Va-va-vaahto!!

Tää on teille (meille) vaahtofiilistelijöille! ^_^

Nyt se on löytynyt: tihein, paksuin, kermaisin kasvojenpuhdistusvaahto johon olen koskaan saanut tehdä tuttavuutta.

(Ja samalla: meitsin L’Occitane-neitsyys meni!)

Olin viime viikonloppuna Helsingissä ja tein siellä pari targetoitua ostosvierailua. L’Occitane on ollut iät ja ajat niiden merkkien pending-listalla joita ehdottomasti haluan kokeilla, ja nyt sain vihdoin hankittua tuotteita testiin. En tiedä mikä L’Occitanessa kiehtoo, luonnonkosmetiikkaa se ei ole mutta jokin brändissä vetoaa. Myymälät ja esillepano ovat tyylikkäitä ja purkkien muotoilumaailmakin puhuttelee. Kaikki on aina kiinni kokonaisuudesta.

Ja tässä se on, TURBOvaahto:

  LOccitane_IntenseCleansingFoam

Immortelle-linjan Intense Cleansing Foam.

L’Occitanen myyjän mukaan Immortelle-vaahto on öljyputsareiden jälkeen tai ohella L’Occitanen tehokkain kasvojen- ja meikinpuhdistaja. Pakkaustekstin taikasanat jotka vangitsivat mielenkiintoni kuuluvat näin: ”Its distinctive and ultra-dense texture perfectly allows for a longer massage.” Aaaah… Tämän täytyy siis olla aivan erityisen paksu ja liukas vaahto. Mulle, kiitos! :)

(Ostin muitakin tuotteita, niistä juttua myöhemmin.)

LOccitane_IntenseCleansingFoam_

Myös tuotteen aerosoli-pakkausmuoto viestittää paksusta vaahdosta.  Aerosoliin pakattuja putsareita näkee todella harvoin.

Muistan että kauan sitten L’Orealilla oli Happyderm Mousse -niminen aerosolivaahtoputsari (puhutaan yli 10 vuotta sitten), mutta sitä en ehtinyt tuolloin koskaan kokeilemaan, se viihtyi lopulta kaupoissa aika vähän aikaa. Tuohon aikaan olin vielä uskollisia Sebamed-tyttöjä ja niin tottunut suosikkiini että oli suurenkin kynnyksen takana kokeilla muita putsareita.

LOccitane_vaahto

Immortelle Intense Cleansing Foam on juuri niin kuohkeaa ja kermaista kuin odottaa saattoi. <3 Voi ihanuutta! Tämä jos mikä on minulle elämyksellisyyttä, kerta kaikkiaan vain rrrrrakastan hyvää, tiheää, pehmeää ja liukasta vaahtoa. :)

Taloudellista tällaisen putsarityypin käyttäminen ei tietenkään ole geeleihin tai nestemäisiin vaahtoputsareihin verrattuna. Kuten pumppuvaahdot, aerosolivaahtokin kuluu loppuun paljon nopeammin kuin nestemäiset, veden kanssa vaahtoa muodostavat tuotteet. En käyttäisi tällaista tuotetta säännöllisenä putsarina vaan pienenä hemmottelumomenttina silloin tällöin :)

LOccitane_vaahto_

Essien Bridal-kokoelman Groom Service -lakka pääsi vaahtokuvaan. :)

Vaahto on niin tiheää ettei se hajoa ja haihdu moneen minuuttiin vaikka sitä kuinka puristelisi ja nujuuttaisi kämmenellä.

Immortelle-vaahdon tuoksu on vaikeasti kuvailtava, tuoksussa on ikäänkuin jotain mausteista kukkaisuutta ja sitten sellainen tietty aerosolituotteelle ominainen tuoksu (tulisiko butaanista..?).

Puhdistavina ainesosina vaahdossa on käytetty trietanoliamiinia (jota saa käyttää kosmetiikassa vain rajoituksin) ja coco-glucosidea. Vaahto puhdistaa ihon pinnan nitisevän puhtaaksi eli kuivalle iholle tämä ei ole ihanteellisin tuote.

Iho jää vaahdon jäljiltä jännän tuntuiseksi: samalla mattaisen himmeäksi mutta kuitenkin ikäänkuin hieman (miellyttävällä, ei tahmealla tavalla) rasvamaisten aineiden pinnoittamaksi. Ihon pinnalla voi melkein nähdä kevyen vettä hylkivän pinnan kun kasvot on huuhtonut vedellä, mutta tunne ei ole lähmäinen tai muutenkaan ikävä. Vaahdossa on käytetty myös rasvamaisia aineita kuten auringonkukkaöljyä tasapainottamassa voimakkaasti puhdistavien ainesosien kuivattavaa vaikutusta.

En ole kovin perehtynyt tuohon TEAan eli trietanoliamiiniin, mutta se on näemmä (luotettavana ja yleisesti tietolähteenä käytetyn) EWG-tietokannan mukaan listattu ”moderate hazard” -ainesosana, osaako joku esim. estenomi sanoa tästä aiheesta enemmän..? CosIngin mukaan TEAaa saa käyttää iholle jätettävässä kosmetiikassa max. 2,5% pitoisuudella, mutta poishuuhdottavien tuotteiden kohdalla ei ollut rajoituksia.

*

Survotaan va-va-vaahtojuttuun vielä toinenkin vaahtointoilu, koska sopii otsikon alle! :) (Mun pitäisi tosiaan Lilac Cornerin lisäksi perustaa Karkkipäivään Foam Enthusiasts’ Corner :D Ihanat vaahdot ansaitsevat tulla erityishehkutetuiksi! ^_^)

MarcAnthony_CollagenBamboo_shampoo_IMG_6528

Ostin Helsingin reissulla myös muutamia tuotteita tulevaa tuuheuttavien shampoiden vertailuani varten. Kicksistä ostoskoriin tipahti minulle ihan uuden merkin Marc Anthonyn sulfaatiton Volumizing Collagen Bamboo -shampoo.

Ja ai että kuulkaa mikä vaahto…! Sulfaatteja ei tosiaan tarvita kermaisimman, pehmeimmän vaahdon luomiseen (tosin korvaavat pinta-aktiiviset aineet eivät ole välttämättä sen hellävaraisempia, tätä moni sulfaatteja välttelevä kuluttaja ei tule ajatelleeksi). Marc Anthonyn shampoo on koostumukseltaan paksua hyytelömäistä geeliä ja vaahtoaa hiuksissa niiiiin ylellisesti että en muista milloin olisin näin ihanaa shampoovaahtoa kokenutkaan. Vaahto on todella tiheää, liukasta ja miellyttävästi hiuksissa liikkuvaa, ei lässähdä nopeasti vaan mahdollistaa (L’Occitanen Immortelle-vaahdon tapaan) pitkän työstämisen. Vaahtofiilistelijä nauttiiiii…. ^_^

Esittelen Collagen Bamboo -shampoon tarkemmin sitten shampoovertailun yhteydessä. Tässä vain vaahto-highlight! :) Ja voin sanoa että on shampoo kyllä kokonaisuudessaankin tosi hyvä. Hauskaa kun joku ihan random ”never-heard” -tuote jonka nappaa hyllystä silkasta uteliaisuudesta osoittautuu hitiksi :)

En malta olla vielä kertomatta…

Lush_IMG_6523

…että kävin tekemässä parit hankinnat myös Lushilta. Kiinteä, suihkussa käytettävä aurinkorasva? Kyllä, Lushilta löytyy kaikkea tällaista tosi erikoista. Ja ostin vihdoin myös kokeiluun kiinteän hoitoaineen. Rapsaa seuraa, kuten voitte arvata :)

.

Mites mun makeshift-kuvausstudio… Minulla on Maarianhaminan kämpillä ikuinen kuvausongelma kun täällä ei yksinkertaisesti ole hyvää paikkaa hyvällä valolla kuvata tuotteita. Välillä könyän parvekkeella, välillä pihalla kukkapenkissä, ettei kuvissa aina olisi pelkkä ruma ruokapöydän pinta.

Makeshift_kuvausstudio_IMG_6533

Ärsyynnyin L’Occitane-kuvien kelmeän harmaaseen sävyyn ja yritin ratkaista asian leivinpaperilla. :) Parempi? ^_^ :D

.

Aijoo hintatiedot vielä:

L’Occitane Immortelle Intense Cleansing Foam: 24€ / 150 ml

Marc Anthony Volumizing Collagen Bamboo -shampoo 13,90€ / 250 ml

.

P.S. Edelleen tekee vielä mieli sanoa, vaikkei mun tarvitsisi näitä perustella, mutta kun te lukijat tavallaan tunnutte kavereilta ja kavereillekin pitää perustella jos heidän viesteihinsä ei ehdi vastaamaan :), että minulla on koko kesäkuun sellainen päiväaikataulu että blogille jää huomattavasti normaalia vähemmän aikaa. Täten esimerkiksi kommentit pakostikin kärsivät, enkä ehdi vastaamaan kaikkiin joihin haluaisin, sillä valitsen mieluummin käyttää käytettävissä olevan ajan uuden postauksen tekemiseen. Toivottavasti ymmärrätte. <3 Tuolla lihajutussa on vaikka kuinka paljon kommentteja joihin olisin halunnut vielä vastakommentoida (eläinten kohtelu maidon tuotannossa, b-vitamiinijutut) mutta en vain ehdi, ja huomaan että siitä tulee ikävä olo kun ajattelen että kommentoineet kuvittelevat etten edes lue kommentteja. Kaikki on luettu ja on mahtavaa että osallistutte keskusteluun niin aktiivisesti :)

Kommentit (28)
 1. Mia / Beauty Highlights
  9.6.2016, 10:11

  Tuo vaahto kuulostaa aivan ihanalta! Pakko kokeilla :)

 2. Hei, tää ei liity jutun aiheeseen mitenkään, mutta tuli mieleen kun olet kertonut syöväsi paljon kananmunia, että saattaisit olla kohtalotoveri. Eli tuleeko sulla koskaan vastaan sellaisia kalaisan makuisia kananmunia? Tuntuu että tää oli just maailman randomein kysymys :D
  Mulla siis joskus sattuu lautaselle kananmuna, joka maistuu kalalta ja se on musta jotenkin tosi vastenmielistä. Mistä lie johtuu…

  1. Mä voin vastata tähän :D Eli kananmunat voi ihan oikeasti maistua kalalle, sillä kana on voinut saada liikaa rypsirehua :)

  2. Olen kuullut että kalan käyttö siipikarjan ruokinnassa aiheuttaa kalanmakua muniin?

  3. Eli tuleeko sulla koskaan vastaan sellaisia kalaisan makuisia kananmunia?

   Mulle ei ole koskaan osunut kohdalle tällaista kananmunaa, vieras ilmiö. (Onneksi, kuulostaa jotenkin ällöltä, en tiedä miksi ^_^ Kun tykkään sekä kalasta että kananmunasta erikseen :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *