Karkkipäivä
Karkkipäivä

Unelmakroppa

Osallistuin torstaina kuvauksiin, joissa kohtasin ehkäpä kauneimman vartalon mitä olen koskaan nähnyt.

Esteetikkona minua vetää puoleensa kaikenlainen kauneus; ympäristön, ihmisten, taiteen. Ihailen ihmiskauneudessa niin miehiä kuin naisiakin, kasvoja, vartaloa, hiuksia… Kauneus vain lumoaa minut. Se voi olla aseistariisuvan lämmin hymy, tuikkivat silmät, veistoksellinen luusto, mielenkiintoiset ja persoonalliset kasvot, runsaana ryöpsähtelevä villi tukka, auringon paahtamat pisamat… Enkelikiharainen, sinisilmäinen pieni poika isänsä sylissä. Seesteinen vanhus talonsa kuistilla ilta-auringossa.

Kun näen jotain oikein kaunista, pysähdyn ja minun on vain jäätävä katsomaan. Minut valtaa selittämätön ilo ja hyvä mieli. Saan esteettisestä nautinnosta saman kaltaista hyvää oloa kuin hyvästä musiikista, hyvästä seurasta ja hyvästä ruoasta. Olen kauneus-junkie.

Kuvaukset_190516_IMG_5847

Kauneusbloggaajana ja esteetikkona olen pitkään halunnut kirjoittaa jutun unelmavartalostani. Toivon ettei tästä nyt joku pahoita mieltään. Aihe on varmasti jonkun mielestä arka ja riskaabeli, koska  kaikki mitä ”suosittu bloggaaja” sanoo vaikuttaa osan mielestä nuoriin tyttöihin, ja sanomisensa täytyisi valita siten ettei kukaan vain saa paineita ja ahdistu.

Itse en uskaltaisi kirjoittaa mitään jos miettisin aina kursorin vilkkuessa voiko kirjoittamassani olla jotain monitulkintaista. Totta kai niissä on, aina. Tulkintoja on yhtä monta kuin lukijoita.

Tänään ajattelin uskaltaa kirjoittaa unelmavartalostani. Minulla ei ole tällaista, en tavoittele sellaista eikä teilläkään tarvitse olla sellaista. :) Mutta aina voi ihailla :)

Kuvaukset_190516_IMG_5981

”Unelmakroppa” ei tarkoita minulle vartaloa, jollainen kaikilla naisilla pitäisi olla (hell no ^_^), vaan vartaloa, joka mielestäni on esteettisesti kaunis. Omalla tavallaan taidetta.

Kaikilla meistä on ihanteita, se on kai ihan normaalia :) Minun ihanteeni on naisellinen vartalo jossa on sopivasti kurveja ja pehmeyttä. Fitness-tyyppinen supertreenattu vartalo jossa esim. erottuu sixpack ei ole ”minun juttuni”. Ei myöskään langanlaiha, lihakseton ”spagettikäsivartinen” mallin vartalo.

Kaunis vartalo on sopusuhtainen. Se näyttää siltä että siitä pidetään huolta ja sen omistaja viihtyy vartalossaan. Tietynlainen urheilullisuus on minusta puoleensavetävää, mutta samalla pidän ehdottomasti pehmeydestä ja naisellisuudesta. Kun näen kauniin naisvartalon, en voi olla katsomatta ja ihailematta. Ilman että siinä on mitään romanttista.

Kuvaukset_190516_IMG_5965

Kuvauksissa kohtaamani kaunotar on malli Lotta Hintsa.

Myönnänpä tässä muuten että en tunnistanut häntä, mikä saattoi olla vähän noloa kun minun voisi olettaa tuntevan kauneusalan kenttää Suomessa. Olin vain ihan että ”Moi, kukas sinä olet?” :) Kun selvisi, että kyseessä oli Miss Suomi vuosimallia 2013 menin vähän hämilleni. Pahoittelin että olen näin ”ulalla”, mutta Lotta vain nauroi ettei hän todellakaan odota kaikkien tunnistavan häntä.

Kuvaukset_190516_IMG_5851

Lotan vartalo on unelmakroppani. Naisellinen ja samalla urheilullinen. Upea. Kauneutta korostaa Lotan luonnollinen olemus, minuun vetoaa kaikenkaikkiaan sellainen ”laittamaton luonnollisuus”. Kuvausmeikki on tietysti kuvausmeikki, mutta Lotalla ei ole omasta takaa esimerkiksi ripsenpidennyksiä. Hän on luomukaunotar.

En nyt tietenkään surisi jos olisin itse syntynyt tällaiseen vartaloon, mutta en ajattele unelmavartalosta niin että ”Miksei minulla ole tuollaista”. Voin vilpittömän vaikuttuneena ihailla toisen vartaloa ja samalla olla sujut oman poikamaisen raamini kanssa. Totta kai on luonnollista, että välillä haikailemme jotain sellaista mitä itsellä ei ole, mutta sen ei pidä antaa vaikuttaa itsetuntoon. Me olemme kaikki omanlaisiamme ja kaikissa meissä on jotain joka on jonkun toisen silmissä kaunista.

Kuvaukset_190516_IMG_5870

Olin muuten ihka ensimmäistä kertaa koskaan seuraamassa muoti/kauneuskuvauksia ja oli kyllä aivan mielettömän kiinnostava kokemus :)

Ei mallin työkään aina mitään glamouria ole… (Jos koskaan? Ainakaan Suomessa…) Kuvissa näyttää kesäpäivältä mutta rannalla tuuli jäätävästi ja olimme kaikki aika kohmeessa… Vaatteiden vaihdon välissä Lotta lämmitteli yhden kuvaustiimiläisen laskettelupuvussa, ja mun oli pakko kysyä kuvaajalta että mites toi kananlihan pois-photoshoppaaminen… ^_^

Kuvaukset_190516_IMG_5939

Kuvaukset_190516_IMG_5951

idKuvaukset_190516_IMG_5949

Kysyin Lotalta, kuinka paljon hän joutuu mallin työssään miettimään syömisiään ja treenaamisiaan, kun vartalo on työväline.

Lotan filosofia on lopulta hyvin yksinkertainen; ”Syön ruokaa joka tuo minulle hyvän olon”. Lotta ei noudata mitään tiettyä suuntausta tyyliin vhh, paleo, maidoton jne. mutta ravinnossa korostuu puhtaus. Lotta ja hänen miehensä ovat innostuneet ”whole foods” -ruoista ja syövät puhdasta, mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. ”Mutta totta kai syön välillä myös mässyä tai sipsipussin jos siltä tuntuu,” Lotta kertoo.

Treenejä Lotta vetää silloin kun on aikaa eikä stressaa siitä ettei aina ole mahdollista liikkua säännöllisesti. Mallin työssä päivät ovat hyvin epäsäännöllisiä ja treenit sujautetaan niihin väleihin joihin ne sopivat. USAssa asuessaan Lotta innostui balettiliikkeisiin pohjautuvasta barre-treenistä, tätä hän kaipaisi Suomeenkin.

Juttelimme siitä mitä kukin syö aamiaiseksi, ja Lotan ja hänen miehensä aamupuuro kuulosti niin älyttömän herkulliselta että pyysin luvan jakaa ohjeen täällä. Tästä satsista syö mahansa täyteen ”yksi urheilija ja yksi malli” :)

Lotan ja Kristianin hedelmä-siemenpuuro

Puuro:

2 rkl chia-siemeniä ja 1 rkl pellavansiemeniä likoamaan veteen

Siemenien liotessa keitetään puuro:

2 dl kaurahiutaleita (mielellään luomu)

4-5 dl vettä

ripaus himalajansuolaa

Keittämisen loppuvaiheessa lisätään turvonneet chia- ja pellavansiemenet, 1 rkl hampunsiemeniä ja 2 rkl kookosöljyä.

Hedelmä-marjasalaatti:

2 dl (tuoreita) marjoja

1 banaani

1 dl raejuustoa (2%)

Kaikki sekaisin.

Lotta ja Kristian laittavat marjasalaatin kulhoihin alle ja puuron päälle ja päällimmäiseksi vielä kanelia ja 0,5-1 rkl mantelivoita.

”On ehkä maailman paras aamupala ilman että tulee raskas olo tai nälkä pian!” Lotta tiivistää.

.

Täytyy  joskus kokeilla itse treenin jälkeen :)

         Kuvaukset_190516_IMG_5846

Loppuun haluan vielä todeta, että mallin mitoissa oleva vartalo ei suinkaan ole ainoa esimerkki ihannevartalostani. Ollakseen naisellinen ja sopusuhtainen ei tarvitse olla mallin mitoissa.

Ystava_IMG_2905

Ystäväni Lenita edustaa myös naisvartalotyyppiä, jollaisen ottaisin itselleni enemmän kuin mielelläni. Pitkä ja sporttinen Lenita on myös naisellisen kurvikas. Iloisuus, luonnollisuus ja välittömyys täydentävät viehättävän naisen paketin. En nyt viitsinyt Lenitasta ihan bikinikuvaa blogiin laittaa mutta hän on upea! :) <3 (…luonnonkihara tukka vielä bonuksena… :))

.

Millainen on teidän unelmakroppanne?

Kommentit (37)

 1. Melinka

  Ai niin ja terkut vielä sille kommentoijalle, joka pitää salilla hankittuja lihaksia luonnottomina ja varmaan siten myös omaa vartaloani rumana. Pari pointtia: ensinnäkin, millä oikeudella arvostelet toisten kehoa luonnottomaksi? Toisekseen, ihmiset joutuvat nykyään käymään kuntosalilla, uimahallilla tai lenkkipolulla saadakseen tarpeeksi liikuntaa ihan terveydellisestäkin näkökulmasta siinä missä ennen ruumiillinen työ piti huolen päivittäisen liikunta-annoksen saamisesta. Miksi tämän vastaavan suorituksen tekeminen salilla olisi siis jotenkin luonnotonta? Kummallinen ajattelutapa.

  Itse olisin todennäköisesti maatalon emäntänäkin ainakin lähes yhtä riuskassa kunnossa, kun päivät pitkän kantelisin maitotonkkia ja vaivaisin hiivaleipätaikinaa, tai mitä ne maatalon emännät nyt tekevätkään :D Toisille vain lihas tarttuu helpommin, enkä arvosta sitä, että joku ulkopuolinen kertoo, mikä on luonnollisen näköistä ja mikä ei. Itse nautin urheilusta ja olen todennut sen olevan tarpeen itselleni ihan henkisen hyvinvoinnin kannaltakin, ja toisaalta pidän myös siitä, että minusta näkee myös ulospäin, että teen muutakin kuin kipitän korkkareilla ja lipitän skumppaa (vaikka niistäkin nautin). Ei kaikki salitreeni ole sitä ulkonäkökeskeistä takapuolen kasvatusta. Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja nautitaan kaikenlaisesta kauneudesta, jookos?

 2. Elli A

  Erikoista itseni kohdalla on se että vaikka ns. ihannekroppa ei ole yhtään samanlainen kuin itselläni, niin en silti olisi valmis vaihtamaan. Ihannoin edin. Marilynia, nuorta Sophia Lorenia ja Monica Beluccia, vaikka itse olen hyvin hoikka ja poikamainen. Sanotaan näin että mulla on tavallaan 70- ja 90-luvun toivekroppa. ;-) Mutta sitä on jo niin sinut itsensä kanssa, etten osaisi olla muunlaisessa vartalossa. Eli olen tyytyväinen nykyiseen tilaan, mutta (ei kateellisena) ihailen noita edellä mainittuja. Hankala selittää :-)

 3. saarrra

  Unelmavartaloni on omani muutaman vuoden takaa, plus vähän isommat rinnat. Olen melko urheilullisen näköinen; pitkä ja hoikka, lihaksia ja rasvaa sopivassa suhteessa tasaisesti koko kropassa, en erityisen kurvikas, mutten myöskään täysin tasapaksu.

  Kävin aiemmin paljon salilla, joten olin lihaksikkaampi kuin nykyään ja selluliittia oli vähän vähemmän. Mutta oman vartaloni mallista kuitenkin pidän, ja muillakin ihmisillä samanmallinen viehättää eniten. Toki muunkinlaiset ovat kauniita, mutta tähän nyt olen vuosien varrella kovimmin tykästynyt. :)

 4. Janina

  Aivan ihana postaus, samaistuin niin täysin lähes jokaiseen sanaan! Toisten ihmisten kauneus ei todellakaan ole itseltä pois.

  • Sanni

   Toisten ihmisten kauneus ei todellakaan ole itseltä pois.

   Nimenomaan :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.