Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vauvahuulet – THE huulet?

Tekään ette ole voineet välttyä niiltä. Ne ovat tänä kesänä kaikkialla. ”Uuden sukupolven..!” ”Ne kosteuttavat! Tuoksuvat! Antavat väriä!”

Vauvahuulet.

Maybelline Baby Lips.

BabyLips2

Kuva Maybelline

Kun kuulin Lipseistä ensimmäisen kerran ja aloin hahmottaa massiivista hypetystä tuotteen Suomi-lanseerauksen ympärillä, arvelin, että kyseessä täytyy olla jotain todella erityistä. Tuote näytti kuvassa ihan sävytetyltä huulirasvalta, mutta täytyihän sen olla jotain muutakin. Näitä kun on kuuleman mukaan hehkutettu niin Youtuben v-logeissa kuin kansainvälisissä blogeissa jo maailman sivu ja tuotetta on odotettu Suomeen suunnilleen samalla hartaudella kuin Starbucksia. (Huomaa että en seuraa muun maailman kauneusmediaa kun kuulin Baby Lipseistä ensimmäistä kertaa vasta toukokuussa.. ;))

TintedLipBalms_Korres

Kuva Korres

Kun sitten blogiscene alkoi tulvia ihastukseen pakahtuvia Baby Lips –postauksia ja kuulin tuotteiden jo loppuneenkin saman tien joistain myyntipisteistä, hämmennyin. Baby Lips on kuin onkin… no juuri se; sävytetty, hajustettu huulirasva. Onko joku muukin kuullut tällaisista ennen? No nii-in. Markkinoilla on ollut värillisiä, tuoksuvia huulirasvoja varmaankin siitä saakka kun huulirasva on keksitty. Jo teininä olen käyttänyt The Body Shopin sellaista – tosin minulle tämän tyyppinen huulirasva ei ole koskaan uponnut sillä huuleni ovat tosi nirsot ja hyväksyneet vain Blistexin valkoisen purkin vuodesta 1993 lähtien. (Ja myöhemmin myös Carmexin joka tuntuu käytännössä samalta kamalta. ;))

Viimeksi tänä talvena kokeilin Blistexin sävytettyä puikkohuulirasvaa, mutta sama homma kuin ennenkin – ei toimi minulla.

TintedLipBalms_Burts

Kuva Burt’s Bees

Tämä kirjoitus ei halua millään lailla olla Vauvahuuli-vastainen. Ei suinkaan. Se haluaa vain saada selville, mikä juuri näissä sävytetyissä huulirasvoissa on niin ihmeellistä että niistä puhutaan samaan sävyyn kuin Urban Decayn Naked-paleteista konsanaan. Nuden sävyisiä luomiväripalettejakin on aina ollut markkinoilla ja silti jostain syystä juuri Urban Decay onnistui konseptoimaan ”nuden” ja tekemään siitä ilmiön. Onko Maybelline tehnyt saman sävytetyille huulirasvoille? Onko juuri Baby Lips niin mahtavan tuntuinen huulilla ja sävyt niin kertakaikkisen onnistuneet ja tuoksut niin vastustamattomia, että ne lyövät laudalta kaikki muut vastaavat? Vai onko Maybelline vain onnistunut luomaan nerokkaamman mainoskampanjan kuin kilpailijat..?

Entä muut sävytetyt huulirasvat? Niitä riittää. Yksi pisimpään markkinoilla olleista merkeistä lienee jo vähän vanhanaikaisen oloinen Deborah Hydracolor, jolla silti on edelleen vankka kannattajajoukko. Korresin ja Burt’s Beesin sävytetyt huulirasvat ovat tuoreempia suosikkeja. The Body Shopin Born Lippy –huulirasvoja on sekä purkissa että puikossa ja sävyjä ihan yhtä monta kuin Maybellinella. Lisäksi lähes kaikkien perushuulirasvamerkkien valikoimassa on vähintään yksi värillinen yksilö.

Silti Baby Lips –huuma välittyy minulle sellaisena, kuin osa jengistä kuulisi sävytetystä huulirasvasta vasta ensimmäistä kertaa. ”Ei vitsi! Huulirasva jossa on väriä – ja tuoksua! Pakko saada!”

TintedLipBalms_TBS

Kuva The Body Shop

Tunnustan, että en ole itse kokeillut Vauvahuulia. Olin jo lähellä ostaa sellaisen täältä reissusta, ihan vain selvittääkseni mikä niissä on kaiken hehkutuksen arvoista. Ehkä minulle olisi valjennut jotain suurta rullatessani puikkoa huulilleni.

Vai olisiko kuitenkaan..? Suosittujen tuotteiden ympärillä jylläävä hype on usein ihan hypetyksen itsensä ruokkimaa. Kun yksi hehkuttaa vakuuttavasti niin toinenkin on samaa mieltä ja kohta kolmas ja pian tuntuukin siltä kuin ”kaikki” olisivat samaa mieltä. Markkinoinnin vaikutus kun se todella onnistuu.

BabyLips1

Ranskassa on myynnissä jo Baby Skin’kin… kohta kai Suomessa.

Kertokaa te Baby Lipsejä kokeilleet – olenko missannut jotain mullistavaa? Tuotehan lupaa jopa uudistaa huulia – ehkä muut sävytetyt huulirasvat eivät tee sitä? Miten teidän huulenne ovat uudistuneet? :)

P.S. Maybellinen sivuilla annetaan ohjeet, miten huulirasvaa tulee käyttää; ”Apply your lipcolor by starting in the center of your upper lip. Work from the center to the outer edges of your lip, following the contours of your mouth. Then glide across the entire bottom lip.” Kiitos. :)

Kommentit (124)

 1. Jonttu

  Pakko vielä kommentoida itse kirjoitusta. Eli olin kyllä yllättynyt, kun eräs fiksun oloinen blogirouvakin kirjoitti näistä ihan selvästi kunnon mainospostauksen. Olisin odottanut, että hänellä ei ainakaan niin rahapula olisi, että näistä pilipalipuikoista postauksen joutuisi vääntämään, mutta niinpä vaan teki… Jotenkin vei kyllä hänen blogiltaan viimeisenkin uskottavuuden pisaran. Onneksi sinä teit näistä erilaisen postauksen. :) Eihän nuo todellakaan ole mitään tajunnanräjäyttäviä tuotteita. :)

 2. Kide

  Harvoin pakkaus vaikuttaa ostopäätökseeni, mutta näiden Baby Lips -huulirasvojen kohdalla niin on käynyt. Mielestäni tuo pakkaus vain on niin lapsekas, että itse koen kohderyhmäksi pikkutytöt. Muutenkin käytän mieluummin kiiltohuulipunaa kuin huulirasvaa eli tämä tuote ei vetoa minuun. Lisäksi tuntuu hassulta seurata Suomen mainoskamppanjaa, kun Youtube-pätkissä Baby Lipsejä on näkynyt jo niin pitkään, että miellän koko tuotteen jo vanhaksi ja nähdyksi.

 3. Julia

  Ihan ekana hämää toi nimi todella paljon… Vauvat+meikki ei vaan natsaa. Todella ikäviä mielikuvia syntyy.

  Kattelin näistä yhden vloggaajan testauksen, ja ei vakuuttanut. Hylsyjen värit ovat aika erilaisia, mutta huulilla näyttivät aika lailla samalta (liian vähän pigmenttiä?). Tietty huuletkin ovat eri ihmisillä eri näköiset ja käyttäytyvät eri tavalla.

  Paljonkohan näillä on hintaa Suomessa? Mainitsemani vloggaaja sanoi hinnaksi (Jenkkilässä) kolmisen dollaria, jolloin oltais kuitenkin ihan huulirasvan hintahaitarissa – että jos joku kaipaa kivaa tuoksua ja sävyä ajatuksen tasolla, niin kai noi kaupaks menee.

  • Sanni

   Paljonkohan näillä on hintaa Suomessa?

   Taitaa olla joku kolmisen euroa mun käsityksen mukaan.

   • milipili

    3,90 e

 4. Mohn

  Käytän mielelläni värillisiä huulirasvoja ja niitä muutaman kappaleen omistankin. Nämä Baby Lipsit ovat näyttäneet joidenkin bloggaajien kuvissa näteiltä huulilla ja sen verran ne ovat minua kiinnostaneet. Noin yleisesti ottaen en ole ollenkaan ymmärtänyt sitä valtavaa hypetystä niiden ympärillä.

  Aluksi kun kuulin Baby Lipseistä luulin, että kyseessä on joku huulipuna tai huulikiilto/-lakka. Olinkin sitten vähän ällistyneen hämmästynyt, kun minulle selvisi, että kyseessä on ihan vaan huulirasva.

  Toisaalta aivan sama minulle, koska en osta kyseisen merkin tuotteita, mutta olen silti hiljaisesti itsekseni ihmetellyt sitä mieletöntä kuhinaa joka Baby Lipsien ympärillä on.

  Rimmeliltä on tullut hyvin samanoloinen setti ulos ja siitä ajattelin kokeilla yhtä huulivoidetta. :-)

 5. Jessii

  Ehkä tämä on tämän ajan ”se” juttu. Muistan aikoinaan kun 90-luvun alussa tuli makuhuulirasvat. Itselläni oli Miramen vadelma ja salmiakkihuulirasvat. Salmiakista kaikki oli kateellisia, kun muilla ei ollut. Pakkaus oli mustakeltainen ja se tosiaan maistui salmiakille. Vadelmasta tuli pieni kiilto ja koko ajan piti nuolla huulia, kun maistuivat makealle.

 6. hmm

  Maybelline ja Urban Decay kuuluvat molemmat Lorealille, samoin kuin Essie ja lukuisat muut merkit (Garnier, the Body Shop, lista jatkuu..). Otin asiasta joskus selvää ja aivan ällistyin kuinka moni merkeistä onkin oikeasti saman jättimerkin omistuksessa. Hittituotteiden, kuten juurikin Maybellinen Babylipsin, Urban Decayn Nakedin ja Essien kynsilakkojen takana on oikeasti törkyiso firma joka kyllä voikin markkinoida suurella rahalla normituotteista megahittejä. Usein muotilehdissäkin on muka usean eri merkin kosmetiikka/meikkimainoksia, mutta merkit ovat oikeasti lorealin omistamat. Tämä tuskin on sattumaa :D ainakin eng. Wikipediassa on lista kaikista lorealin alla olevista merkeistä ja se on huikean pitkä

  • Sanni

   Mä luulen että nykyään jo tosi moni peruskuluttaja tuntee L’Orealin bränditallin laajuuden ja tietää että Maybellinet, Essiet, Garnierit, Lancomet, Biothermit, Body Shopit jne kuuluu L’Orealille. Ja L’Orealin mainosdominaatio naistenlehdissä on tuttu juttu. :) Tai ehkä se vain tuntuu minusta siltä kun olen itse aina ollut niin kosmetiikkamaailmassa sisällä..? En tiedä. Mutta melkein aina kun L’Orealin omistamista brändeistä keskustelee, niin harva keskustelukumppani yllättyy.

   Välillä tosin tulee minullekin yllätysuutisia, esim. hiljattain kuulin blogin kommenttiboksin kautta että NYX’kin on juuri ostettu L’Orealin talliin.

 7. Hanna

  Tuommoisen värittömän Baby Lipsin ostin viime viikolla, kun kaipasin väritöntä ja aurinkosuojallista huulirasvaa, eikä lemppariani Carmexin kirsikkahuulirasvaa löytynyt mistään. Tykkään oikein paljon tästä, mutta hämmentää tuo aurinkosuoja-asia. Ulkomaalaisilta nettisivuilta olen saanut sen käsityksen, että myös nuo värilliset olisivat aurinkosuojallisia, mutta sitten näissä Suomessa myytävissä sävyttävissä huulirasvoissa ei aurinkosuojaa olisi joidenkin lähteiden mukaan. Tiedätkö sinä, että onko nuo sävytetyt täällä myytävät aurinkosuojallisia vai ei?

  • Sanni

   Tiedätkö sinä, että onko nuo sävytetyt täällä myytävät aurinkosuojallisia vai ei?

   Valitettavasti en :/ En ole itse hypistellyt näitä vielä missään muualla kuin Ranskassa, ja siellä en yhtään kiinnittänyt huomiota SPF-asiaan.

 8. heartbeat

  En jaksanut selata kaikkia kommentteja läpi…Huomasiko kukaan muu tai huomasitko itse , että babylipsin pakkauksessa lukee ”for adult use only” -miten tämä pitäisi tulkita? :)

  • Sanni

   Enpä ollut huomannut, mitäs ihmettä…! :D Liittyisiköhän tuo siihen, että kun Lipsit on niin lapsellisen näköisissä pakkauksissa että ne saattaa houkuttaa pieniä lapsia leikkimään niillä –> tukehtumisvaara. Jotain tällaista veikkaisin. Mutta hassultahan tuo kuulostaa :D Onko 13-vuotias tarpeeksi ”adult” saadakseen käyttää Baby Lipsiä? :D

   • heartbeat

    Sanos muuta…hämmentävää. Ja mä siis myyn näitä enkä tietäis mitä sanoa, jos asiakas tästä kysyisi. Täytynee kysäistä edustajalta, että tietääkö se :D Jäi vaivaamaan mieltä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.