Uuteen valmennukseen!

”Näytätpä sinä hyvältä!”, sanoi Optimal Performance -valmentajani Tytti Koro kun astuin eilen sisään OP:n toimistolla Tampereella.

Edit. Sain Kauneudelta & Terveydeltä viestin koskien tämän postauksen oletusarvoista ’kaupallinen yhteistyö’ -statusta. Kyseessä ei kuitenkaan ole kaupallinen yhteistyö, joten siksi sellainen merkintä puuttuu postauksesta. :) Olen maksanut valmennuksesta (kuten myös edellisestä) itse, enkä saa Optimal Performancelta mitään vastineeksi siitä, että kirjoitan valmennuskokemuksistani blogiin. K&T:n mielestä minun oli joka tapauksessa hyvä tuoda tämä esiin ja myös kertoa valmennuksen hinta, joten kerron myös sen: 5 tapaamisen paketti maksaa 350 euroa. Paketti ei sisällä treeniohjelmaa jonka ostan vielä siihen päälle, se maksaa 150 euroa.

salilla_img_6010

Tänään salilla

Näytän Tytin (ja omastakin) mielestä paljon paremmalta kuin viime keväänä, jolloin viimeksi kohtasimme. FitFarm-kokeilun (ei-toivotut) sivuvaikutukset ovat nyt täysin kadonneet ja näytän enemmän itseltäni :)

Alla kuva viime maaliskuulta FitFarm-ajoilta jolloin olin ehkä kuivimmillani.

fitfarm_tulokset_img_3265

Niille lukijoille jotka eivät tiedä mistä on kysymys, tässä projekti pähkinänkuoressa:

 • Halusin viime talvena selvittää, a) millaisia vaikutuksia hiilihydraattien lisäämisellä on liikuntaharrastuksessani kehittymiseen ja b) millaisia vaikutuksia ylipäänsä on ammattilaisen tekemällä ruokavaliolla ja treeniohjelmalla.
 • Etsiessäni sopivaa valmennustahoa, kiinnostuin kahdesta aivan erityyppisestä valmennuskonseptista (FitFarm ja Optimal Performance) ja päätin vertailla niitä.
 • Vedin FitFarm-kokeilun kokonaisuudessaan (kokeilusta kertovan postaussarjan voi lukea täältä) mutta loppuvuoden kalenterin täyttyessä matkoista ja työsitoumuksista toisella paikkakunnalla, oli OP:n valmennuksen toteuttaminen sen verran vaikeaa, että siirsin sen tämän vuoden puolelle.

Koska olen nyt palautunut FitFarmin jäljiltä täysin lähtöpisteeseen, tai oikeastaan liikunnan kannalta vielä miinuksen puolelle, on OP-valmennuksen testaukselle nyt paljon paremmat lähtökohdat kuin jos olisin vetänyt sen vain muutaman välikuukauden jälkeen, kuten olin ensin suunnitellut.

Kalenterini mukaan olen viimeksi käynyt tekemässä kunnon salitreenin 6.9., eli juuri ennen syksyn Kreikan matkalle lähtöä. Siis yli neljä kuukautta sitten..! Syksyn ajan vedin kotijumppaani (15 minuutin hiit-treeni) joka ylläpitikin kuntoa tosi hyvin kunnes sairastuin siihen monta viikkoa kestäneeseen megaflunssaan USAssa marraskuun puolessa välissä. Nyt en ole harrastanut minkäänlaista liikuntaa kahteen kuukauteen, ja se todellakin tuntuu. Olen niiiiiin odottanut että pääsen taas treenaamaan.

optimalperformance_tyttikoro

Tytti Koro (kuva Optimal Performance)

Tytti kysyi minulta tapaamisen alussa kysymyksen, jota olin osannut odottaa ja johon olin kovasti yrittänyt keksiä vastausta, se kun on koko valmennuksen a ja o ja valmentajan tärkein työkalu.

”Mitä tavoitteita sinulla on? Mitä haluat valmennuksella saavuttaa?”

Jos OP olisi valikoitunut viime talvena ensimmäiseksi valmentajakseni, olisin tietysti kertonut hiilihydraattien vaikutuksiin liittyvistä tavoitteistani. Mutta koska viime talven kokeilu vastasi jo tyhjentävästi siihen kysymykseen, ei minulla enää ole vastaavaa konkreettista selvitettävää. Minulla ei ole fitness-tavoitteita, ei maraton-tavoitteita, eikä kehonkoostumustavoitteita. Olen niin ”tylsä” asiakas, että minulla ei ole muita tavoitteita kuin voida hyvin. Liikunta (kuten myös ruoka) tuo minulle valtavasti hyvää oloa, ja oikea ravinto tukee liikuntaharrastusta.

”Et sinä ole tylsä asiakas”, Tytti sanoi. ”Useimmat peruskuntoilijat haluavat juuri sitä; voida hyvin ja olla energinen.”

Noniin, eli tällä lähdetään uuteen vuoteen ja takaisin treenin pariin. :) Lihakset, kohta saatte taas kyytiä ^_^

salilla_img_6067

Olen tavallaan hirveän pitkään halunnut uskoa, että mä en ”oikeasti” tykkää liikunnasta, vain koska sen harrastus ei aina ole ollut luontainen osa elämääni ja sain todellakin 12 vuotta sitten ”määrätä” itseni puoliväkisin salille kun päätin, että nyt mä satsaan tulevaisuuteen ja hyvinvointiini.

Liikunta oli ikäänkuin ”tylsän makuinen terveysjuttu” niinkuin veteen tehty kaurapuuro  jota piti harrastaa vain koska tietää, että se on hyväksi ja sillä tekee itselleen palveluksen. Mutta kyllä mä olen nyt jo myöntänyt, että nykyään mä liikun myös siksi koska mä oikeasti tykkään siitä :) Se on sijoitus omaan pitkän linjan terveyteen, mutta myös välitöntä hyvää oloa ja mieltä tuova asia.  Kun liikun säännöllisesti, tuntuu hyvältä ja jaksan paremmin :) Kun en liiku, tuntuu huonommalta :) Yksinkertaista matematiikkaa jonka pohjalta on helppo tehdä valinta.

optimalpeformance_img_5990

optimalpeformance_img_5991

Kuvia OP:n tiloissa :) Jotenkin aika erilainen fiilis kuin FitFarmilla…

Optimal Performancen valmennus pohjautuu BioSignature -menetelmään, jossa selvitetään asiakkaan kehon hormonaalinen tila 12 pisteen rasvaprosenttimittauksella sekä laajalla taustatietojen kartoituksella. BioSignaturen mukaan rasvan kertyminen vartalon eri kohtiin heijastaa elimistön hormonaalista tilaa. Valmentaja antaa mittaustulosten ja asiakkaan elämäntapatietojen perusteella suosituksia elämäntapamuutoksiin, jotka tähtäävät elimistön hormonitoiminnan taspainottumiseen. Kun hormonitasapaino on kunnossa, on esimerkiksi kunto- tai painonhallintaprojekteihin liittyvien tavoitteiden saavutuskin helpompaa.

Optimal Performancen valmennus on nopeasti FitFarmiin verrattuna kokonaisvaltaisempaa ja siinä halutaan selvittää asiakkaan elämäntapojen ja terveysasioiden kokonaiskuva ennenkuin lähdetään rakentamaan mitään ohjelmia. Hyvin eri tyyppinen lähestymistapa. Esitietokaavakkeetkin ovat kuin eri maailmoista, OP:n kaavakkeessa kysellään mm. henkisestä hyvinvoinnista, stressistä ja unen laadusta FitFarmin keskittyessä asioihin kuten tarkat ruoka-ajat kellonaikoineen, lisäravinteiden käyttö ja asiakkaan nykyinen treeniohjelma.

Kerron omasta BioSignature-hormoniprofiilistani, ”ruokavaliostani” ja muista Tytin suosituksista toisessa postauksessa, muuten tästä tulee taas liian pitkä ja raskas teksti. (Tulette sitten näkemään miksi ruokavalio on lainausmerkeissä.)

biosignature_rasvaprosentti

Sen verran voin tässä vielä kertoa (kun  mun rasvoistakin oltiin FitFarmin aikana huolissaan), että rasvaprosenttini oli noussut takaisin vuoden takaisiin lukemiin. Korkea se ei ole edelleenkään, mutta ei ole tainnut olla minulla koskaan. Sen verran fättiä on kuitenkin palautunut kehooni, että olen saanut peban takaisin ^_^ :D Jei!

salilla_img_6021

Mullahan ei ole oikeastaan koskaan ollut paljon lihaa persluiden päällä, ja siinä missä toiset surevat ”leveää” ahteriaan, minulle olisi aina kelvannut sellainen. No ainakin leveämpi kuin tämä. Vuosi sitten olin iloisena pannut merkille, että ikääntyminen (ja hormonitoiminnan muutokset) tuovat mukanaan sellaisiakin mieluisia muutoksia, että se vähä rasva joka kroppaani tarttuu, oli alkanut sijoittua enemmän takapuoleen. Mulla oli vihdoin pehmeyttä peräsimessä :) Ja sitten FitFarm-ohjelma vei pyllyn pois. :(

Mutta nyt se on palannut :) :) Joo, pikkuisen outoa ottaa blogiin kuva takamuksestaan, hahah ^_^ Mutta tää vaati nyt sellaisen – jos ei muilla perustein niin jos tämä saisi jonkun nauramaan :)

salilla_img_6074

Minä ainakin nauran koska olo on hyvä ja sitkeän flunssan viimeisetkin rippeet tuntuvat kaikonneen ja pääsen vihdoin viimein taas säännöllisen liikunnan pariin :)

Torstaina on uuden saliohjelmani treenit OP:lla. :) ”Lupaan että tunnet kyllä tehneesi”,  Tytti sanoi. :)

Kommentit (53)
 1. Noni, tätä on odotettu :)
  Mun liikunnat menee hetkeksi taas tauolle. Eilen ortopedillä kuulin että the nilkkaan on kasvanut ylimääräinen ”kieleke” sääriluuhun, joka nyt ilmeisesti rajottaa mun liikerataa. Helmikuulle leikkausaika varattu ja keppeilyä tiedossa vähintään 3-4 viikkoa, huonolla tsäkällä 7-8…

  1. Voi eiiiih… :/ On kyllä niin tylsä homma tuo sun jalka, kyllä se nyt jaksaa sinua kiusata :( Tosi kurjaa kuulla. Tivotaan että selviäisit sentään lyhimmällä mahdollisella keppeilyllä. Tsemppejä täältä!

   1. Tänks. Pitää kyllä tehdä kunnon ruokasuunnitelmat kotonaoloajalle, jotta tulee syötyä kunnolla ja fiksusti sentään. Aina yhtä hankalaa, kun mies joutuu kauppavastuuseen…
    Mut joo, tällä leikkauksella tähdätään myös siihen, että mun nilkan liikerataa saataisiin paremmaksi. Viimeiset kaksi vuotta se on taipunut ainoastaan 90 asteen kulmaan, lääkäri oli sitä mieltä että tällä korjaantuisi. Varovasti toiveikas, mutta yritän varautua pettymykseenkin. Pääasia, että uusimmat vaivat (mm. nivelen totaalinen lukkiutuminen) katoaisi.

    1. Tähän sellainen sympatiahymiö.

 2. Tytin valmennuksessa olin itsekin ja tykkäsin – niin valmennuksesta kuin toki Tytistäkin. Ja tuloksista. Ja ”ruokavaliosta” ja ja ja ?

  1. Aaa, no onpas pieni maailma kun täältä löytyy Tytin muitakin asiakkaita :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *