Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vai että ihmesieni

Hassu ajoitussattuma taas. Konjac-sienistä eli ”ihonhoidon ihmesienistä” ei ole kukaan juuri kirjoitellut aikoihin, pahin hype oli jo pari vuotta sitten jolloin näistä superpuhdistajista ja -kaunistajista sai lukea melkein kaikista kauneusblogeista. (Paitsi Karkkipäivästä ;D)

Nyt, kun vihdoin päätin lausua oman kokemukseni sienistä, oli Virvekin tehnyt saman vain viikko sitten kaiken yleisen konjac-hiljaisuuden keskellä. You rained on my parade, girl! ^_^ (vitsivitsi…) Ja vielä tuokin, että myös Virven postaus on odotellut materiaaleineen melkein vuoden. Minulla on ihan sama, aloin testaamaan sieniä vuosi sitten kesällä. Hehheh.

Nyt saatte sitten lukea ”konjakeista” täältäkin. :)

Konjac-sieni

Ennen Kreikan matkaa kokosin koneelle kuvamateriaalia arvosteluaan odottavista tuotteista. ”Ihmesienet” olivat yhdet niistä.

Kyseessä on siis konjac-kasvin juuresta saatavasta glukomannan-kuidusta valmistettu puhdistussieni, jolla on käyttäjien mukaan taianomaisia vaikutuksia iholla.  Syväpuhdistavat kuidut tekevät ihosta kirkkaan, sileän, pehmeän, tasaisen, mitä kaikkia myönteisiä adjektiiveja ihon kuntoon voikaan liittää :)

Osa käyttäjistä kuvailee ihonsa pinnan muuttuneen täysin konjac-puhdistusten seurauksena ja he ovat löytäneet sienestä ratkaisun kauniimpaan, kirkkaampaan ihoon.

Konjac-sienet

Sieni on kuivana kova kuin korppu. Kuidut pehmenevät kun sienen kastelee, ja tuloksena on kimmoisan ja napakan tuntuinen, jopa kevyesti ”hyytelömäisen” koostumuksen omaava sieni. Vastoin odotuksia, sieni ei tunnu iholla käytännössä yhtään karhealta tai kuorivalta, vaan hyvinkin pehmeältä olematta kuitenkaan ”nössöpehmo”, tyyliin vauvojen pesusienet.

Kaiken kaikkiaan hyvin eri tuntuinen sieni kuin perinteiset vaahtomuoviset tai selluloosasta valmistetut pesusienet. Toinen tunnettu luonnonkuitusieni, luffa, on mielestäni paljon karkeampi kuin konjac.

Konjac-sieniä myydään puhtaina ja lisäaineettomina, sekä erilaisilla aktiiviaineilla kuten savella, teeuutteilla ja hiilellä (!) buustattuna. Omat testisieneni olen saanut Hyvän Olon Maailmalta ja sienellä on hintaa 9,80€.

Konjac-sieni

Syy miksi en ole kirjoittanut sienistä, vaikka minunkin mielipidettäni kommenttien perusteella tästä kauneudenhoidon ihmeapulaisesta on kaipailtu, on tässä:

Sieni ei tee iholleni oikein mitään. Ei edes puhdista kunnolla.

Joistain blogeista olen lukenut, että konjac-sienen kuitujen puhdistustehon pitäisi olla niin hyvä, että sieni toimii joillain meikinpoistoonkin ilman mitään varsinaista meikinpoistoainetta. Wow, jos nämä jollakulla näin toimivat niin voin ymmärtää hypen. Minun ihollani konjac-käsittely tuntuu vain… noh, juuri siltä mitä sienen ulkonäkö antaa odottaa; että hieroo ihoaan kimmoisalla, jäntevällä sienellä. Viikkotolkulla odotin sitä fantastista tunnetta tai jälkivaikutuksia joista olen muualta saanut lukea, mutta tässä naamassa tulos on sama kuin hieroisin kasvojani tavallisella kylpysienellä. Sillä erolla että konjac-löllön koostumus tuntuu aavistuksen mielenkiintoisemmalta ihoa vasten. ;)

Konjac-sieni

Toivoin konjac-sienen näyttävän hampaansa heikkotehoisten puhdistusaineiden kanssa, ja kokeilin konjac-käsittelyä mm. EkoPharman Vadelma-puhdistusgeelin kanssa. Kyseinen putsarihan ei ole tarkoitettu meikin poistoon ja siinä on vain yksi mieto, pinta-aktiivinen ainesosa. Vadelmageeli ei siis odotetusti selvinnyt mineraalimeikkipohjan irrotuksesta, mutta ei selvinnyt ihmesienikään.

Konjac-sieni auttoi kyllä vadelmageeliä vaahtoutumaan paremmin, eli se mukava ominaisuus siinä on, – niinkuin tietysti kaikissa sienissä. Mutta vaikka hieroin vadelmavaahdotetulla sienellä ihoa kuinka kauan, jopa lopulta jynssäsin ihoa, ei kaikki meikki irronnut. Ja meikkipohjani on vain ohut kerros mineraalijauhetta ilman mitään primereita. Huuhtelun jälkeen kasvovesivanulappu paljasti joka kerta likajäämät.

OK. Se siitä ihmesienestä siis minun kohdallani. Mielenkiintoista jälleen kerran todeta, miten eri tavalla tuotteet voivat toimia ihmisten iholla, ripsissä, kynsissä ja hiuksissa.

Ja niistä sienten erikoisaineosista; lisätyn saven voin kuvitella tuovan lisätehoa puhdistukseen, mutta esim. tämä:

Konjac-sieni kollageeni

Syvänmeren kalojen kollageeni…? Camoon…!!

Ravitsee aikuista ihoa? Paljonko kollageenia luulette jäävän ihon pintaan sienipuhdistuksen jälkeen?

Kollageenin vaikutuksista kosmetiikassa; se voi toimia kosteutta sitovana ainesosana, mutta ihon kollageenin tuotantoon sillä ei ole mitään vaikutusta. Sen molekyylikoostumus on liian suuri jotta ainesosa voisi läpäistä ihon. Kollageeni ei lopulta juuri tee kosmetiikassa oikein muuta merkittävää kuin näyttää hienolta inci-listassa.

*

Kellään muulla samanlaisia kokemuksia ”ihmesienestä” kuin minulla?

Konjac_IMG_8465

Ai niin. Konjacista saa myös tehtyä näitä :)

Aiheesta lisää myöhemmin.

Kommentit (76)

 1. SaaraN

  Hei!
  Minä käytän Aloevera konjac-sientä ihon kuorintaan. Minulla on niin herkkä iho, että mikä tahansa herkänkin ihon kuorintavoide/aine on liian tuju. Konjac sienellä kun pyöräyttää niin tuntuu siltä kuin pienet tuulettimet lähtee iholla käyntiin :) Ja iho kirkastuu niin kuin kuorinnoissa. Mutta ilman punoitusta ja tuskaa ja pikku näppyjä :)

  • Sanni

   Loistavaa :)

 2. Riina

  Hei.Mulla Sieni on ollut käytössä noin pari kuukautta ja toimii.Ei ole tullut näppyjä.Mustapäät ovat jopa vähentyneet.Eilen Ostin uuden vihreätee Konjac Sienen.

 3. Johanna

  Käytän eka kertaa Aloe Konjac Sponge (Hyvän Olon Maailma). Ihoni on kuiva, jopa atooppinen. Lääkäri määräsi Aqualan Plus perusvoidetta koko kropalle aamuin illoin. Lisäksi minulla on kosmetologilta Environ Skin EssentiaA nro 5 menossa.

  Kokemus sienen puhdistavasta ja kuorivasta vaikutuksesta kasvojen kuivaukseen saakka on hyvä. Ihosta kuoriutui kuivaa ihosolukkoa usean päivän ajan, jopa niin, että iho näkyi hilsilevänä parin ekan käytön jälkeen.

  Ihoni lienee todella herkkä, sillä kasvoille ja varsinkin kaulaan nousi ”nokkosrokko” maista kutiavaa punotusta ja Aqualan Plus perusvoiteen levitys kirveli (?). Jätin Environ nro 5 voiteen pois hetkeksi.

  Tosin minulla on astma ja kahta kipulääkitystä vaativa jatkuva selkäkipu. Vivomo-kipulääkkeen haittavaikutuksissa lueteltiin kutiava ja hilseilevä iho, joten syy kasvojen sekä kaulan tähän oireeseen saattaa olla Vivomo-lääkkeessä eikä Konjac-sienessä (?).

  Kukaan ei ole näissä kirjoituksissa kuvannut mitään ”allergista oiretta”, joten pidin pienen paussin Vivomo lääkkeen otossa, mutta punotus ja kirvely Konjac sieni pesun jälkeen alkaa ja vieläkin pelkkä perusvoiteen levitys kirvelee. Hmmmm….

 4. Eveliina

  Hankin Stockmannilta kuivalle iholle tarkoitetun Konjac Sienen ja allekirjoitan täysin mitä sanoit :D Olen käyttänyt sientä nyt 3 viikkoa säännöllisesti ja en ole huomannut _lainkaan_ eroa kasvoissani tai ihojeni epäpuhtauksissa… D: Nauroin ääneen kun kirjoitit että sama kuin pesisi kylpysienellä! Kyllä vain, toki naaman puhdistus nopeentuu huomattavasti kun ei tarvitse paljailla käsillä räplätä ja huuhdella niin paljon, mutta huhheijakkaa mitään muutoksia en odota tapahtuvan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.