin. ^_^

 10. Henna

  Oi miten nätit silmät sulla on! Tosi kaunis meikki.

 11. Charming Nails

  Intensiivinen meikki! Värit ei niin miellytä kun ei ole omaa sävymaailmaa :) laitan sulle huomenna postia tulemaan :)

  • Sanni

   Kivaa, kiitos! :)

 12. Maiju

  Olen usein ihaillut hienoja silmämeikkikuvia blogissasi. Voisitko pls joskus pyytää malliksi jonkun ystäväsi, jolla on ulkonurkistaan alaspäin suuntautuvat silmät? Omat silmäni ovat juuri tällaiset kauniisti sanottuna surusilmät (omasta mielestäni lurput), joita on hyvin haastava meikata. Kaikki kauniit luomivärit ja rajaukset tuntuvat menevän näissä hukkaan. Hyvä meikkausohje tulisi toooodella tarpeeseen.
  Hyvää pääsiäistä sinulle ja kaikille blogin lukijoille : )

 13. Erja

  Hei Sanni!

  Upeaa, jälleen kerran! Värit ei sopisi minulle, mutta näyttää sinulla todella hyvältä. Sinun silmät on muutenkin niin kauniit. :)

  Ihanaa kun jaksat piristää meitä lukijoita ihanalla blogillasi. Aurinkoa kevääseen!

 14. Phlox

  Oi miten ihana meikki! Tuo Straw pitää kotiuttaa, on niin kaunis sävy.

  Mineraalivärien käyttö ja säilyttäminen on kyllä ihan tuskaista puuhaa, niin kaunista jälkeä kuin niillä saakaan… Omat samplepurkkini asustavat tällaisessa laatikossa http://www.ebay.com/itm/EMPTY-25-SPACE-NAIL-ART-TOOLS-TIP-STORAGE-BOX-CASE-363K-/110854371205?_trksid=m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7503442805631267902 – ainakin Aliman ja Mad mineralsin purkit on kuin tehty tuohon. Kuhunkin riviin on lajiteltu samankaltaiset värit, joten väistämättömät pölyt eivät sotke kaikkia värejä.

  Noita tyhjiä purkkeja on tullut hyödynnettyä kun teen omia rajausvärejä Inglotin Duralinella tai Macin Mixin mediumilla. Tai jos haluan tehdä omia sekoituksia, tai ottaa ison väripurkin sijasta pienemmän mukaan.

  Isommissa mineraaliväripurkeissa on pienet teipit kyljessä, että pysyvät kiinni, ja ovat vielä varmuuden vuoksi omissa pienissä minigrippusseissa. Joskus askartelin pienen pieniä paperilaatikoita kullekin värille, ettei ihanuuden pölyä mene hukkaan. :)

  Aiemmassa kynsikeskustelussa ruokavaliotasi sekä kynsiäsi kommentoitiin välillä rumasti, huh huh… Toivottavasti apu löytyy ja kyntesi kasvavat ennalleen! Harkinnanarvoinen keino voisi olla käyttää nestemäistä (tai no, geelimäistä) piitä. Käytin sitä itse viime syksyn ruoansulatuskanavan ongelmien takia, mutta sivuvaikutuksena hiukseni ja kyntenikin alkoivat kasvaa nopeammin ja vahvempina! Käyttämäni tuote oli Silicea piihappogeeliä, sitä saa ainakin apteekista.

  • Phlox

   Lähetinpä vahingossa viestin ennenkuin oli valmis.

   Niin, käytin aiemmin piitä myös tabletteina, joten olin kovin hämmästynyt, kun vaikutukset olivat niin selvät. Johtuisiko annosmääristä tai imeytymistavasta, en tiedä ollenkaan.

   Toivottavasti kynsiongelman takana ei ole mitään vakavampaa, vaan voit hyvin ja olet terve.

  • Sanni

   Tuo purkkirasia näyttää kyllä kätevältä! …paitsi että mulla purkeista on aina alkanut loppujen lopuksi vuotaa jauhetta jos/kun olen säilyttänyt niitä kyljellään. :/ Nykyään pidän ne aina vaakatasossa.

   Joskus askartelin pienen pieniä paperilaatikoita kullekin värille, ettei ihanuuden pölyä mene hukkaan. :)

   Voi hellyttävää…! :)

 15. essi

  No mä just ajattelin kysyä että voisitko avittaa miten tehdään meikki suurille ja melko pyöreille, mutta ulkonurkista ylöspäin nouseville ”vinosilmille”

  Tykkään kovin meikata, mutta onnistun aina korostamaan tätä vinosilmäisyyttä. Miten esimerkiksi rajaukset tulisi tehdä? Kun tykkään kuitenkin käyttää rajauksia, sillä silmäni eivät muuten tule esille, koska ne ovat melko syvällä ja metsän värinen vihreä ei ole kovin loistelias.. kiitos! :)

  • Sanni

   Noita erityyppisten silmien meikkiohjeita kysytään usein, mutta käytännössä ohjeiden toteutus kaatuu siihen, että kaveripiirissäni ei ole toivotunlaisten silmien omaavia henkilöitä jotka suostuisivat malliksi. Tuollaisten ohjeiden toteutukseen tarvittaisiin aina silmät, pelkkä sanallinen kuvaus ei ole tarpeeksi havainnollinen (ainakaan mun makuun :)). Enkä itse asiassa oikein osaa edes kunnolla selittää eri meikkausohjeita ilman, että voin näyttää asian konkreettisesti.

   Mallien puute on siis este tälle. :/

 16. Bambi

  Kysyn nyt aiheen vierestä… Etsin täydellisen kirkkaanpunaista ja hyvin kestävää huulipunaa (Oletko kokeillut kirkkaanpunaisia luonnonkosmetiikan puolelta?) sekä myöskin kirkkaanpunaista poskipunaa (vastaavaa kuin Sleekin Scandalous, sitä kun ei enää saa). Onko suosituksia? :)

  • Sanni

   En ole kokeillut ihan sellaisia klassisen punaisia luonnonkosmetiikan puolelta, enkä myöskään kirkkaanpunaista poskipunaa. Jälkimmäistä en usko luonnonkosmetiikan puolelta löytyvänkään, luonnonkosmetiikan meikit kun noudattavat useimmiten erittäin luonnollista ja hillittyä linjaa.

   En muuten ylipäänsäkään ole kokeillut kirkkaanpunaisia poskipunia, lähin vastine on Make Up Storen Strawberry Daiquiri. Se on kyllä ihanan raikas sävy, vaikkakin monelle arkeen varmasti liian ”räikeä” sävy.

  • Phlox

   Minulla on Ben Nyen Cheek Rouge sävyssä Flame red (DDR-1), ja ainakin kuvien perusteella vastaa tuota Sleekin. Ben Nyellä on paljon puhtaita punaisia, ja värit ovat intensiivisiä sekä häivyttyviä. Omani olen tilannut lähinnä Camera ready cosmeticsista.

 17. Tiltu Kultu

  Kivaa saada pitkästä aikaa meikkipostaus!
  Saat vihreän ja oranssin sulautumaan toisiinsa todella kauniisti! Sulla taisi olla tutoriaali häivyttämisestä, mutta miten saat kaksi noin erilaista väriä sulautumaan noin luonnolisen näköisesti? Tuputtamalla jompaa kumpaa rajakohdassa toisen päälle?

  • Sanni

   Straw’n kohdalla homma oli helppo, kun Straw’ssa on jo itsessään vihreää. Se siis liukuu vihreisiin sävyihin tosi helposti. Mutta kyllä, vetämällä toista sävyä toisen päälle rajakohdassa (useimmiten parempi niin päin että vaaleampaa tummemman päälle) saa sävyt häivyttymään toisiinsa. Tietysti kaikki sävyt eivät vain toimi vierekkäin, ja silloin häivytyskohtaan voi syntyä rumanvärinen alue…. Mulle on syntynyt jo aika hyvä käsitys siitä mitkä sävyt saa häivyttymään toisiinsa helposti ja mitkä ei. Kulta ja vihreä toimivat yhdessä hyvin! :)

 18. RainDrop

  Äh, toivottavasti tämä kommentti ei nyt tule kahteen kertaan: Eli onpa taas tosi kivan näköinen meikki ja niin taitavasti ja hienosti tehty. Sulla on kyllä niin kauniit silmät ja kaikki meikit näyttää tosi hyvältä vaikka välillä valitteletkin niistä :)
  Onko noissa mineraalimeikeissä eroa värien kestävyyden kannalta?

  Mulla on omituinen ongelma luomivärien kanssa, aamulla kun meikkaan kaikki vaaleat tai kirkkaammat sävyt on ihan ok, mutta kun yleensä laitan luomivakoon/ulkonurkkaan sitten jotain tummempaa sävyä niin muutaman tunnin päästä kaikki kirkkaammat sävyt on hävinneet jonnekin ja näyttää että on vaan tummempaa luomiväriä koko luomella. En tiedä onko vika luomiväreissä vai rasvoittuvissa luomissa vaikka käytän aina luomivärin pohjustajaakin. Harmittaa kun mikään meikki ei näytä miltään parin tunnin jälkeen.

  • Sanni

   Onko noissa mineraalimeikeissä eroa värien kestävyyden kannalta?

   Levittyvyydessä ja pysyvyydessä on todella selkeitä eroja. Jotkut mineraaliluomivärit eivät meinaa tarttua iholle millään vaikka pigmenttiä riittää. Kun ryhdyt häivyttämään väriä, se tarttuu siveltimeen ja lähtee sen mukana iholta. :/ Valitettavasti ei ole keinoa nähdä ”ulkoapäin” mitkä sävyt käyttäytyvät näin, sen huomaa vasta käytössä. Minulla on tällaisia huonosti tarttuvia sävyjä Pure Luxelta ja Mad Mineralsilta, ja varmasti niitä löytyy kaikilta merkeiltä. Onneksi ne sentään ovat vähemmistöä.

 19. Mirssiina

  Tai entä jos pressaisit kasaan joitain samplejasi, jossa on vielä paljon jäljellä? Ebaysta 15 tyhjän luomiväripannun paletteineen saa jo jollain 3 dollarilla, joten tuo kokeilu ei ainkaan paljoa maksaisi ;) Myös tällaisia pienempiäkin on olemassa, joissa on kaiken lisäksi erillinen suojakansi luomiväreille: http://www.ebay.com/itm/4-Piece-26mm-empty-eyeshadow-pans-mirror-inside-with-Palette-/170699288988?pt=US_Makeup_Eyes&hash=item27be78719c#ht_2985wt_956

  Ihana ja kauniisti häivytetty meikki, Straw muistuttaa mua vähäsen MACin Amber Lightsista :) Jaksan aina ihmetellä ja ihastella sun upeita meikkikuvia!

 20. Saara

  Jostain syystä kommentoiminen ysäripostaukseen ei millään onnistunut (joku bugi?) niin kommentoin tähän:

  Oh my, ihailen rohkeuttasi laittaa vanhoja arkiston aarteita tänne! Itse häpeäisin silmät päästäni mutta hei, mielummin kamala look jota voi muistella nauraen ja kauhistellen kuin tylsä look – muuten jäisi monet naurut nauramatta!

  • Sanni

   Siirsin kommentin myös Ysäripostauksen kommenttilootaan :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.