Uusi tukka: Cotton Candy love!

Violetin aikakausi päättyi mutta ”poni” pysyy :)

Väristä tuli vielä ihanampi kuin odotin..!

Kun edellisen tukan inspiraatio oli My Little Pony nimeltään Lemon Drop, tämä väri on ilmiselvästi Baby Cotton Candy. 💗

Miksi vaihdoin väriä? No, kolmen vuoden jälkeen vaihtelu virkistää, ja jatkuva värin kanssa pelaaminen jokaisen hiustenpesun yhteydessä oli alkanut kieltämättä väsyttää. Ennen kaikkea aloin kuitenkin kaivata takaisin vaaleampaan hiusväriin.

Rakastan violettia ja violetit hiukset ovat olleet ihan parhautta, mutta hiusteni sävy on jo pitkään ollut mielestäni liian tumma. Se oikein pastellinen, vaalea laventeliliila olisi ollut unelmasävyni, mutta sen ylläpitäminen (ja edes aikaansaaminen) osoittautui niin vaikeaksi, että mukauduin helpommin ylläpidettävään, tummempaan liilaan.

Vaikka sekin väri on ollut kaunis, miellän itseni blondiksi ja myönnän kaivanneeni takaisin vaaleaan olemukseeni.

Kun kolme vuotta sitten värjäsin hiukset violetiksi, minulle kerrottiin, ettei shokkiväri lähde hiuksista värinpoistoaineella eikä väristä todennäköisesti pääsisi eroon muuten kuin antamalla sen kasvaa ulos ( – ja haalistua rumaksi sinivihreäksi….).

Kolmen vuoden aikana hiusväriteknologia on kuitenkin mennyt eteenpäin, ja sain kuulla vakkarikampaamossani, että nyt markkinoilla on oma aine suoravärin poistoon; Pulp Riotin Blank Canvas. Tämän kuullessani päätin, että nyt on violetin aika ohi.

Hiuslaatuni on sellainen, että mikään violetti suoraväri ei tarttunut siihen pysyvästi. Mikäli en lisännyt väriä jokaisessa tai vähintään joka toisessa hiustenpesussa, violetti väri muuttui ensin siniseksi ja sitten viehättäväksi vihreään taittavaksi sinitarran sävyksi.

Ennen Cotton Candy -projektia jätin tarkoituksella värikäsittelyt tekemättä viime viikolla. Tältä hiukseni näyttivät vain kahden värittömän pesun jälkeen. Kaunista?

Jep, aikamoista hommaa on värin ylläpito tosiaan ollut. Mihinkään reissuun ei ole voinut lähteä ilman värituubeja, ellei halua lomailla homeen sävyisessä sinitarratukassa.

7 kuukauden (!) tyvikasvu

Ennen kuin olin saanut kuulla Pulp Riotin suoravärinpoistosta, olin jo harkinnut kasvattavani jonkin aikaa omaa väriäni takaisin. Mutta sepä vasta kamalan näköistä onkin ollut, likaisenvaalea tyvi yhdistettynä liilaan tukkaan on ollut piinaava näky peilissä.

Kuinka olenkaan laskenut päiviä kampaajaan…

Tänään aamulla hyvästelin sinertävän tukkani ja seitsemän kuukauden tyvikasvun, ja lähdin sateen läpi odottavaisin mielin kohti kampaamoa.

From ”Lemon Drop” till ”Cotton Candy” <3

Kun näin hiukseni oikeasti vähän kiljuin, niin ihanat niistä mielestäni tuli..!

Totesimme Saara-kampaajani kanssa, että hiukset näyttivät niin hyviltä että ne näyttivät melkein peruukilta..!

Ja tiedättekö mitä? Pastellinen vaaleanpunainen väri saatiin aikaan pelkällä värjäävällä shampoolla..! Kerroin blogissa aiemmin kampaamoni käyttämästä Celeb Luxury -sarjasta ja sen Viral Colorwash -shampoosta, ja hiukseni sävy tehtiin juuri sillä! Sävy on Pastel Light Pink.


Hiuksiini tehtiin seuraavat käsittelyt:

Tyvikasvu vaalennettiin vaalennusaineella (kera Olaplexin)

Pituudet käsiteltiin Pulp Riot Blank Canvas -värinpoistolla

Hiukset pestiin Celeb Luxuryn Viral Colorwash Light Pastel Pink -shampoolla

Shampoon sävy tarttui hiuksiini aika vahvasti, ja sävyä miedonnettiin syväpuhdistavalla shampoolla.

Valmista :)

Kampaajani Saara muuten kommentoi hiusteni kunnon parantuneen huimasti viime talvesta. Nii-in…. ^_^ Curly Girl..! 

Sävystä tulee vähän mieleen myös mansikkamaito… :)

Yksi lempihuulikiilloistani, Lumene Nordic Seduction sävy #6 Kesä, on hiusteni uusi bestis.. ^_^

Oih, olen niin iloinen joka kerta kun katson peiliin..! Olen vaalea..! Olen taas vaalea..! <3

kauneus hiusten-hoito hiusvarit
Kommentit (80)
 1. Ihan järisyttävän ihanat hiukset! Tää väri on mun ihan kaikkeista lempparein. :D Siis sellanen pikkasen violetihtavan vaaleenpunanen. Ympäröisin itseni sillä varmaan kokonaan, jos olis mahdollista. Sopii kyllä tää vaalea sulle niin mainiosti. Miten tän värin ylläpito? Pysyykö kuten väri vai pitääkö kotonakin pestä samalla värjäävällä shampoolla?

  1. ”Miten tän värin ylläpito? Pysyykö kuten väri vai pitääkö kotonakin pestä samalla värjäävällä shampoolla?”

   Pitää pestä värjäävällä shampoolla. Aion ostaa tuon samaisen Viralwash Pastel Light Pink -shampoon sitten kun sitä on taas saatavilla (oli lopussa kampaajallani). :)

 2. Oh, upea sävy! Ensimmäisten kuvien kohdalla mietin itse asiassa minäkin, että hiukset näyttävät niin paksuilta ja hyväkuntoisilta, että niitä voisi erehtyä luulemaan peruukiksi. :D Aivan ihana tukka.

  Mä en ole värjännyt hiuksiani öö… lähemmäs kymmeneen vuoteen, en edes raidoittanut (sitä ennen ehdin kyllä kokeilla monia värejä mustasta tulipunaiseen). Tällaisia mielettömiä sävyjä nähdessä tekisi melkein itsekin mieli tehdä jonkinlainen värimuutos pitkästä aikaa. Olen aina haaveillut aivan tietynlaisesta tummansinisestä sävystä, mutta tiedän, etten ikimaailmassa enää kestäisi sitä värin ylläpitoa, nyyh!

  1. ”Ensimmäisten kuvien kohdalla mietin itse asiassa minäkin, että hiukset näyttävät niin paksuilta ja hyväkuntoisilta, että niitä voisi erehtyä luulemaan peruukiksi. :D”

   Tyven luonnottoman tasainen vaaleuskin sen tekee :) Sitten kun väri on saanut ”oleentua” pari viikkoa ja tulee pari milliä tyvikasvua niin alkaa varmaan näyttää vähemmän peruukkimaiselta :D

   ”Olen aina haaveillut aivan tietynlaisesta tummansinisestä sävystä, mutta tiedän, etten ikimaailmassa enää kestäisi sitä värin ylläpitoa, nyyh!”

   Joo, näiden suoravärien ylläpitoa voi jo kutsua omaksi harrastuksekseen tai elämäntavaksi… :p Joillain onnekkailla väri pysyy paremmin, mutta kyllä näiden värien kanssa saa aika lailla tiheämmin pelata kuin tavallisen kestovärin kanssa. Toivon, että tämän vaaleanpunaisen kanssa selviän pelkällä shampoolla, ainakin siitä lähdetään :)

   1. Aion ehkä sittenkin vetää takaisin kommenttini siitä, etten ikimaailmassa enää kestäisi sitä väriruljanssia. :—D Erehdyin nyt taas vaihteeksi googlailemaan sinisen sävyjä ja houkutus varata kampaaja-aika uhkaa nousta ylitsepääsemättömäksi. Ajatus on siis kytenyt mielessäni säännöllisin väliajoin vuosikaudet, mutta oon aina tyrkännyt haaveeni sivuun sillä ajatuksella, että kun vuosien värjäilyn jälkeen sain oman värin kasvatettua viimeinkin takaisin, niin olisi typerää ryhtyä ”pilaamaan” sitä.

    Eniten mua mietityttää värin haalistuminen ”väärän väriseksi” eli että vaikka sininen rupeaa muuttumaan ruman vihreäksi. Lueskelin, että esimerkiksi Pulp Riot -värien kanssa tuota ongelmaa ei pitäisi olla, mutta päteeköhän toi kaikkiin kampaamoiden käyttämiin ammattilaissuoraväreihin… Olisi kiva löytää Kuopiosta tai lähialueelta kampaaja, joka on erityisen hyvä ja innokas taikomaan erikoisemman värisiä hiuksia, koska mulla on aika tarkka visio toivomastani lopputuloksesta.

    Pitäisi varmaan vaan varata aika eikä tehdä asiasta liian vaikeaa, huoh! :D Niin tyypillistä multa yliajatella tällaistakin asiaa.

    1. ^_^ ^_^ ^_^

     Shokkivärit on kyllä koukuttavia… :p

     Mä en ole ammattilainen mutta käsitykseni mukaan kaikilla suoravärillä on ”vaara” haalistua epätoivotun väriseksi, koska kemikaalit käyttäytyvät eri hiuksissa eri lailla –> hiuslaadun ja käsittely/pesutapojen lisäksi myös ympäristön olosuhteet kuten veden kovuus ja auringonvalon määrä vaikuttavat väriin.

     Toivottavasti löydät Kuopiosta jonkun asiaan vihkiytyneen ja intohimoisesti väreihin suhtautuvan ammattilaisen..! Mä olen niin iloinen kun melkein sattumalta löysin oman vakkari-värikampaamoni Rastan Tampereelta <3

     1. Totta, aina noiden kanssa on varmaan jonkinmoinen riski, että väri käyttäytyykin epätoivotusti. Miten olenkaan aiemmin niin huolettomasti lätkinyt milloin mitäkin väriä päähän omatoimisesti… Nyt tuntuu, että olen naurettavan tarkka tuonkin kampaajavalinnan suhteen. :D Olisi vain huomattavasti kivempi mennä sellaiselle, jolla on kokemusta ja näkemystä noista väreistä, mutta tähän mennessä ei ole tärpännyt täällä. Tunnen muutenkin kampaamoita tosi huonosti, koska tän luonnontilassa olevan tukkani kanssa olen vain silloin tällöin käynyt tasauttamassa latvoja tai leikkauttamassa otsatukan ilman ajanvarausta.

      Hihi, vakkari-värikampaamo kuulostaa ihanalta. ^__^

      1. ”Nyt tuntuu, että olen naurettavan tarkka tuonkin kampaajavalinnan suhteen. :D”

       Ei ”kampaajatarkkuudessa” ole mitään pöhköä, kampaajia on laidasta laitaan ja monilla omia erikoistumisalueita joissa ovat pro; yksi loistaa leikkauksissa, toinen kampauksissa, kolmas väreissä jne :) Yksi leikkaa lähinnä tätien hiuksia, toinen nuorten :D Mun mielestä tätä voisi verrata vähän terveydenhuoltoon – yleislääkäri tietää kaikesta jonkin verran mutta dermatologi on ihotautien asiantuntija, fysiatri liikuntaelinten, neurologi hermoston jne :) Eli kyllä mäkin hiusvärien suhteen hakisin kampaamoalan ”värilogia” ^_^

       1. Jep! Tietäisin erään kampaamon instagram-kuvien perusteella, minne suuntaisin jos haluaisin maltillisempaa ja luonnollisempaa värimuutosta, mutta tuollaiset erikoisvärit… hmm. Ihastelin just jonkun helsinkiläisen kampaamon töitä, jotka olivat just sellaisia, että niiden kampaajien hyppysiin luottaisin hiukseni oikein mielelläni. ^__^ Mut etsinnät jatkuvat, kampaamoita on kuitenkin niin pilvin pimein, että luulisi lähempääkin löytyvän vastaavia väritaikureita.

        1. Onnea etsintään! 🙂👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *