Uusi vuosi, uusi seerumi

Nyt koitti Vintner’s Daughterin aika. Uusi vuosi avautuu karsimalla ihonhoito pariksi viikoksi minimiin lähtiessäni nyt vihdoin testaamaan viime kesänä ostamaani, elämäni kalleinta yksittäistä ihonhoitotuotetta: amerikkalaista Vintner’s Daughter Active Botanical -öljyseerumia.

Vintners Daughter

Vaatimattoman näköisellä pullolla on hintaa 200 euroa. Minua kiinnosti kokeilla ihonhoitoa sellaisesta hintaluokasta, josta en normaalisti koskaan maksaisi. Saako kuuluisalla ihme-eliksiirillä merkittävästi hehkeämmän ihon? Mitä tämän sekoituksen ylivertaisen laadukkaiksi mainostetut öljyt tekevät ihollani jota 30 euron pullon öljyt eivät tee? Kiinnostavaa. Näenkö mitään eroa?

Kokeilu on siirtynyt ja siirtynyt, sillä kesäaikaan en kokenut mielekkäänä hoitaa ihoa pelkällä öljyllä kun iho on tasapainoisimmillaan ja vähiten kuiva muutenkin. Syksystä saakka olen puolestani kietoutunut aasialaisen ihonhoitorutiinin monituotteiseen, kerrostavaan tyyliin, ja on ollut vaikea löytää sopivaa rakoa omistautua vain yhdelle öljylle. Nyt se hetki on luontevasti tässä. Sain juuri loppuun korealaisen Whamisan testijakson ja huomioni kohdistuu seuraavaksi kahdeksi viikoksi vain Vintner’s Daughteriin.

Vintner’s-”tuhkimoöljycocktail” korvaa seerumit, tiivisteet ja hoitovoiteet ja sitä kuuluu ihanteellisesti käyttää vain yksinään. Jos haluaisin oikein perusteellisesti havainnoida tuotteen aikaansaamia vaikutuksia ihollani, minun tulisi käyttää sitä kuukausi tai mieluusti ylikin, sillä iho uusiutuu noin 28 päivässä. Katsotaan mikä on fiilis kahden viikon päästä, tekeekö mieli jatkaa ”yhden purkin naisena” olemista :)

Kosmetiikkafriikille tällaisessa kokeilussa tylsää on eksklusiivisuus ja luopuminen muiden hoitotuotteiden käytöstä näin pitkäksi aikaa. ”Vaaranahan” tässä saattaisi myös olla se, että ihme-eliksiiri tekee iholleni sellaisia taikoja etten kokeilujakson jälkeen haluakaan palata muihin tuotteisiin – ja se olisi vähän hankala tilanne kauneusblogia ja tuotearvosteluja kirjoittavalle. ^_^

Vintners_kuva
Kuva: Vintner’s Daughter

En ole avannut pulloa ja testannut pisaraakaan ennen eilistä, sillä en halunnut tuotteen vähäisimmässäkään määrin hapettuvan ennenkuin pääsen omistautumaan sen testaukselle. Tuotetta neuvotaan käytettävän kerralla 6-8 tippaa (!! todella paljon ollakseen seerumi !!), ja tipat lämmitetään kämmenten välissä ennenkuin ne viedään iholle painelutekniikalla. Painelua suoritetaan vähintään 30 sekunnin ajan.

Ensikokemus: seerumi on todella, todella voimakkaan tuoksuinen ja öljykoostumukseltaan rasvaisen tuntuinen.

Odotin jännityksellä, olisiko Vintner’s Daughter kuivaöljytyyppinen vai täyteläinen, ja melkein harmikseni koostumus osoittautui jälkimmäiseksi. Levitin kasvoille korkeintaan 4 tippaa (hah, vastustin ohjeita heti alkuun…! :D), eikä öljy imeytynyt millään vaikka ollaan tammikuussa ja iho on pakkasviikkojen purema. Jouduin painelemaan loput öljyt kasvopaperiin sillä en vain voi sietää rasvaisen kiiltävää tunnetta ja näkyä ihollani.

Kun ylimääräinen öljy oli imeytetty pois, kasvot tuntuivat oikein mukavilta ja iho pehmeän sileältä. Joskin olin kokevinani pehmeän pinnan alla pientä kiristelyä veden puutteesta johtuen. Pelkkiin öljyihin pohjautuvien hoitotuotteiden ongelmanahan on veden puute; terve iho tarvitsee sekä kosteutta veden muodossa että rasvaa lipidien muodossa. Siksi suhtaudun aina erityisellä kyseenalaistuksella pelkällä öljyllä suoritettuun ihonhoitoon. Tosin; Vintner’s Daughterin alla saa käyttää kasvovettä: ohjeissa seerumi neuvotaan levittämään ”after cleansing and toning”. Taidan soveltaa tätä jatkossa niin, että levitän VD’n iholle sen ollessa vielä kasvovedestä kostea, jolloin saan toivon mukaan lukittua ihoon myös hieman vettä.

Tänä aamuna herätessä iho näytti oikein hyvältä; tasaisen väriseltä, ei-yhtään-kiiltelevältä ja ihohuokoset olivat supussa. Voin kertoa, että näky oli ihan toinen toissapäivän aamuna, kun olin edellisenä iltana laittanut kasvoille korealaisen kollageeni- ja adenosiinipitoisen kangasnaamion. Naamion jäljiltä iho heräsi aamulla huokoset ammottaen, posket kirjavilla läikillä ja nenänpielet punoittaen. Kokonaisuuden viimeisteli muutama punoittava, patiksi kohonnut ihohuokostukkeuma. Olin jälleen kerran vastustanut halua pyyhkiä pois naamion iholle jättämä, imeytymättömän seerumin muodostama tahmea kalvo. Kun se kuuluu taputella ihoon, ei pyyhkiä pois. Ja olen yrittänyt toteuttaa tätä aasialaista ”moisturebombing”-lähestymistä.

Kangasnaamio_fiilis

Joo. Välillä voi vain ihmetellä miksi sitä yrittää pitää kiinni jostain vain ”kun tuhannet muut ovat siitä niin innoissaan”. Eiköhän minun ja ”märkärättinaamoiden” yhteensoveltuvuus ole jo käynyt selväksi :) Vain koska kangasnaamiot ovat mieletön hitti, ei tee niistä toimivia jokaisen iholla.

Palaan Vintner’s Daughteriin kuun puolessa välissä ja tämän viikon lopulla saatte lukea kokemuksiani korealaisesta Whamisasta.

Kommentit (35)
 1. Mielenkiinnolla odottelen tuloksia! Hirveä hinta mutta mä pihinä ihmisenä kauhistelin jo Madaran SOS-seerumin kolmen-neljänkympin hintaa. Hah, ei se nyt kovin kova ollut, varsinkaan kun tuote on ollut tosi riittoisa!

  1. Seerumeissa kaikki alle neljän kympin hinnat on mun mielestä edullisia..! :D Olen niin tottunut seerumien kovaan hintatasoon. Alle 3 kympin seerumi on minun silmissäni jo halpa.

  2. Minäkin kauhistelin tuota madaran seerumin hintaa ja ostin sen kuitenkin -40% tarjouksesta :D Lisäksi se on itselläni kulunut yllätävän nopeasti kun vertaan esim. Absolutionista saamaani näytteeseen, joka kesti koko kesän, vaikka ahkeraan käytinkin sitä :/

 2. Tämä kokeilu kieltämättä kiinnostaa. Tuo hinta tuntuu niin korkealta.. Onko tätä siis tarkoitus käyttää vain iltaisin?

  1. Pakkauksessa lukee; ”may be used day and night”. Toki tuotteen voisi omistaa vain iltakäyttöön ja käyttäisi päivällä muita hoitotuotteita, mutta silloin VD’n potentiaaliset vaikutukset eivät tulisi yhtä selvästi esiin. Tuotteenhan on tarkoitus toimia yksinään ja tarjota iholle kaikki mitä se tarvitsee. Luulen että moni käyttää tätä esimerkiksi vain yöhoitona jo kalliin hinnan perusteella, jotta pullo riittää pidemmälle, mutta minä haluan eliminoida muiden tuotteiden vaikutukset minimiin jotta voin arvioida ”ihmeseerumin” vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla :)

   1. Mielenkiintoista miten tuo toimii meikin alla, jos on noinkin täyteläistä. Toisaalta, jos suositellaan 6-7 tippaa ja laittaa vain 1-4, niin näkyvätköhän ihmetulokset yhtä lailla? ;)

    1. Toisaalta, jos suositellaan 6-7 tippaa ja laittaa vain 1-4, niin näkyvätköhän ihmetulokset yhtä lailla? ;)

     Ehem, mietin kyllä sitäkin… ^_^ Mutta se on selvää, ettei öljyä ole järkeä käyttää tahmapinnan tuovaa määrää ainakaan päiväsaikaan, muutenhan päälle ei voi laittaa meikkiä. Kun tippoja laittaa maltillisesti (tänä aamuna laitoin kaksi) ja ne imeytyvät kunnolla, meikki levittyy päälle oikein nätisti. Ainakin tämä 100% Puren meikkivoide jota olen parhaillaan testaamassa; ei liukunut paikaltaan mihinkään tai sulanut huokosiin päivän aikana.

     1. Näinhän se on. :) Mulla on sellainen tunne, että tuon öljyn käyttö ei tule tekemään kummoisia näkyviä ihmeitä hyvinvoivalle iholle. Enkä tarkoita tätä mitenkään negatiivisesti! :) Sillä varmasti hyvien öljyjen käyttö on hyödyllistä ennaltaehkäisevästi. Silti odotan mielenkiinnolla tätä kokeilua.

      1. Mulla on sellainen tunne, että tuon öljyn käyttö ei tule tekemään kummoisia näkyviä ihmeitä hyvinvoivalle iholle. (..) varmasti hyvien öljyjen käyttö on hyödyllistä ennaltaehkäisevästi

       Minulla on sama suhtautuminen. Kun iho voi hyvin ja on tasapainossa vailla sen suurempia ongelmia, en odota parhailtakaan tuotteilta hienompia vaikutuksia kuin erinomainen kosteus, hehkuva iho (vastakohtana samealle) ja huokosten pitäminen supussa. Minun kasvoillani juonteet ovat selvästi näkyvin ”ongelma”, ja kun ne sijaitsevat silmien ympärillä jonne öljyä ei levitetä, ei tuote voi vaikuttaa niihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *