Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vaalennussuihkeen kilpailija testissä – John Frieda Go Blonder

Moni varmasti muistaa yhden suosituimmista postauksistani otsikolla ”Halpaa ja helppoa hiustenvaalennusta”. Postaus on vielä kolmen ja puolen vuoden jälkeenkin yksi luetuimpia Karkkipäivän kirjoituksia.  Kyseessähän oli Schwarzkopfin hiuksiin jätettävä Blond Spray -vaalennustuote, joka vaalentaa värjäämätöntä hiusta 1/4 sävyä yhdellä käyttökerralla.

Olen käyttänyt kyseistä tuotetta säännöllisesti löydettyäni sen keväällä 2011. Nyt olen testannut tuotteen kilpailijan; John Friedan Go Blonder -sarjan Lightening Sprayn.

(Off topic ja FYI; kirjoitan tätä parhaillaan kynsiviilalla… :D Pelkään jotenkin hirveästi käyttää näppistä näillä geelikynsillä…! ^_^ Menee helkkarin hitaasti postausten naputtelu… :p)

  JohnFriedaGoBlongerLighteningSpray

Schwarzkopf ja John Frieda ovat käsittääkseni ainoat tämän tyyppiset vaalennustuotteet vähittäiskaupan markkinoilla. Vuonna 2011 ihmettelin, miten näin kätevä tuote oli saattanut mennä hiustuotefriikiltä täysin ohi. Eivätkä tuotteet edelleenkään tunnu olevan mitään ”mainstream”-juttuja. Kun kerron millä hoidan tyvikasvuani, moni on ihan että ”Täh? Siis hiuksiin jätettävä vaalennusaine..?” Tuotetyyppi ei siis vaikuta olevan ns. yleisessä tiedossa.

Aikaisemmissa Blond Spray -postausten kommenteissa on käyty kiivastakin keskustelua tuotteen vaikutuksista. Toisten mielestä hiuksiin jätettävä vaalennustuote on erittäin kyseenalainen ja jotkut kertovat saaneensa hiuksensa totaalisen pilalle Blond Spraylla. Minulla ei kolmen ja puolen vuoden käytön jälkeen ole edelleenkään raportoitavaa hiusten totaalipilaantumisesta. Hiuslaatuja on tietysti monenlaisia, mutta uskoisin, että hiusten räjähtämisen mahdollisuus tuotteen oikealla, ohjeen mukaisella käytöllä, on hyvin pieni. Jos minun hyvin huokoinen ja kuiva hiuslaatuni kestää tämän kärsimättä, niin vaikea uskoa että tällä ihan helpolla saa hiuksiaan tuhottua.

Vaikuttavana aineena on vetyperoksidi. Sitä on tuotteessa niin vähän (tuote tuntuu käytännössä pelkältä vedeltä), että edes käsiä ei tarvitse suojata värjäyksen aikana. John Friedan suihke tuntuu vielä Schwarzkopfinkin tuotetta miedommalta.

Niille jotka lukevat tuotteesta nyt ensimmästä kertaa; näin sitä käytetään:

* Suihkutetaan pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin. Joko yksittäisiin suortuviin tai tyveen.

* Vaikutusta voi tehostaa hiustenkuivaajalla tai muulla lämpömuotoilutuotteella kuten suoristusraudoilla.

* Tuotetta ei huuhdella hiuksista

( * Kampaajatuttuni sanoi, että mikäli vetyperoksidipitoisen tuotteen jättäminen päähän kuitenkin arveluttaa, niin hiukset voi aivan hyvin pestä noin tunnin jälkeen tuotteen annostelusta. Siihen mennessä vaikutus on jo lakannut.)

* Schwarzkopfin suositus on, että käsittelyn voi toistaa 2-3 päivän välein, mutta ei enempää kuin 3-5 kertaa värituloksesta riippuen. Sitten 4-6 viikon tauko. Frieda taas käyttää suosituksessaan ilmaisua, ”Käytä kerran hiustenpesujen välillä, maksimissaan 10 kertaa peräkkäin”.

(Toisethan pesevät hiuksensa päivittäin, joten Friedan ohjeen mukaan tuotetta voisi käyttää jopa päivittäin, mikä myös puoltaa sen miedommuutta Schwarzkopfiin verrattuna.)

JohnFrieda_vaalennus_beforeafter

Tässä John Friedan tulos neljän käyttökerran jälkeen.

Koin, että kahdella käsittelyllä en nähnyt juuri mitään tulosta. No, pakkaustekstikin puhuu ”gradually lightens in 3-5 uses”, eli ero alkaakin näkyä vasta kolmannen käsittelyn jälkeen.

Schwarzkopfilla saan saman tuloksen kahdella käsittelyllä.

JohnFriedaLightening

JohnFriedaLighteningSpray_inci

Tässä vielä vaalennuskuvia aste asteelta. (Toisen käsittelyn jälkeen en jaksanut ottaa kun ei ollut oikein mitään eroa.)

JohnFrieda_vaalennus

Tajusin, että tulokseen, tai siihen miten selvänä koen tyvikasvun vielä nytkin, vaikuttaa se, että värjäsin viimeksi hiukset Korresin 10:llä, joka on muita ”normi-kymppejä” vaaleampi. Tai ainakin kirkkaampi kuin ne kympit, joita olen viime vuosina käyttänyt, kuten Olia. Näin ollen ero värjätyn hiuksen ja tyven välillä on tietysti suurempi.

Testin perusteella en olisi vaihtamassa Schwarzkopfista Friedaan. Sen lisäksi, että käsittelyjä tarvitsee enemmän, on Frieda myös vähemmän riittoisaa. En oikein edes tajua miten se on mahdollista, kun mielestäni suihkin näitä hiuksiin ihan samalla lailla. Schwarzkopfin pullo riittää minulla ainakin viiteen vaalennukseen (siis 5 x 2-3 käsittelyä), mutta Friedasta on kulunut tässä neljässsä käsittelykerrassa jo yli puolet. Okei, Friedan pullo on myös pienempi (100 ml vs. Schwarzkopfin 125 ml), mutta silti ainetta on kulunut selvästi enemmän.

Got2BBeachBabe

Schwarzkopfin tuote on muuten viime vuonna vaihtanut lookkiaan ja brändiä, se on nyt got2b-brändin alla ja nimeltään Beach Babe.

Kuinka monelle nämä hiuksiin jätettävät vaalennussuhkeet ovat tuttuja? Kokemuksia Schwarzkopfista tai Friedasta?

John Friedan tuotteita myydään Sokoksella, Stockmannilla ja Kicksissä. Olen saanut suihkeen blogin kautta.

Kommentit (63)

 1. Jenny

  Olen käyttänyt tuota John Friedan versiota, tosin aika epäsäännöllisesti kun tuntuu ettei se ihan hirveästi auta. Mutta varsinkin nyt kun yritän kasvattaa omaa väriäni takaisin ja olla värjäämättä, olisi kiva kuitenkin hiukan vaalentaa tyvikasvua, voisi kyllä kokeilla tätä toista spraytä.

 2. Jonttu

  Minulla olisi eräs vähän pöhkö hajuvesikysymys, mutta siis luokittelisitko Espritin Urban nature -tuoksun halpatuoksuksi (/pilipalituoksuksi) vai joksikin muuksi?

  • Sanni

   Tuoksu ei ole minulle tuttu, joten itse tuoksun perusteella en osaa sanoa. Esprit tuoksubrändinä taas on ns. lifestyle-tuoksu, eli niitä edullisempia.

   • Jonttu

    Mutta hinta on sentään kymmenkertainen niihin lällärituoksuihin verrattuna, joita saa esim. halpaliikkeistä kahdella eurolla. :)

    • Sanni

     Jeps, mutta silti se luokitellaan lifestyle-tuoksuksi ;) Kukaan tuoksuihim vihkiytynyt ei pitäisi Espritin tuoksua erityisen hienostuneena tai eleganttina, se on brändi jonka tuoksujen on tarkoitus olla helppoja, sporttisia ja ”arkisia”. Pullojen muotilukin kertoo se :) Muotoiluhan tehdään aina kuvastamaan tuoksun imagoa. Minusta Espritin pullot edustavat samaa arkista muotoilutyyppiä kuin esimerkiksi Mexx. Eivät yritä tai haluakaan olla mitään hienostunutta tai luksusta.

 3. Soleil

  Juu, olen kokeillut jotain Sun-In-(?) tms. nimistä jo noin 20 vuotta sitten. Muistaakseni oli Schwartzkopfin tuote. Kyllähän se hiuksia hiukan vaalensi (sekä karhensi) ja vetyperoksidi kirveli sormia ja päänahkaa… Käytin aina vain yhden kerran ja sitten pitkä tauko.

  Tuo jonkun mainitsema Castingin jelly kuullostaa ainakin sinänsä kiinnostavalta, että se saattaisi olla paremmin kontrolloitavissa, kun sitä levittää…

  Onko tuossa INCIssä muita toimivia aineita kuin vetyperoksidi? Olisi tosi mielenkiintoista tietää, mikä on noiden kahden eri merkin (plus mahd. Castingin jellyn) peroksidipitoisuus.

  Tiedätkö muuten, onko näissä niitä normihiusväreissä pahojakin allergiareaktioita aiheuttavia aineita (PPD yms.)?

  • Sanni

   Onko tuossa INCIssä muita toimivia aineita kuin vetyperoksidi?

   Kyllä, mukana on oltava myös emäs, ja se on tässä tuotteessa sodium hydroxide.

   Tiedätkö muuten, onko näissä niitä normihiusväreissä pahojakin allergiareaktioita aiheuttavia aineita (PPD yms.)?

   Tähän en osaa vastata, mutta ainakaan en itse tunnista incistä sellaisia. Kaikkia yleisesti allergisoivia ainesosia en tietysti tunnekaan.

 4. Maija

  Olen käyttänyt tuota Schwarzkopfin blondi-suihketta nyt kaksi kertaa enkä näe oikein mitään eroa entiseen. :D Oma värini on siis tumma maantie-blondi. En tuota tyveä voi tuollaiseksikaan jättää.. Uskallankohan värjätä värinpoistolla vielä päälle kun en ole ainakaan hiusten kunnossa mitään eroa nähnyt? Tai voiko ylipäätään värjätä enää kun on käyttänyt tuota suihketta? Alkoi pelottamaan kun joku kertoi että hius muuttuu purkaksi.

  • Sanni

   Tai voiko ylipäätään värjätä enää kun on käyttänyt tuota suihketta?

   Voi värjätä, sama hapetustekniikka niissä kestoväreissäkin on pohjalla kuin näissä suihkeissa.

   Mitä värinpoistoon tulee, itse en ylipäänsä tekisi sitä koskaan kotioloissa koska on sen verran stydi toimenpide. Siihen en siis ota kantaa :) Kampaaja pystyy aina tarkasti säätämään hapetteen voimakkuuden hiustesi kunnon ja halutun tuloksen mukaan, kotioloissa sitä ei voi tehdä.

 5. Matte

  Ostin Saksasta John Friedan go blonder shampoon ja hoitoaineen yhteishintaam 5e (Suomessa pelkkä hoitoaine näytti olevan 11e).. Tuotteet tekivät hiuksista kivan kiiltävät ja luikkaat, mutta vaalennusta ei näkynyt.. Tuosta spraysta kuulin vasta ekaa kertaa ja innostuin!

 6. anonymous

  pakko kysyä, että oletko ikinä harkinnut omaan väriin palaamista? tyvikasvun perusteella vaikuttaa kivalta väriltä, joka varmasti sopisi sulle tosi kauniisti (muistelen sitä peruukkia joka kävi mun mielestä sulle tosi kauniisti!). ja en siis kysy siksi etteikö vaalea kävisi kauniisti vaan siksi, että itse en jaksaisi ikinä moista tyvikasvurumbaa ja hämmästelen ihmisiä, jotka sitä jaksavat. ja toisaalta ylipäänsä ihmisiä jotka eivät tykkää omista hiustenväreistään, mutta oonkin vähän tämmöinen luomuhippi :D

  kuulostaa hurjalta että laittaisi vetyperoksidia tuolleen päänahan kanssa hengaamaan! tosin itse en värjää/vaalenna hiuksia ollenkaan ja olen vähän pelkuri kaikenlaisten hiusvärjäilyasioiden kanssa kun niistä niin paljon hälyä on ollut, vaikka tokihan vaalennus on eri juttu kuin värjääminen.

  • Sanni

   pakko kysyä, että oletko ikinä harkinnut omaan väriin palaamista?

   Ei mun hiuksista koskaan tule kauttaaltaan tyven sävyiset, koska aurinko vaalentaa pituudet aina niin tehokkaasti :) Minulla on koko ikäni ollut tosi vaalea tukka, värjäsin sitä tai en. Lapsena tukka kasvoi 10-asteisen vaaleana, mutta kun se iän myötä tummui noin seiskaan, olivat pituudet silti aina vaaleat. Niinä vuosina kun en värjännnyt tukkaa, oli tyvestä noin 10 senttiä seiskaa, josta se sitten liukui pituuksien noin ysiin :)

   Jos siis haluaisin kokonaan sen sävyiset hiukset mitä mun päästä luonnostaan kasvaa, ne pitäisi värjätä :D Kirkkaampi vaaleus kuitenkin vetoaa, joten vaalennan mieluummin tyveä.

 7. NG

  Blondes just have more fun ;) Tummahiuksisille ei ole mitään vastaavaa kivaa tuotetta, mutta en kyllä halua enää hiuksiani kemikaaleille myrkyttääkään. Kun aikoinaan värjäsin kutrejani, niistä tuli aina lopuksi liian punertavan sävyiset – vaikka teki mitä. Lämmintä sävyä ei saa hiuksista pois ainakaan kotiväreillä.
  Viileä ruskea on suuri haaste!

  • Kattiakanssa

   Jos hiuksessa on luonnostaan voimakas punapigmentti (eli ei vaalene tai värit vetävät lämpimään/punaiseen), ei siihen tepsi kuin mattavivahde eli vihreä. Mattahan siis on punaisen vastaväri ja taittaa värin neutraaliin päin. Ammattivärisarjoista löytyy kyllä mattavivahteellisiakin värejä. Eli jos esimerkiksi tuhkalla (sininen) taitto ei onnistu, niin eikun vaan mattaa päähän ja kyllä se väri alkaa viilentyä. (Vaaleissa väreissä oltava varovainen.) Jos siis ylipäätään haluaa väriä päähänsä. :)

 8. Halla

  Schwarzkopfin Blond spray on kyllä vakkarituote. En värjää muuten, koska en tarvitse/halua isoa muutosta hiusten väriin mutta keskellä talvea usein alkaa tummempi ”juurikasvu” harmittaa ja silloin tämä on kyllä kätevä. :)

 9. Tuijamarika

  Minä testasin John Friedan Go Blonder -sarjan Lightening Sprayn:tä tällä viikolla ja tykkäsin! Minulla on hauras hius sekä oma hiusväri on ns. maantienharmaa ja huomasin jo heti ensimmäisen kerran jälkeen vaalennuksen! Käytin Spraytä x 3 (peräkkäisinä päivinä) jonka jälkeen päätin että lopputulos on minulle riittävä, en halunnus ns. ”yli vaalentaan hiusta”. Minulle hiuksiin tuli pieni kellertävä vivahde jonka sain hopeashampoolla hyvin taitettua normaaliin väriin takaisin.

  Kuopion Sokoksella huomasin että Schwarzkopfin vaalennussuihke oli sijoitettu hiusvärien joukkoon hyllyyn kun taas Frieda oli sijoitettu shamppoo ja hoitoaineiden joukkoon. Schwarzkopfin vaalennussuihke on ilmeisesti tosiaan hieman tujumpaa kuin Friedan :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.