Karkkipäivä
Karkkipäivä

Va-va-vaahto!!

Tää on teille (meille) vaahtofiilistelijöille! ^_^

Nyt se on löytynyt: tihein, paksuin, kermaisin kasvojenpuhdistusvaahto johon olen koskaan saanut tehdä tuttavuutta.

(Ja samalla: meitsin L’Occitane-neitsyys meni!)

Olin viime viikonloppuna Helsingissä ja tein siellä pari targetoitua ostosvierailua. L’Occitane on ollut iät ja ajat niiden merkkien pending-listalla joita ehdottomasti haluan kokeilla, ja nyt sain vihdoin hankittua tuotteita testiin. En tiedä mikä L’Occitanessa kiehtoo, luonnonkosmetiikkaa se ei ole mutta jokin brändissä vetoaa. Myymälät ja esillepano ovat tyylikkäitä ja purkkien muotoilumaailmakin puhuttelee. Kaikki on aina kiinni kokonaisuudesta.

Ja tässä se on, TURBOvaahto:

  LOccitane_IntenseCleansingFoam

Immortelle-linjan Intense Cleansing Foam.

L’Occitanen myyjän mukaan Immortelle-vaahto on öljyputsareiden jälkeen tai ohella L’Occitanen tehokkain kasvojen- ja meikinpuhdistaja. Pakkaustekstin taikasanat jotka vangitsivat mielenkiintoni kuuluvat näin: ”Its distinctive and ultra-dense texture perfectly allows for a longer massage.” Aaaah… Tämän täytyy siis olla aivan erityisen paksu ja liukas vaahto. Mulle, kiitos! :)

(Ostin muitakin tuotteita, niistä juttua myöhemmin.)

LOccitane_IntenseCleansingFoam_

Myös tuotteen aerosoli-pakkausmuoto viestittää paksusta vaahdosta.  Aerosoliin pakattuja putsareita näkee todella harvoin.

Muistan että kauan sitten L’Orealilla oli Happyderm Mousse -niminen aerosolivaahtoputsari (puhutaan yli 10 vuotta sitten), mutta sitä en ehtinyt tuolloin koskaan kokeilemaan, se viihtyi lopulta kaupoissa aika vähän aikaa. Tuohon aikaan olin vielä uskollisia Sebamed-tyttöjä ja niin tottunut suosikkiini että oli suurenkin kynnyksen takana kokeilla muita putsareita.

LOccitane_vaahto

Immortelle Intense Cleansing Foam on juuri niin kuohkeaa ja kermaista kuin odottaa saattoi. <3 Voi ihanuutta! Tämä jos mikä on minulle elämyksellisyyttä, kerta kaikkiaan vain rrrrrakastan hyvää, tiheää, pehmeää ja liukasta vaahtoa. :)

Taloudellista tällaisen putsarityypin käyttäminen ei tietenkään ole geeleihin tai nestemäisiin vaahtoputsareihin verrattuna. Kuten pumppuvaahdot, aerosolivaahtokin kuluu loppuun paljon nopeammin kuin nestemäiset, veden kanssa vaahtoa muodostavat tuotteet. En käyttäisi tällaista tuotetta säännöllisenä putsarina vaan pienenä hemmottelumomenttina silloin tällöin :)

LOccitane_vaahto_

Essien Bridal-kokoelman Groom Service -lakka pääsi vaahtokuvaan. :)

Vaahto on niin tiheää ettei se hajoa ja haihdu moneen minuuttiin vaikka sitä kuinka puristelisi ja nujuuttaisi kämmenellä.

Immortelle-vaahdon tuoksu on vaikeasti kuvailtava, tuoksussa on ikäänkuin jotain mausteista kukkaisuutta ja sitten sellainen tietty aerosolituotteelle ominainen tuoksu (tulisiko butaanista..?).

Puhdistavina ainesosina vaahdossa on käytetty trietanoliamiinia (jota saa käyttää kosmetiikassa vain rajoituksin) ja coco-glucosidea. Vaahto puhdistaa ihon pinnan nitisevän puhtaaksi eli kuivalle iholle tämä ei ole ihanteellisin tuote.

Iho jää vaahdon jäljiltä jännän tuntuiseksi: samalla mattaisen himmeäksi mutta kuitenkin ikäänkuin hieman (miellyttävällä, ei tahmealla tavalla) rasvamaisten aineiden pinnoittamaksi. Ihon pinnalla voi melkein nähdä kevyen vettä hylkivän pinnan kun kasvot on huuhtonut vedellä, mutta tunne ei ole lähmäinen tai muutenkaan ikävä. Vaahdossa on käytetty myös rasvamaisia aineita kuten auringonkukkaöljyä tasapainottamassa voimakkaasti puhdistavien ainesosien kuivattavaa vaikutusta.

En ole kovin perehtynyt tuohon TEAan eli trietanoliamiiniin, mutta se on näemmä (luotettavana ja yleisesti tietolähteenä käytetyn) EWG-tietokannan mukaan listattu ”moderate hazard” -ainesosana, osaako joku esim. estenomi sanoa tästä aiheesta enemmän..? CosIngin mukaan TEAaa saa käyttää iholle jätettävässä kosmetiikassa max. 2,5% pitoisuudella, mutta poishuuhdottavien tuotteiden kohdalla ei ollut rajoituksia.

*

Survotaan va-va-vaahtojuttuun vielä toinenkin vaahtointoilu, koska sopii otsikon alle! :) (Mun pitäisi tosiaan Lilac Cornerin lisäksi perustaa Karkkipäivään Foam Enthusiasts’ Corner :D Ihanat vaahdot ansaitsevat tulla erityishehkutetuiksi! ^_^)

MarcAnthony_CollagenBamboo_shampoo_IMG_6528

Ostin Helsingin reissulla myös muutamia tuotteita tulevaa tuuheuttavien shampoiden vertailuani varten. Kicksistä ostoskoriin tipahti minulle ihan uuden merkin Marc Anthonyn sulfaatiton Volumizing Collagen Bamboo -shampoo.

Ja ai että kuulkaa mikä vaahto…! Sulfaatteja ei tosiaan tarvita kermaisimman, pehmeimmän vaahdon luomiseen (tosin korvaavat pinta-aktiiviset aineet eivät ole välttämättä sen hellävaraisempia, tätä moni sulfaatteja välttelevä kuluttaja ei tule ajatelleeksi). Marc Anthonyn shampoo on koostumukseltaan paksua hyytelömäistä geeliä ja vaahtoaa hiuksissa niiiiin ylellisesti että en muista milloin olisin näin ihanaa shampoovaahtoa kokenutkaan. Vaahto on todella tiheää, liukasta ja miellyttävästi hiuksissa liikkuvaa, ei lässähdä nopeasti vaan mahdollistaa (L’Occitanen Immortelle-vaahdon tapaan) pitkän työstämisen. Vaahtofiilistelijä nauttiiiii…. ^_^

Esittelen Collagen Bamboo -shampoon tarkemmin sitten shampoovertailun yhteydessä. Tässä vain vaahto-highlight! :) Ja voin sanoa että on shampoo kyllä kokonaisuudessaankin tosi hyvä. Hauskaa kun joku ihan random ”never-heard” -tuote jonka nappaa hyllystä silkasta uteliaisuudesta osoittautuu hitiksi :)

En malta olla vielä kertomatta…

Lush_IMG_6523

…että kävin tekemässä parit hankinnat myös Lushilta. Kiinteä, suihkussa käytettävä aurinkorasva? Kyllä, Lushilta löytyy kaikkea tällaista tosi erikoista. Ja ostin vihdoin myös kokeiluun kiinteän hoitoaineen. Rapsaa seuraa, kuten voitte arvata :)

.

Mites mun makeshift-kuvausstudio… Minulla on Maarianhaminan kämpillä ikuinen kuvausongelma kun täällä ei yksinkertaisesti ole hyvää paikkaa hyvällä valolla kuvata tuotteita. Välillä könyän parvekkeella, välillä pihalla kukkapenkissä, ettei kuvissa aina olisi pelkkä ruma ruokapöydän pinta.

Makeshift_kuvausstudio_IMG_6533

Ärsyynnyin L’Occitane-kuvien kelmeän harmaaseen sävyyn ja yritin ratkaista asian leivinpaperilla. :) Parempi? ^_^ :D

.

Aijoo hintatiedot vielä:

L’Occitane Immortelle Intense Cleansing Foam: 24€ / 150 ml

Marc Anthony Volumizing Collagen Bamboo -shampoo 13,90€ / 250 ml

.

P.S. Edelleen tekee vielä mieli sanoa, vaikkei mun tarvitsisi näitä perustella, mutta kun te lukijat tavallaan tunnutte kavereilta ja kavereillekin pitää perustella jos heidän viesteihinsä ei ehdi vastaamaan :), että minulla on koko kesäkuun sellainen päiväaikataulu että blogille jää huomattavasti normaalia vähemmän aikaa. Täten esimerkiksi kommentit pakostikin kärsivät, enkä ehdi vastaamaan kaikkiin joihin haluaisin, sillä valitsen mieluummin käyttää käytettävissä olevan ajan uuden postauksen tekemiseen. Toivottavasti ymmärrätte. <3 Tuolla lihajutussa on vaikka kuinka paljon kommentteja joihin olisin halunnut vielä vastakommentoida (eläinten kohtelu maidon tuotannossa, b-vitamiinijutut) mutta en vain ehdi, ja huomaan että siitä tulee ikävä olo kun ajattelen että kommentoineet kuvittelevat etten edes lue kommentteja. Kaikki on luettu ja on mahtavaa että osallistutte keskusteluun niin aktiivisesti :)

Kommentit (28)

 1. Mia / Beauty Highlights

  Tuo vaahto kuulostaa aivan ihanalta! Pakko kokeilla :)

 2. RipRap

  Hei, tää ei liity jutun aiheeseen mitenkään, mutta tuli mieleen kun olet kertonut syöväsi paljon kananmunia, että saattaisit olla kohtalotoveri. Eli tuleeko sulla koskaan vastaan sellaisia kalaisan makuisia kananmunia? Tuntuu että tää oli just maailman randomein kysymys :D
  Mulla siis joskus sattuu lautaselle kananmuna, joka maistuu kalalta ja se on musta jotenkin tosi vastenmielistä. Mistä lie johtuu…

  • Tiina

   Mä voin vastata tähän :D Eli kananmunat voi ihan oikeasti maistua kalalle, sillä kana on voinut saada liikaa rypsirehua :)

  • Suvi

   Olen kuullut että kalan käyttö siipikarjan ruokinnassa aiheuttaa kalanmakua muniin?

  • Sanni

   Eli tuleeko sulla koskaan vastaan sellaisia kalaisan makuisia kananmunia?

   Mulle ei ole koskaan osunut kohdalle tällaista kananmunaa, vieras ilmiö. (Onneksi, kuulostaa jotenkin ällöltä, en tiedä miksi ^_^ Kun tykkään sekä kalasta että kananmunasta erikseen :))

 3. elina

  Oih, kiitos päivän nostalgiahetkestä! Kuulosti tuo Happyderm-vaahto niin tutulta, että piti käydä googlaamassa, ja voi että, sieltähän löytyi tutunnäköistä tuubia! En muista yhtään sen tarkemmin että paljonko sitä käytin ja tykkäsinkö, mutta käyttänyt olen. Sen on ollut pakko olla ihan niitä jotain ensimmäisiä kasvonpuhdistustuotteitani. Sitten muistan käyttäneeni ehkä Nivealta jotain sellaista sinistä, missä ainakin mainosten mukaan oli jotain meriveden hyviä ominaisuuksia? Oih, kosmetiikkanostalgia <3!

  • Sanni

   Oih, kosmetiikkanostalgia <3!

   :) :)

   Minäkin rakastan katsella kuvia vanhoista kosmetiikkapakkauksesta. Vieläkin harmittaa aivan sikana kun äiti oli mennyt heittämään menemään Yves Rocherin Kauneuden Vihreät Kirjat vuosilta 1993-1999… eiiihhh…. mikä määrä nostalgiaa meni roskiin….

 4. Maija

  Vilkaisin nopeasti syitä tuon trietanoliamiinin luokittelulle. Merkittävin syy tuolle luokittelulle ”moderate hazard” on yhdisteen mahdollinen herkistävyys. Yhdisteen on myös epäilty olevan CMR eli syöpää aiheuttava, mutta EU on todennut että TEA:lla ei ole mitään vaikutusta ihmisterveydelle. Samoin EU:n virallinen kanta on, että TEA ei ole herkistävä.

  Jos kaipaat lisää tietoa kemikaaleista tuon EWG-tietokannan lisäksi, tietoa on valtavasti saatavilla kaikille. Helposti lähestyttävä tietokanta on EU:n REACH tietokanta. Syöttämällä kemikaalin CAS-numeron (minkä löytää esim. Wikipediasta) ihan vaan echa.europe.eu sivuston etusivun ”Search for chemicals” löydät käytännössä kaiken tiedon mitä kemikaalin käytöstä, terveys- ja ympäristövaikutuksista on olemassa. CoRAP on tällaisten kemikaalien kanssa luultavasti hyödyllisin dokumentti, jos sellaista on tehty.

  Muita käteviä tietokantoja joita voi käyttää kosmetiikan ainesosien tarkasteluun on esim. PubChem ja TOXNET, joihin on koottu tutkimustietoa vaikutuksista ihmisille ja ekosysteemeille. (Myönnän että näiden hyödyntäminen saattaa kyllä vaatia hieman perehtymistä.)

  • RainDrop

   Kiitos Maija että jaoit näitä linkkivinkkejä, pitää laittaa kirjanmerkkeihin :)

  • Sanni

   Suuri kiitos näistä Maija :) Tuo PubChem olikin jo jonkun verran tuttu, jotkut hakutulokset ovat vieneet sille sivulle.

 5. Dzinni

  Minä en ole estenomi, mutta käsittääkseni trietanoliamiini voi herkistää, siis on potentiaalinen allergeeni. Tosin tuossa putsarissahan määrä on aika pieni.

  Kookosglukosidi taas ovat todella hyviä iholle ja hiuksille. Anioninen tensidi, joka puhdistaa hyvin ja pehmentää ihoa ja hiuksia. Tuotetaan fruktoosista ja kookosöljystä. Turvallinen.

  • Sanni

   Jes, kookosglukosidi onkin tuttu :) Trietanoliamiini taas sellainen, että siihen törmää vähän harvemmin (ainakaan ensisijaisena puhdistavana ainesosana), ja jonnekin mielen perukoilla oli muistijälki siitä että olen kuullut ko. ainesosasta puhuttavan jossain määrin kielteisessä sävyssä. Mutta toisaalta, niinhän puhutaan parabeeneistakin niiden keskuudessa jotka eivät paremmin tiedä….

 6. Jonttu

  Kaunis meikkilaukku tuossa viimeisen kuvan takavasemmalla. :) Milloin saadaan meikkilaukku-kokoomapostaus?? :)

  • Sanni

   Pelkäänpä, ettei meikkilaukkupostausta ole tulossa ^_^ Aihe on on minusta henkilökohtaisesti tylsä, meikkilaukut ovat minulle suhteellisen yhdentekeviä (siis ulkoisilta ominaisuuksiltaan) ja käytän niitä joita on sattunut vuosien varrella kertymään (suurimman osan olen saanut lahjaksi, itse asiassa en muista että olisin koko elämäni aikana ostanut itse kuin kaksi meikkilaukkua).

   Hyvin usein mulla on lyhyillä reissuilla meikkilaukkuna vain Minigrip-pussi :D Kelpaa ^_^ Ja on käytännöllinenkin: vie vähän tilaa ja läpinäkyvänä sieltä on helppo noukkia sormilla etsimänsä :)

   • Jonttu

    Kiva kuitenkin, että ainakin postauksissa vilisee eri meikkilaukkuja. :)

 7. Myy / Nutturapää

  Sensailla on kanssa aerosolivaahto! Siinä on ihan mielettömän ihana koostumus. Harmi, ettei kuiva iho kestä käyttöä jatkuvasti :)

  • Sanni

   Sensailla on kanssa aerosolivaahto!

   Aaa, tuonkin olen ihan missannut vaikka luulin kutakuinkin olevani perillä Sensain putsareista :) Heillä kyllä vaihtoehtoja riittää :)

 8. Donja

  Vieläkin harmittaa, kun L’Oreal lopetti Happyderm Moussen myynnin :(

 9. Henne

  Hitsi, jostain syystä odotin hirveästi, että olisit kirjoittanut ’lokkitanen’ ääntämisongelmista :D

  • Sanni

   Nojoo…! :D Lokki-Tane, tosiaan ^_^

 10. Hanzu

  Hei kiitos tuosta shampooo vinkistä, täytyy käydä ostamassa pois, itse kun en voi käyttää SLSää ollenkaan kun tulee järkyttävää vesikelloihottumaa käsiin ja nahka lähtee… Kunnon vaahtoa kaipaan miknäkin kun ei noista luonnonkosmetiikan shampoista ole juuri mihinkään :D

  Muistan 2000-luvun alussa marketeissa myytiin Organics-nimisiä hiustenhoitotuotteista ja heillä oli tuollainen Loccitanen naamapesun kaltainen mekanismishampoo, ai että kun se vaahto oli niin paksua ja kermaista!!! Pian sitten ko merkki hävisikin Suomen markkinoilta.. ohhh, those were the days…

  • Sanni

   Hei mäkin muistan tuon Organicsin, mutta aerosolishampoota en muista. Hullua kyllä muistan jopa Organics-tuotteiden tuoksun… Niissä oli sellainen vahva puhtauden tuoksu, ikäänkuin pyykinpesuainemainen….

 11. Mintsi

  Voi kuinka kiinnostava shampoovinkki. Hyviä sls/sles-vapaita shampoita tulee vastaan aivan liian harvoin. Etenkään sellaisia, jotka eivät tunnu ”luonnonkosmetiikalta”. Sinällään minulla, ei ole mitään sulfaatteja vastaan, mutta päänahkani ei pidä sls/sles:sä nestemäisissä tuotteissa. Ihanaa kuulla vinkkejä kokeilemisen arvoisista shampoista. Joskus sitä vaan kaipaa nesteen fiilistä vaikka paloihin olenkin tyytyväinen. Naapurikaupunkiin vielä avattiin kicks

  • Sanni

   Kivaa jos vinkistä on hyötyä :) Tässä on tosiaan sellainen ”normishampoosta” poikkeava tosi hyytelömäinen geelin rakenne, mutta kuitenkin kiinteä, ei löysän hyytelömäinen niinkuin luonnonkosmetiikan lirushampoissa. Miellyttävä! Tää ei valu kämmeneltä lattialle! :)

   Sarjaan kuuluu myös sulfaatiton Coconut-shampoo kuiville hiuksille ja mikähän se kolmas oli… tai ainakin Kicksissä oli kolmea eri laista. Liekö koko Marc Anthony -sarja sulfaatiton..?

   • Mintsi

    Pakko siis hankkiutua kicksiin mahdollisimman pian. Täytyy toivoa juhannusviikolle vesisadetta, niin voi pyörähtää koiran eläinlääkärireissulla siellä. Tuon tyyppinen shampoo on ollut pitkään hakusessa. Ehdottomasti kokeilen kun vaan kicksiin pääsen.

    Täytyy todeta etten uskoisi asuvani Etelä-Suomessa kun miettii kotikaupungin kauppavalikoimaa. Savossa Kaavilta tuli käytyä useammin erikoiskauppojen lähellä kuin täällä. Viikonlopun kauppareissulla sai käytyä hakemassa myös esimerkiksi kosmetiikkaa. Nyt tarvitsee asiakseen lähteä tai tilata netistä.

 12. milipili

  Mua hämmentää tuo aurinkorasva ! Kiinteä, suihkussa käytettävä , siis mitä?
  Itte en tykännyt kiinteästä hoitsikasta, siitä ei saanu mitään irti , kirjaimellisesti.

  • Sanni

   Toivottavasti voin pian häivyttää hämmennyksen varjoa…! ^_^ Jep, sitä hinkataan suihkussa kroppaan, miten se sitten kiinnittyy ihoon, se selviää kun ehdin testata :)

 13. Minna

  Loksitaanin eli L’Occitanen Immortellen puhdistusvaahtoon saa myös 300 ml:n täyttöpakkauksen. Hinta halpenee näin, ja täyttöpussukka on myös luontoystävällisempi vaihtoehto.

  Erinomainen puhdistusvaahto :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.