Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tuuheuttavat shampoot vertailussa

Olen viimeisen vuoden aikana tullut hiustenpesun osalta tulokseen, että pidän eniten tuuheuttavista shampoista.

Ennen välttelin niitä koska kokemukseni oli, että melkein kaikki tuuheuttavina mainostetut shampoot saivat hiukseni takkuun ja olivat kaiken kaikkiaan hoitoteholtaan liian mietoja kuivalle ja käsitellylle hiustyypilleni. Vaikka hoitoaine on se joka pituudet hoitaa ja shampoo tulisi valita ennen kaikkea hiuspohjan kunnon (tai hiusten värikäsittelyn) mukaan, koen ehdottomana plussana jos shampookin sisältää sen verran hoitavia ainesosia että hiusten pesu sujuu miellyttävästi ilman takkuihin takertuvia sormia.

Nyt markkinoilla tuntuu olevan ihan uuden tyyppisiä, aiempaa hoitavampia volyymishampookoostumuksia. Tai sitten olen vain aiemmassa elämässä sattunut epäonnisesti aina kokeilemaan niitä takuttavia yksilöitä, vaikka hoitaviakin olisi ollut. Hur som helst, asenteeni tuuheuttavia shampoita kohtaan on nyt muuttunut muutaman superpositiivisen kokemuksen kautta (mm. Lushin mainiot Fairly Traded Honey ja Seanik) välinpitämättömästä innostuneeseen, ja täältä pesee (heh) tänään vertailujuttu viidestä eri tuuheuttavasta shampoosta.

tuuheuttavat_shampoot_img_0059

Ja heti alkuun kömmähdys: unohdin kokonaan kuvata joukon viidennen eli Rahuan Voluminous-shampoon. Otin kuvat edellisenä päivänä ennen reissuun lähtöä ja kai päässä pyöri niin paljon muita asioita että Rahua-ressu unohtui kokonaan. Vertailussa on siis viisi shampoota: Phyton Phytovolume, Natura Siberican White Cedar, Rahuan Voluminous, March Anthonyn Collagen Bamboo ja Elvitalin Fibralogy. Kaikissa on hieman erilainen tuuheuttava teknologia.

Shampoista Phyto ja Rahua ovat blogin kautta saatuja.

tuuheuttavatshampoot_phyto_img_0065

Phyto PhytoVolume Shampoo 15,50€ / 200 ml

Vaikuttava aine/tuuhentamisteknologia: kitiini/kitosaani (kalvonmuodostaja) ja guaranauute.

Teknologian uskottavuus allekirjoittaneen mielestä: hyvä, kitosaanilla on hiusta pinnoittava ominaisuus ja pinnoite tekee hiuksesta paksumman. Guaranauutteen taas en usko vaikuttavan hiukseen juuri mitenkään.

Nestepohjana siankärsämö- ja rätvänäuutteet.

Phyton shampoo on koostumukseltaan ohutta lirua eikä kovin riittoisaa, shampoota täytyy annostella pari kämmenellistä että saa aikaan kunnon vaahdon. Vaahto on ohutta mutta pehmeää ja lopulta ihan kiitettävän runsastakin kun shampoota on annostellut tarpeeksi. Elvitalin ja Marc Anthony -shampoiden vaahdon tiheyttä ja liukasta kermamaisuutta ei Phytossa kuitenkaan ole. (Huomaatte että allekirjoittanut rakastaa vertailla shampoovaahtojen koostumuksia ;D)

Pesukokemus on samalla sekä pesevän että jonkin verran hoitavan tuntuinen. Tyvi jää reilusti narskuvaksi ilman että pituudet kuitenkaan tuntuisivat takkuisilta ja nihkeiltä, shampoo jättää ne kevyesti esiselvitetyiksi ja sormet pääsevät helposti kulkemaan hiuksissa. Oikein miellyttävä pesukokemus. :)

Kuivuttuaan hiukset tuntuvat todella kuohkeilta ja ilmavilta, edes Phyton syväkosteuttavan naamion käyttö pesun yhteydessä ei latista hiuksia. Hiuspohja on PhytoVolume-käsittelyn jäljiltä erittäin puhdas, shampoo onnistuu poistamaan loistavasti myös muotoilutuotteet kuten tunnetusti tiukkaan takertuvat hiuspuuterit.

Kokonaisarvio: lirua ja epätaloudellista koostumusta lukuunottamatta oikein miellyttävä shampoo. Ei ylellinen mutta tekee mitä lupaa eli tekee hiuksista kuohkeat.

tuuheuttavatshampoot_rahua

Rahua Voluminous Shampoo 34€ / 275 ml

Vaikuttava aine/tuuhentamisteknologia: sitruunaruohon ja vihreän teen uutteet poistavat hiuksista ja hiuspohjasta rasvaa jättäen hiukset ilmaviksi.

Teknologian uskottavuus allekirjoittaneen mielestä: hmm, nojaa, minkä tahansa shampoon tehtävä ylipäänsä on puhdistaa hiukset ja hiuspohja rasvasta ja muusta liasta, joten en pidä tällaiseen ”teknologiaan” nojaavaa shampoota erityisesti ”tuuheuttavana”. Tai käytännössä teknologia on se vanhanaikaisin: tehdään shampoosta niin pesevä ja niin vähän hoitava, että hiukset jäävät ilmaviksi koska niissä ei ole mitään latistavia, raskauttavia ainesosia. Ja kun katsoo Rahuan inciä, niin juuri sellainen shampoo on kyseessä.

Rahuan shampoo on paksuin koskaan kokeilemani luonnonkosmetiikan shampoo, mutta se onkin paksunnettu merisuolalla mikä esimerkiksi kemisti Alex Westerbergin mielestä ei ole mahdollista, mikäli mielii valmistaa täysin luonnonmukaisen (tai ainakin sertifikaattien kriteerien mukaisen) sulfaatittoman shampoon. Joka tapauksessa, tässä meillä nyt on viimein todellakin anti-liru luonnonkosmetiikan shampoo.

Tuoksu on vahvan yrttinen ja eteeris-öljymäinen, ei minun mieleeni. Vaahtoaa ihan mukavasti joskaan ei järin kermaisesti ja pesee ei-hoitavasti nitisevän puhtaaksi. Sormia on vaikea kuljettaa hiuksissa vaahdotuksen aikana koska hiukset jäävät niin narisevan nahkeiksi. Jos hiukset ovat erityisen likaiset tai niissä on paljon muotoiluaineita, shampoo vaahtoaa ensimmäisellä pesukerralla erittäin laiskasti ja ohuen ”tiskivaahtomaisesti”. Rahuan shampoosta on valitettavasti todettava, ettei se elämyksellisesti korreloi millään lailla hintansa kanssa.

Kokonaisarvio: pesevän tuntuinen perusshampoo vailla hoitavia ominaisuuksia. Jos en tietäisi hintalappua luulisin joksikin hyvin halvaksi shampooksi. Plussaa onnistuneesta, paksusta koostumuksesta.

tuuheuttavatshampoot_elvital_img_0067

Elvital Fibralogy Shampoo  3,60€ / 250 ml

Vaikuttava aine/tuuhentamisteknologia: Lasiteollisuudessa käytettyyn sol-gel-teknologiaan pohjautuva Filloxane-yhdiste jonka kerrotaan tunkeutuvan hiuksen sisään ja laajentuvan siellä. (Olisi tehnyt mieli kirjoittaa tästä valtavasti mutta postaus venyisi jälleen aivan liian pitkäksi…) Tuote ei siis lupaa pelkästään tuuheuttaa hiusta vaan konkreettisesti paksuntaa yksittäisen hiuksen läpimittaa.

Teknologian uskottavuus allekirjoittaneen mielestä: Vaikea sanoa. En ollut kuullut filloxanesta aiemmin mutta lukemani ja hiustuntuman perusteella tämä on sarjassamme, ”Miksipä ei?” Joskaan en ole ihan varma tuosta hiuksen sisään tunkeutumisesta koska kuvittelisin sen vaativan tietyt emäksiset olosuhteet, mutta toisaalta, onhan kookosöljylläkin tutkimusten mukaan potentiaali imeytyä syvälle hiukseen ihan tavallisessa hoitoaineessa. En lähde leikkimään kemian asioissa perehtyneempää asiantuntijaa kuin olen. ;)

Fibralogy-shampoo on koostumukseltaan napakan geelimäinen ja nopeasti runsaan vaahdon muodostava shampoo. Vaahto on ihanan paksua ja kermaista ja shampoo tuntuu yllättävän hoitavalta. Sokkotestissä, tietämättä että kyseessä on tuuheuttava shampoo, veikkaisin ilman muuta kuiville ja käsitellyille hiuksille formuloitua hoitavaa shampoota. Pituudet jäävät huuhdellessa selviksi ja hieman kalvotetuiksi, sormet liukuvat niiden seassa vaivatta. Tyvi ei jää mainittavan narskuvaksi mistä päättelen että shampoo ei ole pesevyydeltään vahvinta kastia. (En sano että muiden kuin syväpuhdistavien tarvitsisi sitä ollakaan ^_^)

Tuoksu on hyvin tyypillinen markettihiustuotteen tuoksu, en tiedä voisiko sanoa ”elvitalmainen” mutta hyvin tuttu ja arkinen.

Kuivuttuaan hiukset tuntuvat jämäköiltä ja ryhdikkäiltä. En sanoisi että tuntuma on suorastaan paksumpi, mutta Fibralogy-pesujen jälkeen hiuksissa on kuitenkin jonkinlaista aavistuksen muotoilutuotemaista runsauden tuntua, kuin shampoo jättäisi niihin jotain. Lättänän lähmäisiksi hiukset eivät kuitenkaan jää, eli kyse ei ole sen tyyppisestä kalvosta mitä silottavat hoitoaineet voivat jättää.

Kokonaisarvio: erittäin miellyttävä shampoo, jossa pesevyys ja hoitavuus ovat erinomaisessa balanssissa. Tuntuu ylellisemmältä kuin mitä hinnan ja markettibrändin perusteella odottaa. Se, kuinka paljon hius konkreettisesti voisi paksuuntua, selviäisi epäilemättä vasta pidemmällä käytöllä.

tuuheuttavatshampoot_naturasiberica_img_0072

Natura Siberica White Cedar Volume Shampoo (ostettu Tallinnasta) 4€ / 400 ml

Vaikuttava aine/tuuhentamisteknologia: hydrolysoitu keratiini (kalvonmuodostaja).

Teknologian uskottavuus allekirjoittaneen mielestä: hmph, pelkkään keratiiniin nojaava lupaus volyymista on vähän blääh, sillä samaa ainesosaa käytetään myös käsiteltyjen hiusten tuotteissa kosteuttajana, ja itse asiassa vähän kaiken tyyppisissä hiustuotteissa. Se on yksi yleisimpia hiustuotteiden ainesosia. Keratiini luo kalvoa, mutta ei yksinään luo kovin merkittävää tuuheuttavaa vaikutusta.

”Putin-shampoon” (anteeksi, tämä kaverini Milin heittämä nimitys tälle venäläiselle merkille on jäänyt elämään.. ^_^) koostumus aika lirua ja vaahtoavuus heikko, tuotetta täytyy käyttää paljon että saa aikaan runsaan vaahdon. Ei siis riittoisaa. Hiukset jäävät sähköisiksi.

Kokonaisarvio: aika vaisu ”nojaa”-kokemuksen shampoo, kuin mikä tahansa halpa perusshampoo. Ainoa mainittava plussa tuotteessa on erittäin miellyttävä seetrin tuoksu, minkä vuoksi myönnän tuotteen alun perin ostaneeni ^_^

Sokerina pohjalla testiviisikon suosikkini:

tuuheuttavatshampoot_marcanthony_img_0068

Marc Anthony Collagen Bamboo Volumizing Shampoo 13,90€ / 250 ml

Vaikuttava aine/tuuhentamisteknologia: hydrolysoitu kollageeni (kalvonmuodostaja) sekä bambu-uute, biotiini ja silica.

Teknologian uskottavuus allekirjoittaneen mielestä: Ei kovin vakuuttava. Marc Anthonyn shampoossa on käytännössä sama tuuhentamisidea kuin Natura Siberican Seetrissä, eli se pohjaa pelkästään hiusta pinnoittavaan ainesosaan. Kuten Natura Sibericassa käytetty hydrolysoitu keratiini, myös Anthonyn käyttämä kollageeni toimii samaan tapaan sekä kosteutta sitovana että hiusta kalvon avulla silottavana aineena. Vaikutuksen pitäisi kuitenkin olla enemmänkin pehmentävä kuin jämäköittävä.

Biotiini ja silica (bambu-uute sisältää myös silicaa) taas toimivat hiuksia vahvistavasti kun niitä nauttii sisäisesti, mutta ulkoisesti käytetyissä kosmetiikkatuotteissa ne eivät tee hiuksille mitään.

Tässä on nyt kuitenkin tuote, joka vähemmän vakuuttavasta markkinointipuheestaan huolimatta on aivan mahtava. Se ei ehkä ole se ihan kaikkein tuuheuttavin volyymishampoo, mutta kokonaisuudessaan aivan loistava tuote!

Marc Anthonyn tarjokas on koostumukseltaan todella paksua ja hyytelömäistä geeliä. Hiuksissa ihanan ylellisen tuntuista, muodostaa välittömästi runsaan ja pehmeän vaahdon ja myös selvittää hiuksia sopivasti. Sormet saavat liikkua hiuksissa vaivatta ja pituudet tuntuvat huuhdellessa sileiltä ja esiselvitetyiltä eli juuri siltä millaisiksi haluan shampoon kutrini jättävän. Tyvi tuntuu puhtaalta mutta ei jää supernarskuvaksi -> narskuvuus kertoo aina hoitavien ja pesevien aineiden suhteesta. Mitä narskuvampi ja nihkeämpi tuntuma, sitä vähemmän hoitavia ainesosia ja tymäkämpiä tensidejä.

Tuoksu on miellyttävän mieto, ehkä vähän hedelmäinen.

Kuivuttuaan hiukset tuntuvat kuohkeilta ja ilmavilta. Eivät yhtä tuuheilta kuin Lush-suosikkieni jäljiltä (jotka edelleen pitävät ykkössijaa tuuheuttavien shampoiden joukossa), mutta koostumukseltaan Marc Anthony hakkaa Lushit.

Kokonaisarvio: aivan ihana, ylellisen tuntuinen shampoo joka on juuri sopivasti pesevä ja hoitava. Parhaita kokeilemiani shampoita naismuistiin!

Marc Anthony on minulle entuudestaan merkkinä aivan tuntematon, bongasin shampoon kesällä Kicksistä. Nappasin sen mukaan etsiessäni erityyppisiä shampoita tätä vertailua varten – ja onneksi nappasin :) Joskus voi ihan sattumalta osua järven kirkkaimpaan helmeen ^_^ Kaikki Marc Anthonyn shampoot ovat muuten sulfaatittomia.

*

tuuheat_hiukset_saippualla

Kiistatta elämäni tuuheimmat ja paksuimmat hiukset sain sillä kuuluisalla saippuakuurilla. Mutta mukana tullut lievästi ällöttävä sivuilmiö piti huolen siitä, että hiussaippua jäi pelkäksi kokeiluksi.

(Ja lisätään tähän jälleen kerran että Lushin palashampoo, kuten kovasti tykkäilemäni Seanik,  ei ole saippuaa vaan normishampoota kiinteässä muodossa, oikea saippua on eri ainetta. Oikea saippua toimii joidenkin hiuksissa luoden aivan tyrmäävän tuuhean tukan, toisilla tuloksena on, no, lähmäletti vailla vertaa.)

Kommentit (18)

 1. milipili

  Jee, olen kuolematon =D!
  En oo noista kokeillut kuin Lorkkua ja se lähmäytti liikaa.

 2. himpsis

  Mielenkiintoista luettavaa.:)

  Omille hiuksilleni Rahua Voluminous sopii kuin nenä päähän. Itse asiassa se taitaa olla paras tähänastisista shampoistani. Mutta, hinta tosiaan on sellainen, etten raaski kyseistä tuotetta käyttää joka kerta. :D Toisena mulla on nyt hiljattain ostamani Urtekramin kookosshampoo, siitä tykkään myös kovasti.

  Luulen kyllä, että kasvivärjäyksellä on myös ollut vaikutusta hiuksiini. Ovat paremmassa kunnossa kuin vuosiin.

 3. Veera

  Marc Anthonyn shampoot on kyllä ihan huippuja <3 ne oli mun ensikosketus sulfaatittomiin shampoisiin reilu vuosi sitten, ja tukka on kyllä tykänny niihin siirtymisestä. Tuuheuttavaa en ole vielä ehtinyt kokeilemaan, ja voi olla että se testaamatta jääkin, kun harvoin on semmoinen tilanne että lisävolyymia tukkaani kaipailisin. Oon nyt testannut kosteuttavan (kookos), korjaavan (macadamia) ja sit sen mitä markkinoidaan arganöljyllä. Nyt haaveilen, että Kickseihin rantautuisi vielä tuon sarjan kiharille hiuksille suunniteltu shampoo+hoitoaine, mutta ainakin meidän Kicksin myyjä piti aika epätodennäköisenä sitä, että se tulis Suomeen myyntiin.

 4. Kanerva

  Ostin kerran laivalta poistomyynnistä Rahuaa kympillä ja rakastuin siihen. On vaan turhan kallis jatkuvaan käyttöön normihinnalla. Sulfaatiton Redkenin shampoo on myös loistava, taisi olla Curvaceous. Mulla ei ole kiharat hiukset, vähän taipuisat vaan, mutta tuon vaahto ja tuuheuttava efekti on mitä ihastuttavin. Taitaa olla nyt Stockalla kantistarjouksessakin (kaikki Redkenit).

 5. Jonttu

  Sellainen päivän aiheen ulkopuolelta tuleva pikkukommentti (tahi kaksi), että käytän Nivea Cremeä nykyisiän jalkapohjien yövoiteena. Laitan sitä aina suihkun jälkeen ja pitää ihanan pehmeinä jalat, vaikken mitenkään erityisesti kuivuudesta kärsikään, mutta kun tulee vietettyä pitkiä toveja lämpymässä suihkussa, niin kyllähän siinä iho kuivuu.

  Olen nyt testaillut sitä Yliopiston Apteekin luonnonkosmetiikkasarjan kasvovettä ja joudun toteamaan, että se vain jotenkin onnistuu kirvelemään ihollani.

  • Sanni

   Nivea Creme on mitä erinomaisin kuivien ihoalueiden hoitovoide :)

 6. Mintsi

  Mun on varmaan pakko hankkiutua Kicksiin shampoohyllyille. Tuo tuuheuttava kuulostaa ihanalta ja jotain muutakin sieltä saatavaa sulfaatitonta shampoota olet kehunut.

  Olen samaa mieltä Seanikista. Se on ihana. Käytän sitä vuorotellen New:n kanssa. Jälkimmäinen tekee hiuksista ihanan sileät ja ennen kaikkea mahtavan tuoksuiset.

 7. Muffinsi

  Oi Sanni,

  kosmetiikan puolijumala…Oisko sulla mitään apua punoittaviin ja kuiviin nenänpieliin? Peittoaineet on jo, mutta haluaisin peittämisen sijaan HOITAA punoituksia?

  • Sanni

   Vastaus tulee kirjaimellisesti apteekin hyllyltä; Bepanthen. :)

   Jos iho on todella kuiva ja halkeileva, vaaleanpunainen Bepanthen sopii paremmin. Mulle tuo vaaleanpunainen on ihan ehdoton hoitovoide talvisin sierettyneelle iholle, esim. nuhan yhteydessä kun nenänpielet on pahimmillaan ihan auki.

   • Muffinsi

    Kiitos Sanni, mä niiin tiesin et sulta löytyy vastaus!

    • Sanni

     Toivottavasti saat tuotteesta avun :)

 8. urvqswycu

  BIJyXm kzgixlugdtua, [url=http://xbvayuqkduxy.com/]xbvayuqkduxy[/url], [link=http://pmaegdswmjqn.com/]pmaegdswmjqn[/link], http://wotzvwckkfxg.com/

 9. Juuli

  Ois kiva kun linkit välillä tarkistettaisiin kun nyt ei vaikuta mikään toimivan tässä postauksessa.
  Kiitos! :)

  • Sanni

   Hei Juuli,

   Minulla on blogissani melkein 3000 artikkelia, joista yli 2500 on kirjoitettu vanhan osoitteeni puolella Indiedaysissa. Kun blogini muutti A-Lehdille, vanhojen postausten sisältämät linkit lakkasivat toimimasta, koska niiden URL osoittaa edelleen Indiedaysiin. Varmasti (tai toivottavasti) voit ymmärtää, että on mahdotonta tarkistaa ja päivittää manuaalisesti tuhansien artikkelien sisältämät sisäiset linkit.

   Pyydettäessä, kuten nyt, voin totta kai korjata tietyn artikkelin URLit uuden blogiosoitteen mukaisiksi. Mutta koko arkiston linkkien korjaaminen ”automaattisesti” on ikävä kyllä mahdotonta.

   Tämän postauksen linkit on nyt päivitetty, ole hyvä :)

   • Juuli

    En ole tiennyt asiaa, joten pahoittelut siitä, että selvästi otit itseesi kommentistani, jota en myöskään tarkoittanut mitenkään niin, että siitä pitäisi mielensä pahoittaa tai vastata nokkavasti.
    Kiitos kun päivitit linkit, löytää perille paremmin, kiinnostuin nuista Lushin shampoista! :)
    Itseasiassa toivoisin, että voisit vaikka kirjoittaa updatea samasta asiasta, vieläkö on samat shampoot käytössä vai onko löytynyt vielä jotain parempaa?
    Oma tukka on niiiiin ohut ja lättänä, että kaikki apu on tarpeen. Niin ja haasteelliseksi tekee se, että se myös rasvoittuu helposti, joten en uskalla/viitsi/halua käyttää muotoilutuotteita juurikaan tyvessä (no oikeastaan missään kohtaa päätä) koska siinä käy sitten niin, että tukka on nopeasti sekä likainen, että lättänä. :D

    • Sanni

     Joo, myönnän että pidin puolestani sinun kommenttiasi sellaisena ”näpäyttävänä”, että bloggaajalla pitäisi olla resursseja tarkistaa ja ylläpitää vanhojen postausten linkkejä ja on bloggaajalta ikäänkuin ”huonoa palvelua” olla päivittämättä niitä. Mutta mukava tietysti jos et sitä niin tarkoittanut :) Pyydän anteeksi jos vastaukseni kuulosti nokkavalta.

     Samat shampoot löytyvät edelleen kaapista mutta en ole itse asiassa enää käyttänyt niitä kuin satunnaisesti sen jälkeen kun värjäsin hiukseni liilaksi, sillä olen nyt käyttänyt pääsääntöisesti värjätyille hiuksille tarkoitettuja shampoita. Mutta kyllä Lushin Fairly Traded Shampoo on edelleen minulle yksi ihan parhaita shampoita koskaan :) Ja tuuheuttajana Seanik! :) Värjättyjen hiusten shampoot ovat sen verran hoitavia että eivät oikeastaan koskaan tuo mitään volyymiefektiä, se on harmi. Samoin nykyinen värjäyskierteeni pitää hiukseni aika tiiviisti lättänänä :/ Violetin värin ylläpito nimittäin vaatii suoravärikäsittelyjä lähes joka pesun yhteydessä, ja suoraväreissä on samoja aineita kuin hoitoaineissa. Kun suoraväriä laittaa tyveen, tulee samalla laittaneeksi tyveen myös hoitoainetta joka vie pois ilmavuutta.

     Kirjoitit, että et halua käyttää tyvessä muotoilutuotteita kun hiuksesi rasvoittuvat niin helposti. Entäpä kuivashampoot ja hiuspuuterit? :) Ne ovat lättänä (JA rasvoittuvahiuksisen) paras ystävä :) Minun ainakin :) Saan perunatärkkelyspitoisella kuivashampoolla lähes samanlaisen kohotuksen tyveen kuin tupeerauksella, JA tuote imee hiuksista samalla rasvat :)

     Jos kuivashampoot eivät ole tuttuja, lue lisää täältä:

     https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/likaiset-hiukset-ovat-ystavani/

     • Juuli

      Tekstistä monesti saa väärän kuvan kun äänensävyä ei kuule. :)

      Aaaaa, itseasiassa en ole laskenut edes kuivashampoota muotoilutuotteiksi! :D En pärjäisi ilman, eli on todellakin käytössä! Hirveä määrähän niitä löytyy ja en osaa oikein päättää mikä on paras. Batiste on eniten käytössä. Kyllästyn monesti siihen tuoksuun, oli tuote mikä tahansa, niin siksi tulee sitten ostettua myös hutiostoksia kun haluaa kokeilla muuta.
      Moroccanoilin kuivashampoota kehutaan hirveästi mutta vielä en ole ostanut koska hintaa on vähän turhan paljon kun sitä kuitenkin myös uppoaa tukkaan viikoittain sen verran paljon. Ja auta armias jos se ois upea tuote niin köyhyys iskee kun sitä lähtee käyttämään säännöllisesti. :D No ei, kyllä varmaan haluan sitä ainakin edes kokeilla kun niin paljon hypetetään.
      Tuo postauksesi kuivashampoista on jo aika vanha ja varmasti olet käyttänyt muitakin sen jälkeen. Onko niistä löytynyt jotain suosikkeja? Onko perunatärkkelystä vain tietyissä tuotteissa vai yleisestikin monissa?
      Hiuspuuteria olen myös yrittänyt löytää hyvää ja ostinkin aika vasta Puff me:n mutta siitä tulee helposti tosi raskas. En joko osaa käyttää tai sitä tulee liikaa. Sekin tosi kehuttu mutta saan itse aikaiseksi aika tahmaisen tuloksen kun taas tykkäisin siitä föönatun oloisesta volyymitukasta, puhdas mutta runsas tunne. Kuulostaisi, että nuo Lushin shampoot voisi tuoda vähän sitä. (oikeanlainen)Suolasuihke on myös kyllä ihan oiva tuote siihen volyymiin, mutta itsellä täytyy olla tarkkana, ettei tule liikaa, se Lushin pala voisi siis toimia mutta olikohan niin, ettei sitä enää myytykään.. Hmm..

      • Sanni

       Batiste on eniten käytössä.

       Batisten kuivashampoossa on riisitärkkelystä joka ei tuo nostetta ja rakennetta, se ”vain” puhdistaa rasvan hiuksista :) Eli jos käyttää vain tämän tyyppistä kuivashampoota, ei varmasti tulekaan kokemusta että kuivashampoo voi olla myös muotoilutuote. Suosittelen siis kokeilemaan noita perunatärkkelyspohjaisia :) Halvimmista sellaisista suosikkejani ovat Biozell (kirjoittelin Biozellin kuivashampoosta viimeksi täällä), Klippoteket ja Herbina. Perunatärkkelystä on tosi monissa kuivashampoissa, kannattaa tsekata ainesosaluettelo ja etsiä sieltä solanum tuberosum starch, tosin usein sen yhteydessä mainitaan myös englanninkielinen nimi potato starch. Helppo tunnistaa :)

       Hiuspuuterin nimellä myytävissä tuotteissa on usein tärkkelyksen ohella (tai tilalla) ainetta nimeltä silica, joka korkeana pitoisuutena tuo tuon tahmaisen, raskaan tunteen jota kuvailit. Silica on erittäin hienojakoinen jauhemainen aine joka tuo hiukseen mieletöntä muotoiltavuutta, mutta myös sen tahmatunteen. Silicaa on myös vähän vaikeampi saada pestyä pois hiuksista kuin tärkkelyksiä. Biozellin kuivashampoossa on sekä perunatärkkelystä että silicaa, mutta silicaa on sen verran pienenä pitoisuutena ettei siitä tule (ainakaan minun hiuksiini) tahmaista tunnetta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.