Uusi edullinen anti-age-helmi: L300 Pro-Retinol

Kaupallinen yhteistyö: L300

Olen innoissani! L300 on osoittanut sen taas – edullisuus ei sulje pois korkealaatuisia koostumuksia.

L300-valikoimaan on liittynyt fantastisen hyvä anti-age-ihonhoitosarja: Pro-Retinol. Bongasin tuotteet jo keväällä Ruotsissa ja olen siitä saakka odottanut, koska tuotteet rantautuvat Suomeen. Nyt ne ovat täällä! :)

Olen kirjoittanut L300-sarjan tuotteista aiemminkin ja tämä ruotsalainen, kotimaassaan apteekkiin kehitetty ihonhoitosarja saa minulta paljon kiitosta. Edullisuus, herkälle iholle sopivuus ja poikkeuksellisen laadukkaat raaka-aineet tekevät tästä sarjasta helmen päivittäiskosmetiikan genressä.

Ruotsalaisen professorin ja dermatologin Gunnar Swanbeckin 1960-luvun tutkimuksiin (”Läkemedelsprojekt 30”) pohjautuva L300-sarja on alusta saakka nojannut vahvasti ihossa luonnostaan esiintyviin, ihon terveyttä ja kosteustasapainoa ylläpitäviin ainesosiin. Kosteuttavissa tuotteissa käytetään ihon omaa suojamuuria vahvistavia tutkitusti tehokkaita aineita kuten karbamidia, hyaluronihappoa, suolaa, maitohappoa ja betaiinia. Ei hokkuspokkusta vaan ihon biologian kannalta aidosti toimivia aineita.

KUNNIANHIMOINEN PRO-RETINOL

Pro-Retinol-linja on L300-sarjan tähän asti kunnianhimoisin ja monipuolisin hoitolinja. Yhtään liioittelematta minulla alkoivat sukat pyöriä jaloissa, kun luin uutuussarjan tuotteiden incejä toukokuisella Ruotsin reissulla. Tuotteissa ilahduttaa sekä tunnettujen, aidosti tehokkaiden aktiiviaineiden määrä mutta myös aktiiviaineiden luonnollisuus..! Olin ihan hämilläni, kun tuntui, että luen suunnilleen luonnonkosmetiikka-tuotteen ainesosaluetteloa.

Sarjan vaikuttavat aineet voi jakaa kolmeen luokkaan:

Ihoa uudistavat anti-age-aktiivit –> retinyylipalmitaatti (a-vitamiini) ja peptidit

Ihoidenttiset suojamuuria vahvistavat lipidit –> keramidit ja sfingosiinit

Luonnolliset anti-age-aktiivit, joilla on antioksidanttisia, tulehdusta laskevia sekä hyperpigmentaatiota kirkastavia vaikutuksia -> mm. levä, vihreä tee, lakritsi, centella asiatica, japanintatar.

Pro-Retinol-sarjan tuotteet ovat hajusteettomia ja sopivat herkälle iholle, kuten kaikki L300-sarjan tuotteet.

Sarjaan kuuluu öljyseerumi, SPF 15-päivävoide, silmänympärysvoide sekä yövoide.

Pro-Retinol-tuotteiden vaikutus on juonteita silottava, ihoa uudistava ja kiinteyttävä, ihon sävyä tasoittava, kosteuttava, ravitseva ja antioksidanttinen.

Kenelle / milloin?

Kun iholla alkaa näkyä selkeitä ikääntymisen merkkejä kuten syvempiä juonteita, velttoutta ja ryppyjä (ei vain pintakuivuuden aikaansaamia juonteita).

Rypyt alkavat näkyä tyypillisesti noin 40+ vuoden iässä, mutta anti-age-ihonhoito ei koskaan ole kiinni iästä vaan ihon tilasta ja tarpeesta: toisilla iho voi ikääntyä elämäntapojen vaikutuksesta jo 25-vuotiaana. Älä siis valitse ihonhoitotuotteitasi ikänumeron mukaan, vaan ihosi kunnon mukaan.

KATSAUS VAIKUTTAVIIN AINEISIIN

RETINYYPALMITAATTI (”PRO-RETINOL”)

Retinyylipalmitaatti on a-vitamiinin varastomuoto, jota esiintyy ihossa luonnostaankin. Retinyypalmitaatti muuntuu ihossa retinoliksi, siitä tulee nimitys pro (esi) retinol. Retinyypalmitaattia on hyödynnetty kosmetiikassa jo 40-luvulta saakka ja se on yksi tunnetuimmista a-vitamiinimuodoista. Se on paljon hellävaraisempi kuin retinoli, mikä tekee siitä suositun ainesosan erityisesti herkän ihon tuotteissa.

L300 Pro-Retinol-tuotteet sisältävät 0,27% retinyylipalmitaattia. Retinoidit vaikuttavat iholla jopa alle 0,1% pitoisuudella, joten 0,27% on jo tehokas, mutta yhä hellävarainen pitoisuus.

Miksi se on hellävarainen? Ennen kuin iho voi hyödyntää A-vitamiinin eri muotoja, sen on muunnettava ne puhtaaksi A-vitamiiniksi, ja tämä tapahtuu hapettumisreaktioiden kautta. Mitä useamman hapettumiskonversion A-vitamiinin muoto käy läpi, sitä hellävaraisempi se on. Ärsyttävänä tunnettu retinoli esimerkiksi läpikäy kaksi konversiota. Retinyylipalmitaatti käy läpi kolme konversiota. Vaikutukset ovat samat kuin retinolilla, mutta retinyylipalmitaatti vaikuttaa iholla hitaammin. Siksi se on lempeämpi. Retinyylipalmitaatin etuihin kuuluu myös sen stabiilius; se säilyy paremmin kuin retinoli.

RUSKOLEVÄ LAMINARIA OCHROLEUCA
PUNALEVÄ CYANIDIUM CALDARIUM

Olen kirjoittanut levistä paljon viime aikoina ja maininnut, että tulette näkemään tätä anti-age-sankaria ihonhoitotuotteissa yhä vain enemmän ja enemmän. Täällä se jälleen on. Erityisesti rusko- ja punalevä omaavat todella vaikuttavia ihohyötyjä hidastamaan ja ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Ruskolevä sisältää florotanniineja sekä fukoksantiinia, jotka mm. suojaavat ihoa valovaurioilta ja ehkäisevät pigmenttimuutoksia. Lisäksi ruskolevä rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa sekä suojaa ihoa antioksidanttisesti.

KAURAÖLJY

Kauraöljy on pehmentävä, rauhoittava ja kosteuden haihtumista ehkäisevä lempeä kasviöljy. Se sopii erinomaisesti herkälle ja kuivalle iholle.

KERAMIDIT

Keramidit ovat ihon oman suojamuurin tärkein ainesosa ja pitoisuudeltaan runsain ihon omista rasvoista. Ilman keramideja iholtamme haihtuisi liikaa vettä, mikä johtaa ihon kuivumiseen ja karheuteen. Keramidien ansiosta ihon pinta pysyy pehmeänä ja ihon kosteustasapaino hyvänä.

PEPTIDIT

Pro-Retinol -sarjassa käytetään kahta peptidiä: Acetyl Tetrapeptide-11 ja Acetyl Tetrapeptide-9. Ne kuuluvat soluviestijä-peptideihin ja stimuloivat proteoglykaanien kuten lumikaani ja syndekaani tuotantoa. Vaikutus iholla on kosteuttava sekä kollageenimatriksia vahvistava.

KASVIUUTTEET

Sarjan voidemaisissa tuotteissa on kaikissa seitsemän rohdoskasviuutteen fantastinen yhdistelmä. Kaikille uutteille yhteistä on antioksidanttisuus, lisäksi moni niistä laskee tulehdusta sekä ehkäisee pigmenttiläiskiä.

🌿 Centella Asiatica eli gotu kola – rauhoittaa, kosteuttaa, antioksidanttinen
🌿 Polygonum Cuspidatum eli japanintatar – sisältää runsaasti resveratrolia, vähentää hyperpigmentaatiota
🌿 Scutellaria Baicalensis eli vuohennokka – rauhoittaa, laskee tulehdusta, antioksidanttinen, saattaa myös joidenkin tutkimusten mukaan vaalentaa pigmenttiläiskiä
🌿 Camellia Sinensis eli vihreä tee – antioksidanttinen, rauhoittaa
🌿 Chamomilla Recutita eli kamomilla – rauhoittaa, laskee tulehdusta, antioksidanttinen
🌿 Glycyrrhiza Glabra eli lakritsi – kirkastaa ihoa, vähentää hyperpigmentaatiota, rauhoittaa
🌿 Rosmarinus Officinalis eli rosmariini – antioksidanttinen, antimikrobinen, rauhoittava

TUOTEVALIKOIMA

Pro-Retinol-sarjaan kuuluu neljä tuotetta: suojakertoimellinen päivävoide, öljyseerumi, yövoide sekä silmänympärysvoide.

Henkilökohtaiset suosikkini ovat öljyseerumi sekä silmänympärysvoide.

PRO-RETINOL ULTRA RESTORE -ÖLJY 19,90€ / 30 ml

Ultra Restore Oil Serum on teknisesti kasvoöljy, sillä se ei sisällä lainkaan vettä. Ihotyypistä riippuen voit käyttää tuotetta yksinään kasvoöljyn tavoin (normaali ja sekaiho) tai laittaa sitä voiteen alle seerumin tapaan (kuivempi iho) – tai sekoittaa voiteeseen. Mikä vain sopii mieltymyksiisi.

Ultra Restore-öljyssä on silkkisen ohut koostumus, joka on samalla kevyen mutta ravitsevan tuntuinen. Öljy jättää ihon samettisen pehmeäksi. Erityisesti aamuisin, kun öljyä on laittanut kasvoille yöksi, iho on aivan häkellyttävän ihanan pehmoisen ja sileän tuntuinen.

Ultra Restore-öljyn vaikuttavia aineita ovat retinyylipalmitaatin ohella kauraöljy, rypsiöljy, ruskoleväuute sekä oliiviöljyn saippuoimattomat yhdisteet (<- superhyviksiä!) A-vitamiini on öljyliukoinen aine, minkä puolesta se imeytyy ihoon kaikkein parhaiten täysin öljypohjaisessa tuotteessa. Siksi Oil Serum on sarjan tehokkain tuote!

Tuoksusta: vaikka Pro-Retinol-sarja on hajusteeton, öljyssä on raaka-aineiden tuoma kevyesti makea tuoksu. Kysyin öljyseerumin tuoksusta L300-sarjan tuotekehitystiimiltä ja sieltä vastattiin, että öljyssä tuoksuvat lähinnä oliiviöljy sekä ruskolevä. Tämä oli mielenkiintoista, sillä jotenkin sitä ajattelisi levän tuoksuvan merelliseltä..! En yhdistä oliivinkaan tuoksua makeaan. Raaka-aineiden ominaistuoksut voivat lopulta olla ihan muuta mitä odottaisi.

PRO-RETINOL-SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 19,90€ / 15 ml

Pro-Retinol-silmänympärysvoiteessa on saman tyyppinen miellyttävä koostumus kuin L300 Hyaluronic Renewal -sarjan silmänympärysvoiteessa, joka myös kuuluu lemppareihini. Koostumus on semitäyteläinen ja hyvin imeytyvä ja tuntuu iholla pehmentävältä ja suojaavalta.

Voide sopii silottamaan myös huultenympärysjuonteita.

Vaikuttavien aineiden kimarassa ihoa hoitavat skvalaani, kauraöljy, peptidit, keramidit, ruskolevä sekä yllä esitelty seitsemän rohdoskasvin yhdistelmä.

PRO-RETINOL PÄIVÄVOIDE 19,90€ / 50 ml

Retinyylipalmitaatti ei herkistä ihoa auringonvalolle, mutta UV-suoja on tunnetusti joka tapauksessa tärkeä osa päiväaikaan käytettävän anti-age-tuotteen koostumusta. Siksi Pro-Retinol -päivävoiteeseen on sisällytetty suojakerroin. SPF 15 riittänee hyvin suojaamaan ihoa Suomen leveysasteiden UV-tason säteilyltä kesävuodenajan ulkopuolella.

Päivävoiteen miellyttävästi levittyvä koostumus tekee ihosta pehmeän ja mukavan tuntuisen. Olen käyttänyt tätä loppukesällä myös dekolteella ja hartioilla, kun olen istunut ulkona iltapäivän auringossa.

Voiteessa on samat hoitavat ainesosat kuin silmänympärysvoiteessa, täydennettynä allantoiinin ja beeta-glukaanin rauhoittavalla ja kosteuttavalla tiimillä.

PRO-RETINOL-YÖVOIDE 19,90€ / 50 ml

Täyteläisen yövoiteen erityisainesosa on punalevä, jota ei ole muissa sarjan tuotteissa. Cyanidium Caldarium -punalevällä on kantasoluja suojaava ja elastiinin tuotantoa buustaava vaikutus.

Ihon kuivumista tehokkaasti ehkäisevät auringonkukka- ja akaasiavaha tekevät yövoiteesta ravitsevamman ja kosteuttavamman kuin päivävoide. Tätä voidetta voi ilman muuta suositella myös päivävoiteeksi oikein kuivalle iholle.

Muilta osin yövoiteessa on sama retinyylipalmitaatin, keramidien, kauraöljyn, peptidien ja rohdoskasviuutteiden hoitava sydän kuin muissa Pro-Retinol -sarjan voiteissa.

Olen tosi mielissäni, kun markkinoilla on L300:n kaltainen sarja. :) Edullisia ja hyvän hinta-laatu-suhteen tuotteita on aina kaikkein mukavinta suositella, kun tietää, että ne ovat hintansa puolesta lähes kaikkien saatavilla. Pro-Retinol-sarja ilahdutti minua vielä aivan erityisesti, koska luonnon aktiiviaineet ovat niin lähellä sydäntäni. Tässä linjassa yhdistyvät luonnollisten tehoaineiden, kasviöljyjen sekä labrassa kehitettyjen modernien aktiiviaineiden parhaat puolet ja ominaisuudet.

ALENNUSKOODI

Koodilla PRORETINOL saa -25% alennusta koko L300.fi-verkkokaupan valikoimasta. Etu on voimassa 16.10. saakka, eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin.

L300.fi-verkkokaupasta saa ilmaisen toimituksen kaikkiin yli 30 euron tilauksiin.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (62)
 1. Voisikohan tuo silmänympärysvoide sopia 30-vuotiaan silmänympärysiholle, kun ylhäältä tulevassa valossa tuolla poskipään/silmän ulkonurkan vyöhykkeellä näkyy hienoisia juonteen alkuja? Se ei ole siis täysin silmänympärysihoa, eikä juonteita tosiaan muuten huomaa. En käytä tällä hetkellä vielä mitään silmänympärystuotetta, koska kuivuutta tuolla alueella ei ole. Eli samat päivä/yövoiteet vain vetäisen sinnekin. Onkohan tuo liian tujua?
  Samaa mietin myös, kun otsassa on selvästi kuivuuden seurauksena ohuet juonteet, kesällä ne lähes häviävät, mutta talvella taas ovat selkeämmin esillä. Ovatko tällaiset sopivia käyttökohteita retinolille? Ostin viime talvena Bellavitan, mutta siitä puhkesi tosi paha POD suun ja silmien ympärille…

  1. Hei Nimetön,

   En usko, että Pro-Retinol-silmänympärysvoide on tilanteessasi lainkaan liian tujua aktiiviaineidensa puolesta. Toisaalta – jos silmänympärysiholla ei ole kuivuutta, voi Pro-Retinol-silmänympärysvoide ehkä tuntua liian hoitavalta.

   Vinkkaisinkin kokeilemaan L300 Hyaluronic Renewal -linjan silmänympärysvoidetta joka on hieman kevyempi. Hyaluronihappo silottaa myös juonteita ja sopii itse asiassa vielä paremmin alkavien ja pienten juonteiden silotukseen kuin Pro-Retinol.

   Samaa mietin myös, kun otsassa on selvästi kuivuuden seurauksena ohuet juonteet, kesällä ne lähes häviävät, mutta talvella taas ovat selkeämmin esillä. Ovatko tällaiset sopivia käyttökohteita retinolille?

   Nämä kuulostavat pintakuivuuden eli kosteusköyhyyden aikaansaamilta juonteilta, joten retinoli ei ole oikea aine tässä tapauksessa. Vinkkaan tässäkin yhteydessä Hyaluronic-sarjaan, jonka kosteuttavuus sopii paremmin tämän kaltaisiin juonteisiin.

   Bellavitasta – jos ostit sen uuden koostumuksen, se on aika ärtsyä ja on aiheuttanut monille muillekin ihoärsytystä. Bellavitan koostumus muutettiin sisältämään retinolia, kun se aiemmin sisälsi hellävaraisempaa retinyypalmitaattia – eli samaa a-vitamiinia, jota L300 Pro-Retinol nyt sisältää.

   1. Kiitos vinkeistä :)! Ehkä keskityn nyt käyttämään vielä hyaluronihappoa ja siirryn retinoliin, kun juonteet alkavat olla jotain muuta kuin kuivuutta.

    Bellavita oli tosiaankin se uusi versio. Aika hurjaa, että noin ärtsyä ainetta myydään vanhalla tuotenimellä. Etenkin kun itselläni muutamassa viikossa (2 x vko käytöllä) sain puolen vuoden riesan. Ainakin ajallisesti yhdistän POD: n puhkeamisen Bellavitan käyttöön.

    1. Kiitos vinkeistä :)! Ehkä keskityn nyt käyttämään vielä hyaluronihappoa ja siirryn retinoliin, kun juonteet alkavat olla jotain muuta kuin kuivuutta.

     👍

     Varmastikin hyvä ratkaisu :)

     Mä jään monen muun tavoin ihmettelemään, miksei Orion voinut jättää vanhaa Bellavitaa ja tuoda uuden voimakkaamman version siihen rinnalle, jos kerran olivat innostuneet lanseeraamaan retinoli-version. Olisi sitten ollut se hellävarainen ja voimakkaampi vaihtoehto. Nyt on vain vahva versio jota kaikkien iho ei kestä. Erikoinen päätös dumpata vanha ja ilmeisen rakastettu koostumus ja korvata se täysin erilaisella.

     No, retinyypalmitaattia on onneksi muilla sarjoilla. Ehkä moni vanha Bellavita-asiakas löytää nyt L300 Pro-Retinol-sarjan.

 2. Charming Nails
  15.9.2022, 11:54

  Kiitos näistä, vaikuttavat mielenkiintoisilta testata <3 Silmänympärysvoidetta ajattelin käyttää huulten ympärille. Huomasin nämä eilen Prismassa edulliseen hintaan, ei tosiaan kalliita ole ( alle 20 e ).

  1. 🙂👍

   Hinta on kyllä varsin mukava! ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *