Uutta Bruns’ilta – ihana Växa-sarja hiuksille sekä laadukas Blå/Grön-sarja myös kasvoille

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Ruotsalainen Bruns Products on suosikkihiustenhoitosarjani. Tämän ekologisen salonkilaatuisen sarjan tuotteet ovat kuin minulle tehtyjä; superlaadukkaat ja luonnonkosmetiikan mukaiset raaka-aineet, shampoot ovat sulfaatittomia, hoitoaineissa vaatimusteni mukaiset kvatit, tuotteissa on ihanat tuoksut ja sarjasta löytyy vielä täydelliset hiuksiin jätettävät hoitavat ja muotoilevat tuotteet noudattamaani Curly Girl -metodiin.

Kun Bruns pari vuotta sitten tuli Suomeen, oli ilo löytää vihdoin kokonainen luonnonkosmetiikan hiustuotesarja, joka palvelee kaikkia mun tarpeita. :)

Tänä vuonna Bruns-tuoteperhe on laajentunut mielenkiintoisilla uutuuksilla. Sarjaan on lanseerattu hiusten kasvua stimuloiva Växa-tuotesarja (englanniksi ’Joyful Growth’, itse tykkään käyttää näitä ruotsinkielisiä alkuperäisiä nimiä) sekä myös ihonhoitoon soveltuva Blå/Grön (”Blue & Green”) -sarja.

Sain Bruns-uutuuksia kokeiltavaksi pitkäaikaisimmalta yhteistyökumppaniltani, ihanalta Biodellyltä. ❤️ Jo vuosikymmenen jatkuneen yhteistyön kunniaksi Biodelly tarjoaa Karkkipäivän lukijoille aivan mielettömän tarjouksen, tällaista ei ole ennen nähty:

Koodilla SANNI20 saa kaikki Biodellyn valikoiman normaalihintaiset tuotteet -20% alennuksella vuoden loppuun asti 😍

Luit oikein. Koko valikoima -20%, tarjous on voimassa 31.12.2021 saakka.

Lähdetään sitten tutustumaan Bruns-ihanuuksiin. :)

Uusi Växa-sarja on kehitetty edistämään hiusten kasvua ja ehkäisemään hiusten lähtöä. Sarjan aktiiviaine on mungopavuista ja puna-apilasta valmistettu AKOSKY AZUKI® 1.3% -uute. Uute parantaa hiuspohjan verenkiertoa ja vahvistaa hiustuppia. Se ei palauta henkiin kuolleita hiustuppia, mutta stimuloi lepääviä hiustuppia.

Sarja koostuu kolmesta tuotteesta: shampoosta, naamiosta ja hiusvedestä. Växa-tuotteet, erityisesti shampoo ja naamio, sopivat ihan kaikille, vaikka ei kärsisikään hiusten liiallisesta irtoamisesta. Minulla esimerkiksi ei ole hiustenlähtöongelmaa, mutta sarjan shampoo ja naamio sopivat hiuksilleni erinomaisesti jo hoitavuutensa puolesta. :)

Växa-sarjan tuotteet ovat saatavilla hajustettuina ja hajusteettomina, kuten lähes kaikki Bruns-sarjan tuotteet. Växa numero 80 -linja on hajustettu, numero 81 on hajustamaton. Minun testituotteeni ovat tuoksullisesta linjasta.

VÄXA-SHAMPOO Nr. 80 39,90€ / 330 ml (alekoodilla 31,92€)

Olen aiemmin käyttänyt Brunsilta 01 Harmonisk Kokos – ja 02 Kryddig Jasmin -shampoita, jotka kummatkin ovat tuntuneet yhtä hyviltä ja hoitavilta – ja nyt nr. 80 liittyy samaan joukkoon. Kaikissa kolmessa on sama pesevien ja hoitavien ainesosien pohja, joten ei ihmekään, että ne tuntuvat käytössä hyvin samanlaisilta. Vain tuoksu on erilainen, ja Växa-shampoossa on tietysti mukana AKOSKY AZUKI® 1.3% -uute

(Itse asiassa olen muuten kerran testannut myös sarjan syväpuhdistavaa shampoota, ja se ei ole hoitava!)

Växa-shampoossa on HUUMAAVAN ihana sitrushedelmien tuoksu..! 😍 Vielä oikein sellainen erittäin aromaattinen sitrushedelmän kuoren tuoksu. Kuoressahan on kaikkein intensiivisin eteerisen öljyn tuoksu. Tämä tuoksu meni kertaheitolla suosikiksi Brunsin shampoo-tuoksuista, olen aivan rakastunut tähän!

Växa-shampoo ei pese hiuksia narskuviksi vaan jättää ne miellyttävän esiselvitetyiksi, kuten yllä mainitut sisarensakin. Shampoot sisältävät hoitavina aineina mm. jojobaöljyä ja selvittävästä tehosta vastaavan guyar-kvatin. Vaikka Brunsin shampoot ovat sulfaatittomia, ne myös vaahtoavat oikein kiitettävästi.

VÄXA-NAAMIO Nr. 80 44,90€ / 350 ml (alekoodilla 35,92€)

Ihan mielettömän hyvä naamio! Koostumus on niin tiheää ja kermaista kuin olla voi, ja ainesosat huipussaan: selvittävän kvattiteknologian lisäksi naamiossa on kookosöljyä, avokadoöljyä, sheavoita, keratiinia ja aloe veraa. Tietysti mukana on myös Växa-sarjan aktiiviainesosa stimuloimaan hiusten kasvua, ja jos haluaa hyötyä tästä vaikutuksesta, tulee naamio hieroa hiuspohjaan. (Minä käytän tätä tavalliseen tapaan hiusten pituuksiin.)

Växa-naamio on koostumukseltaan niin tiheää ja konsentroitunutta, että sitä voisi melkein kutsua tehohoitotiivisteeksi. Tätä riittää hiuksiin paljon pienempi määrä kuin mitä normaalisti laittaisin hoitoainetta tai naamiota. Jo teelusikallinen selvittää hiukset täydellisesti ja tekee niistä hoidetun ja silkkisen tuntuiset. Minulla on Växa-naamiota mukana myös täällä Kreikassa, laitoin sitä muutaman lusikallisen minigrip-pussiin ja riittää mainiosti kolmeksi viikoksi..! 😍

HIUSSEERUMI Nr. 60 18,90€ / 10 ml (alekoodilla 15,12€)

Hiusseerumi ei ole tämän hetken uutuus, mutta se on uusi Bruns-tuote minulle. :)

Öljypohjainen hoitotiiviste on koostumukseltaan ohut ja kuivaöljymäinen. Se sisältää seesaminsiemenöljyä, ruusunmarjansiemenöljy, arganöljyä ja auringonkukansiemenöljyä. Onpa mukana myös frankinsensiä..! (Josta tulee seerumin ”alanimi” Ljuv Olibanbum eli ihana olibanum, olibanum on toinen nimi frankinsensille.)

Bruns-hiusseerumi on ylellinen, kuivia hiuslatvoja pehmentävä ja kiiltoa tuova öljysekoitus. Jos totta puhun, tämä on kenties vähän turhankin hienostunut öljysekoitus vain hiuksille, enkä näe mitään syytä, miksei tätä voisi sipaista kasvoillekin :) Jopa valmistajan tiedoissa puhutaan anti-age-efektistä. Mikä kuitenkin erottaa tämän öljysekoituksen seuraavana esiteltävästä öljyseerumista, on mukana oleva esteriöljy, joka tekee tästä tuotteesta edullisemman ja niin sanotusti kevyemmin hoitavan.

Joka tapauksessa – kyllä mä tätä laittaisin kasvoillekin, ilman muuta :) Hiusseerumissa on roll-on applikaattori ja mieto, pehmeän mausteinen tuoksu.

BLÅELIXIR Nr. 102 PORVENSALSK DRÖM -öljyseerumi 49,90€ / 50 ml (alekoodilla 39,92€)

Nyt päästään sitten uusiin Blå/Grön -linjan tuotteisiin, jotka sopivat myös iholle :)

Blå-tuotteet sopivat normaalille ja kuivalle iholle ja hiuspohjalle, Grön-tuotteet normaalista rasvoittuvalle iholle ja hiuspohjalle. Blå/Grön-sarja koostuu öljyseerumista, kosteuttavasta hoitosuihkeesta ja savinaamiosta. Kaikkia näitä voi siis käyttää sekä kasvoilla että hiuspohjassa, sekä myös sekoittaa toisiinsa.

Minä pyysin testiin öljyn ja suihkeen Blå-sarjasta. Kummatkin osoittautuivat loistaviksi! Blå-seerumi numero 102 on hajustettu, ja ahh, miten ihanalta se tuoksuukaan..! Tuoksua ovat muodostamassa laventelin, bergamotin ja sitruunaruohon eteeriset öljyt. Tuoksu on enemmän vihreän sitruksinen kuin makean sitruksinen, kiitos kirpsakan sitruunaruohon. Aivan ihana ja jotenkin samaan aikaan rentouttava ja energisoiva..! Seerumin lisänimi Provensalsk dröm tarkoittaa Provencen unelmaa, tuoksun on siis varmaan tarkoitettu vievän ajatukset Ranskan Provencen yrttipelloille…

Erittäin laadukkaassa ja anti-age-vaikutteisessakin öljycocktailissa on argan-öljyä, parsakaalin siemenöljyä, jojobaöljyä, safloriöljyä, ruusunmarjansiemenöljyä, skvalaania ja hiljattain NYR-sarjan yhteydessä esittelemääni monipuolisesti hoitavaa ja arvokasta frankinsensi-öljyä.

Mitä voin tästä muuta sanoa kuin että ihan ”killeri-öljy”. 🙏🏻 Tässä on kaikki kohdallaan; erittäin laadukas antioksidanttinen ja ihoa kosteuttava ja uudistava öljykokonaisuus (ei estereitä..!), ihana aromaterapeuttinen tuoksu sekä hyvinkin kohtuullinen hinta – pullon koko on kuitenkin lähes tuplat normaalista öljyseerumin/kasvoöljyn koosta. Hajusteettomassa 101-versiossa ei ole eteerisiä öljyjä.

BLÅMIST Nr. 101 kosteuttava hoitosuihke 30,90€ / 200 ml (alekoodilla 24,72€)

Blå/Grön-linjan suihkeista on vain hajusteeton versio, mutta äärimmäisen tuoksuherkkien kuluttajien on hyvä tietää, että niissä kyllä on tuoksu. Suihkeissa ei ole hajusteita eikä eteerisiä öljyjä, mutta tuoksu tulee hydrolaateista eli kukkais/kasvivesistä. Blåmist nr. 101:ssä on olkikukan vettä, laventelivettä ja rosmariinivettä. Veikkaan, että mukana oleva sitruunamelissauutekin tuo muassaan vähän tuoksua.

Tuoksu on jälleen meikäläisen nenään aivan ihana, mutta täysin hajutonta tuotetta odottavan on hyvä tietää, että tämä ei ole sellainen. Vaikka hajusteeton onkin. Tuoksu on miedompi ja raikkaampi kuin öljyseerumissa.

Hydrolaatit kuuluvat kenen tahansa luonnonkosmetiikkaan perehtyneen suosikkiainesosiin, niin myös minun :) Hydrolaatit syntyvät eteeristen öljyjen tislauksen sivutuotteena, ja niissä on samoja terapeuttisia ominaisuuksia kuin eteerisissä öljyissä, mutta hellemmässä ja iholle jo valmiiksi sopivaksi laimennetussa muodossa. Blåmist on hydrolaattiensa puolesta kosteuttava, elvyttävä, antioksidanttinen, antibakteerinen, kevyesti huokosia supistava ja tasapainottava. Eli melkeinpä sellainen ”tekee-kaiken” suihke. :) Olkikukka on näitä maagisia tekee-kaiken-ainesosia, joka on vieläpä todella hellävarainen, ja sen (incinimi helichrysum) näkeminen ilahduttaa aina.

Rasvoittuvalle iholle soveltuvassa Grönmist-suihkeessa on osittain samoja hydrolaatteja ja uutteita kuin Blå’ssa, mutta ykkösenä hamamelista eli taikapähkinää.

Blåmist-suihke sopii erinomaisesti Blåelixir-öljyn pariksi; mistiä suihkutellaan iholle ja sitten öljy levitetään päälle ihon ollessa vielä hieman kostea.

Heitän tähän loppuun vielä noston kahdesta top-Bruns-suosikistani, etenkin kun nekin nyt saa tarjoushintaan. :)

HÅRSUFFLE Nr. 14 Syrlig Mynta (31,90€ / 200 ml, alekoodilla 25,52€) on raikkaan mintun ja sitruunaruohon tuoksuinen ohut ja kosteuttava geeli, jota käytän kiharoiden vahvistamiseen. Superhyvä tuote, joka jättää hiukset pehmeiksi ja joustaviksi antaen samalla kiharoille pitkäkestoisen tuen. Bruns-geelin käytännöllinen pumppumekanismi saa minut käyttämään tätä mieluummin kuin toista suosikkiani, purkissa myytävää Ekopharman Minttu-geeliä. (Purkki on kyllä poskettoman epäkäytännöllinen pakkaus geelille, mun mielestä.)

BALSAM SPRAY Nr. 18 Sprudlande Tangerin (21,50€ / 200 ml, alekoodilla 17,20€) on hiuksiin jätettävä kosteuttava ja pehmentävä hoitosuihke. Se sisältää erittäin pätevän cocktailin koostuen selvittävästä amidoamiinista, kookosöljystä, sheavoista, avokadoöljystä ja aloe verasta. Suihke on juuri sopivan hoitava ja samalla kevyt, niin ettei se jätä hiuksiin lähmää. Koostumus on lähes nestemäinen.

Sekoitan usein kämmenellä tätä ja Syrlig Mynta -geeliä :) 😙

.

Tässäpä tämänkertaiset Bruns-fiilistelyt. :) Olisi muuten mukava kuulla teidänkin Bruns-kokemuksia – onko joku jo ehtinyt kokeilemaan noita kasvoillekin sopivia tuotteita?

*

Koodilla SANNI20 koko Biodellyn valikoima -20% vuoden loppuun saakka. 🦄 Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita.

kauneus hiusten-hoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (10)
  1. Muutamat kokeilemani Bruns-tuotteet on ollut kyllä todella hyviä, mutta ohutta muovia olevat pullot aiheuttavat ongelmia. Hoitoainepullo oli parin käyttökerran jälkeen niin rutussa että sieltä on vaikea saada mitään ulos.

    1. Tuo on muuten validi huomio, minäkin olen kokenut shampoo- ja hoitispullot helposti ”ruttaantuviksi” ja kerran hoitoainepullon välikorkki pompsahti ulos rutistuksen voimasta ja kämmenelle ryöpsähti neljäsosa pullon sisällöstä…. Oletettavasti pullojen ohuuden takana on kuitenkin muovin säästäminen (samaan tapaan kuin ohentuneissa limpparipulloissa….).

  2. Sopivatko nämä kaikki Bruns tuotteet Curly Girl -metodiin?

    1. Kyllä :) 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *