Uusia tuotteita epäpuhtaalle iholle: Mádara Acne-sarja laajenee

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoitoperiaatteessa on viime vuosina nähty ilahduttava muutos: nyt epäpuhdasta ihoa hoidetaan hellävaraisilla, hoitavilla ja ei-kuivattavilla tuotteilla.

Aiemmin oli vallalla täysin päinvastainen filosofia, jossa rasvoittuvaa ihoa ”hoidettiin” ärtsyillä, kuivattavilla ja överiantiseptisillä tuotteilla, joiden pääasiallinen teho perustui alkoholiin sekä voimakkaisiin pinta-aktiiviaineisiin joilla bakteerit nitistettiin ja iholta vedettiin kaikki omat rasvat.

No, finnit saattoivat ehkä – ainkin väliaikaisesti – talttua tälläkin menetelmällä, mutta entäpä iho kokonaisuutena? Voimakkaat, ihon luontaista hydrolipidikalvoa sekä mikrobiomia pahasti ärsyttävät ja vaurioittavat tuotteet heikensivät merkittävästi ihon omaa suojamekanismia ja saivat pahimmillaan aikaan lisärasvoittumisen ja tulehduksen kehän.

Onneksi tästä ”hoito”tavasta ollaan viimein siirtymässä pois, kun on ymmärretty laajemmin ihon kokonaishyvinvoinnin merkitys aknen, liiallisen talintuotannon ja epäpuhtauksien syntymiselle. Epäpuhtaan ihon modernissa hoidossa tärkeää on ihon tasapainottaminen ja rauhoittaminen, sekä nyky-ymmärryksen valossa myös äärimmäisen tärkeän mikrobiomin vahvistaminen.

Mádaran epäpuhtaan ihon Acne-sarja on nyt viimein täydentynyt kokonaiseksi sarjaksi kahden uuden tulokkaan myötä.

Kun sarjassa aiemmin oli vain kaksi epäpuhtauksia lievittävää täsmätuotetta, uudet Sebum Control Clear Skin Wash -puhdistusaine ja Hydra-Derm Balancing Fluid -kosteusemulsio tuovat sarjaan nyt myös päivittäiset perusihonhoidon tuotteet. Ja todella hyvät tuotteet ovatkin!

Muuten – täytyy antaa positiivinen kommentti ’acne’-sanan käytön yleistymiselle kosmetiikan markkinoinnissa. Kun aloitin työt alalla 12 vuotta sitten, acne-sanaa välteltiin ainakin Euroopassa tavalla, joka näyttäytyi lievästi naurettavana. Acne-sanaa pidettiin meillä ilmeisesti ”rumana” ja ikäviä mielleyhtymiä herättävänä, ja sen tilalla käytettiin korrektimmaksi miellettyä ’anti-blemish -ilmaisua. Esimerkiksi Cliniquen Acne Solutions -sarja oli Euroopassa myynnissä eri nimellä kuin USAssa, meillä se oli Anti-Blemish Solutions. Nykyään acne-sanaa on alkanut näkyä yhä useammassa ihonhoitosarjassa, ja minusta se on tervetullut suuntaus.

SEBUM CONTROL CLEAR SKIN WASH 20,10€ 140 ml

Sulfaatiton, miedosti vaahtoava ja ihanan tuoksuinen puhdistusgeeli. Putsari sisältää fermentoituja polysakkarideja jotka auttavat tasapainottamaan ihon mikrobiomia sekä antioksidanttisia ja ihoa rauhoittavia jäkälän ja matén uutteita sekä katajanmarjaa. Jäkälällä on myös antimikrobinen vaikutus.

Rakastan Clear Skin Washin pehmeää, vihreänmakeaa tuoksua..!

Koostumus on kaiken kaikkiaan hyvin hellävarainen ja puhdistaa ihon kosteuttaen ja rauhoittaen. Iholle ei jää narskuvaa ja nitisevää tunnetta – se kertoo, että tuote ei ole riistänyt iholta sen omaa suojakelmua. Tämä on muuten erinomainen keino havainnoida putsarin voimakkuutta – jos iho nitisee pesun jälkeen, putsari on liian voimakas. Ainakin herkälle tai tulehdusalttiille iholle. Jos tykkäät nitisevän puhtaaksi pesevistä putsareista niin käytä kaikin mokomin, jos ihosi on normaali ja tasapainoinen – mutta silloinkaan niiden käyttö ei ole suositeltavaa päivittäisellä tiheydellä. Voimakkaasti pesevät puhdistustuotteet ovat yksi pahimpia ihon epätasapainottajia, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

HYDRA-DERM BALANCING FLUID 27,90€ / 40 ml

Uutuuskosteuttaja epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle on koostumukseltaan ohutta emulsiota. Se tuntuu raikkaalta ja imeytyy erittäin nopeasti. Kuten Clear Skin -putsari, myös kosteusemulsio sisältää antioksidanttisen ja rauhoittavan kolmikon jäkäläuutetta, maté-teetä sekä katajanmarjaa.

Koostumus on vähärasvainen mutta ei täysin öljytön; mukana on arganöljyä, joka linolihappopitoisena öljynä soveltuu loistavasti myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle eikä tuki huokosia. (Lue linolihaposta lisää alempana.) Arganöljy rauhoittaa ihoa ja auttaa vähentämään tulehdusta.

Tuoksussa on aistittavissa samaa vihreänmakeaa pohjaa kuin putsarissa, mutta lisänä on jotain aromaattisempaa, joka minun nenääni tuoksuu selvästi teepuuöljyltä – mutta voide ei sisällä teepuun öljyä! :) Jää mysteeriksi, mistä tämä hyvin teepuu-mainen tuoksu tulee. Joka tapauksessa: Hydra-Derm Balancing Fluid on erittäin miellyttävän tuntuinen ja lempeästi epäpuhdasta ihoa hoitava ja tasapainottava kosteusvoide.

ACUTE SPOT ROLL-ON 12,90€ / 8 ml

Tämä tuote muistuttaa kesällä esittelemääni Laveran mainiota finnigeeliä, Mádara-tuotteen koostumus vain on nestemäinen.

Tuotteessa on alkoholia, kuten lähestulkoon kaikissa finnejä lievittävissä SOS-täsmätuotteissa. Vaikka alkoholia ei enää yleisesti suositellakaan epäpuhtaan ihon hoitoon suurina määrinä, täsmätuotteissa sillä on perusteltu paikkansa, koska se edesauttaa vaikuttavien aineiden imeytymistä ja nopeuttaa täten finnien paranemista. Jotkin kasviraaka-aineiden terapeuttisista yhdisteistä myös liukenevat alkoholiin, jolloin alkoholin läsnäolo näiden aktiiviaineiden vapauttamiseksi on välttämätöntä.

Mádaran roll-on-finninesteen pääasiallinen tehoaine on salisyylihappo 2% pitoisuudella, minkä lisäksi hoitoneste sisältää rauhoittavaa aloe veraa sekä muista Acne-sarjan tuotteista tutun aktiiviainekombon jäkälästä, maté’sta ja katajanmarjasta. Neste on lähestulkoon tuoksuton.

INTENSE BLEMISH & PORE TREATMENT 22,90€ / 20 ml

Blemish & Pore Treatment tarjoaa SOS-täsmätuotteesta voidemaisen version monipuolisemmilla aktiiviaineilla. Myös tässä tuotteessa on 2% tehokas pitoisuus salisyylihappoa sekä joukko Acne-sarjan antioksidanttisia ja rauhoittavia signature-uutteita, joiden lisäksi koostumusta on täydennetty sinkillä, hampunsiemenöljyllä ja teepuun öljyllä.

Teepuuöljy lienee jo lähes kaikille tuttu antibakteerinen ja tulehdusta laskeva sankariainesosa. Hampunsiemenöljy puolestaan soveltuu rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoitoon kiitos rauhoittavan, talintuotantoa tasapainottavan ja omega-6-rasvahappoja sisältävän koostumuksensa.

MINIFOKUS: LINOLIHAPPO

Omega-6 eli linolihappo on välttämätön rasvahappo ja osa ihon luontaista lipidikoostumusta. On huomattu, että rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihotyypin omaavilta puuttuu iholta linolihappoa, kun taas oleiinihappoa on runsaasti. Tämän rasvahappo-epätasapainon on todettu olevan yksi selittävä tekijä tukkeutuneisiin huokosiin.

Linolihappo osallistuu ihon talintuotannon säätelyyn ja sillä on myös keratolyyttisiä eli kuorivia vaikutuksia; se siis auttaa pitämään huokoset puhtaina ja vapaina kuolleesta solukosta. Lisäksi linolihappo on ohutta ja juoksevaa kun taas oleiinihappo on paksua ja raskasta. Kun iholla vallitsee linolihappovaje ja oleiinihapon yliedustus, tilanne johtaa helposti huokosten tukkeutumiseen.

Linolihappopitoiset öljyt ovat siis erinomainen hoitava aine rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle!

*

Mádaran Acne-uutuudet ovat nyt kaupoissa. :)

Hei, te epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihotyypin omaavat lukijat: miten hoidatte ihoanne? Onko teilläkin menneisyydessä (tai vielä nykyisyydessäkin) käytössä voimakkaasti peseviä ja täysin rasvattomia tuotteita?

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (23)
 1. Ehkä acne/akne-sanan välttelyyn on liittynyt EU-sääntely? Aknehan kuitenkin on lääkärin diagnosoima ihosairaus. Esimerkiksi juuri noista Cliniquen Acne Solutions -tuotteista kuluttaja voisi saada perustellusti mielikuvan, että tuotteet parantavat aknea. Ja tätä tietenkään mikään kosmeettinen tuote ei voi luvata markkinoinnissaan EU-alueella.

  Tässä Madaran tuotesarjassa mielestäni hauskalla tavalla tasapainoillaan asialla — tuotteissa lukee hyvin neutraalilla tavalla ”acne”, mutta muuten tuotenimet jatkavat vanhaa totuttua linjaa sebum controlista ja anti-blemishistä. Saa nähdä takertuuko markkinavalvojat tähän tulevaisuudessa, vai onko Madara tiennäyttäjänä myös muille brändeille EU-alueella :)

  1. Ehkä acne/akne-sanan välttelyyn on liittynyt EU-sääntely?

   Hyvä pointti…! Saattoikohan jopa olla näin..?

   Myyjävuosien keskusteluista muistan meidän pohtineen paljon tuota acne-sanan käyttöä ja meistä siihen liittyi paljon myös puhdasta markkinointiviestillistä taustaa, ”akne” ei kuulostanut niin sanotusti myyvältä. Ja ajateltiin myös, ettei epäpuhtaasta ihosta kärsivä asiakas välttämättä halua ostaa tuotteita, joiden kylkikin vielä ”kiljuu” aknea. Epäpuhdas ihotyyppi piti ikäänkuin ”kätkeä” viestinnässä miedompiin ilmaisuihin kuin finnit ja akne. Mutta totta on sekin, että ’akne’ ja ’epäpuhdas iho’ myös ovat eri asioita, aknehan on ihosairaus.

   Silti, minusta akne on kuitenkin selkeämpi ja parempi ilmaisu kuin ”blemished skin” tai ”impurities” tai mitä näitä muita epäpuhtauksista kertovia ilmaisuja onkaan. Akne kertoo muita ilmaisuja selkeämmin, että tuote on tarkoitettu iholle, jolla on näppylöitä ja finnejä – oli kyseessä sitten väliaikaisia näppylöitä tai varsinaisen akne-sairauden aiheuttamia näppylöitä. Tai vain rasvoittuvuutta.

   1. Mielenkiintoista pohdintaa. Itseäni ärsytti pitkään se, että aknetuotteet oli/on tosi rumissa ja räikeän värisissä pakkauksissa. Vieläkin näitä näkyy, esim. Neutrogena. Ei tee mieli ostaa. Akneihon kanssa kamppailevat arvostavat yhtä lailla kauniita pakkauksia.

    1. Akneihon kanssa kamppailevat arvostavat yhtä lailla kauniita pakkauksia.

     Ihan varmasti 👍

     Tosiaan, miksi ihmeessä tietyn iho-ongelman / ihotyypin pakkaukset täytyy kategorisoidusti tehdä tietyn kaavan mukaan? Esim. herkän ihon tuotteet ovat usein todella riisuttuja ja jopa arkisia (tyyppiä apteekkituotteet). Jos miettii ihohuolia, niin saattavathan vaikka rypyt olla jolle kulle yhtä ikävä asia kuin akne toiselle. Miksi siis anti-wrinkle-tuotteista tehdään yleisesti hienostuneen näköisiä ja näppytuotteista vähemmän hienostuneen, kuin akneihon omaava ei ”ansaitsisi” hemmottelua kauniin ja ylellisen pakkauksen muodossa..? 🤔

 2. Charming Nails
  22.10.2021, 16:50

  Olipa mielenkiintoisia, voisin testata tuota putsaria! Rasvoittuvan ihon kanssa käytän luonnonkosmetiikan putsareita, geeliä mieluiten kuten Taika, Urtekram tai Mossa. Konjacsienen kanssa pesen. Kakkosputsarina käytän jotain ”tujumpaa” joinakin päivinä viikossa esim. TBS Himalayan kasvopesu.
  Muistan kyllä ne Clerasil kasvovedet, on mullakin ollut niitä :D en muista oliko niistä enempää apua, jossain vaiheessahan mulla oli akne jonka takia kävin ihan ihotautilääkärillä. Häpesin silloin huonoa ihoani enkä halunnut ottaa blogiinkaan kasvokuvia. Lääkäri määräsi Humaktan voidetta joka vaan pahensi asiaa! Jotenkin kekkasin että ihon epäpuhtaus ja akne johtuivat mineraaliöljystä, jätin pois kaiken synteettisen ja vaihdoin luonnonkosmetiikkaan. Akne katosi. Käytin luonnonkosmetiikkaa vuosia mutta aloin kaivata enemmän peittävyttä, siirryin vaivihkaa synteettiseen ja niitä käytän nykyäänkin. Ihon kunto parani eikä mulla nykyään ole finnejä tai ihonalaisia paukamia :)

  1. Muistan kyllä ne Clerasil kasvovedet, on mullakin ollut niitä :D

   Joo huhhuh..! Olisipa mielenkiintoista nähdä nyt niiden incit… jestas.. *googlaa* Onhan niitä edelleenkin myynnissä, ja odotetusti alkoholi incin kärjessä…

   Lääkäri määräsi Humaktan voidetta joka vaan pahensi asiaa!

   Eikö hän määrännyt/suositellut muita tuotteita..? Mitään antibakteerista (tai lääkkeitä)? Hassua, jos näppylöitä lähdetään hoitamaan pelkällä kosteusvoiteella. Mutta ehkä Humektan oli osa muuta hoitokokonaisuutta?

   Käytin luonnonkosmetiikkaa vuosia mutta aloin kaivata enemmän peittävyttä, siirryin vaivihkaa synteettiseen ja niitä käytän nykyäänkin. Ihon kunto parani eikä mulla nykyään ole finnejä tai ihonalaisia paukamia :)

   Tarkoitatko, että siirryit meikeissä synteettiseen..? Kun puhuit peittävyydestä :) Vai myös ihonhoidossa?

   Mä en usko, että mikään yksittäinen kemikaaliryhmä tai kosmetiikan tuotetyyppi on aknen tai epäpuhtauksien taustalla, vaan aina on kyse kokonaisuudesta jossa vaikuttavat niin elämäntavat, hormonit kuin ihonhoitotuotteetkin. Lyhytaikaisissa epäpuhtauksissa pelkkä kosmetiikkakin voi suoraan olla syntipukki, kyllähän tietyt kosmetiikan ainesosat voivat tukkia ihohuokosia ja kun siihen yhdistää vielä vääränlaisen ihonpuhdistuksen, voi tuloksena olla ”kosmetiikka-akne”.

   Mulla oli säännöllisesti ”kosmetiikkanäppylöitä” kunnes vaihdoin mineraalimeikkipohjaan. Hassua, miten niin pieni toimenpide saattoi vaikuttaa niin paljon. Tämän jälkeen on ihokin varmaan muuttunut, samoin nestemäisten meikkivoiteiden koostumus (ja varmaan myös oma huolellisuuteni ihonhoidon suhteen), kun kosmetiikkanäppylöitä ei tule enää nestemäisistäkään meikkipohjatuotteista.

   1. Charming Nails
    24.10.2021, 07:45

    Kirjoitin vähän hassusti, en muista sainko mitään lääkekuuria, jotenkin muistelen että en…koska mulla ei ole mielikuvaa mistään hevoskuureista. Humektania ainakin kirjoitti. Juu, meikkipohjassa siirryin meikkivoiteisiin kun esim Lily Lolon mineraalipohja ei enää tuntunut tarpeeksi peittävältä. Tai jotenkin kaipasi sitä meikkivoiteen fiilistä ja siihen aikaan luonnonkosmetiikan meikkivoiteissa ei löytynyt yhtä hyviä kuin tänä päivänä.
    Minä kyllä syytän sitä mineraaliöljyä koska muistan että ostin sen Bellavitan voiteen, laitoin yöksi ja aamulla iholla oli järkyttäviä ihonalaisia paukamia ja mikäs se incissä komeili, mineraaliöljy. En tiedä onko niissäkin incit muuttuneet parempaan suuntaan, luulisi kyllä koska on tästä aikaa yli 10 vuotta :D

    1. Jep, mineraaliöljyillä on komedogeeisiä vaikutuksia, näinhän se on. Itsekin välttelisin mineraaliöljyjä, jos minulla olisi epäpuhdas iho. No, välttelen jo nyt! :D Kun eivät tuo (mun) kasvojen iholle mitään hyötyä. Jalkavoiteissa mineraaliöljyt kyllä toimivat – jaloissa harvemmin iho meneekään tukkoon….

     Bellavitan inci on muuttunut (voide uudistettiin tänä vuonna kokonaan), mutta mineraaliöljyä niissä on yhä….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *