Karkkipäivä
Karkkipäivä

Varsinainen 4 minuutin meikkirutiini

Tänään tällainen nopea.

Katsoin tuossa joku aika sitten Bangerheadin uutiskirjeestä bongaamani Linda Hallbergin videon.

”Linda näyttää, miten teet kauniin pohjameikin vain neljässä minuutissa! Todellinen kiireisten aamujen pelastaja!”

Neljän minuutin, sen minäkin haluan nähdä, ajattelin.

LindaHallberg_meikkipohjarutiini

Klikkasin videota – Linda sutii siinä naamalleen 14:ää eri tuotettanopeutettuna niin että video kestää alle neljä minuuttia.

Siis hohhoijaa, olikohan Bangerheadin uutiskirjeen laatija edes katsonut videota? Kenenkähän ”kiireisten aamujen pelastus” Lindan 14 tuotteen rutiini on? :D Just! Oletan, että pohjan tekemiseen kulunut aika on todellisuudessa lähempänä puolta tuntia kuin neljää minuuttia.

LindaHallberg_4minutes

Mistä Lindan meikkipohja sitten koostui? Se olikin mielenkiintoista. ”Nopea” pohja syntyi seuraavalla kaavalla:

 1. Kasvoöljy
 2. Primer
 3. Meikkivoide
 4. Peiteaine
 5. Irtopuuteri
 6. Mineraalipohja jota käytettiin korostuksena kasvojen korkeimpiin kohtiin
 7. Luomiväri jota käytettiin pienempien alueiden varjostukseen
 8. Face sculptor -puuteri jota käytettiin suurempien alueiden varjostukseen
 9. Highlighter (eri kuin nro. 6) jota levitettiin uudelleen samoihin kohtiin kuin mineraalipuuteri-highlighteria
 10. Poskipuna
 11. Kulmakarvojen väritys mustalla luomivärillä (tää on kyllä makee, Lindan kulmat <3)
 12. Kulmien alle korostus meikkivoiteella
 13. Kulmakarvageeli
 14. Kiinnityssuihke

Jeah! Siinä meille ”kiireisten aamujen pelastus”! :)

Olisi kiinnostavaa kuulla, mikä merkitys Lindan kahden eri highlighterin tekniikalla on… Käyttääkö hän ikäänkuin mineraalipuuteria pohjustamaan varsinaisen highlighterin? En tiedä mutta aikamoinen joukko tuotetta siinä nassuun menee :)

LindaHallberg_4

Montako tuotetta teidän meikkipohjarutiiniin kuuluu? Entä oletteko laskeneet, kauanko meikkipohjan tekoon menee aikaa?

P.S. Olisinhan tähän tietty voinut lisätä omankin meikkipohjasetin :) Mun pohjarutiiniin, jos siihen nyt haluaa laskea Lindan tapaan myös kosteutuksen (mun mielestä se on ihonhoitoa, ei meikkausta), kuuluu 5 tuotetta: kosteusvoide, silmänympärysvoide, luomenpohjustaja, peiteaine ja mineraalipohja. Poskipuna ja kulmakarvatuotteetkaan ei mun mielestä kuulu meikkipohjaan, mutta jos ne laskee (niitä käytän kuitenkin päivittäin) niin tuotesaldo kasvaa kahdeksaan. Kasvojen varjostus- ja highlight-tuotteita en käytä päivittäin.

Kommentit (80)

 1. Sennu

  Näitä kommentteja on mielenkiintoista lukea!
  Omaan pohjameikkiin kuuluu primer, meikkivoide, peiteaine silmien alle, puuteri ja korostuspuuteri. Näiden lisäksi vain kulmageeli ja ripsari. Ripsieni suhteen olen neuroottinen; taivutan ne kolmeen kertaan ennen aamupalaa ja sen jälkeen vielä kerran ennen ripsarin levitystä. Levitys ja sen jälkeinen ripsien asettelu a.k.a tökkiminen vie ylivoimaisesti eniten aikaa meikissäni :D

  • Sanni

   Ripsieni suhteen olen neuroottinen; taivutan ne kolmeen kertaan ennen aamupalaa ja sen jälkeen vielä kerran ennen ripsarin levitystä.

   Whoa! :)

 2. v

  Mulla meikkipohjaan menee normiaamuina ehkä se kaksi minuuttia, koska menen pelkästään meikkivoide ja puuteri-yhdistelmällä. Laiskuudessami olen tullut siihen tulokseen, että käytän mieluummin vähän peittävämpää meikkipohjaa sen sijaan, että peittäisin ihon virhekohtia erikseen, ellei ihossa ole jotain epätavallisen näkyvää peitettävää. Tämähän menee kaikkien nykyisten luonnollinen iho!!! -ohjeiden vastaisesti, mutta en vain ole saanut sellaisia geenejä, jotka luonnollisuuden mahdollistaisivat. Samasta syystä kaikki valoa heijastava korostaminen on poissa laskuista. Varjostukset ja poskipuna taas eivät arkiaamuina kiinnosta nukkumista enempää.

  Yhteensä meikkiin menee noin 20 minuuttia, suurin osa varmaan luomiväriin ja rajauksiin. Jos on kiireettömämpi aamu, niin käytän lisäajan värikkäämmän luomivärin häivyttelyyn tai sitten nestemäiseen rajaukseen, koska värit<3

  Mulle tuo meikkipohja on vähän sellainen välttämätön paha, jolla peitellään virheitä. Ja se on vähän tylsä lähtökohta, joten en hirveästi innostu meikkipohjasta muuten kuin hyvän koostumuksen ja sävyn löytämisen kannalta. Välillä iskee innostus opetella varjostuksia sun muita, mutta niitäkään ei tee mieli käyttää arkena, enemmän ne kiinnostavat sellaisesta maalauksellisesta näkökulmasta, että minkä efektin varjo saa aikaan ja miksi.

 3. Eevis

  Mun arkiaamurutiini kasvoille on kokonaisuudessaan vesipesu, kasvovesi, kosteusvoide + sy-voide, mineraalipohja, poskipuna + varjostus ja ripsari. Aikaa menee tosi vähän. Yleensä laitan myös peiteainetta ja luomenpohjustajaa, mutta oon tainnut laiskistua kun viime aikoina en oo jaksanut. Samoin kulmakarvojen meikkaus on jäänyt. Ne on aina kuuluneet mun meikkirutiiniin ihan ehdottomasti, mutta sen jälkeen kun viimeisin kestoväri kului pois, en oo halunnut tuhrata niiden kanssa aamuisin, niihin kun menee aina melkeinpä eniten aikaa. Ei ne sieltä ylikasvaneen otsatukan alta nyt edes näy mihinkään :D

  Tykkään kyllä meikata ihan pitkän kaavan mukaan (lähinnä luomivärit ja rajaukset) jos vaan on aikaa. Nyt talvella en oo jaksanut herätä aikaisin meikkaamaan kun koko päivän on pimeää, mutta kevään myötä tilanne varmaan taas muuttuu :)

 4. anu

  Oli pakko ottaa aamulla aikaa kun meikkasin. :) 8 minuuttia meni koko meikin tekoon. Sävyttävää kosteusvoidetta en tähän laskenut mukaan, koska annan sen asettua iholle ennen varsinaisen meikin tekoa. Arkimeikkiini kuuluu: Mineraalimeikkipuuteri, peitevoide, irtopuuteri, varjostuspuuteri, poskipuna, kulmakynä, kulmageeli ja ripsiväri.

  • Sanni

   Täytyy minunkin ottaa aika tässä joku päivä, tänään en muistanut vaikka piti :) Arvioin että nopein perusmeikki syntyy mulla noin 10 minuutissa, en ole kovin nopea. Tällaisessa 10 minuutin meikissä on vain yhtä luomiväriä ja eyelinerin sijaan kynärajaus. Nestemäinen eyeliner tai geelirajaus vie aina pidemmän aikaa.

   • Lurjus

    Täysin hassua! Mulla taas kynärajaus vie triplasti (tai oikeesti enemmänkin) aikaa nestemäiseen eyelineriin verrattuna. Kynää kun saa hinkata ja hinkata ja hinkata, että siitä saa mitään aikaiseksi (esim. Benecosin kynä). Jälki on pehmeämpi ja mukavampi, mutta aikaa se ottaa. Jos on selvittävä meikistä alle puolen tunnin, silloin nestemäinen rajaus, kynärajauksen kanssa menee se kolmevarttia.

    • Sanni

     Kynää kun saa hinkata ja hinkata ja hinkata, että siitä saa mitään aikaiseksi (esim. Benecosin kynä)

     Suosittelen ehdottomasti kynämerkin vaihtamista ;) Ellet ole täysluonnonkosmetiikan käyttäjä, silloin kynien koostumusvaihtoehdot tietysti kapenevat huomattavasti.

     Helposti liukuvia rajauskynälaatuja on markkinoilla pilvin pimein, tuollaiset ”hinkattavat” ja kovat laadut ovat vanhanaikaisia ja nykyään melkeinpä vähemmistössä kauppojen hyllyillä. Luonnonkosmetiikan kynät kuuluvat vanhanaikaiseen ryhmään, koska niissä ei voi käyttää silikoneja, joilla liukuvuus saadaan aikaiseksi.

     Jos et ole sitoutunut luonnonkosmetiikan käyttöön, niin suosittelen kokeilemaan esimerkiksi Sokoksella myytävän Goshin kyniä joissa on vieläpä paljon värivaihtoehtoja.

     • Lurjus

      Ahaa, siitäkös se johtuukin. Kiitos tiedosta! Enimmäkseen käytän luonnonmukaisten sarjojen meikkejä. Kas, minulta löytyykin jemmoista (vuosia vanha) Goshin Purple-sävyinen kynä sekä äskettäin hankittu IsaDoran kynä. Kannattaako laittaa ensin kynärajaus ja sitten luomiväri vai päin vastoin? Ajattelen, että luomivärin jauhemaiselle pinnalle kynä ei oikein tahdo tarttua. Vai onko kyse VAIN kynän ainesosista?

      • Sanni

       Kannattaako laittaa ensin kynärajaus ja sitten luomiväri vai päin vastoin?

       Olet oikeassa siinä että etenkin kuivalaatuinen kynä tarttuu luomiväripinnalle vähän huonommin kuin iholle tai primerille, mutta liukuva koostumus tarttuu ihan yhtä hyvin luomiväripinnallekin. Siihen, laittaako ensin rajauksen ja sitten luomivärin vai toisinpäin, vaikuttaa mun näkökulmasta ensisijaisesti haluttu tulos: jos laitat luomivärin rajauksen päälle, se tietenkin miedontuu ja pehmenee eikä rajauksen efekti ole yhtä voimakas kuin jos rajauksen tekee luomivärin päälle. Jos siis haluaa pehmeän utuisen rajauksen, sen voi jättää luomivärin alle. Jos taas tavoitteena on enemmän silmää muokkaava ja ilmeeseen vaikuttava rajaus, tee rajaus luomivärin päälle. :)

 5. NG

  :) :) :)

  No jopas on näppärä ja helppo pikameikki :)))

  Tällainen kerrostus sopii ehkä sinne aasialaiseen maailmaan, siellä monen pikku yksityiskohdan viilaaminen on must. Lännessä vain meikkitaiteilijoilla on silmää ja käden taitoja vastaavaan…
  Itselleni riittää meikkivoide tai mineraalijauhe, kaikki hifistelyt ja varjostukset haihtuvat kasvoilta alta aikayksikön..

 6. p

  Mulla tulee alle silmänympärysvoide, kosteuttava seerumi, kosteusvoide ja kosteusvoide.

  Pohjaan peiteaine, yleensä kahden väristä cc-voidetta (varjostusajatuksella, saman verran menee aikaa kuin yhteenkin väriin ja lopputulos parempi), poskipuna ja aurinkorasva sekä mahdollisesti highlighter.

  Kulmakynä, kulmageeli, rajaus ylös eyelinerilla, alas luomivärillä, ripsiväri ja tasoittavan värinen luomiväri.

  Vaikka tää kuulostaa paljolta, väriä ei tuu paljon, joten ei kyllä näytä överimeikatulta. Ainakaan omaan silmään. eniten aikaa menee vaaleana harvakarvaisena kulmakarvoihin ja itse asiassa aloitan kun niistä aina. Mulle meikkaaminen on huolitellulta ja siistiltä käyttämistä. Ei sillä, etteivätkö ihmiset ilman meikkiä siltä näyttäisi yleensä, mutta valitettavasti oma naama näyttää vaaleana värittömältä, väsyneeltä ja vääristä kohdista punoittavalta. Ei mikään hehkeä look. Voisin mennä ilmankin töihin ja se olis mun työpaikalla ihan ok, mutta tykkään itsestäni paljon enemmän huoliteltuna ja koska meikkaaminen on ihan mukavaa puuhaa, eikä missään nimessä mikään rasite, meikkaan oikeastaan aina, myös vapaapäivinä.

 7. Heidi

  Mun arkimeikki syntyy varmaankin viidessä minuutissa. Kosteusvoiteen päälle pari kerrosta mineraalimeikkipohjaa, poskipuna ja lopuksi ripsari. Jos kyse on vapaa-illan meikistä, niin todennäköinen lisäys on rajaus yläluomille ja joskus jos on oikeen viitseliäs, myös luomiväri pohjustajineen. Viitseliämpään meikkiin tulee myös yleensä mineraalimeikkiä ekstrakerros ja aikaakin kuluu tuplaten.

  Toi arkimeikki on paitsi riittävän nopea tehdä, myös niin kevyt, että en ala näyttää hikisen työpäivän mittaan karseemmalta meikin suttaantumisen takia. En voisi kuvitellakaan enää laittavani meikkipohjaksi muuta kuin Couleur Caramelin mineraalijauhetta.

 8. Jessica

  Mulla menee meikkiin aamusin ehkä sellanen 5 minsaa, en vaan vois kuvitellakkaan (jaksavani) meikkailla sen enempää, ja sinäänsä jos tarvetta ei oo niin mikäs siinä. Omasta mielestäni luonnollinen ja kevyt meikki vaan pukee mua paremmin, joskus tietysti juhliin on ihana panostaa ja tehdä kunnon rajaukset jne! :)

  Omaan arkimeikkiin kuuluu:

  Meikkivoide
  Tummille silmänalusille tarkoitettua peiteainetta
  Aurinkopuuteri
  Poskipuna
  Ripsiväri

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.