Karkkipäivä
Karkkipäivä

VÄRIT!

Mitä teille merkitsevät värit? Pukeudutteko värikkäästi? Meikkaatteko värikkäästi? Laatimani äänestyksen mukaan suurin osa teistä luottaa meikkauksessa ruskeisiin ja beigeihin sävyihin. Ja se on ihan okei. :) Luonnollisilla, oman ihon varjoja jäljittelevillä sävyillä ei koskaan voi mennä vikaan. Ruskea on varma valinta jokaiselle, ihon, hiusten tai silmien väristä riippumatta.

Minäkin käytin vuosia pelkkää vaalean ja ruskean yhdistelmää silmämeikissä. Muut värit suorastaan pelottivat minua. En olisi voinut kuvitellakaan laittavani luomilleni vihreää tai vaaleanpunaista, jostain turkoosista nyt puhumattakaan. En osannut käyttää edes persikkaa. Ostin vain ja ainoastaan ruskean ja beigen eri sävyjä. Sitten jossain vaiheessa uskalsin kokeilla violettia, tosin sekin oli hyvin matalan profiilin liilaa, harmaaseen taittuvaa. Mutta se oli alku..!

Ei mennyt kauaakaan kun olin löytänyt värien koko spektrin. Ensin vaaleaa turkoosia, hentoa vaaleanpunaista, oliivinvihreää, ja sitten aina vain rohkeampaa, kirkasta pinkkiä, sähkönsinistä ja oranssia. Ja tiedättekö mitä? Väreihin alkaa pikkuhiljaa turtua, hyvässä mielessä. Ne eivät enää tunnukaan yhtä räikeiltä. Yhtäkkiä sitä huomaa menevänsä kuntosalille kirkkaanvihreässä papukaijameikissä. :) Väreistä on tullut ystäviä.
Tätä nykyä käytän ruskean sävyjä enää aniharvoin. Pidän niistä kyllä edelleen, mutta… kun ne vaan on niin tylsiä. Jotenkin huomaamattomia. Ruskea meikki sulautuu kasvoihin niin että hyvä jos huomaa olevansa meikattu. Ja sehän voi toki olla hyväkin juttu, monethan nimenomaan pyrkivät siihen että näyttäisivät ehostettuinakin mahdollisimman luonnollisilta. Ja tietyt tilanteet vaativat luonnollisen, low-key meikin. En minäkään menisi työhaastatteluun tai hautajaisiin fuksianpunaisissa silmissä.

Missä tilanteissa te käytätte värikästä meikkiä? Päivittäin? Bilettämässä? Ulkomailla missä kukaan tuttu ei voi törmätä teihin ja nähdä ”klovni”-silmiänne? ^_^ Mitä värejä ette missään nimessä käyttäisi?

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.

Kommentit (8)

 1. Ava

  Mie tykkään katsella kirjavia meikkejä. etenkin tummanvioletit ja erilaiset pinkit ja punaiset on hyvin laitettuna ihania! Sillä tätä siun blogia onkin niin ihana seurailla.
  Mutta itse en osaa värejä käyttää… huimin omistamani taitaa olla vihreä, jota sitäkin olen käyttänyt kahdesti. Mie vaan näytän pelleltä itsetekemissäni värimeikeissä..

 2. Nea/ Fashioned in Finland

  Vuosia minäkin meikkailin luonnollisilla sävyillä mutta nyt olen ”turtunut” ja kaikki käy :D Suosikkiluomivärit ovat vihreitä ja luumuja. Vasta nyt olen löytänyt keltaiset ja oranssit, jopa punaiset luomivärit (saattaa olla hyväkin tehote pienenä määränä luomilla!). Vähiten pidän pinkistä ja vaaleanpunaisesta.

  Vaatteissa olen melkoisen tylsä: lähinnä mustaa, välillä tehostevärinä kirkkaampia sinisiä tai vihreitä :D

 3. Charming nails

  Minä käytin alkuun aina vaaleanpunaista, lilaa, violettia tai muita aika vaaleita sävyjä. Jälkeenpäin ajatellen on kummallista miten tuli käytettyä samaa solonappia koko ajan! Nyt hyvä kun 2 kertaa vuodessa ehtii jotain tiettyä käyttää :)
  Sitten meikkihulluus vei mennessään, vain keltainen ja oranssi on värit joita en laita silmiini. Kaikki muut on kokeiltu!

  Käytän värikästä meikkiä oikeastaan aina. Paitsi töissä tiettyinä päivinä en tee kamalia sotamaalauksia, enkä esim.hautajaisiin. Vapaalla tai viihteellä mahdollisimman näyttävää.

 4. milipili

  Kaikki värit käy! Tuntuu välillä siltä ettei mikään riitä, jos jotenkin sais kuutta eri sävyä samaan meikkiin =)
  Ruskeat menee arkimeikissä, muttei niissäkään enää kovin usein.

  Ei mulla vaatetuksessakaan kovin paljon mustaa ole, ruskea on mun musta ja esim laukut ja kengät voivat olla minkävärisiä tahansa.

 5. Kirsikankukka

  Tykkän käyttää enemmänki kirkkaan värisiä huulipunia. Omistan kyllä kirkkaita luomivärejäkin, ja niitäkin olisi kiva joskus käyttää, mutta mun luomilla luomivärit ei vaan yksinkertaisesti pysy :( Vaikka miten pohjustais tai jättäis pohjustamatta :( Varsinkin siniset ja oranssin/persikan väriset silmämeikit kiinnostais :) Vaatteissa kyllä pukeudun usein aika värikkäästi, tykkään väreistä

 6. Jenny

  Olen taas muutaman vuoden tauon jälkeen innostunut kirkkaista väreistä nimenomaan luomiväreissä. Yläasteella tykkäsin kokeilla kauheasti esimerkiksi kaikkia vaaleanpunaiseen taittuvia värejä, mutta lukiossa aloitin tumman smoky eyes – kokeilun, ja siitä tulikin pikaisesti se kaikista helpoin, nopein ja varmin meikki.

  Nyt olan lähinnä kesän ja meikkiblogien (muun muassa tämän blogin :) ) ansiosta innostunut uudestaan. Suosikkini on tällä hetkeällä vaaleanpunaisen ja vihreän yhdistäminen silmämeikissä – sain lisää rohkeutta, kun vaatekaupan myyjä kehaisi sitä meikkiä ohimennen! Kuitenkin edelleen olen vähän arka käyttämään näitä räväkämpiä värejä esim. juhlatilanteissa, ja edelleen huomaan (esim. tänään almistujaisjuhlien aikaan..) sortuvani tähän tuttuun ja turvalliseen meikkiin. Haluttaisi kyllä kokeilla kirkaampiakin värejä, mutta joku rohkeus siitä vielä puuttuu :P

 7. Sanska

  Ui, värejä, VÄREJÄ! Aloitin käytännössä täysin samallalailla, mulla on varmaan 3 eri sävyä tuolla ruskeita. Sitten iski se tolkuton kyllästyminen ja nyt kiroan kun neonvihreätkään ei tunnu enää tarpeeksi sähäköiltä.

  Kaikki sävyt käytännössä on kokeiltu ja kaikkialle voin värikkään meikin kans mennä. Se on melkein jo tavaramerkki et ku kaveriporukka kokoontuu ni katsotaan mikä on mun päivän sävy.

 8. Inkivääri

  Jenny – tuo vaaleanpunaisen ja vihreän yhdistelmä kuulostaa kiinnostavalta..! Itse en ole tuollaista komboa vielä testannut mutta pitääkin koettaa… Charming Nails taisi muistaakseni joskus sanoa tykkäävänsä vaaleanpunaisen ja limenvihreän yhdistelmästä, se voisi olla tosi raikas! Mutta sävyjen toisiinsa häivyttäminen voi olla vähän tricky… en nimittäin osaa kuvitella että v.punainen ja lime liukuvat toisiinsa helposti, niiden sekoitus voi näyttää erikoiselta… Mites sä oot tehnyt, Charming? Tai Jenny?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.