Vain yksi

Mun versio klassisesta ”mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle” -leikistä. :)

Jos saisin valita vain yhden ainoan tuotteen per kosmetiikkakategoria, mikä se olisi? 

Olen antanut tämän jutun muhia pääni perukoilla jo useita viikkoja. Muutaman kategorian tuotteet olivat itsestäänselviä, eivätkä vaatineet juuri lainkaan miettimistä. Toisissa oli useita vaihtoehtoja ja yhteen kategoriaan en meinannut millään saada valittua Sitä Yhtä.

Aloitetaan kaikkein helpoimmasta tuotteesta :)

SHAMPOO – Yves Rocher Low Poo

Tämä oli kaikkein helpoin valinta, sillä minulla on ollut viimeiset vuodet vain pari hassua lempishampoota. (Bruns on toinen niistä.)

Vaihdettuani Curly Girl -metodiin ja hiuspohjani lakattua rasvoittumasta, shampoovalintojani ohjaa sulfaatittomuus, kosteuttavuus ja hellävaraisuus. Yves Rocherin Low Poo on vaahtoamaton, voidemainen shampoo. Tuntuu periaatteessa siltä, kuin pesisi hiukset hoitoaineella. Hiuspohjani jää supermiellyttävän ja puhtaan tuntuiseksi. Toivottavasti tämän valmistusta ei koskaan lopeteta!

HOITOAINEYves Rocher Repair Detangling Balm. (Kuvassa oikealla. Muutkin sarjan hoitoaineet ovat todella hyviä.)

Tähän kategoriaan oli tosi monta tuotetta tyrkyllä, mutta lopulta päädyin kuitenkin uskolliseen Yves Rocheriin. Repair-hoitis on ollut mun suursuosikki ilmestymisestään saakka, ja siitä on jo kahdeksan vuotta. Silikoniton, täyteläinen ja tehokkaasti pehmentävä, silottava ja selvittävä hoitis sisältää manteli- ja jojobaöljyä, pantenolia ja kaksi kvattia (ne, jotka selvittävät 👌)

MUOTOILUTUOTE JA HIUKSIIN JÄTETTÄVÄ HOITOAINE – Bruns Nr 18 Balsam Spray ja Nr. 14 Hair Souffle.

Näillä pärjäisin vaikka loppuelämän. Curly Girl -metodiin siirryttyäni en käytä enää muita muotoilutuotteita kuin geeliä, ja Brunsin Nr. 14 Hair Souffle (tai alkuperäiseltä nimeltään Hårsufflé på svenska) on hoitava ja kosteuttava sellainen. Se erottelee kiharat nätisti eikä jätä hiuksia yhtään tahmeiksi tai jäykiksi.

Oikeastaan Ekopharman Minttu-geeli on mun ykkössuosikki, mutta Brunsin geeli on lähestulkoon yhtä hyvä, ja siinä on järkevämpi pumppupakkaus. (Ekopharman geeli on pakattu rasialliseen purkkiin ja tuote täytyy ottaa ulos lusikalla.)

Nr. 18 Balsam Spray on kevyt, hiuksiin suihkutettava leave-in-hoitoaine erinomaisilla hoitavilla ainesosilla (kationinen amidoamiini, kookosöljy, avokadoöljy, jojobaöljy, aloe vera). Tykkään sekoittaa tätä ja Hair Souffle -geeliä yhteen. Minulla on muitakin leave-in-suosikkeja, mutta ne ovat sellaisia, joiden valmistus on lopetettu. Bruns on yhä olemassa :)

HIUSÖLJY / HIUSTEN TEHOHOITO – Khadi Rose Repair Hair Oil

Khadin ruusuinen hiusöljy on fantastinen. Tuotteessa on lisäksi aromaterapeuttinen vaikutus, mikä on erittäin mieluisa bonus.

Kommenteissa kysyttiin hiusnaamio-valintaani, mutta koska tykkään nykyään yksinkertaistaa, vastaan, että mun hiusten tehohoito on yhtä kuin hiusöljy. En periaatteessa koe, että saan ’hiusnaamion’ nimellä myytävästä tuotteesta sen intensiivisempää hoitotehoa kuin laadukkaasta hoitoaineesta tai hiusöljystä, tai näiden yhdistelmästä.

Mun kirjoissa on olemassa vain pari hiustenhoidon superainesosaa: kvatit (selvittävät ja silottavat), kookosöljy (pehmentää, kosteuttaa, vahvistaa) ja proteiinit (vahvistavat, kosteuttavat, ”korjaavat”). Muutkin kasviöljyt kuten erityisesti oliivi- ja avokadoöljy ovat hyviä hiuksille, mutta kookosöljyn on tutkimuksissa todettu imeytyvän hiukseen kaikkein parhaiten ja sitä pidetään hiustenhoidon ”kultaisena standardina”.

Jos siis totta puhutaan, en kaipaa hiustenhoitotuotteisiini muita hoitavia ainesosia kuin minimissään kvatteja ja kasviöljyjä, muut ovat merkityksettömämpiä. Näin ollen en näe, mitä lisähyötyä ’naamion’ nimellä myytävä tuote hiuksiini lopulta tuo, jos minulla on käytössäni hiusta kosteuttavia, vahvistavia, pehmentäviä ja silottavia laatuainesosia muissa tuotteissa. Khadin Rose Repair -öljy sisältää mm. kookos- ja oliiviöljyä 👌

PUTSARI – Mádara Purifying Foam

Tämä oli yksi vaikeimpia valintoja. Rakastan vaihdella putsareita ja lemppareita on pilvin pimein. Valitsen mielialan mukaan ylellisen tai arkisemman koostumuksen, hoitavamman tai syväpuhdistavamman, kuorivan tai öljyisen jne jne. Tuntui ensin mahdottomalta valita vain yksi.

Lopulta jäljellä oli kaksi finalistia, ihan uusi tuttavuus Neal’s Yard Remediesiltä sekä 10 vuotta vanha suosikki Mádaralta. Lopulta päädyin Mádaran puhdistusvaahtoon, sillä se on mukavassa arkisuudessaan ja aina-miellyttävässä ihotuntumassaan luotettava. Olemmehan myös tunteneet toisemme jo yli kymmenen vuotta.

Mádaran Purifying Foam on käyttämistäni vaahdoista tosiaan siellä vähemmän ylellisen tuntuisten joukossa, sen koostumus ei ole erityisen liukasta ja kermaista tai upean tuoksuista, mutta sen pesuteho on moitteeton ja iho ei koskaan ikäänkuin kyllästy vaahdon ihotuntumaan. Kermaisen täyteläisissä vaahdoissa on se juttu, että iho jotenkin kyllästyy, jos se saa päivästä toiseen ”juhlaillallisen”, – jos ymmärrätte, mitä tarkoitan. Arkiruokaa jaksaa syödä joka päivä, mutta jälkkäreitä ja fine dining-aterioita ei :) Joskus arkisuus on kestävintä. 👍

KASVOVESI – Lavera Hydro Sensation Face Mist

Tämä oli myös tosi vaikea. Niin vaikea, että annoin lopulta itselleni luvan valita myös hoitava kasvovesi tai ”hoitoneste”, sillä vesimäiset kasvovedet ja hoitavat kasvovedet ovat minulle oikeastaan kaksi ihan eri tuotetta. (Lue kattava postaukseni kasvovesistä täältä.)

Tunnustus: vaihdoin tämän valinnan ihan viime tingassa. Olin jo valinnut Cattierin Rosee Florale Gentle Toning -kasvoveden, mutta lopulta Lavera tuntui kuitenkin vielä paremmalta tuotteelta kokonaisuutena. Laveran koostumus on hoitavampi ja liukkaampi kuin Cattierin, mutta ”vesimäisempi” kuin esimerkiksi Whamisan Tonerit, jotka luokittelen suoraan hoitonesteiksi. Kasvovedellä tavoittelen kosteuttavuuden lisäksi myös raikkautta ja ihon virkistystä, ja sitä taas paksummat hoitonesteet eivät tuo samaan tapaan. Niillä on minulle ratkaisevasti eri funktio.

HOITONESTE – Whamisa Toner Orginal (tai Toner Deep Rich)

Ei ole kosteuttavampaa nestettä kuin Whamisan Tonerit. 🙏🏻  Ja vaikka yleisesti nostan blogissa aina Deep Rich -versiota, nyt uudistunutta Original-koostumusta testattuani olen todennut pitäväni sitä aivan yhtä hyvänä, ellen jopa parempana kuin Deep Richiä. Etenkin nyt, kun Deep Richin tuoksu muuttui olennaisesti. (Tykkään kyllä Deep Richin uudesta tuoksusta mutta Originalin tuoksusta vielä enemmän. Tuoksu on tärkeä ❤️)

Kumpikin näistä tuntuu ihollani aivan yhtä kosteuttavalta. Originalissa on 2% vähemmän glyserolia, minkä arvelen olevan mun ihon kannalta merkityksetön ero, kun kummassakin on kuitenkin yli 70% aloe veraa joka jo tekee näistä aivan mielettömän kosteuttavia.

SILMÄMEIKINPOISTOAINE – Cattier-miselligeeli

Olen aina vannonut geelimäisten silmämeikinpoistajien nimeen, ja Cattierin miselligeelin löydettyäni tämän kategorian voittaja löytyi.

Moni muu geeli poistaa meikin yhtä tehokkaasti, mutta koska Cattierin Pulpe Fondante on myös hoitava ja kosteuttava, ja toimii puhdistustuotteen ohella myös kosteuttavana tuotteena kasvoilla, on valinta selvä.

En koskaan lakkaa hämmästelemästä, miten luonnonkosmetiikan miselligeeli voi näin fantastisen hyvin poistaa myös synteettisen silmämeikin. Tämä on täydellinen tuote.

SEERUMI – Novexpert C-vitamiiniseerumi

Tämä valinta oli myös superhelppo: jos olisi pakko valita vain yksi ainoa seerumi jota käytän, se olisi ilman muuta Novexpertin C-Vitamiini-buusteri.

Yksi ja sama tuote kosteuttaa ja kirkastaa ihoa sekä puolustaa ihosoluja hapettumisvaurioilta, ja tätä myöten myös hidastaa ikääntymisen merkkejä. C-vitamiinin tiedetään myös kykenevän korjaamaan ihon aurinkovaurioita. Bonuksena älyttömän miellyttävä koostumus, joka tuntuu ja tuoksuu aivan ihanalta. En voi kehua tätä seerumia kylliksi.

KASVOÖLJY – Laponie Face Oil

Tähän kategoriaan olin ensin valitsemassa Urangin Glow Oilia, sillä se tuntuu ja tuoksuu niin ihanalta ja on aromaterapeuttinen. Muitakin finalisteja oli, kuten Mádaran Deep Moisture Oil sekä Evolven Miracle Facial Oil. Kaikille näille on yhteistä mm. ihana, elämyksellinen tuoksu.

Lopulta päädyin valitsemaan puhtaasti ainesosien perusteella Laponien. Se on tuoksuton, eli siinä mielessä kummallinen valinta kaltaiselleni tuoksufriikille. Laponien inci puhuu kuitenkin puolestaan.

Jos täytyy valita vain yksi ainoa öljy, silloin vaikuttavat enemmän itse öljyt kuin tuoksu, se on selvää. Laponien yksinkertaisen tehokas öljycocktail koostuu arganöljystä, kauraöljystä, ruusunmarjan siemenöljystä sekä vadelmansiemenöljystä: kasviöljyjen ”dream team” ikääntyneelle iholle. Argan- ja ruusunmarjaöljy ovat tunnetusti ikääntyneen ihon kuningataröljyjä, ja antioksidantteja pursuavat marjansiemenöljyt ovat superhyviä mille tahansa iholle. Kauraöljy tunnetaan rauhoittavasta ja ravitsevasta vaikutuksestaan.

Tuotteessa ei ole mitään ylimääräisiä koostumusta muokkaavia tai tuoksuttavia ainesosia, vain täyttä hoitavuutta iholle.

KASVOVOIDE – Whamisa Double Rich Lotion

Kasvovoiteita käytän nykyään vähenevässä määrin, sillä hoidan ihoa mieluummin yhdistelmällä öljy & seerumi, mutta kyllä voiteillekin on yhä paikkansa. Valintani on silmää räpäyttämättä Whamisa. Whamisan voiteiden koostumukset ovat omaan makuuni aivan täydellisiä niin suorituksensa, ihotuntumansa, kosmeettisen miellyttävyytensä kuin ainesosaprofiilinsa perusteella.

Kuivunut ihoni rakastaa erityisesti Double Rich -emulsiota.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE – Mádara Smart Anti-Fatigue Eye Cream

Silmänympärysvoidekategoriassa minulla oli kolme finalistia, tai jopa neljä (Patyka, Bybi, Atopik, Mádara), ja tämä oli todella vaikea valinta. Olisin periaatteessa voinut valita minkä tahansa noista neljästä, mutta lopulta pakkausvalinta kutisti finalistit kahteen: Bybi ja Mádara. Bybin ja Mádaran voiteet on pakattu kätevään ja vähän tilaa vievään tuubiin, Patyka ja Atopik ovat kookkaammissa purkeissa.

Bybin ja Mádaran välillä ratkaisi lopulta… tuoksu. Mádaran Smart-voiteessa on miellyttävämpi tuoksu. Ainesosien puolesta Bybi olisi oikeastaan ollut vielä hitusen vakuuttavampi (bakuchiol..!), mutta lopulta nämä kaksi ovat miellyttävyydeltään ja toimivuudeltaan niin lähellä toisiaan, että annoin tuoksun ratkaista tällä kertaa.

Mádaran silmänympärysvoiteen esittelin viimeksi edellisessä postauksessa, joten sen speksit lienevät monella teistä tuoreessa muistissa. Kyseessä on medium-täyteläinen, antioksidanttinen, virkistävä ja juonteita häivyttävä silmänympärysvoide.

ANTI-AGE-TEHOAINE – The Ordinary Retinoidi-tiiviste

Joku saattaisi olla sitä mieltä, että seerumi ja anti-age-tehoaine kuuluvat samaan kategoriaan, mutta mä lasken ne erikseen, koska käytän niitä erikseen ja eri ihoalueellakin.

En koe tarvitsevani selkeää anti-age-hoitoa muualla kuin silmänympäryksillä, joten tälle alueelle olen valinnut anti-age-työkalujen järeimmän aseen: a-vitamiinin. Ei ole edelleenkään a-vitamiinin voittanutta, kun puhutaan juonteita ja ryppyjä silottavista kosmetiikan ainesosista. A-vitamiini on tutkituin, uskottavin ja toimivuudeltaan eniten tieteellistä todistetta kerännyt anti-age-aine, joten se on minulle selvä valinta. Onneksi ihoni myös kestää sitä loistavasti.

The Ordinaryn a-vitamiinitiivisteet (retinoli ja Granactive Retinoid) ovat markkinoiden halvimpia ja tehokkaimpia retinoidituotteita. Ostin melkein koko valikoiman ennen kuin The Ordinaryn retinoidituotteet jostain syystä hiipuivat Suomen markkinoilta, joten pärjäilen näillä hyvän aikaa :) Vaihtelen käytössä retinolin ja Granactive Retinoidin välillä. Käytän tiivisteitä ainoastaan silmien ympärillä ja otsalla.

NAAMIO – Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask

Jos pitää valita vain yksi naamio, valintani  on mutaa. 💪 Mudalla on iholla todella monipuoliset vaikutukset, joista huokosten syväpuhdistus ja supistaminen on näkyvin, muttei suinkaan ainoa hyöty. Muta tuo ihoon myös kosteutta ja vitamiineja, mitä moni ei yhdistä mutaan tai ylipäänsä syväpuhdistavaan hoitotuotteeseen.

Mutanaamion vaikutus ihollani on kymmenkertaisesti enemmän ”tuhkimomainen” kuin millään kosteuttavalla naamiolla. Kun laitan kasvoille mutanaamion, näen eron ihossa välittömästi. Kosteuttava naamio ei tätä vaikutusta tuo. Mutanaamion jälkeen ihoni on tasainen, hehkuva ja jotenkin kiinteämmän näköinen, johtuen ehkä supistuneiden ihohuokosten visuaalisesta vaikutuksesta. Iho näyttää yksinkertaisesti terveeltä ja hyvinvoivalta. Rakastan mutanaamioita, ja Mádaran Detox on paras!

KUORINTA – Patyka Double Action Smoothing Scrub

Tämä kategoria oli sellainen, johon olisin lopulta voinut vaikka arpoa valintani todella monen loistavan tuotteen joukosta. Olen kuorinta-hifistelijä, ja ilokseni markkinoilla on runsaasti erinomaisia kuorintatuotteita. Vaihtelen käytössä happo- ja raekuorintojen välillä, mutta kun saa valita vain yhden, valitsen tuplavaikutteisen, jossa on kumpikin kuoriva mekanismi.

Hyviä tuplakuorintoja ovat mm. Juice Beautyn Stem-Cellular Resurfacing Micro-Exfoliant sekä Korresin Pomegranate AHAs & Enzymes Resurfacing Mask. Päädyin lopulta kuitenkin Patykaan, koska se on näistä iholla hellävaraisimman tuntuinen, vaikka kuoriikin tehokkaasti. Juice Beautyn ja Korrresin kuorinnat kihelmöivät iholla, Patyka ei sitä tee.

Patykan Double Action Smoothing Scrubissa iho siliää yhdistelmällä mietoja hedelmähappoja sekä jojobarakeita ja bambujauhetta.

*

Hmm. Olin jo paketoimassa juttua, kun tajusin, että puuttuuhan tästä vielä monen kategorian tuotteet… suihkugeeli, vartalovoide, deodorantti… entäpä meikit..? Huh..!

Tähän nopeat:

SUIHKUGEELI – Lavera Body Wash (näissä on ihan parhaat tuoksut ja ihana, mieto koostumus joka ei kuivata ihoa)

KÄSISAIPPUA – Mádara Moisture Hand & Body Soap

VARTALOVOIDE – Urtekram (johon lisäisin öljyä, kun iho on oikein kuiva)

DEODORANTTI – Rexona Aloe Vera Stick (parhaillaan käytössä ja ei syytä vaihtaa, stick-muodosta on tullut minulle mieleisin)

KÄSIVOIDE – Mádara Daily Defence Ultra Rich Balm

JALKAVOIDE – Dermosil Karbamidi-jalkavoide (sekoittaisin tätä Mádara DD-voiteeseen sekä käsille että jaloille)

Jätetään meikit ihan omaan postaukseensa…. :)

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (35)
  1. Mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä :) Pitää muutamia tuotteita harkita kun uuden ostaminen on ajankohtaista. Aloin miettimään saman tyylistä juttua, mutta niin että budjetti olisi rajattu, jos pitäisi ostaa kaikki kosmetiikka uusiksi vaikka 200 eurolla, mihin panostaisi ja pihistäisi. Jos aihe kiinnostaa, lukisin mielellään 😊😊

    1. Mulla on työn alla myös ”koko ihonhoitorutiini alle 10€ tuotteilla” -juttu :) Liippaa läheltä sun budjettia :)

  2. Onko Madaran „Smart Anti-pollution charcoal & mud repair mask“ sama kuin tuo sun mainitsema yllä oleva? Jos ei, niin mikähän niiden ero mahtaa olla?

    1. Smart-naamio ja Detox-naamio ovat eri tuotteita, ja olen kirjoittanut niiden eroista täällä:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/taas-lahtee-madaralla-40-ale-lue-myos-uudet-pihlaja-ja-mutakokemukset/

      Jos et jaksa klikata postaukseen, niin tässä olennainen tieto:

      * Smart-naamio sisältää mudan lisäksi hiiltä, mikä tekee siitä vielä tehokkaamman poistamaan iholta ilmansaasteiden tyyppistä mikroskooppista likaa
      * Smart-naamio on myös anti-age-vaikutteinen
      * Detox-naamio syväpuhdistaa ja sopii iholle, jonka ongelmana ovat enemmän laajentuneet ihohuokoset ja rasvoittuvuus kuin ikääntymisen merkit ja saasteisen kaupunki-ilman rasitteet iholle
      * Detox-naamio sisältää mudan lisäksi myös savea

      Smart-naamio sopii paremmin aikuiselle iholle, Detox nuorelle iholle. Kumpaakin voivat kuitenkin käyttää kaikenikäiset. Detox-naamio on hitusen halvempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *