Uusi hiustuotehelmi: Gyada

Gyada – loistavaa hiuskosmetiikkaa Italiasta. Nyt olen taas valtavan täpinöissäni..! 😊

Juuri tällaiset jutut ovat kosmetiikkanörtteyden / -bloggaajuuden / -ammattilaisuuden / -friikkeyden – mitä sanaa haluattekaan käyttää – suola! Siis sen homman, mitä minä teen; testaan joka vuosi kymmenittäin tai todennäköisesti sadoittain kosmetiikkatuotteita.

Brändejä kosmetiikkameressä riittää, ja aina välillä lautaselle sattuu hohtava helmisimpukka monien ihan tasaisen hyvien tai heikompienkin antimien joukossa.

Nyt esittelen helmen nimeltään GYADA, brändi, josta en vielä kolme kuukautta sitten ollut ikinä kuullut mitään.

Gyada on italialainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka valikoimaan kuuluu ihonhoitotuotteita sekä kampaamotason hiuskosmetiikkatuotteita. Sarjan tuotteilla on italialainen AIAB-luomusertifikaatti.

Gyadan tuoteissa ei käytetä silikoneja, parabeeneja, PEG-yhdisteitä, EDTA-yhdisteitä, synteettisiä väriaineita eikä sulfaatteja. Sulfaatit eivät ole kiellettyjä luonnonkosmetiikassa, mutta Gyada on valinnut valmistaa tuotteensa ilman niitä.

Gyadaa maahantuo sama yritys kuin Turblissin turvenaamioita. Heiltä kysyttiin, olisinko kiinnostunut tutustumaan myös Gyadaan, ja inceihin perehdyttyäni vastasin erittäin vahvasti kyllä. :)

Gyada-tuotteissa käytetään todella laadukkaita ainesosia, ja käyttökokemukset osoittivat, että myös suoritus on mitä loistavin. Taisin löytää mm. ihan parhaimman hiusnaamion ever! 🤩 Ainakin hiusten silkkisyys on sitä luokkaa, että en pysty kuvittelemaan miten ne enää voisivat tuntua sileämmiltä..!

Kuten pitkäaikaiset lukijat tietävät, olen todella tarkka mitä hiustuotteiden laatuun tulee, ja koska hiukseni ovat sanalla sanoen räjähtäneet kemiallisten käsittelyjen seurauksena, ne vaativat todella hoitavia ja kosteuttavia tuotteita. Moni hoitoaine ei yksinkertaisesti riitä kosteuttamaan ja silottamaan näin vaurioitunutta pehkoa. Gyada taas saa 10+ pisteet suorituksestaan!

(Ilokseni hiukseni ovat viimein vahvistumaan päin värinpoistotrauman jäljiltä ja tuntuvat nyt huomattavasti pehmeämmiltä ja joustavammilta kuin vielä viime syksynä. 🧡 Säännöllinen latvojen leikkaus & tehokas hoito tuovat tulosta.)

Gyada on Suomessa ihan tuore sarja, eikä sitä vielä saa muualta kuin maahantuojan verkkokaupasta.

Alekoodilla KARKKIPAIVA saa 10% alennuksen sekä Gyadan että Turblissin tuotteista maahantuoja Waku-Organicsin verkkokaupasta.

Turblissin upeat turvetuotteet esittelin tässä postauksessa.

Gyada - loistavaa hiuskosmetiikkaa Italiasta

Sain valita kokeiltavaksi minua kiinnostavia tuotteita, ja testiin valikoitui kaksi shampoota, hoitoaine, tehohoitava naamio, hiuksiin jätettävä hoitoaine sekä kaksi muotoilugeeliä.

Noudatan edelleen Curly Girl -hiustenhoitoperiaatetta, joka näyttää tuotteiden osalta tältä: sulfaatiton shampoo + kosteuttava (silikoniton) hoitoaine + hiuksiin jätettävä hoitoaine + alkoholiton geeli. Tätä rutiinia olen seurannut nyt kaksi vuotta. :) Kun jokin toimii, en luovu siitä. 🙏🏻

Gyadan tuotteet sopivat täydellisesti Curly Girl-metodiin, jossa kaiken pointti on hellävaraisuus, hoitavuus ja kosteuttavuus. Gyadalta löytyy myös oma sarja kiharille hiuksille.

Gyada - loistavaa hiuskosmetiikkaa Italiasta. Shampoo.MODELING SHAMPOO FOR CURLY HAIR 13,90€ / 250 ml

Kiharien hiusten shampoossa on mieto tuoksu joka tuo mieleen kampaamon. Sulfaatittoman koostumuksen pesevinä ainesosina ovat cocamidopropyl betaine, sodium laurel sarcosinate ja disodium cocoamphoacetate sekä lauryl glucoside. Useamman pinta-aktiivisen aineen käyttö muuten antaa paremman ja samalla hellemmän pesutuloksen kuin yhden tai kahden käyttö (korkeammalla pitoisuudella).

Gyadan shampoo vaahtoaa kunnolla vasta toisella vaahdotuksella, ja silloinkin vaahto on miedompaa kuin sulfaattipitoisilla shampoilla. Kuuluu asiaan :) Shampoo tuntuu hoitavalta eikä pese hiuksia narskuvaksi. Samalla se ei kuitenkaan ole ”ylihoitava”, millä tarkoitan lässäyttävää efektiä. Lässäyttävyys voi tulla erityisesti silikoneista, joita Gyadan tuotteissa ei ole.

Curly Hair -shampoossa on miellyttävä j tasapainoinen yhdistelmä kosteuttavia (aloe vera, glyseroli, sodium pca), pehmentäviä (arganöljy) ja selvittäviä (guar-kvatti) ainesosia.

ULTRA-MILD SHAMPOO 13,90€ / 250 ml

Ultra-Mild on sulfaatiton shampoo usein toistuvaan pesuun ja herkälle hiuspohjalle. Se sisältää saman puhdistavien tensidien yhdistelmän kuin Curly Hair Shampoo, mutta miedommalla pitoisuudella, ja koostumuksessa on myös enemmän kosteuttavaa ja herkkää hiuspohjaa rauhoittavaa aloe veraa. Muita rauhoittavia ainesosia ovat kamomilla ja kehäkukka.

Tämäkään shampoo ei pese hiuksia narskuviksi.

Gyada - loistavaa hiuskosmetiikkaa ItaliastaMODELING CONDITIONER FOR CURLY HAIR 18,50€ / 200 ml

Ahh, nyt päästään lemppareihini: hoitoaineet! Curly Hair -hoitoaine on erinomaisesti selvittävä ja hiuksia ihanasti silkkiyttävä hoitoaine. Hoitoaineessa on mieto, kampaamotuotteille ominainen ”salonkituoksu” ja ylellinen, runsaan voidemainen koostumus.

Selvittävänä tehoaineena on behenamidopropyl dimethylamine * ja sen perässä on vakuuttava joukko hoitavia ja pehmentäviä kasviöljyjä kuten kookosöljyä (the best!), oliiviöljyä, auringonkukansiemenöljyä, pellavansiemenöljyä, seesaminsiemenöljyä, jojobaöljyä ja sheavoita. Löytyypä reseptistä myös pantenolia, joka kuuluu hiuksia kosteuttavien ainesosien golden standard -aineisiin.

* Nörtti-corner: behenamidopropyl dimethylamine on amidoamiini, joka muuntuu happamassa ympäristössä kationiseksi tensidiksi. Kationiset tensidit taas hoitavat ja silottavat hiusta neutraloimalla hiuksen negatiivista sähkövarausta. Myös kvatit kuuluvat kationisiin tensideihin.

Gyada - loistavaa hiuskosmetiikkaa Italiasta. Hiusnaamio.ENLIGHTENING & REVITALIZING HAIR MASK 19,90€ / 200 ml

Jos Curly Hair -hoitoaine oli jo tosi hyvä, niin tämä naamio räjäyttää potin! 🔥😍

Tässä erittäin hoitavassa ja hiukset supersilkkiseksi tekevässä tuotteessa outoa on vain nimi: ”Enlightening & Revitalizing”. Ainesosiensa puolesta tämä on Gyadan naamioista kaikkein hoitavin, ja olisinkin nimennyt tämän itse tyyliin ”Nourishing & Repairing”, tai vastaavaa. Oranssi naamio on todellakin nourishing, ja kiitos kookosöljyn, sillä on myös potentiaalia vahvistaa hiusta sisältä päin.

Gyadalla on myös Nourishing & Restructuring -niminen naamio (sinisävyisessä tuubissa), mutta sen sisältämä öljykoostumus ei päihitä oranssin yksilön hoitotehoja. Tutkimusten mukaan kookosöljy on ominaisuuksiltaan kaikista kasviöljyistä paras hiuksille ja imeytyy kaikkein syvimmälle kyeten oikeasti vahvistamaan hiuksen rakennetta, oliivi ja avokado seuraavat perässä. Jos et jaksa painaa mieleen mitä aineita hiustenhoitotuotteista olisi hyvä löytyä jos haluaa parhaan mahdollisen hoitavuuden, ei tarvitse muistaa kuin nuo kolme öljyä – plus kvattiyhdisteet (kationiset tensidit… se voi tietysti olla vaikeampi juttu, kun nimet ovat niin hankalia…)

Joka tapauksessa, Gyadan Enlightening & Revitalizing -naamiossa on mitä pätevin rivistö hoitavia aineita, ja vaikutus hiuksissa on ilmiömäinen. 🙏🏻 Pantenoli, kookosöljy, avokadoöljy, guar-kvatti, behenamidopropyl dimethylamine. Nämä tehoaineet on formuloitu ultraylelliseen, paksun voidemaiseen koostumukseen, joka selvittää hiukset välittömästi.

Kvatti- & amidoamiini -ainesosat ovat se duo, joka tuo tuotteeseen välittömän vaikutuksen (–> silkkiytys, takkujen selvitys), kasviöljyt taas antavat parhaan hyötynsä pidemmällä vaikutusajalla ja vahvistavat, kosteuttavat ja pehmentävät hiusta saadessaan hitaasti imeytyä hiuksen sisään.

Anna naamion vaikuttaa mielellään ainakin 5 minuuttia, tai jos haluat maksimoida hyödyn; jopa tunnin.

Gyada - loistavaa hiuskosmetiikkaa Italiasta. Hair Sheet Mask.

Gyada- hiusnaamion voi ostaa myös Hair Sheet Mask -muodossa (9,90€ / 60 ml). :) Pakkauksessa on uudelleenkäytettävä naamiohuppu, joka on ladattu täyteen tehohoitavaa naamiota.

Huppu asetetaan päähän ja kiinnitetään otsan kohdalta teipillä. Tämän jälkeen huppua hierotaan, jolloin naamio levittyy kauttaaltaan hiuksiin. Hupun sisään muodostuu lämmin ”höyryefekti”, ja naamion ainesosat, erityisesti kasviöljyt, pääsevät imeytymään hiukseen optimaalisesti.

Käytön jälkeen hupun voi huuhdella puhtaaksi ja käyttää uudelleen:  👉 eli lataa huppu uudestaan haluamallasi hiusnaamiolla.) Jopa teippi toimii uudelleen pesun jälkeen..!

Gyadan Hair Sheet Mask -naamioita on saatavilla useampana laatuna kuin täysikokoisia naamioita. Hair Sheet Maskeja on kuusi erilaista, täysikokoisia kolme.

Gyadan Enlightening & Revitalizing -hiusnaamio on varmastikin kaikkein silkkisimmän tunteen hiuksiin jättävä hoitotuote jota olen käyttänyt vuosikausiin. 🙌 Ei tule mieleen yhtäkään toista näin kaikilta ominaisuuksiltaan täydellisesti hoitavaa tuotetta.

VÄLIKEVENNYS A.K.A RAKKAUDESTA HIUSTEN HOITOON

Jos 13-vuotiaasta saakka olen ollut ehta hiustenhoitonörtti, ja etsin jatkuvasti niitä yhä vain täydellisempiä tuotteita. 🙂⭐️

Vaikka hiukseni eivät ulos päin näyttäisi siltä, että niiden omistaja laittaa hurjasti aikaa ja vaivaa niiden hoitamiseen, todellakin rakastan hiustenhoitotuotteita ja olen äärimmäisen pedanttinen siinä, mitä hiuksiini laitan. Hiustuoteincit ovat ensimmäisiä, joita olen opetellut lukemaan. Niiden ymmärtäminen on myös ollut kenties kaikkein palkitsevinta, ja oikeiden ainesosien vaikutukset huomattavasti nopeammin havaittavissa kuin ihonhoidossa.

Aina välillä saa etenkin somen kautta kuulla arvostelua siitä, että kaltaiseni kauneusalan ammattilainen ja -vaikuttaja ei laita hiuksiaan ja menee homssuisella wash & go -tyylillä, ja on vieläpä nelikymppisenä ”kehdannut” värjätä hiuksensa pastellisävyillä kuten violetti, vaaleanpunainen ja koralli.

Minua tämä huvittaa. Olen omanilainen, ja rakastan hiuksiani. Ne näyttävät minulta. :) Niiden ei tarvitse olla salonki- tai Instagram-kelpoiset muiden silmissä. Hoidan niitä rakkaudella, pieteetillä ja syvällä ainesosatuntemuksella, ja nautin, kun hoito tuo tulosta. (Curly Girl -projekti on ollut suurimpia triumfejani..!) Välillä myös kärsin värioperaatioiden seurauksista. Pääasia (heh..!) on, että tykkään hiuksistani ja nautin niiden hoidosta! Toivottavasti muut kokevat samaa omien hiustensa kanssa. :)

Gyada - loistavaa hiuskosmetiikkaa ItaliastaMODELING CREAM FOR CURLY HAIR 22,70€ / 200 ml

Tämän erinomaisen hiuksiin jätettävän hoitoaineen nimi ja kuvaus ovat mielestäni hieman harhaanjohtavia. Nimi modeling cream vie ajatukset muotoilutuotteeseen, ja tuotteen kuvauskin on suomeksi ”hoitava muotoiluvoide”. Tuotteessa ei kuitenkaan ole yhtäkään varsinaisesti kiinnittävää eli muotoon lukitsevaa aineosaa, vaan inci on yhteneväinen hiustenhoitoaineen kanssa. Samoin vaikutus. En tunne omissa hiuksissani mitään muotoilevaa vaikutusta.

Nimeän tämän siis leave-in-hoitoaineeksi :)  Koostumus on todella paksu ja ylellinen, kuten Gyadan huuhdeltavissakin hoitoaineissa. Tämä on muuten Gyadan myydyin tuote. 👌

Laadukkaasti hoitava kokonaisuus sisältää aloe vera, pellavansiemenöljyä, viinirypäleensiemenöljyä, kookosöljyä, arganöljyä, sheavoita, oliiviöljyä, jojobaöljyä, pantenolia, liudan kasviuutteita sekä  sekä guar hydroxypropyltrimonium chloride -kvatin. Kaiken kaikkiaan siis erittäin pehmentävä, koostumus. Voidetta kannattaa annostella hyvin vähän, etenkin jos hiukset ovat ohuet ja hentoiset. Karheaan ja paksumpaan tukkaan voi laittaa enemmän.

Gyada - loistavaa hiuskosmetiikkaa ItaliastaCURLS SCULPTING FLUID GEL

Nämä taas sitten ovat rehellisiä muotoilutuotteita :) Geelistä on muodostunut suurin lempparimuotoiluaineeni Curly Girlin myötä, enkä osaa enää olla ilman.

Hassua miten väärä, tai sanotaanko vähintään vanhentunut kuva minulla olikaan geeleistä, ennen kuin uskalsin taas antaa niille Curly Girliä aloitellessa mahdollisuuden. Aiemmat kokemukseni geelistä ovat jostain 90-luvun alusta, jolloin 12- tai 13-vuotias Sanni on yrittänyt tehostaa permanentattuja kiharoitaan kyseisellä aineella… ja muistikuviin on piirtynyt kokemus koppuraisiksi jähmettyneistä, kaikkea-muuta-kuin-luonnollisista, kutreista.

Geelit ovat tuosta huimasti kehittyneet, tai ainakin nyt osaan valita ne ominaisuuksiltaan ja ainesosiltaan minun toivomaani pehmeään ja luonnolliseen tulokseen sopivat geelit. :)

Gyadalla on kaksi sellaista. Niissä on samat ainesosat mutta eri vahvuus. Geelit ovat hoitavia ja kosteuttavia, ja muotoilevana aineena on arabia- eli akaasiakumi.

SOFT CURL 17,90€ / 250 ml

Soft Curl on erittäin miedon ja pehmeän pidon antava geeli. Hoitavia ainesosia ovat aloe vera, glyseroli, kookosöljy, arganöljy, pellavansiemenöljy ja jojobaöljy. Näitä on kuitenkin maltillisella pitoisuudella, koostumus ei siis ole lainkaan öljyinen vaan ohut, vesipohjainen geeli.

Soft Curl antaa niin miedon pidon, että se on makuuni kenties vähän liiankin mieto. Sopii siis heille, jotka haluavat vain hyvin kevyen tuen hiuksille.

DEFINING CURL 16,90€ / 250 ml

Defining Curlissä on enemmän arabikumia, ja se antaa tehokkaamman pidon. Silti, tämäkin tuo hyvin pehmeän tuloksen verrattuna  90-luvun alun kauhukokemuksiini… 😅 Muihinkin käytössäni oleviin luonnonkosmetiikan hoitaviin geeleihin verrattuna tämä on kevyemmästä päästä. Jos vertaa vaikka sokeriin, jota myös käytetään luonnollisissa geeleissä kiinnittävänä aineena, arabikumi ei tunnu lainkaan yhtä tahmealta eikä ala kovettua yhtä nopeasti.

Defining Curl on näistä kahdesta ehdottomasti minun geelini. Haluan, että geeli kiinnittää kiharat selvästi muotoonsa, ja niiden kuivuttua puristelen ne pehmeiksi.

Gyada - loistavaa hiuskosmetiikkaa Italiasta

Tässä oli siis mainio uusi tuttavuuteni, kosmetiikan ”helmisimpukka” GYADA. 😍

Jos sinunkin tekee mieli tutustua tähän helmeen, saat 10% alennusta Gyadan tuotteista Waku Organicsin verkkokaupasta koodilla KARKKIPAIVA. Koodi on voimassa 30. kesäkuuta saakka. :)

Alennuskoodi pätee myös Turbliss-turvekosmetiikkaan. 😙

*

Ihanaa viikonloppua kaikille, ja pidetään huolta kutreistamme…!

kauneus hiukset
Kommentit (15)
 1. Osaatko sanoa, voiko näiden tuntumaa verrata Yves Rocherin erinomaisiin hoitoaineisiin?

  1. Nämä ovat vielä silkkisemmän tunteen tuovia ja vielä kermaisempia. :) Gyadan hoitoaineissa on myös monipuolisemmat öljykoostumukset kuin YR:n hoitiksissa.

 2. Miten vertaisit tätä naamiota Brunsin hiusnaamioon? Siitä olen paljon lukenut kehuja mutta tämäkin kuulostaa tosi hyvältä 😄 Mietin minkä ostaisi seuraavaksi kokeiluun. Curly girl -metodi käytössä 😊

  1. Miten vertaisit tätä naamiota Brunsin hiusnaamioon?

   Niissä on kummassakin samoja hoitavia ainesosia (mm. tuo tärkeä selvittävä aine behenamidopropyl dimethylamine sekä yhtä tärkeä kookosöljy), mutta Gyadan tuntuma hiuksissa on parempi. Kuten todettua, en ole saanut millään tuotteella näin sileää ja läpeensä silkkiytettyä tukkaa kuin Gyadan naamiolla. Samalla naamio ei kuitenkaan jätä hiuksia raskaiksi. Ihan täydellisyyttä…! (Mulle, ainakin..! 😍)

   Gyada on myös hieman edullisempi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *