Karkkipäivä
Karkkipäivä

Unelmasivellin…. vihdoin minun!

Meillä oli töissä hiljattain mahdollisuus ostaa mitä tahansa puoleen hintaan palkintona hyvin tehdystä työstä. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja ostin koko kosmetiikkamyyjän urani ajan himoitsemani siveltimen….. Diorin poskipunasiveltimen!

Olen haaveillut tästä siveltimestä siitä saakka kun aloitin työt nykyisessä työpaikassani. Käytän poikkeuksetta vain ja ainoastaan tätä sivellintä asiakasmeikkauksissa, se on niin ihanan pehmeä ja annostelee poskipunan aina luotettavan tasaisesti. Siveltimen kosketus iholla on osa meikkauselämystä.

Jos vaihtoehtoina on karhea ja jäykkäharjaksinen ”pensseli” tai sitten unelmanpehmeä ja höyhenkevyt sivellin, ei tarvitse miettiä kummallako haluan asiakkaan meikata. Valitettavasti monet edulliset kasvosiveltimet ovat karkeita. Jopa monet kalliimmatkin. Esimerkiksi MACin poskipunasivellin häviää Diorille 10-0.

Diorin ihanuuden hinta vain on suolainen, kuten arvata saattaa. 47 euroa on minulle liikaa siveltimestä. Olen aiemmin miettinyt monesti käyttäväni 20% alennuskupongin siveltimeen, mutta hinta on vielä senkin jälkeen tuntunut liian korkealta. Laihialainen, laihialainen……

Mutta nyt Dior-sivellin on minun!!

On se vain niin  i-h-a-n-a. Niin pehmeä iholla että se pitää vain kokea! (Tuleeko nyt jo vähän ällöimelää suitsutusta? ^_^) Aivan täydellisen kokoinenkin. Tämä on vain kertakaikkisesti parhaita siveltimiä joihin olen koskaan saanut kunnian tutustua.

Sivellin on aitokarvainen, mutta en tiedä mitä karvaa se on. En löydä tietoa edes Diorin nettisivuilta. Karvan laatu vaikuttaa olennaisesti siihen, miten sivellin toimii. Toiset siveltimet jättävät sävyn iholle yhtenä länttinä eivätkä häivytä kunnolla, ja toisiin taas ei pigmentti meinaa edes kunnolla tarttua. Laatusiveltimet taas annostelevat tuotteen hienovaraisesti ja tasaisesti. Siveltimissä on eroja.

Työkaveritkin naureskelee kun olen hymy korvissa kuvaillut kuinka aamuinen meikkaussessio on nyt muuttunut asteen ylellisemmäksi uuden siveltimeni ansiosta. Pöhkö-Sanni! ^_^

Onko teillä vastaavaa ”suhdetta” mihinkään meikkaustarvikkeeseen? Onko joku sivellin ylitse muiden? Mikä on ollut paras meikkivälinehankintanne?

Kommentit (61)

 1. Helinä

  Mulla on Sephoran kabukisivellin ja se on aivan ihanan pehmeä. Samoin tykkään ecotoolsin poskipunasiveltimestä.

 2. Satu

  The Body Shopin Nature’s minerals Foundation -kabuki on rakkauteni. Se on ihanan pehmeä ja annostelee mineraalimeikkivoiteen kasvoille tasaisesti. Kabuki on pienessä mustassa pussukassa. Kuinka helppoa onkaan kotona pyörittää muutama kierros meikkivoiteesta kabukiin, heittää kabuki pussiin, koko hoito laukkuun ja menoksi. (ei tarvitse ottaa koko meikkivoiderasiaa mukaan)

  Muutama hutiostos tuli kabukeiden saralla tehtyä ennen kuin löysin Sen Oikean (sähköisyyttä, karheutta, epätasaista jälkeä), mutta eikös se yleensä mene kaikessa samalla tavalla? ;)

 3. MiiaZiko

  Oih haaveissa on ollut aina ostaa Diorin sivellin,mutta taitaa jäädä vain haaveeksi näin opiskelijana ei ole vielä varaa hankkia tuollaista.Ehkä sitten joku päivä :)

 4. KinkkinenKysymys

  Onnea unelmasiveltimestä! :) Ihanaa, että tuollaiset pitkäkestoisemmat unelmat vihdoinkin toteutuvat.

  Nyt kysyn hieman aiheen vierestä, mutta osaisitko kertoa millä merkeillä olisi oikeasti vaaleita meikkivoidesävyjä? Olen käyttänyt reilut puoli vuotta Lily Loloa, mutta sävy porcelain ei ole minulle tarpeeksi vaalea. Muutenkin tällä erittäin kuivalla iholla mineraalimeikit eivät ole toimineet kosteutuksesta huolimatta mielestäni hyvin. Tarvitsisin meikkivoiteen, jossa olisi myös tarpeeksi peittoa, koska naama on vaaleudesta huolimatta melko läikikäs ja epäpuhtaudet näkyvät helposti. Nyt minulla olisi varaa satsata hieman kalliimpaan tuotteeseen, joten ottaisin vastaan mielelläni ehdotuksia. :) Lähimpään Sokokseenkin on reilun tunnin ajomatka, jolloin ”turhat” vierailut isommassa kaupungissa ovat harvassa ja pelkän meikkivoiteen takia ei sinne tule oikein lähdettyä. Pääsen siis harvoin itse tutkailemaan tuotteita.

  Meikkivoiteita on tullut testattua Avonilta, Lumenelta ja Make Up Storelta. Make Up Storen meikkivoiteesta tuttava toi minulle testerin, joka oli sävyltään ”milk”. Se osoittautui kuitenkin liian kellertäväksi iholleni, eikä näyttänyt hyvältä laisinkaan. Peittokyky oli myös melko kehno…

  Eli siis, mistä voisin oikein löytää tarpeeksi vaalean meikkivoiteen?

  • Sanni

   osaisitko kertoa millä merkeillä olisi oikeasti vaaleita meikkivoidesävyjä?

   Oivoi, jos Lolon Porcelain on liian tumma, niin pelkäänpä että en osaa auttaa… :/ BareMineralsin Fair ja Lolon Porcelain taitaa olla vaaleimmat sävyt mitä tunnen. Meidän myymälänkään valikoimassa ei ole BM:n Fairia vaaleampaa sävyä. Clarinsin 103 Ivory taitaa olla mun myymistä/tuntemista selektiivistä meikkivoidesävyistä vaalein, ja L’orealin True Match C1/N1 taas vaaleimmat päivittäiskosmetiikan puolella. Voisit kokeilla huviksesi Clarinsin Everlasting-meikkivoidetta sävyssä 103 jos se vaikka sattuisikin sopimaan, siinä on nimittäin loistava peittokyky.

   • Mirri

    Kaikkein vaalein näkemäni nestemäinen meikkivoide taitaa olla Dainty Doll Liquid Foundation 001, joka on suunniteltu ihan valkokalpeille.
    http://lh6.ggpht.com/-u6FgKgPNn-w/Tot9QvmIRUI/AAAAAAAAD1Y/x9qsVSfJ4EA/006_thumb%25255B2%25255D.jpg

    Ainakin eBaysta voisi saada Suomeenkin.
    Dainty Dollista löytyy myös mineraalijauheversio, mutta en ole nähnyt livenä, joten en uskalla sanoa onko se yhtä kalvakka kuin tuo nestemäinen (mutta todennäköisesti se on). Jauhemaista saa Lookfantasticilta.

    Tässä vielä havainnollistava kuva DD:n peitevoiteesta:
    http://1.bp.blogspot.com/-ELeOle21XdU/Tjxjm1TCKDI/AAAAAAAAB_s/snD7t90yweQ/s640/dainty+doll+concealer+light+001.jpg

    Ongelmana tietysti on se, että meikkivoidetta on ikävä tilata kokeilematta.

    Vaihtoehtona olisi sitten joiltain merkeiltä löytyvät vitivalkoiset mikserit, joilla on tarkoitus sekoitella liian tummasta meikkivoiteesta juuri oikean sävyinen. Samanlainen ratkaisu voisi olla sekoittaa LilyLoloa valkoiseen jauheeseen, jos sattuisi löytymään peräti tuohon tarkoitukseen kehitelty tuote.

    • Mirri

     Tässä vielä kuva jossa rinnakkain Dainty Doll 001 ja MACin vaalein sävy:

     http://lh6.ggpht.com/_RltwoDLIQr4/TXPnHKBuggI/AAAAAAAACws/fJK891XgOCw/039%5B5%5D.jpg

     • KinkkinenKysymys

      Kiitos paljon vastauksista teille molemmille!

      Netin kautta on tietenkin hankalampi sopiva meikkivoide ostaa, mutta jotenkin tuntuu siltä, että riskin ottaminen voisi olla jopa ihan virkistävää! :D

      Ihanan vaalealta tuo Dainty Dollin meikkivoide kyllä näyttää. Samoin peitevoide! Harkitsemisen arvoiselta vaikuttaa myös kokonaan valkoinen mikseri… Se voisi olla myös käyttökelpoinen tuote, kun valikoima meikkivoiteissa tulisi huomattavasti laajemmaksi. Pienen etsinnän jälkeen löysin myös Illamasquan Skin Basen, jonka sävy 02 on monien käyttäjien mukaan oikeasti vaalea:

      http://www.illamasqua.com/shop/products/face-and-body/sb-02-skin-base-foundation

      Pitää nyt hieman puntaroida näitä vaihtoehtoja.

      • Mirri

       Illamasqua on varmaan myös, noh, suorituskyvyltään (tekstuuri jne.) ammattimaisempi kuin Dainty Doll, ja näyttäisipä Illamasqualta löytyvän myös valkoinen mikseri.

       Miten oikein luin Lookfantasticin sivuja, kyllähän sieltä saa myös nestemäistä DD:tä (ja peitevoidetta).

       Tänään muuten osui silmään myös Pienen tuoksukaupan mineraalipohja, joka ainakin kuvassa näyttää hyvin vaalealta (sävy: pale). Näytteitäkin saa tilattua.
       http://pieni.tuoksukauppa.net/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=378&OpenGroups=378

       • KinkkinenKysymys

        Kiitos vielä kerran vastauksista!

        Tuo Dainty Doll vaikuttaa kyllä kokeilemisen arvoiselta. Uskoisin, että sopiva vaalea sävy kyllä löytyisi. Ehkä uskaltaisin sen meikki- ja peitevoiteen tilata. Mineraalipohjat voisin jättää tällä kertaa välistä ja kokeilla suosiolla meikkivoidetta. :)

        Mitä nyt arvosteluja luin lookfantastic.comista, niin iso osa kokemuksista on ollut positiivisia, mutta myös negatiivisia lukeutui joukkoon. Toisaalta melkeinpä jokaisesta firmasta on joitain yksittäisiä huonoja kokemuksia, joten ehkä ei tarvitsisi turhaan pelätä pahinta. :)

    • Sanni

     Loistavaa kun Mirri pystyy aina täydentämään silloin kun minun tiedot ei riitä…! ^_^ Kiitos Mirri, opin itsekin aina sulta! :)

 5. Liina

  Mitä mieltä olette, voiko noi Ebayn siveltimet Oikeesti olla aitoja..? Jotenkin vaan arveluttaa.

  • Mirri

   Kyseiset siveltimet ovat ihan varmasti aitoja, eikä eBay noin muutenkaan mikään ”kauhupaikka” ole. Olen tilannut myyjältä useita sellaisia siveltimiä, joita minulta löytyy ennestäänkin, ja aitoja olen sieltäkin saanut.
   Olen myös huomannut sen, että feikit yleensä oppii tunnistamaan jo kuvista, jos on asialle yhtään vihkiytynyt. Diorin uudemmilla siveltimillä ei taida(?) edes olla niin suuria markkinoita, että niistä kannattaisi alkaa väsäämään ulkonäöltään pilkuntarkkoja kopioita toisin kuin vaikka jostain MAC-sudeista.

 6. josssu

  Shiseidon meikkivoidesivellin on hankkimistani siveltimistä kallein ja vaikka hetken mietinkin ostopäätöstä, en oo joutunu katumaan kertaakaan. Päinvastoin, oon miettiny miten oon tullu toimeen ilman sitä! Yksinkertaisesti loistava! Silloin tällöin käytän ”tavallisia” meikkivoidesiveltimiä, mutta niiden kanssa meikin levittäminen ei tunnu enää niin luksukselta. :D

 7. Iida

  Itselläni on Diorin iso puuterisivellin (voiko sellaista sanoa siveltimeksi?) ja se on kyllä ihan paras puuterin levittämisessä ja kaiken maailman vipat häviää sille ihan 100-0. En löytänyt mistään tämän kyseisen siveltimen nimeä, mutta se on todella iso ja pehmeä ja puuteri levittyy aina todella tasaisesti. Hintaa sillä on normaalisti n. 50 euroa, mutta sain sen alle 20 eurolla, koska oli koko Sokoksen viimeinen, kun sen silloin hankein. :) Olisiko muuten mahdollista, että tekisit jonkun ohjepostauksen siitä, että miten meikkisiveltimiä voisi hoitaa? Esim. jos niitä ylipäätään saa pestä ja miten puhdistat niitä? Tulisi kyllä tarpeeseen, sillä haluaisin vähäisten siveltimieni kestävän mahdollisimman kauan.

 8. kaisu

  Mietin just tässä yks päivä, miten niin pieni asia kuin laadukkaat meikkisiveltimet voivat tuoda iloa päivään: minun poskipäitäni nostattaa Body Shopin kabuki, -puuterisivellin ja -poskipunasivellin, jokaikinen aamu :)

 9. Tiina

  Mirrille kiitos tuosta eBay-linkkauksesta!

  Minulla on ollut hyvä poskipunasivellin hakusessa jo kauan, enkä kyllä Suomen hinnoilla Diorin sivellintä raaskisi ostaa.
  No nyt se on jo matkalla puolet halvemmalla.:)

 10. Laurita

  Kun itse avasin tuon samaisen Dior-siveltimen paketistaan, siveltimen harjasosa haisi epämiellyttävälle, jopa pistävälle. Oli pakko pestä ennen käyttöä, mutta haisee yhä, ainakin kosteana, (ehkä eläimelle), miten Sulla? Oletko jo pessyt omaasi? Pestessä harjoista myös irtosi tummaa väriä, ei oikein houkuttele hieromaan kasvoille. Mitä tuumit?

  • Sanni

   Mun sivellin ei haise millekään. Yleensähän uudet siveltimet suositellaan pesemään ennen käyttöä, mutta nyt täytyy tunnustaa että en pessyt omaani…. :/

   Kuulostaa erikoiselta tuo sun siveltimen käytös…. Oliko tilattu netistä vai ostettu suoraan Diorilta?

   • Mirri

    Kalliitkin siveltimet voivat päästää väriä pitkään ja hartaasti (ja haista eläimelle), joten sitä ei voi ainakaan pitää aitouden mittapuuna. Ihan samalla tavalla esim. karvaa voi irrota iloisesti minkä hintaluokan sudista tahansa.

    Minulla esim. erästä mustaa vuohenkarvaista puuterisivellintä piti pestä useaan kertaan ennen kuin mustan/violetin värin irtoaminen loppui. Halpispäästä EcoToolsin punertavakarvaisesta siveltimestä irtosi useankin pesun jälkeen väriä. Molemmat ostettu henkilökohtaisesti ns. valtuutetulta jälleenmyyjältä.

   • Laurita

    Tilasin Strawberry.netistä, joten luulisi olevan aito. Kun harjakset kuivuivat, haju katosi – onneksi! Ostin samalla myös Diorin luomivärisiveltimen, joka ei haissut lainkaan. Jatkossa pesen kaikki siveltimet ennen käyttöönottoa. Kiitos Sanni, kun jaksat vastata! :)

 11. Leila R

  Mulla on tuon poskipunasiveltimen lisäksi Diorin puuterisivellin, kaksi luomivärisivellintä, ohut rajaussuti ja huulisivellin ja kaikki on kyllä mainioita. Ovat olleet käytössä ehkä 6-vuotta ja vieläkin kuin uusia. Ihania! Kalliitahan ne on, mutta ovat kyllä maksaneet itsensä takaisin =)

 12. Meikkivoidetta etsivä

  Voisitko kertoa BB-voiteesta? En ole ymmärtänyt onko se meikkivoide vai sävytetty rasva? Sopiiko se pintakuivalle iholle?

 13. Iida

  Heippa! :) Ootko kokeillu vielä Real Techniquesin Blush Brush-poskipunasivellintä? Olisi mielenkiintoista lukea tämän ja sen vertailu, sillä olen RT:n poskipunasiveltimestä tykännyt kovasti.

  • Sanni

   Ootko kokeillu vielä Real Techniquesin Blush Brush-poskipunasivellintä?

   Moikka! En ole valitettavasti merkistä kuullutkaan. Google tietää kertoa, että sivellin on synteettinen, eli en usko että pääsee ihan Diorin tasolle. :) Aitokarvaiset ovat parhaita siveltimiä puuterimaisten tuotteiden kanssa, lukuunottamatta kabukeja. Niissä toimii synteettisetkin loistavasti. :) Mulla on yksi ”ihan hyvä” synteettinen poskipunasivellin (eco Tools), mutta se ei nappaa pigmenttiä itseensä yhtä hyvin kuin aitokarvainen.

 14. heidi

  innostuin selaamaan vanhoja postauksia ja törmäsin tähän. ostin itsekkin aikanaan tuon diorin poskipunasiveltimen mutta en ole voinut sitä käyttää koska karvoja lähtee irti niin hurjasti :(

 15. Mira

  Itseltäni löytyy muutamakin Diorin sivellin mm. tuo hehkuttamasi poskipunasivellin ja olen kyllä samoilla linjoilla; mitään muuta sivellintä en sen saamisen jälkeen ole poskipunan levitykseen kelpuuttanut :) Muutkin Diorin siveltimet ovat minulla jatkuvassa käytössä ja oikein hyvänä pysyneet vaikka ikää niille on kertynyt arviolta viitisen vuotta..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.