Uusi bio-retinoliseerumi: Mádara Botanic Retinol

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Kuumaakin kuumempi trendi kosmetiikassa: bio-retinolit.

Tänä syksynä on Mádaran vuoro lanseerata oma tarjokkaansa tälle kentälle: Time Miracle Botanic Retinol Serum.

Mikä on bio-retinoli ja miksi se on nyt niin haluttu aktiiviaine kosmetiikassa?

”Bio-retinoli” on kasviperäinen aktiiviaine, jolla on ihossa samankaltaisia vaikutuksia kuin A-vitamiinilla. Retinoli puolestaan on yksi A-vitamiinin muodoista, ja koska sitä on käytetty kosmetiikassa pisimpään (jo yli 70 vuotta), se on vakiintunut kansan kielessä yleisnimeksi kosmetiikan A-vitamiiniyhdisteille.

A-vitamiini johdannaisineen on siitä aika lailla ylivertainen kosmetiikan ainesosa, että sillä on hyvin kokonaisvaltaisesti ihoa korjaava ja sen kuntoa parantava vaikutus. A-vitamiini sopii yhtä lailla niin ryppyiselle kuin näppyläiselle iholle; se lievittää niin juonteita ja hyperpigmentaatiota kuin epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon oireita.

Retinolilla on kuitenkin se ikävä puoli, että se ärsyttää ja kuivattaa monen ihoa. Lisäksi retinoli, kuten osa muistakin synteettisistä A-vitamiinijohdannaisista, herkistää ihoa auringolle eivätkä ne sovi raskaana oleville. Tähän pulmaan tarjoavat ratkaisun bio-retinolit. 

Kasvikunnasta on löydetty molekyylejä, joilla on ihossa samankaltaisia uudistavia vaikutuksia kuin retinoli-yhdisteillä, mutta ilman synteettisen A-vitamiinin haittavaikutuksia. 🌿

Bio-retinoleista tunnetuin on bakuchiol, mutta on myös muita, joita alkaa näkyä markkinoilla yhä enemmän.

Mádaran Botanic Retinol -seerumi hyödyntää bio-retinolia, joka on minullekin tuttu entuudestaan: Bidens Pilosa -uute.

Miten Bidens Pilosa vaikuttaa?

Bidens Pilosa-CO2-uutteen on tutkimuksissa todettu moduloivan retinoiinihapon reseptoreita ja vaikuttavan tätä kautta geeniekspressioon, mikä stimuloi kollageenin ja elastiinin tuotantoa. (Tässä yksi tutkimus.) Vielä tarkemmin, tästä vaikutuksesta vastaa Bidens Pilosa -uutteen sisältämä fytoli-molekyyli. Fytoli on asyklinen isoprenoidiyhdiste, jos tämä nyt sanoo jolle kulle jotain. :) (Minulle ei, mutta toisessa elämässä olisin voinut opiskella molekyylibiologiaa…) Fytolia on mm. lehtivihreässä.

Joka tapauksessa, kansankielellä: Bidens Pilosa -uute lisää kollageenin ja elastiinin tuotantoa soluissa retinoidien tavoin. Lisäksi se suojaa kollageenia ja elastiinia hajoamiselta.

Botanic Retinol -seerumi sisältää totta kai myös joukon muita ihoa hoitavia ainesosia.

Tässä muutama avainaine:

 • Koivunmahla
 • Ruusumyrttiuute
 • Ruusunmarjaöljy
 • Hyaluronihappo
 • Tyrniöljy

Koivunmahla on koko Time Miracle -linjan signature-ainesosa. Time Miracle -tuotteissa vesi on korvattu koivunmahlalla, jonka on latvialaisten yliopistojen tutkimuksissa todettu stimuloivan solujen uudistumista. Perinteisesti koivunmahla tunnetaan ennen kaikkea kosteuttavana ja rauhoittavana aineena, mutta Mádara käyttää sitä myös anti-age-aktiiviaineena.

Kuulostaako ruusumyrttiuute tutulta..? Puhuin aineesta juuri Mossan Acne Act -sarjan yhteydessä. Ruusumyrtti on Mádaran Botanic Retinol -seerumissa itse asiassa Bidens Pilosan rinnalla osa ”Retinol Alternative” -yhdistettä, sillä ruusumyrtin kautta seerumiin tuodaan rasvoittuvaa ihoa ja epäpuhtauksia hillitsevä vaikutus. ✨ (Retinolihan lievittää myös aknen oireita.) Ruusumyrttiuute vähentää aknea aiheuttavaa Cutibacterium acnes -bakteeria ihossa.

Botanic Retinol -seerumi on koostumukseltaan kevyttä emulsiota ja väriltään vaalean violettia. 😍 Siinä on ihana, miedon makea mádaramainen tuoksu.

Kiitos koivunmahlaan ja jojobaöljyyn perustuvan emulsiopohjan, seerumi myös pehmentää ihoa ja voi hyvin sopia rasvoittuvalle ja sekaiholle jopa voiteen korvaavaksi tuotteeksi. Normaalilla ja kuivalla ihotyypillä Botanic Retinol -seerumia käytetään tavalliseen tapaan hoitovoiteen tai -öljyn alla.

Vielä tiivistettynä, Botanic Retinol -seerumin hyödyt iholle:

▪️ Vähentää juonteita ja ryppyjä
▪️ Vähentää pigmenttimuutoksia
▪️ Pehmentää ja silottaa ihon pintaa
▪️ Parantaa ihon kosteuspitoisuutta
▪️ Auttaa säätelemään ihon talintuotantoa
▪️ Vähentää epäpuhtauksia

Botanic Retinol:

❌ EI herkistä ihoa auringolle
❌ EI ole vaaraksi raskaana ollessa
❌ EI ärsytä tai kuivata ihoa

Botanic Retinol -seerumi on kehitetty ensisijaisesti ikääntyvälle iholle, mutta sitä voi käyttää yhtä hyvin myös rasvoittuvalla ja epäpuhtaalla iholla.

Seerumin suositushinta on 49,90€ / 30 ml. Seerumi on juuri lanseerattu, ja alkaa loppuvuoden aikana näkyä myös kivijalka-jälleenmyyjillä. Verkosta sen voi ostaa esimerkiksi Jolielta.

.

Muuten, seuraavassa postauksessani on luvassa lisää Mádaraa :) Olen viime vuodet esitellyt Mádaran uutuuksia ja erityisempiä tuotteita kuten tehotippoja ja seerumeita, mutta seuraava postaukseni on ”back to basics” -tyyppinen. Mádara on mulle se sarja, jonka valitsisin, jos saisin käyttää vain yhtä ainutta ihonhoitosarjaa. Ei taida olla toista sarjaa, jossa olisi ihan kaikki mun ihonhoitorutiiniin kuuluvat tuotteet ja lempikoostumukset, ja monesta vieläpä useita mieluisia vaihtoehtoja.

Katsotaan siis seuraavassa postauksessa ”Mádaran perusteet”. :)

kauneus ihonhoitotuotteet ihonhoito luonnonkosmetiikka
Kommentit (22)
 1. Pitäisi varmaankin kokeilla tätä 😀 käykö tämä siis aivan koko kasvoille myös silmänympäryksille?
  Silmänympärysryppyihin kyllästyneenä otin nyt kokeiluun L300 retinol voiteen silmän- ja huultenympäryksille. Muuten käytössä on sekalainen seurakunta luonnonkosmetiikkaa.

  1. käykö tämä siis aivan koko kasvoille myös silmänympäryksille?

   Ohjeissa puhutaan vain ”levitä kuivalle, puhdistetulle iholle”. Mä lähden itse aina siitä, että kokeilemalla selviää :D Mun mielestä useimmat seerumit ovat turvallisia käyttää silmänympärysten ”ryppy”alueella, eli poskiluun yläreunassa ja silmäkulmissa. Melkein väkisinkin seerumia sinne myös vähän osuu.

 2. Kerrankin olen aikaani edellä, sillä huomasin tämän mielenkiintoisen tuotteen jo eilen illalla Sokoksen kuvastosta. :) Tulee aika varmasti testattua tätä.

  1. 🙂👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *