Karkkipäivä
Karkkipäivä

Valaiseva silmänympärysvoide

Lavera uudistaa tuotelinjojaan ja valikoimaansa sellaista tahtia etteivät hitaammat (tai edes normaalivauhtiset) meinaa kyydissä pysyä.

Vaikka juuri tämän postauksen aiheena on uusi silmänympärysvoide, niin en tiedä haluatteko edes kuulla, että myös meikkisarjassa tapahtuu taas muutoksia. Kyllä. Vastahan Trend Sensitiv -meikkilinja koki perusteellisen uudistuksen kesällä 2014. Tällä kertaa päivittyy sentään ”vain” solo-luomivärivalikoima ja yksi ripsari, ja arvatkaas mitä, nyt olisi sitten vuosien odotuksen jälkeen Suomenkin markkinoilla saatavilla mattainen perusruskea sävy. Palaan meikkilinjan uudistuksiin lähiaikoina omassa postauksessaan.

(Pakko todeta että aika levottomilta vaikuttavat nuo saksalaiset tuotekehittelijät… :D Kun he harva se vuosi kokevat tarvetta päivittää perusvalikoimaa. Tai voihan sitä myös kutsua poikkeukselliseksi valmiudeksi muokata valikoimaa nopeasti asiakaskäyttäytymisen mukaan :))

Nyt kuitenkin esittelyssä uusi silmänympärysvoide, johon tykästyin.

Lavera_IlluminatingEyeCream_IMG_9246_2

Kyseessä on hohtavia helmiäispigmenttejä sisältävä voide, joka samalla valaisee silmänympärysihoa kevyen valokynä-efektin lailla. Tämän tyyppiset silmänympärysvoiteet eivät tietenkään ole mikään uutuus kosmetiikkamarkkinoilla,  mutta luonnonkosmetiikan puolella en muista aiemmin törmänneeni tällaiseen.

Laveran Illuminating-silmänympärysvoiteessa on erittäin kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus, ja sen helmiäispigmentit ovat miellyttävän luonnollisen sävyisiä, jättäen silmänalusen vain neutraalin valaistun näköiseksi. Olen kokeillut elämäni aikana muutamaa tällaista valaisevaa sy-tuotetta, eikä kaikissa todellakaan ole mielestäni ollut a) onnistunut helmiäisen sävy tai b) tarpeeksi hohtoa jotta iho jäisi havaittavan piristyneeksi.

Yksi kokeilu on jäänyt erityisesti mieleen, taisi olla ensimmäinen tämän tyyppinen sy-voide jonka ostin. Kyseessä oli joku Yves Rocherin tuote 2000-luvu puolessa välissä, ja sen sävy oli iholla niin vaaleanpunertava että se ei uponnut ihoon luonnollisesti vaan jäi todella hassusti näkyviin.

Lavera_IlluminatingEyeCream_before_after

Ennen ja jälkeen Illuminating-silmänympärysvoiteen. Alemmassa kuvassa olen lisännyt Illuminating-voidetta toisen silmän alle. Varmaankin on selvää, kummanko?

Laveran Illuminating-silmänympärysvoiteessa hohteesta vastaa mica, joka on väritöntä. Mica on tuotteessa niin hienopartikkelisena että iholle ei jää mitään erikseen erottuvia kimalteita. Tulos on selvästä valonheijastuksestaan huolimatta luonnollinen ja hienovarainen.

Tuotteessa on myös helmiuutetta, mutta ko. ainesosa ei toimi kosmetiikassa helmiäishohteen tuojana vaan hoitavana aktiiviainesosana. Helmiuutteessa on yhden raaka-ainevalmistajan mukaan mm. liuta aminohappoja sekä mineraaleja.

Tykästyin Lavera-uutuuden valo-ominaisuuteen heti ensikäytöllä. Kosteuttavuus voiteessa ei kuitenkaan ole samaa tasoa kuin muissa Laveran silmänympärysvoidesuosikeissani kuten Firmingissä ja Wrinkle Smootherissa. Illuminatingin tuotetiedot kyllä lupaavat ”kolminkertaista kosteutusta”, mutta superohut koostumus ja ihofiilis kertovat, ettei tuote ole kosteuttavimmasta ja ravitsevimmasta päästä. Voide katoaa ja imeytyy ihoon välittömästi kun sen levittää.  Iho ei jää kiristelemään, eli voide toki riittää peruskosteuttamaan. Kuiva iho vaatinee kuitenkin alle tymäkämmän kosteuttajan.

Lavera_Illuminating_EyeCream_IMG_9253_2

Kenelle?Sopii silmänympärysvoiteeksi kaiken ikäisille eli ei kategorisoidu erityisesti anti-age-tuotteeksi, vaikka tuotetiedoissa halutaankin tuoda esiin hyaluronihapon ja kofeiinin anti-age-vaikutukset.

Hyaluronihappo kosteuttaa ja silottaa ihon pintaa ja kofeiinin taas väitetään vähentävän ihon turvotusta (tosin siitä ei ole toistaiseksi sen tasoisia tutkimuksia että funktio olisi ns. virallisesti tunnustettu).

Hassua muuten – hyaluronihappo silottaa ihoa turvottamalla sitä kevyesti (–> sitoo itseensä niin paljon vettä että iho ”pullistuu”), ja kofeiinin pitäisi sitten vähentää turvotusta :D Eivätkös nämä ainesosat ikään kuin sitten kumoaisi toistensa vaikutusta… ^_^ Kemistit?

Lavera_EyeCreams_IMG_9256_2

Off topic mutta apua – tuo suosikkini Wrinkle Smoother (kuvassa oikeanpuoleisin) näyttää nyt kadonneen Cranberry & Argan -sarjasta :( Juuri elokuussa kirjoitin Smootherista viimeksi ja päätin tekstin lauseeseen, ”Lavera, älkää lopettako tätä tuotetta.”  Nyt sitä ei enää löydy Laveran Saksan sivuilta. Jäi sitten senkin stoori lyhyeksi. :(

*

Heheh, en malta olla vähän vitsinä heittämättä loppuun toista versiota Illuminating-silmänympärysvoiteen esittelystä, edellisen postauksen ”inspiroimana” :D

Printtimedian versio?

Lavera_IlluminatingEyeCream_IMG_9293

:)

Kommentit (20)

 1. Jenni

  Jos en ihan väärässä ole niin myös Patykan ja Absolutionin silmänympärysvoiteissa on hohtavia ainesosia. Tosin mielestäni hohde erottuu paljaalla silmällä. Vähän samaan tapaan kuin Lily Lolon Stardust.

  • Sanni

   Mulla onkin ollut tuota Patykaa ja joo, sieltäkin näyttää löytyvän (incin keskivaiheen jälkeen) micaa, mutta en muista että olisin silmin havainnut erityistä kirkastusefektiä. Koostumuksesta tykkäsin kyllä muuten oikein paljon :)

   Absolutionia en ole kokeillut.

 2. Linda

  Just kokeilin tätä testeripussukan verran, ja ihastuin tuohon valaisevaan efektiin. :) Mun kuivalle iholle ei varmasti tule etenkään talviaikaan riittämään yksinään, mutta tein niin että levitin kasvoöljyä myös sy-iholle kevyesti ja taputtelin tätä päälle – toimi tosi hyvin yhteen. :)

  • Sanni

   Kuulostaa hyvältä cocktaililta :)

 3. Saana

  Minä en oikein innostunut tuollaisesta hohtavasta silmänympärusvoiteesta. Vaikka hohde onkin kevyttä. Levitän itse silmänympärysvoidetta niin suurpiirteisesti (jopa kulmakarvojen sekaan, etenkin niiden väliseen ihoon nenävarteen. Pitää kosteutta paremmin kuin pelkkä päivävoide ja estää meikkivoiteen ja kulmatuotteiden levittymisen rumasti kuivan ihon takia), että tämä näyttäisi mun tarpeissa hassulta. Tai tälle ei oikeastaan olisi tarvetta ollenkaan. Käytän mieluummin silmänympärysvoiteen voiteena ja mahdolliset valo/hohtotuotteet omana juttunaan :)

  • Sanni

   Käytän mieluummin silmänympärysvoiteen voiteena ja mahdolliset valo/hohtotuotteet omana juttunaan :)

   Ymmärrän :) Etenkin tuon sy-voiteen käyttötapasi näkökulmasta.

   Mulla on niin tummat silmänaluset että kaikki lisäkirkastus peiteaineen allekin on aina tervetullutta :D

 4. Tilli

  Tää kuulostaa just mulle sopivalta tuotteelta! Mulla on just Yves Rocherin Inositol-linjan vastaava putkilo lopuillaan ja koska sitä ei enää valmisteta, oon miettinyt et mistä hankin korvaajan. Käytän YR:ää aamuisin meikin alle tuomaan extravaloa ja tuo mieto kosteutusteho riittää iholleni hyvin. Täähän on oikea löytö! :)

 5. NG

  Ottamatta kantaa silmänympärysvoiteeseen, eikös meikkituotteiden säännöllinen uudistaminen ole kosmislinjoilla yleinen käytäntö? Sillä pyritään ylläpitämään asiakkaiden mielenkiintoa ja varmistamaan trendikkyyden aallonharjalla säilyminen… Toki se on keskivertokuluttajan kannalta rasittavaa, mutta ehkä kosmetiikan suurfanittajan ja näkökulmasta pikemminkin normaalia..?

  • Sanni

   Ottamatta kantaa silmänympärysvoiteeseen, eikös meikkituotteiden säännöllinen uudistaminen ole kosmislinjoilla yleinen käytäntö?

   Ei kaikilla linjoilla, esimerkkinä vaikka Dr. Hauschka ;) Estelle & Thild’kään ei uudistunut ensimmäiseen viiteen vuoteen, vain kasvatti valikoimaa parilla tuotteella per vuosi. Muitakin esimerkkejä varmasti löytyy :) Toki uudistuminen kuuluu asiaan vähintään kilpailukyvyn säilyttämiseksi, mutta Laveran tahti etenkin meikkisarjansa puolesta on jo ehkä vähän turhan napakka… Jos nyt edes pari vuotta antaisivat sarjan olla rauhassa ;)

   • NG

    Juuh, Dr. Hauschka on oma ideologiansa, sekä ihonhoidossa että kai meikeissäkin luotetaan viisikymmentä vuotta vanhaan teknologiaan ;)
    Tarkoitin lähinnä juuri värikosmetiikan puolta, sehän uudistuu säännöllisesti useimmilla merkeillä… toki kausituotteiden muodossa, mutta muutenkin. Olen kuullut hyvin monen sarjan kohdalta valituksen, että heti kun löytyi sopiva sävy (esim. huulipunissa), se lakkautettiin :(

    • Sanni

     Juuh, Dr. Hauschka on oma ideologiansa, sekä ihonhoidossa että kai meikeissäkin luotetaan viisikymmentä vuotta vanhaan teknologiaan ;)

     Hehheh :D Toiset näkevät asian tyyliin ”If it ain’t broke…”, mutta ymmärrän muutkin näkökannat :) Myönnän, että itseeni kyllä vetoaa tuo tuotteiden muuttumattomuus. Vaikka kosmetiikkafriikki olenkin, niin minua jopa häiritsee jatkuva uudistuminen. Ymmärrän täydellisesti trendien ja uusimman teknologian seuraamisen valmistajan kannalta, mutta itse kun olen aika anti-trendi-ihminen niin eivät kaiken maailman ”vaihdetaanpa sävyttävät päivävoiteet nyt BB-nimisiksi” -uudistukset oikein jaksa säväyttää. Olen kai vähän outo kosmetiikkafriikki tässä mielessä. Enkä oikein usko että ne ryppyvoiteetkaan niin mullistavasti parantuvat jonkun viiden tai kymmenenkään vuoden aikana. Koostumuksia varmasti saadaan viilattua aina vain houkuttavammaksi, mutta en usko että itse kosmetiikan vaikutukset –> kosteutus ja ihon sävyn kirkastus ja tasoitus niin merkittävästi parantuvat jokaisen uuden putelin myötä :)

     Mulle kelpaavat samat suosikit vuodesta toiseen :)

     Kausituotteet ovat asia erikseen – sesonkikokoelmat ovat kivoja piristeitä! Mutta jos joku merkki on päivittämässä perusvalikoimaansa joka toinen vuosi, en innostu.

 6. Anna

  Kokeilin tät ä tuotetta näytepussukan verran minäkin, mutta ostoslistalle se ei päätynyt, kahdesta syystä: tuote on melkoisen voikakkaasti hajustettu (en tykkään etenkään sy-iholle käyttää hajusteita), ja kosteutusteho ei ollut itselleni riittävä ainakaan näin syksyllä, talvesta puhumattakaan. Vaikka ulkona on kosteaa, niin sisäilma on jo melko kuivaa kun keskuslämmitys on päällä :)

  • Sanni

   Joo, noista hajusteiden määrästä mun piti itsekin kommentoida, hajusteet ovat korkealla incissä, mikä aina ihmetyttää sy-tuotteissa jotka perinteisesti ovat vähemmän hajustettuja kuin muut rasvat tai hajusteettomia. Mun makuun Illuminating ei silti tuoksu voimakkaalta, piti ihan käydä kylppärissä nuuhkaisemassa että miltä se edes tuoksuu kun tuoksu ei ole jäänyt mieleen. Mä haistan tuoksun vain jos laitan nenän ihan kiinni Illuminatingilla voideltuun ihoon :D Mutta läheltä tuoksu on vähän outo… Sy-iholle levittäessä en ole koskaan pannut tuoksua merkille.

 7. Heiduli

  Oih! Vitsit tää vois toimia 25v naiselle eli minulle hyvin! Vielä pienen lapsen äitinä silmänympärykset ovat usein tummat…:D
  Muistatko tuotteen hintaa? :)

  • Sanni

   Tiedotteessa ei lukenut tuotteen hintaa, mutta kysyn Laveralta ja palaan :)

  • Sanni

   Moikka! Nyt sain vastauksen: voiteen hinta on 22,65€, mutta sitä ei ole vielä myynnissä kuin muutamalla pienemmällä jälleenmyyjällä (kuten Cosmerya-nettikauppa).

   • Heiduli

    Kiitos vastauksesta!:) täytyypä pyytää testeriä heti kun osuu silmiin!:)

    P.s. Huippu blogi sulla! Todella mielenkiintoista lukea sun postauksia! Kirjoitat niin rehellisesti ja selkeästi:) t. tuleva kosmetologi

    • Sanni

     Kiva kuulla :) Iloa opintoihisi :)

 8. Tiltu

  Korostaa varmasti mukavasti silmäpusseja :D

  • Sanni

   Totta ;) Valoaheijastava sy-voide ei ole se paras valinta jos omaa helposti tai synnynnäisesti pussittavan silmänalusihon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.