Karkkipäivä
Karkkipäivä

Uoga Uoga Re-visited

Ystäväiset, mä tiedän että siellä odotetaan kovasti (ainakin joidenkin taholta) mun Everyday Minerals -kokemuksia, mutta vielä ennen niitä en malta olla ruttaamatta ruutuun nopeasti aiemmin tänä vuonna esittelemääni Uoga Uogan mineraalipohjaan liittyvää havaintoa.

UogaUoga_IMG_6258

Talvisessa arviossani julistin Uoga Uogan liian kuivan tuntuiseksi ihollani. Näin se tosiaan olikin talviaikaan, ja myös Uogan poskipuna levittyi iholleni jauhoisesti. Nyt kun nappasin Uogan taas testiajoon verratakseni sitä Everyday Mineralsiin, yllätyin: tuntuma oli ihan erilainen. Nyt Uoga Uoga ei tunnu iholla yhtään kuivalta vaan jättää yhtä kauniin pinnan kuin muut vakkarimineraalimerkkini kuten Lily Lolo ja Flow Kosmetiikka.

Ja teinpähän sellaisenkin havainnon, että se on peittävämpi kuin Lily Lolo ja Everyday Minerals (Jojoba ja Semi-Matte -pohjat). Aiemmassa arviossani olin sitä mieltä, että peittävyys on samaa luokkaa Lolon kanssa mutta nyt perusteellisia vertailuja EDM-jaksolla tehtyäni sanoisin, että Uoga on näistä selvästi peittävin.

En tiedä olisiko erilaisesta tunnusta lopulta pitänyt niin yllättyä, ihohan on talvella huomattavasti kuivempi kuin kesällä ja kesäiholla kaiken meikin voi odottaa levittyvän nätimmin. Toisaalta, muut mineraalipohjat eivät ole käyttäytyneet eri vuodenaikoina ihollani yhtä ”dramaattisen” eri lailla kuin Uoga.

UogaUoga_IMG_6237

Oli kivaa ”löytää” Uoga nyt uudelleen oman ihoni kannalta miellyttävämmässä valossa. Etenkin kun olen ollut ehkä asteen tyytymätön EDM:n peittokykyyn.

Meikissä kasvoilla Uoga Uogan Champagne-meikkipohja ja Peachy-poskipuna, joka sekään ei enää levity yhtään niin jauhoisesti kuin talvella. Täysmatta koostumus kuitenkin tekee sen, että jälki näyttää aina kuivemmalta kuin sellaisten poskipunien joissa on mukana hohdetta. Lisäsin Peachyn päälle henkäyksen Lily Lolon Beach Babe -poskipuna tuomaan kaipaamaani kuultavuutta. :)

Huulilla Uoga Uogan Wind Catcher -huulikiilto ja luomilla tuttuja persikkasuosikkejani Idunilta ja L’Orealilta.

UogaUoga_IMG_0180

UogaUoga_IMG_0183

Uogan siveltimestä on myös muodostunut viime aikojen suosikkikabukini. Mieltymykset vaihtelevat kausittain, ja talvella esimerkiksi tykkään pehmeämmästä kabukista (kuten Idun) koska se tuntuu kuivemmalla iholla paremmalta kuin kovemmat ja tiheämmät, mutta tiheämmällä saa tietenkin pakattua mineraaleja iholle tehokkaammin.

Kun meikkipöydällä on valtavasti tuotteita, niin simppelisti sillä perusteella, mihin tuotteisiin käsi itsestään mieluiten hamuaa, voi päätellä omat suosikkinsa vaikkei joitain juttuja aina niin analysoisikaan :) Niinkuin kimpparipsaritesteissä; hyvin pian käy selväksi, mitä maskaraa kohden käsi kurkottuu eniten ilman että edes ajattelee sitä.

Vaikka minulla on testattavana myös EDM:n siveltimiä, olen ollut niin tykästynyt Uogan kabukiin että EDM:t ovat jääneet valitettavan vähäiselle käytölle. EDM:ltä testiin saamani kabukit ovat (ainakin tämän hetken makuuni) liian pehmeitä ja löysiä. Mutta niistäkin enemmän sitten omassa EDM-postauksessaan.

Ja missä se postaus siis viipyy? :D Nohh, olen vain rehellisesti ollut tosi laiska käymään läpi ja käsittelemään juttua varten ottamaani valtavaa kuvamäärää, muut jutut on tuntuneet kiinnostavammilta :) Mutta kyllä se EDM-arvio joskus lähiaikoina tulee ulos. ^_^

Meanwhile, työrintamalla on myös tällä hetkellä niin täyttä että en sen vuoksi ole ehtinyt päivittämään blogia viime aikoina yhtä tiheästi kuin normaalisti, ja tätä voi olla tiedossa koko kesäkuun ajan. Eli jos välillä tulee parin päivän hiljaisuuksia niin se johtuu siitä :)

Kommentit (31)

 1. Pinkpepper

  Harmi kun en löytänyt netistä swatchia Uogan sävyistä. Edm:ltä mulle sopii parhaiten 3w tai näin kesällä 5w. Mikäköhän Uogan sävyistä voisi sopia parhaiten?

  • Sanni

   Mun aiemmassa Uoga-postauksessa näkyy tuon Champagne-sävyn swatch verrattuna pariin muuhun käyttämääni sävyyn, mutta muita Uogan sävyjä en tunne (sitä tummempaa Captured Ray Of Sunia en ole vielä testannut koska iho ei ole vielä tarpeeksi ruskettunut).

   Itselleni sopi Everyday Mineralsilta saamistani testisävyistä parhaiten tuo sinunkin käyttämäsi 3w, joten sillä perusteella uskaltaisin sanoa että Uogan Champagne sopii sinulle. Champagne on aavistuksen tummempi kuin 3w mutta iholla eroa ei juuri huomaa.

   • Sari

    Eli kun mä käytän EDM 2w kesällä niin mun logiikalla pitäisi ottaa suoraan sitten vaalein mahdollinen sävy?

    • Sanni

     Näin varmastikin, kun Uogalla ei ole kuin yksi Champagnea vaaleampi sävy (Never Sleeping Beauty). Tai oikeastaan sävytaulukosta ei käy ilmi onko kyseesssä varsinaisesti vaaleampi sävy vai saman sävysyvyyden eri sävytaitto. En osaa sanoa kun en ole nähnyt Never Sleeping Beautya livenä.

     • Sari

      Tilasin testerin tuosta Never sleeping beautystä, ja tämän täytyy olla rakkautta. Tää aine on jotain niin tajuttoman mahtavaa, että multa loppuu sanat.

      Kiitos, kun bloggasit tästä! Menee mun hg-tuotteeksi välittömästi.

      • Sanni

       Jeeee ^_^ *iloinen puolestasi*

  • Annika

   Hei! Täältä löyty avuksi värikartta, jos tämä auttaa yhtään?
   https://greenlipsbeauty.com/brandit/uoga-uoga/uoga-uoga-mineraalimeikkipohja.html Autamme Greenlips Beautyllä myös todella mielellämme sävyjen valinnassa.

 2. Annika

  Kiva kuulla Sanni, että kesäihoosi Uoga Uoga sopii. :) Uoga Uoga tosiaan on mattaisempi kuin monet muut mineraalimeikit, ja täten soveltuu myös todella hyvin esim. rasvaisen ihon omaaville. -Annika, Greenlips Beauty

  • Sanni

   ja täten soveltuu myös todella hyvin esim. rasvaisen ihon omaaville

   Jes, tämän huomion tein itsekin alkuperäisessä Uoga-esittelyssä :) Uoga -mineraalipohjan sisältämät kaoliini ja riisipuuteri tekevät siitä heti mielekkäämmän valinnan rasvoittuvaihoiselle.

 3. Miia

  Laitoin tämän postauksen rohkaisemana Uogan tilaukseen. Flown pohja alkaa vedellä viimeisiään joten jos tää Uoga sopii Flowsta ja Lily Lolosta tykkäävälle niin sopinee juurikin minulle :)

  • Sanni

   Toivottavasti teistä tulee hyvät kaverit :)

 4. Jenni

  No kappas, etsiskelenkin juuri hyvää uutta kabukia vanhan Macin tilalle. Sattuisitko tietämään, missä Uoga Uogaa olisi saatavilla (loppu ainakin Ecco Verdestä ja Biodellystä) ?

 5. ella

  Vau, ero edelliseen kokeiluun on huima; iho näyttää miltei photoshopatulta! :D

 6. Kukka

  Tosi kaunis meikki ja aivan ihana tuo huulikiilto!

  Muuten, taisin ehkä löytää ratkaisun mustapää-ongelmaan. Kokeilin (tosin kerran vasta, joten varsinaisesta tehosta en osaa vielä sanoa) Kicksin uusimmassa lehdessä mainostettua JorgObén Original Black Peel Off Maskia. Ei kovin luonnollinen, jos vaikka vertaa siihen Sosariin, jota olen harkinnut, mutten vielä ostanut, kun en tiennyt, valitako mutaa vai turvetta. Mutta: tää oli eka naamio, josta iho ei saanut ärsyyntynyttä reaktiota! Mä olin niiiiiin ihmeissäni! Ei edes pientä punoitusta. Ei! Uskomatonta. Luulin, ettei tällaista naamiota voi löytyä mun iholle. Ja kyllä se ainakin mukanaan vei silmän havaittavaa kuonaa pois, joten voisin kuvitella, että auttaa säännöllisesti käytettynä. Ja tuoksukin oli kiva. Tykästyin kovasti! Joten luulenpa, että sä voit suosiolla unohtaa sen taannoisen sähköpostin kysymyksineen :)

  • Kukka

   Pakko vielä tulla lisäämään, että edellisen kommenttini jälkeen ekaa kertaa luin tuosta Peel Off Maskista ja kyllähän se olikin aika luonnollista kamaa. Tuo ”ei kovin luonnollinen” – kommentti tuli vaan siitä, että se ei näytä kovin luonnolliselta :D Ja tietysti, jos Sosariin vertaa ja siinä on vain mutaa/turvetta, niin on tuossa ainakin enemmän ainesosia. Tarkkaa inciä en löytänyt, mut jotain lueskelin sisällöstä.

  • Sanni

   Muuten, taisin ehkä löytää ratkaisun mustapää-ongelmaan.

   Hyvä juttu :)

   Sen sun sähköpostiviestin kanssa on nyt tainnut käydä niin, että koska en ehtinyt vastaamaan siihen parin viikon sisällä, johon yleensä pyrin lukijasähköpostien kanssa (no, kaikkiin en ehdi ollenkaan :/), oltuaan mun mielessä ne pari tuoreinta viikkoa mä en vain ole enää muistanut sitä loggautuessani blogisähköpostiin :( Noloa mutta tämä on totuus. En tarkoituksella jätä kenellekään vastaamatta ellei vastausjonossa satu olemaan poikkeuksellisen paljon viestejä jolloin aika ei yksinkertaisesti riitä ja ne vanhimmat muuttuvat ns. ei-ajankohtaisiksi, mutta sun viestin kohdalla on käynyt niin että mä en vain ole enää muistanut sitä käydessäni blogipostissa :(

   Nuo iho-ongelmajutut ovat sellaisia, että niissä osaan yleisesti auttaa vähän heikommin kuin meikkausjutuissa, kun en ole ammatiltani kosmetologi enkä tunne erilaisia iho-ongelmia ja niiden hoitoa kovinkaan hyvin käytännön tasolla. Ehkä siksikin hyvin spesifit ihonhoitoneuvoja käsittelevär sähköpostit jäävät luonnostaan odottamaan, kun en osaa vastata niihin ns. ”lennosta”, jos ymmärrät mitä tarkoitan :) Niihin vastaaminen vaatii aina enemmän pohdiskelua ja taustatyötä.

   Mutta hienoa jos olet nyt JorgOben muodossa löytänyt mahdollisesti ratkaisun :) *iloitsee*

   • Kukka

    Joo, ei mitään, ymmärrän hyvin. Itselläkin (vaikka ihan tällainen tavallinen tallaaja olen) on kasa sähköposteja, joihin en ole saanut vastattua ja sitten, kun niistä kuluu tarpeeksi kauan, ne vaan unohtuu tai muuten jää.

    Mut sitä jäin muuten pohtimaan, että miksi se kommentti aina vaan katosi bittiavaruuteen. Onko kommenteilla joku maksimipituus? Se oli ainoa syy, mitä keksin, kun se oli suht pitkä vuodatus :D

    • Sanni

     Mut sitä jäin muuten pohtimaan, että miksi se kommentti aina vaan katosi bittiavaruuteen. Onko kommenteilla joku maksimipituus?

     WordPressillä on joku ihan oma (outo) logiikkansa sen suhteen minkä se tulkitsee spämmiksi, ja joskus myös todella pitkät kommentit kuuluvat WordPressin mielestä epäiltyihin :D Olen huomannut, että paljon linkkejä sisältävät tai ranskalaisin viivoin tehdyt listanomaiset kommentit (joku esim. laittaa listan omista lempparituotteistaan) ovat sellaisia jotka WP lähes aina heittää roskakoriin. Viimeisen puolen vuoden aikana myös maa, missä konetta käytän (eli verkko) on alkanut vaikuttaa WP:n späm-tulkintoihin. Esimerkiksi Tallinnassa ja Prahassa WordPress heitti ihan kaikki omat vastaukseni kommentteihin roskakoriin…! Ihmettelin aluksi että minne hemmettiin mun vastaukset katoaa sen jälkeen kun painan ”Hyväksy ja vastaa”, ja sieltähän ne sitten löytyi roskista.

     Se, miksi sun kommentit jopa ihan katosivat, on kyllä mysteeri. Voisikohan sitten olla niin, että WordPressissä on joku kommentin maksimipituus ja tiettyä sanamäärää pidemmät eivät edes ”tule läpi” vaan katoavat jonnekin…? Voisin kysyä tätä Indiedaysin it-vastaavalta.

     Mutta tiedätkö mitä mä nyt teen? :D Avasin just sun sähköpostiviestin ja vastaan siihen parhaillaan ^_^

 7. Anna K

  Hei Sanni, mulla on tosi saman sävyinen iho kuin sulla, ja mm. Flow, Bare Mineralsin ja kai EDM:nkin sävyistä meillä on käytössä samat sävyt. Lily lolo on mulla kokonaan testaamatta. Eli, mikä/mitkä (kesä/talvi) sävyt sulla on Lily lolosta käytössä?

  • Sanni

   Lily Lolon kanssa on niin, että olen viime vuosina käyttänyt Loloa vain kesäisin (In The Buff). Talviaikaan olen käyttänyt jo pari-kolme vuotta Flow Kosmetiikan Peach-sävyä. Ihoni on tummunut viime vuosina hämmentävän paljon, ja kohta tuo Flow’n Peach’kin alkaa varmaan jäädä liian vaaleaksi. Lololta ennen talvella käyttämäni Blondie on nykyään minulle aivan liian vaalea, enkä ole Flow-kaudella testannut Lololta uusia talveksi sopivia sävyjä jotka olisivat Blondien ja In The Buffin välissä. Oikeastaan ainoa tähän kategoriaan kuuluva sävy on Barely Buff, jota olen kyllä kokeillut aiemmin mutta minulla on muistikuva että se oli jotenkin hieman punertava mun iholla. Näyte on edelleen kotona, täytyy joskus muistaa kokeilla uudestaan, vaikka ensi talvena.

   • Anna K

    Kiitos! Aloitan Buffista :)

 8. Charlotta Eve

  Ihanan raikas meikki! Oot kyllä niin kaunis :) Heräsi kyllä kiinnostus tuohon meikkipohjaan, koska itellä on aknea, joten peittävyyttä kaivataan. Käytössä nyt on Everyday Minerals, joka tosin alkaa kiiltelemään helposti päivän mitaan. Niin tosin kaikki tällä hetkellä :D Kesä ja akne ei sovi yhteen.

  – Charlottaeve.com

 9. nuuskamuikkunen

  :DD :DD Mun silmät on aina lukeneet noista purnukoista ja tuubeista että ’waga waga’…! Oon aina aatellut että onpas vinkeä nimi mutta nyt tuokin sitten selvisi… :P

  Vähän off topic tää mun kysymys mutta ootkos Sanni tehnyt ikinä nokkoslettuja? Siis ihan pelkästä ryöpätystä nokkosesta ja kananmunista ilman mitään vehnäjauhosähellyksiä. On nimittäin hyvää kun heittää vielä valkosipulijauhetta sekaan :))

  • Sanni

   ootkos Sanni tehnyt ikinä nokkoslettuja? Siis ihan pelkästä ryöpätystä nokkosesta ja kananmunista ilman mitään vehnäjauhosähellyksiä

   En ole mutta vastaavaa pinaatista :) Täytyisi joskus maalla anoppilassa käydä asiakseen poimimassa vähän nokkosta ja muita villiyrttejä, monena kesänä on jo ollut tarkoitus aloittaa ”hortoilu” eli villiyrtteily mutta jotenkin se aina jää.

 10. Väritön

  Kiitos tästä arviosta, tuli todella ajankohtaiseen saumaan itselleni! Olen nyt käyttänyt jo jonkun aikaa tuota EDM:n matte-meikkipohjaa eikä se peitä minulla riittävästi, eikä pidä kiiltoa kovinkaan kauaa poissa herkästi rasvoittuvalta iholtani. Seuraavaksi voisin sitten kokeilla tätä, josko tämä olisikin omalle iholleni parempi. :)

 11. Kanerva

  Kiitos vinkistä! Mulla on tarve kiiltoa hillitsevälle mineraalipohjalle, mutta peittävyyttä en tarvitse enkä halua (tekee ihoni tunkkaisen näköiseksi). Onkohan sellaista olemassakaan? :)

  • Sanni

   Onkohan sellaista olemassakaan? :)

   Mitenkäs olisi pelkkä setting tai finishing powder? Simppelein sellainen koostuu pelkästään silicasta tai kaoliinista ja micasta eikä sisällä yhtään väripigmenttejä tai peittävyyttä tuovaa titaanidioksidia.

   Esim. Lily Lolon Flawless Matte:

   http://www.lilylolo.co.uk/sp+finishing-powder+002

   • Kanerva

    Kiitos, täytyy kokeilla! Eikös mica ”heleytä” eli ole vähän huono vaihtoehto rasvanaamalle, joilla ”teinixkiiltoa” on omasta takaa riittämiin. Muistaakseni kosmetologi kerran kehotti mua välttämään kaikkea heleyttävää em. syystä, ihan aiheesta. :D

    • Sanni

     Jep, mica on kiillemineraali, mutta siitä on hohtavuudellisesti erivahvuisia laatuja, riippuen siitä miten micapartikkelit on jauhettu. Joku mica-laatu voi olla helmiäishohtavaa, joku ihan glitter-kimaltavaa kun taas toiset laadut heijastavat valoa vain hyvin miedosti ja tuovat sellaisen satiinisen tuloksen. Esim. Flow Kosmetiikan mineraalipohjissa käytetty mica on hohtavuudeltaan hyvin himmeää satiinilaatua.

     On totta, ettei micaa sinällään tarvitsisi mattapuutereissa, mutta toiset valmistajat lähestyvät mattapuuterityyppiä siitä näkökulmasta, että se sisältää talia imeviä ainesosia (kuten kaoliinia), mutta jättää silti ihon pintaan heleyttä. Toisten valmistajien mattapuuterit taas ovat kirjaimellisesti täysin mattoja, kuten yhden ainesosan silica-puuterit.

     Jos haluat välttää micaa, niin esimerkiksi Everyday Mineralsin viimeistelypuuteri on micaton ja pohjautuu talia imevään maissitärkkelykseen:

     http://www.everydaymineralssuomi.fi/product/362/viimeistelypuuteri

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.