Vähän vaatimattomampi ”rairuoho”

Kaikki meistä eivät kuitenkaan ilmeisesti ole viherpeukaloita, tuli taas selvitettyä :D

Sain salaatintuunaus-postauksen yhteydessä moneltakin teistä vinkin kylvää itse ituja ja herneenversoja. Edullista, vaivatonta ja ”pitäisi onnistua kaikilta”.

Herneenversot_IMG_3224

Tältä näyttää mun komeat versoviljelmät kahden viikon jälkeen :D Saiskohan näistä nyt yhteen salaattiin vähän lisuketta…? XD

Herneenverso_IMG_3234

Vaiva/hyöty-suhde ei ole kovin kummoinen: herneistä alle neljännes on itänyt.

Herneenversot_IMG_3236

…ja yksi viljelmistä näyttää tältä :D

Idätin herneet ensin pimeässä ja huolehdin päivittäisestä kastelusta. Siirsin valoon kun vartta alkoi näkyi. Tein kaiken ohjeiden mukaan. Menestys jäi heikoksi.

Mutta kivaa oli kokeilla :) Pienikin lisävihreys kämpässä buustaa sitä paitsi aina kodikkuutta, me thinks! ^_^

Anopin_paasiaisohra_IMG_0136

Anopin pääsiäisohra näyttää voivan vähän paremmin kuin mun versot :)

   Anopin_pajunkissat_IMG_0155

Pääsiäisarvonnassa Carmex-huulirasvan ja arskalasit voittivat:

pööpö, Iita, mja, Jonnaajon, susu, Katinka, Marika, Kaisla, Niina ja Veera. Onnea! :) Voittajiin on otettu yhteyttä.

Meitsin pääsiäinen on kulunut superrennoissa merkeissä mökillä lueskellessa ja saunoessa (ja avannossakin tuli toki käytyä), ja nyt nautin anoppilan leppoisasta maalaistunnelmasta peltomaisemineen. Kohta voisi lähteä ulkoiluttamaan kumppareitaan mämmimäiseen maastoon.

Pääsiäinen huipentuu illan Chris Cornellin keikkaan – Cornell akustisena: tätä on odotettu..!! <3 Se olkoon mun pääsiäismuna! ^_^

Kommentit (57)
 1. Onpas heikosti itäneet ja kasvaneet sun herneet! :O laitoin kanssa viime sunnuntaina herneitä kasvamaan salaattiversojen toivossa ja täällä näyttää hyvältä! Mulla iti jokainen herne ja pituutta on reilussa viikossa tullut jo saman verran kun sulla. Mitä tarkoittaa pimeässä idätys? Meillä äiti on aina tehnyt näin ja itse teen samalla lailla: n. 6 tunniksi kuivat herneet likoamaan, sitten ne tökitään multaan niin että peittyvät. Sen jälkeen peitetään kelmulla ja huolehditaan riittävästä kosteudesta ja paljon valoa. Kun alkaa näkyä kunnolla vihreää niin kelmu pois ja sitten kosteutta ja muistaa käännellä ruukkua välillä niin että joka puolelle tulee paljon valoa. Toivottavasti sunkin herneet tuosta vielä vahvistuu!

  1. Mitä tarkoittaa pimeässä idätys?

   Sitä että jyvät/herneet/mitä nyt onkaan kylvänyt :D pidetään valolta suojattuna ensimmäiset päivät, siihen saakka kunnes niistä alkaa punkea esiin elämää :) Käytännössä kaikissa ohjeissa mitä luin sanottiin, että itävät paremmin pimeässä.

   Mutta tuota kelmujuttua en tehnyt, koska sitä puolestaan ei mainittu kaikissa ohjeissa. Tiedä sitten oliko juuri se ratkaiseva virhe. Pienokaiset olivat kyllä hyvinkin lämpimässä mikroilmastossa meidän saunassa, jossa on (kuten koko kylppärissä) lattialämmityksen vuoksi aina joku 30 astetta.

   1. Mä en ole myöskään idättänyt herneitä pimeässä. Tai edes kelmun alla. Liotus 8h/yön yli vedessä, mullan päälle purkkiin ja ohut kerros multaa päälle. Multakerros ei oikeastaan edes ole peittänyt herneitä kokonaan. Ikkunalle suoraan.

    Voiskohan olla ongelmana toi lämpotila. +30C siis.

    Pitäiskin tehdä/idättää taas pitkästä aikaa.. :)

 2. sailamatilda
  28.3.2016, 12:56

  Muistithan laittaa kuppien päälle muovikelmun/muovipussin (johon tehty pieniä reikiä esim. haarukalla), jotta herneille tulee ns. ”kasvihuoneilmasto”? Näin itävät paremmin ainakin mulla. Muovi saa olla astian päällä ainakin niin kauan, että versot ylettävät siihen. Voit kastella idut suihkuttamalla vettä muovin päälle, jotta vesi valuu ilmarei’istä sisään. :)

  1. Muistithan laittaa kuppien päälle muovikelmun/muovipussin (johon tehty pieniä reikiä esim. haarukalla), jotta herneille tulee ns. ”kasvihuoneilmasto”?

   En, kun sitä ei mainittu kaikissa ohjeissa. Mutta täytyy kokeilla seuraavaan satsiin, jospa sillä saisi paremman tuloksen :)

   1. Ja kannattaa kyllä laittaa herneiden päälle myös hieman multaa. Olen tehnyt niin aikaisemmin ja nyt viimeksi heitin turvoitetut herneet multaan ilman päälimultaa ja tulos oli paljon kehnompi. Ja tosiaan se elmukelmu siihen päälle ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *