Valoa

Keskitän ajatuksia ilon lähteisiin.

Kuten valoon, jossa kotini usein kylpee. Ainakin olohuoneeni. ❤️ Etelä-suuntainen iso ikkuna oli jotain, josta iloitsin jo asuntonäytössä. Vaikka en saanut parveketta etelään, sain valoisan olohuoneen.

Iloa tuovat myös kukkapöydät, jotka viimein sain hankittua.

Lennokkaat uuden kodin ensieuforiaan liittyvät pompöösit suunnitelmani fiinistä ”design-olohuoneesta” vaihtuivat kevään myötä sannimaisempaan arkisuuteen. Olohuoneeni sisustuksen pääelementiksi muodostuisivat tila, valo ja viherkasvit. Vähän huonekaluja, paljon tilaa sekä luonnon läheisyyttä kasvien kautta. Nämä auttavat tuomaan levollisuutta ja rauhoittamaan pääni sisäistä kimpoilevaa multi-maailmaa ja ajoittaista kaaosta.

Viihdyn kotonani valtavan hyvin. (Ja kyllä, ilahduttaa katsoa kuvia, joissa Tottikin vielä nauttii valosta ja kodin tunnelmasta. ❤️)

Viime viikolla sain viimein vanhan mattoni pesulasta. Sekin ilahduttaa. Olen matto-ihmisiä ja kodin tilat ilman mattoja tuntuvat aina hieman kolkoilta. Tämä matto on ollut minulla toista kymmentä vuotta, ehkä kolmatta kymmentäkin. Se muutti mukanani Kuopiosta Ahvenanmaalle vuonna 2003 ja on viettänyt viime vuotensa Maarianhaminan asunnossani, jossa viimeisin alivuokralainen oli juhlinut maton aikamoiseen kuntoon. Huomasin asian niin myöhään, etten saanut pesulakuluja enää perittyä jo palautetusta takuuvuokrasta. Sain maton pesetettyä vasta nyt.

Nykyinen olohuoneeni kaipaisi kenties isompaa mattoa, mutta toistaiseksi pärjään tällä. Kuten vanhalla sohvallani. :) Sekin on hieman liian pienikokoinen tähän tilaan, mutta sen tunnearvo on kokoaan suurempi, joten se on nyt täällä. Hyvä niin.

Sohva on väriltään punainen ja olen harkinnut sen verhoiluttamista. Verhoilu on kuitenkin niin kallista, että toistaiseksi tyydyn vaaleaan kangaspeittoon. Luulen, että totun tähänkin ratkaisuun, kuten olen tähän mennessä tottunut muihinkin kodin kompromisseihin. :)

Pinkit pöllö-tyynyt eivät nekään ihan edusta sitä harmoniaa ja levollisuutta, jota nyt tavoittelen kodissani. Mutta pöllöt edustavat minua. Lempeässä lapsellisuudessaan ne tekevät huoneesta minun näköiseni.

Kukkajalat ovat Ikean Satsumas-sarjaa. Minusta ne sopivat huoneeseen täydellisesti.

Tykkään kasveistani todella paljon. Elävinä asioina ne tuovat kotiin lämpöä ja kotoisuutta, jota mikään esine ei voi tuoda.

Talvella pilkkomani peikonlehti voi hyvin. Se on nyt kolmessa osassa. Liaanimaisen varren ohjaus tukikeppien avulla ylöspäin ei tunnu suunnalta, josta kasvi hurjasti innostuisi, mutta yhtä kaikki se on jatkanut elämistä ja olemista. Se tuntuu sanovan, ”Nojaan sitten tähän jos niin haluat. Mutta en mä ylöspäin aio itsenäisesti lähteä, ettäs tiedät.”

Kotiin on saapunut myös toisenlaista valoa.

Olen haaveillut isosta lattiavalaisimesta, joka kurottuisi valaisemaan hämärää ruokailutilaani. Sellainen löytyi BoConceptilta. Kuta-valaisimen juuri ilmestynyt uusi, lämmin vaaleanharmaa sävy on täydellinen.

(Jonain päivänä ehkä jaksan poistaa katosta tuon turhan lampun, joka sijaintinsa suhteen on hyödytön….)

Nyt olohuone ja ruokailutila alkavat olla lopullisessa muodossaan. Haluaisin vielä maton ruokapöydän alle. Ja vaalean, pyöreän peilin tuon mustareunaisen tilalle. Seinille lisää tauluja itseottamistani valokuvista.

Opiskelijakämppään muinoin hankkimani pikkuisen sohvapöydän aion myös maalata vaaleaksi. Täällä on sekaisin uutta ja vanhaa.

Täällä on minusta kodikasta. ❤️

Odotan jo kynttilöiden valaisemia syysiltoja ja erityisesti joulukuuta, kun saan vihdoin ostaa oman, ison joulukuusen. Se tulee olemaan juhlahetki.

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (17)
 1. Ai että tykkään näistä sun sisustusjutuista!
  Pikkuhiljaa, harkiten, uutta ja vanhaa sekoittaen. Ja lopputulos on kodikas ja viihtyisä 😊
  Nuo kukkapöydät on ihanat, täytyy itsekin käydä ikeassa ellei löydy jotain käytettyjä pian.
  Vitsi mää ootan jo sun puolesta sitä joulukuusen hakua 🎄ja toki myös keittiön valmistumista ☺️

  1. Kiitos Jenni..! ☺️

   Hurjaa ajatella, että keittiöremontti käynnistyy ensi viikolla..! Nyt se on viimein edessä. (”Hurjaa” siksi, että valinnat olivat niin vaikeita..! Alkoi jo tulla epäuskon tunne koko projektin suhteen jossain vaiheessa…)

 2. Näyttää kotoisalta ja kutsuvalta, ja valo tulee kotiisi kyllä tosi kauniisti! Näitä kotijuttuja on niin kiva lukea.

  1. Kiitos M. ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *