Miten vaikeaa voi olla saada My Little Pony -meikkinsä

Tänään kerron tarinan Colourpopin My Little Pony -meikkipaketista ja idioottinettishoppaajasta.

Idioottishoppaaja tässä tapauksessa olen tietysti minä.

Colourpop_MLP_tilaus

Yksi: palattuani Kreikasta en muistanut tilata Colourpopin My Little Pony -kokoelman tuotteita. Kokoelma oli juuri ilmestynyt. Miten muka saatoin unohtaa PONImeikkien tilauksen? En tiedä, mutta pääni on aika surkeassa tilassa. Lopulta havahduin tekemään tilauksen lokakuun lopussa.

Kaksi: tilasin tuotteet omaan kotiosoitteeseeni Suomeen, vaikka olin parin viikon kuluttua lähdössä Yhdysvaltoihin, josta Colourpopin tuotteet tulevat. Miksi ihmeessä en tilannut pakettia tätini osoitteeseen ja säästänyt a) postikuluissa ja b) alveissa? No, viittaan jälleen pääni nykytilaan. Hoksottimet ovat olleet paremmatkin.

Kolme: paketti ei ehtinyt saapua ennenkuin lähdin matkalle.

Ongelma: Suomen posti säilyttää paketteja enää 7 päivää (tähän pari vahvaa sanaa), ja mieheni, jolle pakettien haku matkojeni aikana tietysti nakitetaan, on poissa kotoa melkein yhtä paljon kuin minäkin, ja säännöllisesti työmatkoilla viikon tai ylikin. Näin epästaattisille ihmisille Postin uusi seitsemän päivän säilytysaika on todellakin ihan p*rseestä, jos sallitte näin maanläheisen ilmaisun.

Nyt jäi siis jännitysmomentiksi, olisiko mieheni kotona juuri silloin kun My Little Pony -meikit saapuvat.

Colourpop_IMG_6459

Paketti saapui samalla viikolla kun olin lähtenyt reissuun. Mies lähetti minulle tulliselvityslappusen tiedot kun seuraavan kerran oli kotona (eli tässäkin viipyi), maksoin Tullille alvit ja odotin paketin saapuvan lähipostiin seuraavana arkipäivänä. Ei kai siinä nyt yleensä kahta päivää pidempään mene. Tämä tapahtui viime viikon alussa.

Viikko kului eikä paketin saapumisilmoitusta kuulunut. Se ei ollut saapunut miehen mukaan vielä perjantainakaan. Viikon aikana tuli vain yksi pakettikortti ja se oli L’Orealilta.

Aaargh, mun ponimeikit…! Sunnuntai-iltana mies lähtisi taas toiselle paikkakunnalle ja olisi seuraavan kerran Tampereella vasta puolentoista viikon kuluttua. Kuka sitten hakee mun paketin..?

Tsekkasin Colourpop-lähetyksen tilanteen Postin sivuilta, ja siellä luki, että pakettia oli yritetty toimittaa perjantaina iltapäivällä. Saapumisilmoitus oli kuulema jätetty – no ei ollut.

Posti_lahetysseuranta

Ajattelin, että ehkäpä paketti kuitenkin on toimitettu perjantain aikana lähipostiini ja neuvoin miestä kyselemään sitä pakettitunnuksen tai tulliselvityslapun kera.

Mies meni postiin lauantaina ja latasi tiskiin Colourpopin tulliselvityslapun sekä L’Orealin pakettikortin. Hän sai mukaansa kaksi pakettia ja lähetti minulle iloviestin; ”Paketit noudettu”.

”Katsoithan että siinä toisessa varmasti lukee Colourpop?” vastasin. Mies: ”En katsonut, mutta kyllä se on se, minullehan annettiin kaksi pakettia ja minulla oli kaksi pakettilappua. Olen nyt autossa ja paketti takaluukussa, en pääse juuri nyt tarkistamaan.”

No, minulle riitti tieto että mies oli saanut Postista kaksi pakettia, silloinhan toisen niistä täytyi olla Colourpop.

Sunnuntai-iltana Utahin aikaa, maanantaiaamuna Suomen aikaa havahduin siihen, etten ollut muistanut pyytää mieheltä kuvavarmistusta meikkipaketista. Vaikka pidin paketin kotiutusta varmana, halusin silti saada täydellisen mielenrauhan. Viestitin miehelle joka oli parhaillaan ajamassa työpaikkakunnalleen.

”Joo, minähän lähetin siitä sinulle kuvan”, mies vastasi. ”Siinähän se näkyi”.

En ollut saanut kuvaa. Nettiyhteyden ollessa heikko tai olematon, kuten minun tämänhetkisessä tilassani, kuvaviestit eivät aina tule perille.

Mies laittoi kuvan uudestaan.

Paketti_

Se ei ollut Colourpop.

Colourpopin tilaukseni painaa 600 g ja sisältää vain pieniä, littanoita tuotteita, kuvassa oli kookas pahvilaatikko joka oli lähetetty Suomesta, ei Yhdysvalloista. Mies vahvisti että paketti oli painava. Siinä oli jopa Suomen Postin ”postitoimipaikkapalautus”-tarra – eli se on paketti, joka on ilmeisesti  jo kerran tullut minulle ja palautettu noutamattomana takaisin lähettäjälle – joka oli taas uudestaan postittanut sen. Mitä helvettiä? Missä mun Colourpop????

Ja ennen kaikkea: miten Postista oli annettu äijälle ihan eri paketti kuin mihin hänellä oli koodi? Jos Colourpop-paketti ei ollut siellä, ja he vaikkapa sattumalta (??) löysivät toisen nimelläni tulleen paketin, miksi he eivät sanoneet siitä mitään? Tyyliin: ”Hyvä herra, tämä tulliselvitetty lähetys ei ole vielä saapunut toimipaikkaan, mutta sen sijaan löysimme toisen paketin, jonka voitte kuitata ulos. Palaattehan ensi viikolla uudestaan hakemaan tulliselvitetyn lähetyksen”. Sen sijaan asiakkaan annetaan poistua sellaisen paketin kanssa, jota hän EI tullut hakemaan ja josta asiakas kenties ei ollut edes tietoinen.

WTF x 100.

Tänä aamuna Utahin aikaa, maanantai-iltana teidän aikaa, tiedot Postin lähetystenseurannassa olivat vihdoin päivittyneet. Nyt siellä kerrottiin, että paketti on noudettavissa Postin noutopisteestä. 

Huokaus.

Mies ei sitä enää pääse hakemaan koska pakettia säilytetään vain se penteleen viikko.

Eipä auttanut muu kuin nakittaa joku toinen hakemaan ponimeikkejäni. Ei saamari että ketutti. Ja ketuttaa, tilanne on vieläkin päällä. Kaikelta tältä sekoilulta olisi vältytty kun olisin tilannut paketin tätini osoitteeseen Amerikkaan.

Kiva vaivata kavereita tällaisella. ”Hei tässä olisi nyt vain seitsemän päivää aikaa ja mun olisi saatava nämä meikit, voisitko mitenkään uhrata työpäiväsi jälkeen aikaa sille että menet keskustan ruuhkaiseen postiin jonottamaan mun pakettia?”

Colourpop_Glory
Kuva: Colourpop

Lopulta päädyin kääntymään vaivan kera perheen seuraavan miehen, siskoni avomiehen, puoleen. Ajattelin, että jos hän nyt ”perheenä” ei niin ärtyisi…  Silmät sikkurassa hakkasin sähköpostiin aamukuudelta valtakirjaa (en halunnut menettää enää yhtään paketinnoutopäivää). Kai valtakirja kelpaa ilman allekirjoitustakin…? Sen on pakko kelvata…. Tai ehkä pikakirje-statuksella lähetetetyn kirjeen noutamiseen ei-vastaanottajan toimesta ei edes tarvita valtakirjaa. Tiedän vain että kirjatun kirjeen noutamiseen vaaditaan.

(Ja siis… pikakirje – hahhah….!!)

Nyt on maanantai-ilta ja melkein puoliyö. Kun aamulla herään, on siskoni mies ehkä ehtinyt jo käydä Postissa. Saanko herätä siihen tietoon, että Colourpop-paketti on vihdoin perillä? Ponimeikkini ovat viimein turvassa takaisinlähetykseltä…?

Idiootti. Kun olisin tilannut meikit tänne Utahiin olisin saanut ne halvemmalla ja ne OLISI MULLA JO. Ne olisivat odottaneet minua täällä.

ColourPop_CyberMonday

Ja tämäkin vielä: tänään kyseiset meikit olisi saanut Colourpopin Cyber Monday -tarjouksella ostettua vielä 30% alennuksella.

Uuuujaaa.

Näppärästi hoidettu tämä tilaus.

Toivottavasti ponimeikit ovat kaiken tämän arvoisia.

EDIT. Utah, kello 9.16 aamulla.

Colourpop_koiravartio

Siskoni mieheltä tuli juuri viesti kuvan kera.

”Paketti haettu. Koirat ovat ottaneet paketin panttivangikseen ja vaativat lunnaaksi painonsa verran nakkeja”.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. <3

Kommentit (92)
 1. Joo, ei ole eka eikä toka eikä edes kolmas kerta kun Posti kämmäilee. Meillä on sulhanen yleensä päivällä kotona koneella niin, että näkee ovelle. Jos meille on paketti tulossa, sulho on extratarkkana ja vahtaa kyllä ovea. No, kun Postin lähetti viimein pääsi ovelle, jo ennen ovikellon soittoa sulhanen nousi ylös ja lähti ovelle, mutta kun sai oven auki, lähetti oli jo lähtenyt. WTF todellakin. On ihan normaalia, ettei koko päivänä ole edes käynyt ketään ovella kelloa rimputtamassa, mutta laatikkoon on ilmestynyt ”toimitusyrityslappu”.

  Ei niin kovin kauan sitten kaveri odotti pikapakettia kotiinsa periferiaan, ja piti koko ajan puhelinta kämmenessään kun tiesi että heille voi olla vaikea löytää. Koska pikalähetys, kyse oli tietysti tärkeästä paketista ja sitä odotettiin hartaasti. Nooo, puhelua ei tule, eikä Itellan autoa näy. Kaveri soitti Itellalle että mitä ihmettä. Itellalta väitettiin, että hei ihan varmasti on koitettu soittaa tosi monta kertaa, ja toimittaa paketti, oma moka, paketin voi hakea seuraavana arkipäivänä, eli maanantaina, koska lähetti on jättänyt paketin autoon ja lähtenyt jo kotiin. Kaveri on sen verran tulisielu, että avasi koko kuvion somessa, jonka jälkeen Itellalta soitettiin vielä samana päivänä että no voishan sen ehkä vaikka noutaa terminaalista. Paketissa oli päällä oikea osoite ja oikea numero. Legendaarisesti tuttavapiirissä on myös tapaus, jossa ulkomailta lähtenyt paketti tuli Suomeen ja lähti Suomesta pois, palasi takaisin ja jäi Itellan pisteiden välille seikkailemaan moneksi kuukaudeksi.

  Joo, yksittäistapauksia valtavan pakettimassan sisällä, mutta kun näitä sattuu ihan liikaa. Posti voisi lähettien ja lajittelijoiden sijasta irtisanoa sitä imagonhinkkaussakkia, ettei jäisi paketit pakun perälle mätänemään. Ärsyttää!

  1. No, kun Postin lähetti viimein pääsi ovelle, jo ennen ovikellon soittoa sulhanen nousi ylös ja lähti ovelle, mutta kun sai oven auki, lähetti oli jo lähtenyt. WTF todellakin. On ihan normaalia, ettei koko päivänä ole edes käynyt ketään ovella kelloa rimputtamassa, mutta laatikkoon on ilmestynyt ”toimitusyrityslappu”.

   >:-( >:-(

   Tuttua meilläkin. Olen kotona, postiluukku kolahtaa ja sisään vilahtaa lappu, ”Yritimme toimittaa pakettia…” Jaa, oven läpikö yrititte sen toimittaa kun ette kuitenkaan ovikelloa soittaneet? Aaaaarghh. Joo, parempi etten edes ajattele näitä kun pulssi nousee.

   Tuo kaverisi juttukin saa veren kiehumaan… Tosi hyvä että hän avasi jutun sosiaalisessa mediassa. Mä en kyllä kertakaikkiaan tajua tuollaista firmaa, siis systemaattisesti kusetetaan asiakkaita…!!! Ei herranen aika… Ei olisi voinut uskoa että Suomen Posti päätyy jonain päivänä tällaiseen alennustilaan.

   Posti voisi lähettien ja lajittelijoiden sijasta irtisanoa sitä imagonhinkkaussakkia, ettei jäisi paketit pakun perälle mätänemään.

   Aamen.

   1. Meillä muuttui ainakin maksikirjeiden toimitus niin, että se kortti sulahtaa luukusta ilman ovikellon soittoa, eli postinjakajilla ei enää ole näitä edes mukana. Harmi sinänsä, kun oli kiva saada ne kotiovelle :D Litteät tuotteet tulee ihan normaalisti, esim. konsolipelit, dvd:t jne.

    Toki ymmärtää tietyissä asioissa, kun joissain firmoissa se maksikirje ei ollut kirje vaan oikea paketti (esim. Brittien Lush), niin ei varmaan ole kivaa raahata sitä kärryissä mukana, jotka eivät kovin tilavia ole :D Viisi vuotta sai tästä luksuselämästä nauttia ;)

    1. Meillä muuttui ainakin maksikirjeiden toimitus niin, että se kortti sulahtaa luukusta ilman ovikellon soittoa, eli postinjakajilla ei enää ole näitä edes mukana.

     Joo, maksikirjeiden toimitus on muuttunut tällaiseksi. Mutta maksikirjeen saapumisilmoituksessa ei väitetäkään, että sitä olisi yritetty toimittaa, vaan siinä lukee vain että teille on saapunut tilaavievä kirje (tai jotain vastaavaa) ja se on noudettavissa sieltä-ja-sieltä. Nämä ”on-yritetty-toimittaa”-laput ja kämmäilyt liittyvät lähetyksiin, jotka oikeasti sopimuksen mukaan kuuluisi toimittaa suoraan vastaanottajalle.

 2. Mullakin on käynyt noin että postista on annettu saapumisilmoituksella väärä (tosin seki mun) paketti. Kyllä siinäki meni aikaa, huonoa asiakaspalvelua, ja tuli muutama wtf ilmaistua ennenku sain molemmat paketit itelle.. :D Toivottavasti saat meikit nyt :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *