Vegekarppaajan makkaraperunat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä kasvissyöjä-karppaajankin tekee välillä mieli kunnon klassisia makkaraperunoita! :D

(Haha – yritin tehdä tuollaisia nauravia nakkeja lapsuuden tyyliin..! :) Ei oikein toimi niin hienosti soija- kuin lihanakeissa.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei, tämä ei ole perunaa. :)

Karppaajan perunankorvikkeeksi sopii mainiosti kasvis nimeltä maa-artisokka, jossa on puolet vähemmän hiilihydraatteja kuin perunassa (8,2g / 100 g). Maa-artisokan sisältämät hiilihydraatit ovat suurelta osin inuliinia joka on imeytymätöntä ravintokuitua. (Inuliinia käytetään elintarviketeollisuudessa myös vähäkalorisena makeutusaineena.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maa-artisokka on mukulakasvi, ja sitä voi käyttää perunan tavoin keitettynä, paistettuna tai muhennoksena. Maa-artisokkakeitto on yksi suosikkejani… En ole tosin sitä itse koskaan tehnyt vaan nauttinut ravintolassa. Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuorittuna maa-artisokkaa ei juuri potusta erota. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viipaloin maa-artisokat ja pyörittelen ne timjamilla ja rosmariinilla maustetussa oliiviöljyssä. Sitten vain uuniin, n. 200 astetta ja 30-40 minuuttia palojen koosta riippuen.

idMakkaraperunat

Soijanakit tai -makkarat uuniin ”pottujen” kylkeen viimeiseksi 10 minuutiksi ja pian keittiössä leijuukin vastustamaton tuoksu….

Maa-artisokka on maultaan todella mietoa ja sopii perunan korvikkeeksi melkeinpä bataattiakin paremmin. Toisethan eivät tykkää bataatin makeasta mausta. Ja tietystikin bataatti on runsashiilihydraattisempi. Itselleni maa-artisokka on täysin uusi tuttavuus ruoanlaitossa ja löysin sen vasta viime vuonna. Suosittelen kokeilemaan! :)

Onko maa-artisokka teille tuttu kaveri keittiössä?

Kommentit (27)
  1. Hyvä vinkki, tätä kokeilenkin ensi kerralla :)

  2. Olen tehnyt maa-artisokasta sosekeittoa, mutta täytyykin noita uuniversioita myös kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *