Unelmakroppa

Osallistuin torstaina kuvauksiin, joissa kohtasin ehkäpä kauneimman vartalon mitä olen koskaan nähnyt.

Esteetikkona minua vetää puoleensa kaikenlainen kauneus; ympäristön, ihmisten, taiteen. Ihailen ihmiskauneudessa niin miehiä kuin naisiakin, kasvoja, vartaloa, hiuksia… Kauneus vain lumoaa minut. Se voi olla aseistariisuvan lämmin hymy, tuikkivat silmät, veistoksellinen luusto, mielenkiintoiset ja persoonalliset kasvot, runsaana ryöpsähtelevä villi tukka, auringon paahtamat pisamat… Enkelikiharainen, sinisilmäinen pieni poika isänsä sylissä. Seesteinen vanhus talonsa kuistilla ilta-auringossa.

Kun näen jotain oikein kaunista, pysähdyn ja minun on vain jäätävä katsomaan. Minut valtaa selittämätön ilo ja hyvä mieli. Saan esteettisestä nautinnosta saman kaltaista hyvää oloa kuin hyvästä musiikista, hyvästä seurasta ja hyvästä ruoasta. Olen kauneus-junkie.

Kuvaukset_190516_IMG_5847

Kauneusbloggaajana ja esteetikkona olen pitkään halunnut kirjoittaa jutun unelmavartalostani. Toivon ettei tästä nyt joku pahoita mieltään. Aihe on varmasti jonkun mielestä arka ja riskaabeli, koska  kaikki mitä ”suosittu bloggaaja” sanoo vaikuttaa osan mielestä nuoriin tyttöihin, ja sanomisensa täytyisi valita siten ettei kukaan vain saa paineita ja ahdistu.

Itse en uskaltaisi kirjoittaa mitään jos miettisin aina kursorin vilkkuessa voiko kirjoittamassani olla jotain monitulkintaista. Totta kai niissä on, aina. Tulkintoja on yhtä monta kuin lukijoita.

Tänään ajattelin uskaltaa kirjoittaa unelmavartalostani. Minulla ei ole tällaista, en tavoittele sellaista eikä teilläkään tarvitse olla sellaista. :) Mutta aina voi ihailla :)

Kuvaukset_190516_IMG_5981

”Unelmakroppa” ei tarkoita minulle vartaloa, jollainen kaikilla naisilla pitäisi olla (hell no ^_^), vaan vartaloa, joka mielestäni on esteettisesti kaunis. Omalla tavallaan taidetta.

Kaikilla meistä on ihanteita, se on kai ihan normaalia :) Minun ihanteeni on naisellinen vartalo jossa on sopivasti kurveja ja pehmeyttä. Fitness-tyyppinen supertreenattu vartalo jossa esim. erottuu sixpack ei ole ”minun juttuni”. Ei myöskään langanlaiha, lihakseton ”spagettikäsivartinen” mallin vartalo.

Kaunis vartalo on sopusuhtainen. Se näyttää siltä että siitä pidetään huolta ja sen omistaja viihtyy vartalossaan. Tietynlainen urheilullisuus on minusta puoleensavetävää, mutta samalla pidän ehdottomasti pehmeydestä ja naisellisuudesta. Kun näen kauniin naisvartalon, en voi olla katsomatta ja ihailematta. Ilman että siinä on mitään romanttista.

Kuvaukset_190516_IMG_5965

Kuvauksissa kohtaamani kaunotar on malli Lotta Hintsa.

Myönnänpä tässä muuten että en tunnistanut häntä, mikä saattoi olla vähän noloa kun minun voisi olettaa tuntevan kauneusalan kenttää Suomessa. Olin vain ihan että ”Moi, kukas sinä olet?” :) Kun selvisi, että kyseessä oli Miss Suomi vuosimallia 2013 menin vähän hämilleni. Pahoittelin että olen näin ”ulalla”, mutta Lotta vain nauroi ettei hän todellakaan odota kaikkien tunnistavan häntä.

Kuvaukset_190516_IMG_5851

Lotan vartalo on unelmakroppani. Naisellinen ja samalla urheilullinen. Upea. Kauneutta korostaa Lotan luonnollinen olemus, minuun vetoaa kaikenkaikkiaan sellainen ”laittamaton luonnollisuus”. Kuvausmeikki on tietysti kuvausmeikki, mutta Lotalla ei ole omasta takaa esimerkiksi ripsenpidennyksiä. Hän on luomukaunotar.

En nyt tietenkään surisi jos olisin itse syntynyt tällaiseen vartaloon, mutta en ajattele unelmavartalosta niin että ”Miksei minulla ole tuollaista”. Voin vilpittömän vaikuttuneena ihailla toisen vartaloa ja samalla olla sujut oman poikamaisen raamini kanssa. Totta kai on luonnollista, että välillä haikailemme jotain sellaista mitä itsellä ei ole, mutta sen ei pidä antaa vaikuttaa itsetuntoon. Me olemme kaikki omanlaisiamme ja kaikissa meissä on jotain joka on jonkun toisen silmissä kaunista.

Kuvaukset_190516_IMG_5870

Olin muuten ihka ensimmäistä kertaa koskaan seuraamassa muoti/kauneuskuvauksia ja oli kyllä aivan mielettömän kiinnostava kokemus :)

Ei mallin työkään aina mitään glamouria ole… (Jos koskaan? Ainakaan Suomessa…) Kuvissa näyttää kesäpäivältä mutta rannalla tuuli jäätävästi ja olimme kaikki aika kohmeessa… Vaatteiden vaihdon välissä Lotta lämmitteli yhden kuvaustiimiläisen laskettelupuvussa, ja mun oli pakko kysyä kuvaajalta että mites toi kananlihan pois-photoshoppaaminen… ^_^

Kuvaukset_190516_IMG_5939

Kuvaukset_190516_IMG_5951

idKuvaukset_190516_IMG_5949

Kysyin Lotalta, kuinka paljon hän joutuu mallin työssään miettimään syömisiään ja treenaamisiaan, kun vartalo on työväline.

Lotan filosofia on lopulta hyvin yksinkertainen; ”Syön ruokaa joka tuo minulle hyvän olon”. Lotta ei noudata mitään tiettyä suuntausta tyyliin vhh, paleo, maidoton jne. mutta ravinnossa korostuu puhtaus. Lotta ja hänen miehensä ovat innostuneet ”whole foods” -ruoista ja syövät puhdasta, mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. ”Mutta totta kai syön välillä myös mässyä tai sipsipussin jos siltä tuntuu,” Lotta kertoo.

Treenejä Lotta vetää silloin kun on aikaa eikä stressaa siitä ettei aina ole mahdollista liikkua säännöllisesti. Mallin työssä päivät ovat hyvin epäsäännöllisiä ja treenit sujautetaan niihin väleihin joihin ne sopivat. USAssa asuessaan Lotta innostui balettiliikkeisiin pohjautuvasta barre-treenistä, tätä hän kaipaisi Suomeenkin.

Juttelimme siitä mitä kukin syö aamiaiseksi, ja Lotan ja hänen miehensä aamupuuro kuulosti niin älyttömän herkulliselta että pyysin luvan jakaa ohjeen täällä. Tästä satsista syö mahansa täyteen ”yksi urheilija ja yksi malli” :)

Lotan ja Kristianin hedelmä-siemenpuuro

Puuro:

2 rkl chia-siemeniä ja 1 rkl pellavansiemeniä likoamaan veteen

Siemenien liotessa keitetään puuro:

2 dl kaurahiutaleita (mielellään luomu)

4-5 dl vettä

ripaus himalajansuolaa

Keittämisen loppuvaiheessa lisätään turvonneet chia- ja pellavansiemenet, 1 rkl hampunsiemeniä ja 2 rkl kookosöljyä.

Hedelmä-marjasalaatti:

2 dl (tuoreita) marjoja

1 banaani

1 dl raejuustoa (2%)

Kaikki sekaisin.

Lotta ja Kristian laittavat marjasalaatin kulhoihin alle ja puuron päälle ja päällimmäiseksi vielä kanelia ja 0,5-1 rkl mantelivoita.

”On ehkä maailman paras aamupala ilman että tulee raskas olo tai nälkä pian!” Lotta tiivistää.

.

Täytyy  joskus kokeilla itse treenin jälkeen :)

         Kuvaukset_190516_IMG_5846

Loppuun haluan vielä todeta, että mallin mitoissa oleva vartalo ei suinkaan ole ainoa esimerkki ihannevartalostani. Ollakseen naisellinen ja sopusuhtainen ei tarvitse olla mallin mitoissa.

Ystava_IMG_2905

Ystäväni Lenita edustaa myös naisvartalotyyppiä, jollaisen ottaisin itselleni enemmän kuin mielelläni. Pitkä ja sporttinen Lenita on myös naisellisen kurvikas. Iloisuus, luonnollisuus ja välittömyys täydentävät viehättävän naisen paketin. En nyt viitsinyt Lenitasta ihan bikinikuvaa blogiin laittaa mutta hän on upea! :) <3 (…luonnonkihara tukka vielä bonuksena… :))

.

Millainen on teidän unelmakroppanne?

Kommentit (37)
  1. Elizabeth Taylor ja muut tiimalasivartelon omaavat. Itselläni entinen sellainen :D

  2. Vastaanpa kysymykseen tällä kertaa lukematta postausta, etten saisi siitä liikaa vaikutteita. :) Mutta naisvartalo voi kyllä todellakin olla kauneimmillaan erittäin kaunis. Ihannevartalo on mielestäni sopusointuinen, ja siinä loistaisi poissaolollaan kaikenlainen neliömäisyys (ymmärtääköhän tätä kukaan). En voi muuten puhua pelkästä kauniista vartalosta, sillä näin ihmisen kokonaisuutena, jolloin myös kasvoilla on erittäin suuri rooli; pelkkä edes tosi hyvä vartalo ei tee upeaa naista! Tuolla täydellisellä naisella olisi siis kauniit ja tuuheat pitkät hiukset (vaaleahkot mieluiten), kauniit kasvoit, joissa korkeat poskipäät ja lumoavankauniit silmät, siro/hoikahko vartalo, jossa selvä uuma, mutta sitten myös sopusointuiset rinnat (ei mitään valtavia tarvitse olla) ja leveä lantio; sitten vielä sirot sääret ja jalkapohjissa kaunis holvi; sirot ranteet ja pitkät sormet. Ei suonikohjuja näkyvissä. Sellainenhan se unelmien naisvartalo olisi. :) Ja tietysti hänessä olisi jotakin persoonallisen vetovoimaista.

    1. Ja ei saa olla missään nimessä leikelty. Pistelyitäkään ei luonnokaunis tarvitse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *