Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tutorial: YO-juhlameikki

Moni lukija on pyytänyt meikkitutorialia ylioppilasjuhlan meikkiin, ja tässä tulisi nyt yksi ehdotus. Tämä on klassinen, helppo meikki jonka jokainen osaa tehdä. Valitsin sävymaailmaksi ruskean, joka myöskin sopii kaikenvärisiin vaatteisiin.


YOtuto17

LorealSmokyChestnutAjattelin, että lyön kaksi kärpästä yhden iskulla ja käytän meikissä L’orealin Smoky Chestnut -palettia, josta joku lukija pyysi aiemmin meikkikuvaa. En itse omista tätä trioa, mutta meillä on töissä tästä tuplatesterit joten lainasin toista kotiin.


YOtuto_tuotteet
Kuvassa meikkiin käyttämäni tuotteet. (Aina joku jää uupumaan, tällä kertaa näköjään puuteri ja ripsiväri.)

Tarvitset:

 • Yhden tai kaksi eri vaaleaa ja kaksi eri sävyistä tummanruskeaa luomiväriä (valitse ruskeiksi mielellään matta- tai puolimattasävyjä)
 • Nestemäisen tai voide/geelieyelinerin (tummanruskea tai musta)
 • Silmämeikinpohjustustuotteen
 • Ripsivärin
 • Pohjustustuotteen kasvoille (ei mielestäni välttämätön pakko ellei iho ole rasvainen, laadukas meikkivoide pysyy kyllä hyvänä normaalikuntoisella iholla ilman primereitakin)
 • Meikkivoiteen (tai mineraalipuuterin jos käytät sellaista)
 • Irtopuuterin
 • Poskipunan, joko persikkaisen tai punertavan
 • Aurinkopuuterin
 • Korostustuotteen (ei mielestäni välttämätön jos poskipunassa on helmiäistä)
 • Huultenrajauskynän
 • Neutraalin punaisen huulipunan

YOtuto1

Aloita meikki silmistä. Näin et sotke meikkipohjaa mikäli poskille varisee luomiväriä. Pohjustin luomet Indeliblen ihonvärisellä Bare Necessity -voideluomivärillä ja levitin Smoky Chestnut -paletin vaaleinta sävyä koko luomelle ihan ulkonurkkaa lukuunottamatta.

YOtuto2

Tee yläluomelle kapea, siipimäinen rajaus nestemäisellä tai voidemaisella eyelinerilla. Minä käytin Indeliblen tummanruskeaa Chocolate Mousse -sävyä.

YOtuto3

Levitä tumminta ruskean sävyä viistosti luomen keskivaiheilta kohti ulkonurkkaa, rajauksen reunaa seuraten. Luomiväri saa nousta ulkonurkassa luomivakoon. Minä käytin Smoky Chestnut -paletin tumminta sävyä.

YOtuto4

Levitä keskitummaa ruskeaa luomivakoon. Käytä pulleaa sivellintä niin saat utuisen jäljen. Tee ”tuulilasinpyyhin”liikettä edestakaisin ja ota siveltimeen lisää sävyä kunnes saat haluamasi sävysyvyyden. Minä käytin Smoky Chestnutin keskimmäistä, punertavanruskeaa sävyä.

YOtuto5

Silmä näyttää nyt tältä. Lisää halutessasi kulmaluulle astetta vaaleampaa sävyä mitä käytit liikkuvalla luomella.

YOtuto6

Väritä ja huolittele kulmakarvasi. Lisää ripsiväri.

YOtuto7

Silmämeikki on valmis.

YOtuto8

Tee kasvomeikki. Levitä kasvoille joko kauttaaltaan tai tarpeen mukaan paikallisesti (esim. suurimpien ihohuokosten kohdille) primeria.  Jos ihon kiiltely ei ole ongelmasi ja kaipaat kuulautta, valitse helmiäisen hohtoinen, heleyttävä primer. Jos taas ihosi on rasvoittuvaa sorttia, valitse mattaisen efektin jättävä, talia imevä primer. Minä kokeilin L’orealin uutta Smoothing Resurfacing Primeria, joka on niin paksua jankkia että huhhuh. En voisi missään nimessä kuvitella levittäväni tätä koko kasvoille. Laitoin sitä poskille, otsaan ja leukaan. Tuote jättää iholle todella paksun kalvon, ja häivyttää ihohuokosia suhteellisen tehokkaasti. (Toisin kuin Ostolakko-Virve, minä en kokenut että voide olisi jäänyt pyörimään iholle, vaan se kuivui aika nopeasti ja teki kevyesti matan vaikutelman.) Meikkivoide levittyi Smoothing Primerin päälle kauniisti. Kokeilin Lancômen uutta Teint Idole Silky Mat -meikkivoidetta, joka jätti mattaisen, mutta kuitenkin aika kuulaan pinnan. Iho näytti minusta kuitenkin ihan mielettömän pakkeloidulta luonnolliseen mineraalipohjaan verrattuna… Tosin meikin nähnyt kaverini oli toista mieltä ja kehui ihoni näyttävän aivan upealta. :P

YOtuto10

Sitten on vuorossa varjostus ja poskipuna. Ellei käyttämäsi meikkivoide kuivu täysin mattaiseksi, lisää aina vähän irtopuuteria kasvoille ennen varjostuksen ja poskipunan lisäämistä, niin ne levittyvät kauniimmin eivätkä ”juutu” kosteaan meikkivoidepintaan. Puuteri myös luonnollisestikin kiinnittää meikkipohjan.

Kasvojen varjostamisesta on oma postauksensa täällä.

YOtuto11

Nyt on kasvoilla vähän väriä. Varjostin poskiluun Dr. Hauschkan aurinkopuuterilla ja levitin poskille MACin Dainty-poskipunaa. Lisää halutessasi korostus poskiluun korkeimmalle kohdalle.

YOtuto12

Seuraavaksi rajataan huulet. Väritä huultenrajauskynällä huulet kauttaaltaan niin pidennät punan kestoa. Minä käytin NYXin Natural-sävyä.

YOtuto13

Huulipuna kannattaa aina levittää siveltimellä, niin se levittyy ohuemmin ja kestää näin paremmin. On järkevämpää levittää useampi ohut kerros  siveltimellä (”haukkaa” kerrosten välillä paperinpalaa) kuin yksi paksu kerros suoraan huulipunapuikosta. Jos haluat maksimoida huulipunan keston, taputtele yhden kerroksen väliin hieman puuteria huulten päälle. Minä käytin Laveran huulipunaa sävyssä Orange Brown.

YOtuto14

Ja meikki on valmis.

YOtuto15

Tykkään tosi paljon tuosta huulipunan sävystä!

”Kiva” kun mun jyrkän kulmaluun alareuna piirtää itsestään tumman viivan keskelle varjostusta…. :/ Että mä inhoan tätä silmän muotoa.

YOtuto16

Iltaa varten voit tummentaa silmämeikin tekemällä voimakkaan alarajauksen. (Toki maun ja tyylin mukaan voi alarajauksen tehdä jo päivämeikkiinkin.)

YOtuto18

Tee alaluomen limakalvolle tumma sisärajaus ja levitä alle paksulti samoja ruskeita luomivärejä mitä käytit yläluomella. Minä tein sisärajauksen Chocolate Mousse -geelirajauksella ja lisäsin alaluomen sisänurkkaan Max Factorin hohtavaa Burnt Bark -luomiväriä. Koska muut käyttämäni ruskeat ovat mattasävyjä, halusin tuoda alaluomelle myös helmiäishohtoa.

YOtuto19

Ja ei muuta kuin onnea kevään ylioppilaille! :)

Kommentit (44)

 1. aloittelija

  Olis kiva, jos voisit joskus neuvoa siveltimen valinnassa… Itsellä on vielä tässäkin hankaluuksia. Montako sivellintä pitäisi vähintään omistaa ja minkälaisia/kokoisia?

 2. pohdiskelija

  moikka! mulla on tanssit edessä ja oon tässä yrittänyt meikkiä suunnitella. Ihastuin kovasti tähän! mietin vaan, että koska mekkoni on tumman/yön sininen, että minkälainen luomiväriyhdistelmä siihen voisi sopia? En haluaisi meikistä liian tummaa. Tämä sopisi muuten tosi hyvin, mutta onko nuo ruskean sävyt parhaimmat mekkoani ajatellen? olisko sulla heittää mitään hyviä ideoita :) olen nimittäin todella huono hienojen väriyhdistelmien luomisessa.

  • Sanni

   Sinisen mekon kanssa tekisin mieluummin harmaansävyisen meikin. Eli jos haluat seurata tätä tutorialia, niin voisit vaihtaa sävyt vaikkapa luonnonvaaleaan (ei kellertävää tai kultaiseen taittavaa), keskiharmaaseen ja tummanharmaaseen (tai mustaan, jota laitat hyvin kevyesti). Käyttämällä voimakkaasti hohtavia hävyjä saat meikistä vaaleamman kuin käyttämällä mattasävyjä, älä siis valitse mattaharmaita.

 3. pohdiskelija

  kiitos kovasti neuvoista :)

 4. Diana

  Hei, ihana meikki tutorial! Mietin, sopiikohan tämä yhdessä tummanruskeiden silmieni, mustien hiuksien ja punaisen yo-mekon kanssa? Olen ihan pulassa meikin suhteen, kun perusmeikkeihin kuuluu vaan ripsiväri, kulmakynä, poskipuna/aurinkopuuteri ja välillä eyeliner…en siis tiedä oikeastaan meikeistä hirveästi mitään :D ajattelin säästää tänä vuonna aikaa ja säätöä tekemällä kaiken itse, kun vanhojen tansseissa stressin määrä oli suuri vaikka itse en tehnyt mitään…toivottavasti voisit kertoa hyviä apuvinkkejä, mikä sopisi mekkoni ja aasialaisen taustani kanssa!

  ps. rakastan blogiasi :)

  • Sanni

   Mietin, sopiikohan tämä yhdessä tummanruskeiden silmieni, mustien hiuksien ja punaisen yo-mekon kanssa?

   Tämä meikki on sävytykseltään niin neutraali että sopii käytännössä kaiken värisille silmille, hiuksille ja iholle. :) Ehkäpä sillä erotuksella, että viileälle iholle vaihtaisin tuon Smoky Chestnut -trion kullansävyisen vaalean sellaiseen viileämpään norsunluun sävyyn. Mutta aasialainen iho on lämmin, joten juuri nuo sävyt sopivat varmasti erinomaisesti. :)

   • Diana

    Kiitos nopeasta vastauksesta! Pistänpä heti kokeiluun eikä vaikuta mitenkään vaikealtakaan, kun olen niin amatööri kaikkien meikkijuttujen suhteen..kiitos tosi paljon!! :)

 5. marisa

  Hei käykö tämä meikki vanhojen tansseihin turkoosin mekon kanssa? Näyttää niin kivalta ja ehkä osaisin tehdä tämän joten kuten vaikka ihan ummikko olenkin meikkaamisessa :D

  • Sanni

   Hmmm…. ehkä tekisin turkoosin mekon kanssa niin, että jättäisin ainakin punertavat liilat pois ja pitäisin meikin vain siniliilana. Eikä myöskään mitään luumuviolettia (eli rusehtavaa violettia) vaan hyvin sinertävää, kylmää liilaa. Voisi kyllä sopia. :) Tietysti aina vaikea sanoa näkemättä kangasta kun turkoosiakin on vaikka minkä laista.

 6. Kati

  Hei! Tosi ihana meikki! Itselläni vanhojentanssit lähestyvät ja kysyisinkin ideoita meikkiin. Minulla on vaaleansininen mekko, vihreät melko pienet silmät ja vaaleat hiukset. Voitko suositella tätä meikkiä? En ole hirveän taitava meikkaaja, joten mietin miten saisin näyttävän meikin, mutta niin että käyttäisin vähemmän sävyjä luomiväreissä. Lisäksi toinen silmäni karsastaa välillä hieman sisäänpäin, osaisitki tähän antaa meikkivinkkiä joka veisi katseen pois ”virheestä” tai kohti silmän ulkonurkkaa?:)

  • Sanni

   Voisit tehdä tämän meikin sinisenä tai siniharmaana, eli vaihtamalla violetit komponentit vaaleansinisiin/vaaleanharmaisiin. Esimerkiksi vaalea hopeanharmaa luomen sisäpuolikkaalla ja tummansininen varjostus.

   Karsastukseen en valitettavasti osaa antaa meikkivinkkejä. :/ Jos haluaa huomion kiinnittyvän kohti silmän ulkonurkkaa niin voimakkaat, tummat, ulospäin levenevät rajaukset sinne vain ja irtoripsitupsuja. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.