Valkoinen artisokka-vuohenjuustopizza

Tänä aamuna mietin; kirjoitanko ylellisestä vartalovoiteesta vai pizzasta..? Alanko kohta menettää lukijoita kun kirjoitan niin paljon ruoasta..?

Pizza voitti! :) Blogit ovat sitä varten että niissä intoillaan juuri siitä mikä kirjoittajaa eniten innostuttaa, eikö niin? Anteeksi Silkki Body Cream, tällä kertaa jäit toiseksi. (Miksi mä edes perustelen tätä itselleni..?) Oikeastaan postaan nykyään niin paljon tiheämmin kuin aiempina vuosina, että ruokajutut eivät itse asiassa edes vie kauneusjuttujen tilaa, vaan ovat tulleet lisäksi.

ValkoinenPizzaIMG_3119

Mutta mitäs sitä näitä perustelemaan, tein toissapäivänä varmaan elämäni parasta pizzaa ja haluan kirjoittaa siitä! :)

Olin jo kirjoittamassa tuohon kuvaan ’White Pizza’, kunnes Crea-keskustelun skarppaamana vaihdoin valkoiseksi. ;) Mutta olisikohan pizzakin pitänyt kirjoittaa ’pitsa’…?

Valkoinen pizza on pizza, jossa ei ole tomaattikastiketta. Käsittääkseni ainakin Italiassa tarjoillaan myös sellaista versiota, jossa on hapankerma (?)-pohjainen valkoinen kastike.

ValkoinenPizza_

Minulle pizzaan on aina kuulunut tomaattikastike, enkä ole koskaan edes uteliaisuuttani kokeillut jättää sitä pois. Sehän tekee pizzasta pizzan!

Löysin kuitenkin eräästä kasvisruokakirjasta joku aika sitten niin herkullisen näköisen kuvan (ja reseptin) valkoisesta pizzasta, että pakkohan sitä oli kokeilla.

.

Pohjan tein vhh-pizzan suosikkireseptilläni jonka jauhosekoitusta tuli jälleen tuunattua jotta saisin pohjasta vaaleamman.

Ohje (yhdelle hengelle):

2 kananmunaa

vajaa desi juustoraastetta

10 g vehnäleseitä (4 rkl)

10 g Bake Pro -heraproteiinijauhetta (vajaa 2 rkl)

5 g mantelijauhoa (1 rkl)

5 g kookosjauhoa (vajaa 1 rkl)

1 tl psylliumia

1 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Munat + juustoraaste yhteen. Kuivat aineet yhteen. Yhdistä. Levitä uunipellille niin ohuelti kuin saat. (Taikina on tahmeaa mönjää, ei sitkoista, käsin leivottavaa taikinaa.) Esipaista 10 minuuttia ja lisää täytteet. Paista kunnes juusto on sulanut.

Mutta tämä postaus ei sinällään ole mikään ”vhh-postaus” vaan kehotan teitä kokeilemaan näitä täytteitä, sillä juuri niissä on tietysti pizzan juju!

ValkoinenPizzaIMG_3112

Täyte:

Oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä murskattuna

Rosmariinia (kuivattua tai tuoretta)

Latva-artisokan sydämiä

Aurinkokuivattua tomaattia

Oliiveja

Pehmeää vuohenjuustoa

Mietoa juustoraastetta

Jos teet normaalin vehnäpohjan, sivele oliiviöljy paistamattomalle pohjalle ja ripottele päälle rosmariini ja murskattu valkosipuli. Paista 3-4 minuuttia ja lisää loput täytteet vasta sitten (alkuperäisessä ohjeessa lukee näin).

Jos teet vhh-pohjan, sivele oliiviöljy ja lisää kaikki täytteet vasta esipaistetun pohjan päälle. (Oliiviöljyä on vaikea sivellä siististi raa’an vhh-pohjan päälle :))

   ValkoinenPizzaIMG_3125

En tiedä vaikuttiko uusi jauhokombo vai pelkästään se, että pizzaan ei tullut tomaattikastiketta (joka tietysti lisää pintaan kosteutta), mutta pizzasta tuli ennenkokemattoman rapea!

Eikä tämä todellakaan kaivannut yhtään tomaattikastiketta! Aivan eri makuinen pizza kuin normaalit perusviritykseni raskain tonnikala-katkarapu-paprika-täyttein. Otin yhden haukun ja jäin vain hymistelemään silmät ummessa…. Onko se rosmariini vai oliiviöljy vai kaikkien täytteiden yhteismaku joka tekee tästä niin… erilaisen…?

Suosittelen kokeilemaan!

 

Kommentit (23)
  1. Omnommmnommm…
    Vuohenjuusto – aurinkokuivattu tomaatti – artisokan sydän – oliivi – herkkusieni on mun vakitäyte jos syön kasvispizzaa.

  2. Tässä vaiheessa päivää (ruokatunti on vasta edessä) meni tämän postauksen lukeminen ihan kuolaamiseksi.
    Näyttää hyvältä ja tuon on pakko olla hyvää. Kiitos siis vinkistä, jostain kumman syystä en ole vuohenjuustoa koskaan laittanut pizzaan. Mitä ihmettä?
    Joku muu bloggaaja viikko sitten postasi kuvan pizzasta, jossa oli vuohenjuustoa. On tuota nyt saatava! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *