Uusi Lavera Firming – vihreää anti-age hoitoa

Lempi-ihonhoitosarjani Laveralta on jälleen päivittynyt. Alun perin My Age -nimellä kulkenut Firming -anti-age-sarja on ainakin nyt viimein meitsin heiniä :) Ensimmäisessä esittelyssäni vuodelta 2011 kirjoitin etten vielä ”täysin kuulu kohderyhmään”. Nyt kuulun <3

Firming-sarjan uusin päivitys on sen kolmas. Tällä kertaa koostumuksiin on lisätty entistä kiinteyttävämpi Green Lift -yhdiste, seerumi teki paluun paremmalla koostumuksella ja silmänympärysvoide muutettiin kokonaan uudenlaiseksi. Naamio jäi pois.

Olen saanut tuotteet sarjan maahantuojalta.

FIRMING-LINJA

 • Kohderyhmä 35-55-vuotiaat tai kaikki, joiden ihossa näkyy jo ikääntymisen merkkejä kuten juonteita, velttoutta ja iän myötä ilmennyttä kuivumista
 • Vaikuttaa kolmella tavalla; syväkosteuttaa, suojaa UV-säteilyltä ja vapailta radikaaleilta sekä stimuloi ihon kollageenisynteesiä

AVAINAINESOSAT

 • KARANJAÖLJY ravitsee ja tuo kevyen UV-suojan (noin SPF 10)
 • Kolmen eri molekyylikoon HYALURONIHAPPO sitoo kosteutta tehokkaasti ja tekee ihon pinnasta kimmoisan
 • KASVIPOHJAINEN LIPOAMINOHAPPO (dipalmitoyl hydroxyproline) stimuloi uuden kollageenin muodostumista
 • ALPPITÄHTIUUTE kosteuttaa ja neutraloi vapaita radikaaleja, kiinteyttää ja silottaa juonteita
 • LESITIINI kosteuttaa

Uudistettu tuoksu on myös minulle mieleen, tässä on vähän jotain samaa ja tunnistettavaa kuin edellisessä mutta tämä on parempi, jotenkin hienostuneempi sekä myös miedompi.

Tuoksusta on oma tuoksupyramidikin:

Omenaa, persikkaa, herukkaa, ruusua, orvokkia, seetripuuta, tonkaa, jasmiinia… En nyt voi väittää että ihan nämä kaikki erotan tuoksusta, mutta mukavan hienostuneen kukkainen ja aavistuksen hedelmäinen Firming-sarjan tuoksu on. Persoonallinen, ei sellainen ”peruskukkainen”.

 

SEERUMI 

29,90€ / 30 ml

Ihanan sileä maitofluidimainen koostumus muistuttaa Laveran suosittua Hydro Effect -seerumia. Itse pidän Firmingistä vielä enemmän. Tähtiainesosien lisäksi seerumissa on mm. aloe veraa, skvalaania, puuvillauutetta ja sheavoita.

PÄIVÄVOIDE

27,90€ / 50 ml

Yhtä miellyttävä kuin aiemmatkin Firming-versiot, tämä on monivuotinen kasvovoidesuosikkini luonnonkosmetiikan sarjoista. Saattaa olla että tämä uusi on aavistuksen täyteläisempi kuin edelliset, mutta se on ihoni tämän hetkiselle tilalle vain plussaa :) Joka tapauksessa voide on silkkisen tuntuinen, levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Sopii hyvin meikin alle.

Firming-sarjan signature-ainesosien lisäksi päivävoiteessa on mm. ravitsevaa ja antioksidanttista öljymerikaalin öljyä, tuttu Laveran Anti-Pollution-linjan tuotteista.

Karanjaöljyn kyky absorboida UV-säteilyä on osoitettu (ehkä joku muistaa tämän pitkän selvityksen), mutta voiteessa ei ole virallista SPF-lukua koska sitä ei ole testattu. Tuotetiedoissa puhutaan suojan vastaavan noin kerrointa SK10, mutta tietenkään tällä ei voi korvata varsinaista aurinkovoidetta jos on menossa oleskelemaan ”kunnon porotukseen” :)

YÖVOIDE

29,90€ / 50 ml

Pehmeä, täyteläinen voide, joskaan ei rasvainen. Koostumus on aika mielenkiintoinen; yövoiteessa on (odotetustikin) koko sarjan korkein rasvapitoisuus, ja sheavoi sekä öljymerikaalin öljy ovat incin kärjessä heti veden ja glyserolin jälkeen, mutta voide ei siltikään tunnu rasvaiselta. Mukana on jonkin verran alkoholia tekemässä koostumuksesta helpommin imeytyvää ja kosmeettisesti miellyttävämpää, kuten kaikissa Laveran voiteissa, joten tiedä sitten saako se aikaan tämän hyvin imeytyvän, himmeän pinnan jättävän koostumuksen.

Tässä siis ainakin yövoide niille, jotka kaipaavat täyteläistä, suojaavaa ja okklusiivista voidetta vailla tahmaisuutta. Okklusiivisen kosteutusmekanismin lisäksi voide myös sitoo kosteutta kiitos glyserolin ja hyaluronihapon. Alle kannattaa tietysti sujauttaa seerumi tai vähintään ne ”must”-kerrokset kosteuttavaa kasvo- tai hoitovettä. Terv. Kosmetiikkatohtori Sanni ^_^

Silmänympärysvoiteen esittelin aikaisemmin täällä. Aiempi voidemainen koostumus on nyt raikkaan seerumimainen.

Kirjoitin voiteesta: jättää iholle yllättävän pitkäkestoisen kosteuden tunteen ottaen huomioon ohuen koostumuksen. Pidin enemmän vanhan Firming-silmänympärysvoiteen suojaavasta koostumuksesta, mutta tässäkin on puolensa. Koostumuksessa käytetty lipoaminohappo toimii muuten samalla periaatteella kuin Mádaran kiinteyttävissä uutuuksissa käytetty aminohappoyhdiste.

*

Meikäläinen on muuten taas tässä kuussa Lavera-hommissa useampaankin otteeseen. :) Olen esittelemässä Laveran tuotteita perjantaina 8.3. Helsingin Stockmannin Lavera-pisteellä kello 11-18 ja Tampereen Stockmannilla lauantaina 16.3. kello 11-18. Stockalla on Laveran Firming-tuotteista myös -25% tarjous.

22.-23. maaliskuuta minut tapaa Miia Ezenin kera Helsingissä Luonnonkaunis-messuilla. Ollaan Miian kanssa molemmat Laveran, Benecosin ja Cattierin maahantuojan osastolla töissä. Ehkä nähdään siellä, tai Stockalla :)

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (14)
 1. Yllättävän kalliita nämä uudet tuotteet, jotenkin mun mielikuvissa Lavera on ollut se edullinen luonnonkosmetiikkasarja 🤔kolmekymppiä normaalista kasvovoiteesta on mun asteikolla jo reilusti keskihintainen. Muuten vaikuttaa ihan päteviltä, tosin Lavera ei jotenkin oo mulle kolahtanu, muutamaa tuotetta oon koittanu mutta ei niistä mitään suosikkeja tullu, että oisin lisää ostanu. Kiva kun arvioit nämä kuitenkin, seerumi vaikuttaa ihan kiinnostavalta 😊

  1. Laveran kasvojenhoitolinjan tuotteet ovat aina olleet sellaista vähän ”perusmarkettikosmetiikkaa” arvokkaampaa, Lavera on siis arvokkaampi sarja kuin esimerkiksi Sante tai Urtekram, nuo kaksi ovat niitä edullisimpia. Laveran Basis Sensitiv -linja on se heidän edullinen koko perheen päivittäiskosmetiikkasarja, siitä löytyy anti-age-voidekin 20 euron hintaluokasta :) Jonka koostumus on muuten mun mielestä yhtä hyvä kuin Firmingissä ;) Firmingin vakuumipumppupakkaus vain on fiksumpi kuin Basiksen purkki-pakkaus.

 2. Kysymykseni ei liity tähän postaukseen, mutta jos sinun pitäisi hoitaa ikääntyvää silmänympärysihoa, niin kumpaa seuraavista käyttäisit: Lidlin silmänympärysvoidetta vai L300 Hyaluronic Renewal -yövoidetta (tämä ei erityisesti silmänympäryksille tarkoitettu)?

  1. Sanni vastaa ehkä toisin (hänhän on Lidlin Q10-sy-voiteen fani), mutta molempia käyttäneenä valitsisin L300:n. :)
   Monipuolisempi sisältö ja hajustamatonkin vielä, Lidlin puolestaan sisältää parfyymiä.

   1. Nojoo, hajusteettomuus on tosiaan vielä L300:n plussa sy-iholla :)

  2. Vaikea valinta ja itse asiassa en pysty tähän vastaamaan sillä valinta perustuisi ihotyyppiin. L300-yövoiteen valitsisin kuivemmalle ihotyypille, sillä se sisältää paljon keramideja. Omalle iholleni ottaisin kenties Lidlin, mutta toisaalta minunkin ihoni on muuttunut kuivemmaksi, joten saattaa olla että tuo yövoideversio sopisi minullekin nyt paremmin. Kyetäkseni antamaan sinulle tarkan vastauksen minun pitäisi kokeilla kumpaakin voidetta samanaikaisesti, mutta en voi sitä juuri nyt tehdä sillä en ole kotona vaan Helsingissä :)

   1. Itse olen elänyt jotenkin siinä käsityksessä, että tuo Lidlin voide olisi tehokkaampi. No, hyvä tietää, että niin ei ehkä sittenkään ole. Tästä lähtien laitan ihan hyvillä mielin L300:a myös silmänympäryksille tuon Lidliläisen sijaan.

    Oletko muuten testannut halvoista silmänympärysvoiteista Pirkan Face Q10 -voidetta?

    1. Itse olen elänyt jotenkin siinä käsityksessä, että tuo Lidlin voide olisi tehokkaampi. No, hyvä tietää, että niin ei ehkä sittenkään ole.

     Tätähän ei ”oikeasti” voi tietää ilman kunnon tieteellisiä testejä (suuri otanta, kaksoissokkoutus jne), eivät edes tuotekehittelijät ;) Koska incilistat eivät paljasta pitoisuuksia tai sitä, miten eri molekyyliyhdistelmät toimivat, ja todistetusti tehokkaiden ainesosien vaikutukset vaihtelevat eri yksilöillä, on jonkin tuotteen teho lopulta hyvin vaikea arvioida pelkästään pakkauksen tietoja katsomalla. Voimme vain tehdä päätelmiä käytettyjen aktiviaineiden uskottavuuden perusteella. Voide, jossa kerrotaan olevan retinolia, on ilman muuta uskottavampi hoitotuote juonteille kuin voide, jossa kerrotaan olevan vaikuttavana aineena kuusenkerkkää. Mutta voiteen todellista tehoa jonkun ihmisen iholla emme voi tietää tämän informaation perusteella.

     Esimerkkikysymyksesi voiteissa (lidl ja L300) on kummassakin uskottavia ainesosia hoitamaan ikääntyneen ihon merkkejä. Se, kumpiko niistä ”oikeassa elämässä” toimii paremmin jonkun yksilön iholla, selviää vain käytännön kokemuksen kautta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *