Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vedenkestävä – muttei hermonkestävä

En tykkää vedenkestävistä ripsiväreistä. En edes ns. säänkestävistä, eli niistä joiden pitäisi lähteä pois lämpimällä vedellä. Olen aina ollut vesiliukoisten maskaroiden vankkumaton käyttäjä, enkä oikeastaan edes ymmärrä miksi joku haluaa kiusata ripsiään vedenkestävillä tuotteilla. Ne penteleet kun eivät oikeasti meinaa lähteä millään pois! Siis lämmin vesi my ass. Olen kyllä kuullut ihmisistä, joilla ei ole mitään ongelmaa saada esim. Sensain (ent. Kanebo) legendaarista 38:ia pois ripsistä, mutta itse en kuulu niihin onnekkaisiin.

Pahin tuttavuus oli Cliniquen uusi High Impact Curling Mascara, jota oli jäljellä ripsissä vielä kahden vuorokaudenkin kuluttua. Edes öljy ei auttanut. Ripset olivat kuin sulkasadon jäljiltä kun yritin nyppiä, hinkata ja hieroa ainetta irti. Ihan pakko kyllä sanoa että tätä tuotetta on tosi vaikea rehellisesti suositella asiakkaalle töissä. Tiedän, että jonkun ripsistä tämä jopa saattaakin irrota, mutta mitä vastata kun asiakas kysyy, ”Lähteehän tämä varmasti sillä lämpimällä vedellä?”
Pitkään en tosiaan tajunnut miksi kukaan käyttäisi vedenkestävää ripsiväriä, kunnes minulle valkeni että ne pitävät taivutukset paremmin. Waterproof-koostumus kuivuu vesiliukoista nopeammin, ja näin ollen ripset eivät ehdi suoristua taivutuksen jälkeen. Tällä perusteella ymmärrän vedenkestävän tuotteen hyödyn. Mutta siltikin…. miten kukaan jaksaa sitä poistamisen vaivaa..? Puhumattakaan siitä miten ripset kärsivät jynssäämisestä.

Onko Karkkipäivän lukijoiden joukossa sellaisia, joilta veden- ja säänkestävät maskarat lähtevät vaivatta? Mitä tuotteita käytätte poistoon?


Olen muuten tällä hetkellä remonttievakossa siskoni luona (enkä edes vielä päässyt näkemään ”Orlandoa”), ja näyttäisi siltä että majailen täällä vielä ainakin kaksi viikkoa. Olen yrittänyt opetella käsittelemään kuvia miehen MacBookilla, mutta jo kuvien lataaminen kamerasta tuntuu haasteelliselta. Mä olen niiin huono tietotekniikassa. :( Haluan takaisin tuttuun Windows-ympäristöön. Käsittelin eilen yhtä kuvaa tunnin hampaat irvessä ja kiroilin kun en saanut Photariakaan sen näköiseksi millainen se on pöytäkoneella. Murrr.
Meikkikuvia odotellessa…

Kommentit (70)

 1. Terhen

  Pinja: Clarinsilla on sellainen "Fix Mascara", joka tekee vedenkestävän pinnan minkä tahansa maskaran päälle. Tuote on vähän niinkuin kirkasta ripsaria tavallisella ripsiharjalla varustettuna ja se levitetään ripsille sitten, kun mascaramassa on kuivunut. Voi käyttää myös kulmakarvoihin, että saa sojottavat kaverit aisoihin :)

 2. Pinja

  Terhen: Todellako?? Oi ihanaa!!! Kiitos todella paljon, mun on pakko saada sellasta :DDDDDD

  Kuinka paljon se suurinpiirtein maksaa, ja mistä sitä pystyy ylipäätään ostamaan? Pitääkö tilata netistä vai ihan kaupoissako myydään??
  Tietämätön kiittää <33

 3. Terhen

  Pinja: Kyllä sen pitäisi kuulua kaikkien sellaisten kauppojen valikoimaan, missä Clarinsia myydään. Pienemmistä liikkeistä en osaa sanoa, mutta Stockat ja Sokokset ainakin myy. Jos satut asumaan jossain muualla kuin Helsingin suunnalla niin ainakin Stockan ja Beautien kautta pystyy tilaamaan toisesta talosta jos kyseisessä ei tuotetta juuri sillä hetkellä ole :) Sokoksen käytännöstä en ole ihan satavarma, mutta uskoisin, että tilaaminen sieltäkin onnistuu. Eli ihan Suomesta saa kyllä. Hinta on muistaakseni jossain 20-30€ välimaastossa, mutta siitä en nyt mene sanomaan mitään varmaa, kun en ole ihan saletti :D

 4. Pinja

  Terhin: Joo no en asu ihan pääkaupunkiseudulla, mutta kuitenkin aika lähettyvillä. Täytyykin keskustaan päästyäni heti kierrellä nuo sokokset ym. ym. Kunpa löystyisi :DDD Eli tossa ens viikon aikana, jihuu!!

  Kiitos taas todella paljonn!!!!

 5. Anonymous

  Ostin tän just, ja lähtee kirjaimellisesti ku vettä vaan :D ihan sikahyvä!!

 6. Pinja

  Anonyymi: Minkä sä ostit??

 7. Nelma

  Itse olen käyttäny sekä vesiliukoisia että vedenkestäviä sekä tietenkin noita lämpimällä vedellä lähteviä. Vesiliukoisilla voisin heittää vesilintua, en ole vielä kertaakaan törmännyt vesiliukoiseen ripsiväriin joka ei olisi jo tunnin päästä levittämisestä aiheuttanut suttuja alaluomelleni vaikka en olisi edes laittanut ripsaria alaripsiin, pienen pelastuksen olen löytänyt lancomen ripsiväreistä mutta on enemmän kuin raivostuttaa olla pumpulipuikon kanssa hinkkaamassa tahroja pois tunnin välein :S Vedenkestävät ripsivärit ovat minulla lähteneet hyvin pois, mutta en niitäkään kehuisi koska vesisateen/tihkun jälkeen näytän taas pandalta.
  Olin menettänyt jo toivoni ennen kuin kokeilin kanebon 38 ripsiväriä ja jotain cliniquen vastaavaa lämpimällä vedellä lähtevää. Olin taivaissa, ripsiväri ei varise eikä leviä ja lähtee todella helposti pois, myös taivutukset pysyvät hyvin. Rakkautta ensi vedolla <3

  • Sanni

   Minusta tuo ripsarin leviäminen / suttaantuminen tietyillä luomilla on äärimmäisen mielenkiintoinen ilmiö. Siihen täytyy vaikuttaa ilmeisesti ihmisen oma iho ja sen rasvapitoisuus tai jotkut muut ominaisuudet. Toisilla mikään ripsiväri ei leviä koskaan.

   • Banaani

    Siihen vaikuttaa suurimmaksi osaksi silmien kuivuus, mulla ainakin valuu silmät niin helposti tuulessa ja ihan loisteputkivalaistuksessakin, että tavalliset ripsarit on mustana alaluomilla päivän päätteeksi..En kyllä ymmärrä taas sitä miten joku ei saa cliniquen 38 ripsaria lähtemään :D itse heitän lämmintä (eli kuumaa) vettä parin minuutin ajan kasvoille ja ripsarit on hienosti kökkäreinä lavuaarissa, niin parasta! :) Ainoa huono puoli, että noilla ripsareilla ei tuuheuteta eikä liiemmin pidennetä ripsiä eli, jos omistaa pitkät ja tuuheat ripset luonnostaan niin sitten voin suositella Sensain ja Cliniquen ripsareita.

 8. Hepu

  Kosteusvoiteella saa muuten parhaiten kaiken meikin irti!
  Niin kasvoiltakin kuin muista pinnoilta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.