Tuunaa käsivoiteesi

Buustaan hiustenhoitoaineita aina öljyllä. Tässä yhtenä päivänä tajusin, että voin tehdä saman myös käsivoiteelle – tai mille tahansa kosteusvoiteelle :)

(Tämä on nyt varmaan sarjassamme ”Keksitkö enää yhtään itsestäänselvempää vinkkiä” :D, mutta annetaan mennä!)

Karitevoide_Noel_kasivoide

”Ongelma”: minulla on kaksi Yves Rocherilta saatua voidetta, joiden kummankaan koostumus ei ole mieleeni. Toinen on 100-prosenttinen karitevoi, joka ei ole koskaan toiminut minulla yksinään. Olen yrittänyt käyttää sitä pois jalkavoiteena, mutta kun ei se pehmennä jalkojakaan tarpeeksi omillaan. No, tottakai voin heittää purkin myös pois tai antaa eteenpäin, eihän siitä ongelmaa tarvitse tehdä. :)

Mutta aina parempi jos keksii keinon saada hyödynnettyä se itse! ^_^

Toinen voide on viime joulun sesonkituotteisiin kuulunut hyvin vesimäinen, ohut käsivoide. Olen käyttänyt sitä satunnaisesti jonain iltoina, mutta en pidä voiteesta sillä se on tarpeisiini liian ohutta. Aamulla kädet saa rasvata suoraan uudelleen, iho tuntuu niin kuivalta.

Karitevoi_Noel_kasivoide2

Rasvaan iltaisin ensin jalat, ja sitten kädet. Kädet jäävät karitevoirasvauksen jälkeen niin ällön rasvaisiksi ja kiiltäviksi, ettei voi lukea kirjaa ilman että se tahriintuu rasvaan. Jostain tablettilaitteesta puhumattakaan… Niinpä kävin usein pesemässä kädet jalka- ja käsirasvauksen välissä. Kunnes yhtenä iltana, kun en jaksanut lukea, vedin ”vesikäsivoiteen” suoraan kariterasvaisiin näppeihin, ja kas…! Karitevoi emulgoitui nätisti ohuempaan käsivoiteeseen ja tuloksena oli mitä miellyttävimmän tuntuinen iho! Myös aamulla! :)

Karitevoi ei toimi minulla yksinään, koska ihoni haluaa myös kosteutta sitovia aineita ja vettä. Ohuet kosteusvoiteet eivät toimi minulla yksinään, koska ihoni kaipaa myös pehmentäviä rasvoja. Yhdistetään nämä: täydellinen tuote. :)

Karitevoi_Noel_kasivoide3

En nyt tiedä kuinka monella teistä pölyttyy kodin nurkissa käyttämättä jäänyt karitevoipurnukka johon voisitte tämän vinkin hyödyntää, eipä varmasti monellakaan. :) Mutta voiteisiin voi sekoittaa mitä tahansa rasvaa tai öljyä – no okei, ei mitä tahansa rasvaa kuten voita tai margariinia :D -, mutta mitä tahansa kasviperäistä rasvaa tai öljyä. Ja tokihan voi käydä apteekista hakemassa sitä puhdasta mineraaliöljyäkin jos siitä sattuu tykkäämään! ^_^

Huonot hiustenhoitoaineet eivät enää jääneet käyttämättä kun aloin lisäämään niihin öljyä – kroppatuotteisiin voi soveltaa samaa! :) Jos vartaloemulsiosi ei kosteuta tarpeeksi, lisää siihen vaikka oliiviöljyä keittiön kaapista! Öljy emulgoituu voidepohjaan ja imeytyy ihoon jättämättä samanlaista rasvaista tunnetta kuin öljy yksinään voi jättää. Kasvovoiteisiin sekoitettaviksi sopivat hyvin kevyemmät öljyt kuten jojoba ja manteliöljy. Tai miksei kookoskin, jos iho on erityisen kuiva. :)

Ei muuta kuin miksailemaan! :)

Kommentit (28)
  1. Kaappeihin on kertynyt vuosien saatossa jos jonkinlaista karitevoinokaretta. Yhteen aikaan luonnollisuuspuuskassa käytin 100% kariteta kasvovoiteena – toimihan se eikä ärsyttänyt, mutta sain sillä poskien ihon pahanpäiväiseen tukkoon …
    Huulivoiteena pelkkä karite ei toimi jostain syystä – ACO:n sininen tuubi on ykkönen. Johonkin halpaan käsivoiteeseen tuota kariteta tosiaan voisi sekoitella.

  2. Kuulostaapa erikoiselta, eipä olisi tullut itelle mieleen tollasta. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *