Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tutorial: Light Smoky Green

Tein tutorialin vihreästä lempimeikistäni. Tätä lookkia olen käyttänyt tosi paljon. Vaikka kuvittelisi ettei vihreä sävy korosta sinistä mitenkään erityisesti, niin jostain syystä juuri nämä vihreät saa mun silmät näyttämään tosi sinisiltä. Näette kuvastakin! :)

Jälleen kerran, näyttää tosi simppeliltä (häh, tollahan on koko luomella samaa vihreää?!?), mutta meikin luomiseen tarvitsee viittä eri vihreää sävyä. Lisäksi käytin pohjustuksena voidemaista vihreää.


Meikkiin käytetty:
* Yves Rocher Couleurs Nature luomiväripuikko ”Huurteinen Vihreä”
* L’oreal-trio Golden Green
* Grimas #744
* Grimas #743 (kuuluu mun suosikkiluomiväreihin!)
* Dr. Hauschka musta kajal
* Max Factor False Lashe Effect -ripsari

Koska blogin lukijoilla tuskin on täsmälleen samoja tuotteita, niin luomivärisävyissä tarvitset:
* Tummanvihreän (voi olla matta)
* Hohtavan oliivinvihreän
* Vaalean, hohtavan ”keväänvihreän” (vaikea keksiä kuvaavia sanoja kaikille eri sävyille! ^_^)
* Kullanvihreän
* Ihan vaalean, veden värisen vihreän tai neutraalin vaalean highlighter-sävyn
(* Vaaleanvihreän voidemaisen luomivärin, ei mikään must)

1. Pohjusta luomi joko värittömällä tai vihreällä pohjustustuotteella.

2. Levitä tummanvihreää suht. paksulti luomen alareunaan. Minä käytin Golden Greenin tumminta sävyä.

3. Levitä tummanvihreän yläpuolelle oliivinvihreää. Sävy nousee luomivakoon saakka. Minä käytin Grimasin 744:ää.

4. Levitä vaaleaa keväänvihreää luomivaon sisempään kaareen niin että se lähtee melkein nenänvarresta ja jatkuu luomivaon korkeimpaan kohtaan. Käytännössä sävy kulkee hieman luomivaon yläpuolella; se menee osittain päällekkäin oliivinvihreän kanssa mutta nousee korkeammalle. Minä käytin Grimasin 743:sta. Omenanvihreäkin käy tähän.
5. Levitä luomivaon ulompaan kaareen kullanvihreää. Sävy saa jälleen nousta korkealle luomivaon yläpuolelle, ja se menee osittain päällekkäin oliivinvihreän ja keväänvihreän kanssa. Minä käytin Golden Greenin keskimmäistä sävyä.
6. Levitä kulmaluulle hohtava highlight-sävy ja häivytä sillä alempien sävyjen rajat. Minä käytin Golden Greenin vaaleinta sävyä.
7. Tee haluamasilaiset rajaukset mustalla tai tummanharmaalla kynällä. Smoky-meikkiin kuuluu minusta aina sisärajaus, mutta toiset tykkäävät tehdä ilmankin.
8. Levitä vielä alaluomelle yläluomen sävyjä; tumminta ulkonurkkaan, oliivia keskelle ja vaaleanvihreää sisänurkkaan.

9. Ripsaroi! Voilá.Kaavioista tykkääville vielä värichartti! :)

Unohdin muuten tuosta Hyvät Halpikset -postauksesta Grimasin luomivärit, niitä pitää ehdottomasti hehkuttaa! Ne eivät sinänsä ole ”halpiksia”, koska ovat ammattimeikkejä (paljon teatterikäytössä), mutta hinta on HALPA. Yksi nappi maksaa 7,70€ ja neljä nappia saa paletissa yhteishintaan 23€, eli yhdelle napille jää hintaa 5,75€!!! Luomivärisävyjä on yli 100. Grimasia myyvät Suomessa erilaiset peruukki- ja naamiaisasuliikkeet kuten Punanaamio. Grimasilla on myös nettikauppa. Kannattaa tsekata jos et ole vielä tutustunut merkkiin! Mattasävyjä minulla ei Grimasilta ole, mutta helmiäissävyt ovat uskomattoman pehmeitä, runsaspigmenttisiä ja helposti levittyviä. En voi kuin suositella!

Ainiin ja hei – voitteko äänestää tuossa Marketti- vai Selektiivistä -kyselyssä (oikea sivupalkki)! ^_^ Kysely on varmaan jäänyt monelta näkemättä kun se on niin lyhyt ja huomaamaton. Mä olen jonkun sortin tilastofriikki ja rakastan kyselyitä ja äänestyksiä! ^_^

Kommentit (20)

 1. milipili

  Ihana vihreä! Entäs Photo Realism?

 2. Anonymous

  Kyselyt kannattais laittaa aina ylimmäksi tonne sivupalkkiin, en mä ainakaan ikinä bongaa niitä mistään tuolta miljoonien mainosten ym joukosta :D

 3. Anonymous

  Tarkoitin siis kuvien ym, ei sulla mainoksia tuolla taida olla :)

 4. .Nekku.

  Entä jos käyttää semiselektiivistä ja netistä ostettua (mineraalihalpis)kosmetiikkaa? Laita uusi pallukka kyselyyn. :P Vai oisko MAC ja MUS selektiivistä sitten? Kai ne on.

  Mutta hei, tosi ihana tämä vihreä meikki! Pitää ehkä kokeilla jotain samantyylistä, vaikka vihreä on minulle vähän vaikea väri.

 5. Inkivääri

  milipili – Photorealismista tuli niin huonot kuvat että en tiedä viitsinkö julkaista. :/

  Anonyymi – joo, olen miettinyt tuota kyselyiden ylimmäksi laittamista, mutta jotenkin se vaivaa mun "järjestyssilmää" kun blogin esittelytekstin kuuluu olla ylimpänä. :P Saan kai sitten vaan syyttää itseäni jos äänestykset hukkuu muiden juttujen joukkoon. ^_^

  .Nekku. – jees, mä mietin tuotakin mutta arvelin sitten että kaikki(?) kuitenkin käyttää pääsääntöisesti joko marketti- tai selektiivistä kosmetiikkaa. Mineraali- ja luonnonkosmetiikkaihmiset saattaa sitten muodostaa oman, pienen ryhmänsä. :) Semiselektiiviset merkit kuten MAC ja MUS kuuluu sinne selektiivisten puolelle. Niitähän ei kuitenkaan myydä esim. Anttilassa tai Citymarketissa. ;)

 6. Panda

  Itse tykkään tehdä tumman vihreästä- ja tummasta luomiväristä monesti iltameikkejä :).

  Muuten, kannattaako vaahtomuoviaplikaattoreita ostaa marketeista? Kun sellaisen tarvitsisin (hyvä levitykseen) ja ne marketeissa sekä kalliimmissa paikoissa ne tuntuvat näyttävän jotenkin niiin samanlaisilta (samalaatuisilta) ja hinnoissakaan ei ole välttämättä suurempia eroja (molemmat tuntuvat maksavan jonkin verran).

 7. Millie

  Kaunis meikki ja aivan ihanat sävyt. Korostaa kyllä kauniisti sinisiä silmiä.

  Noista Manly-paleteista, ku ilmeisesti ihmiset on kyselleet että mistä niitä saa. Ebayn lisäksi niitä saa tilattua osoitteesta http://www.bf-beauty.com Sivuilta löytyy paljon muutakin ja hinnatkaan nyt ei päätä huimaa. Toimituskulut ihan olemattomat, alle eurolla pääsee. Ja jos luomivärit hajoaa toimituksen aikana, saa kuudella dollarilla uuden tilalle ja vanhankin saa vielä pitää.

 8. Mia

  Tulipas ajankohtaisesti tuo Grimas-tunnen merkinja tiedän että se on teatteri/ammattilaissarja, mutta yllätyin postiivisesti kun OPI: n maahantuojalla käydessäni havaitsin hinnat- halpaa kuin saippua : ) mitä sanot heidän meikkivoiteestaan, onko se liian paksu? se näytti siltä, mutta koska pidän kovasti Cinema Secret- sarjan meikkivoiteesta, ajattelin josko tuo olisi samantasoinen. Em. meikkivoidetta ohennetaan nesteellä, joten siksi tämä pohdinta paksuudesta.

 9. Anonymous

  Millie: pystyykö tuolla bf-beatyssa maksamaan electronilla?

 10. Charming Nails:

  Ihana tutorial. Itse en voi käyttää sisärajauksia koska ne aina ärsyttävät silmiä, kirvelevät ja silmät alkavat heti vuotamaan.

 11. Vince

  Ihana tutorial, täytyy kokeilla kanssa, kun itseltä löytyy samat luomivärit. :D Rakastan vihreitä meikkejä sinissä silmissä, ainakin omissa simmuissa vihreät korostavat sinisyyttä enemmän kuin mitkään muut värit.

 12. Inkivääri

  Panda – mä ainakin käytän ihan tyytyväisenä marketin halpisapplikaattoreita! Yksi asia kannattaa pitää mielessä kun etsii hyvää vaahtomuoviapplikaattoria; tarkasta että applikaattorin varsi menee vaahtomuovipään sisään asti! Paina sormella vaahtomuovipäätä ja katso vääntyykö se. Jos vääntyy, älä osta!! Tällaiset pehmeät lerppuapplikaattorit ovat ihan useless jos haluat saada kauniin ja vahvan levitysjäljen. Ikävä kyllä tosi useissa applikaattoreissa on tällainen pää, jopa niissä vähän kalliimmissa. HYVÄssä applikaattorissa varsi jatkuu sienipään sisään pitäen pään stabiilina.

  Vaahtomuoviapplikaattoreita on kahta päätyyppiä; niitä vaahtomuovisempia, jotka ovat huokoisempia, ja sitten "kumisempia", jotka muistuttavat enemmän meikkisienen materiaalia ja ovat jämäkämpiä. On makuasia, kummastako pitää enemmän.

  Mun halvimmista halvimmat suosikit on Anttilasta; 10kpl:een pakkaus ja hintaa taitaa olla 3,50€. Nämä ovat ihan merkittömiä, löytyvät tarvikehyllystä. Kuva näistä löytyy tästä postauksesta:

  http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/07/meikkipoyta.html

  Toimivat erittäin hyvin ja kestävätkin ihan kiitettävästi (toisin kuin entiset suosikkini eli H&M;:n mustat applikaattorit – ne murentui muutamassa kuukaudessa). Huono puoli näissä on lyhyt varsi. Jos tykkää enemmän siitä meikkisienimäisemmästä materiaalista niin mm. Kicksin omat perusapplikaattorit on sellaisia.

  Mia – en ole testannut Grimasin meikkivoidetta, kun itse käytän ainoastaan mineraalipohjaa. Olen kuitenkin netin kauneusfoorumeilla pyöriessä lukenut ihan kiitettäviä arvioita noista, Grimasillahan on siis useampi meikkipohjatuote. Jos tarkoitit sitä Creme Make-Up-nappia, niin siitä olen kuullut ettei se pysy kovin hyvin rasvaisella iholla. Mutta muuten on ollut tykätty.

 13. Anonymous

  Olen se vihreä paletti- tyyppi =) Tuli mieleen, että maybellinellahan on kans vihreä paletti. Oletko kokeillut sen merkkisiä? Jos niin mitä tykkäsit?

 14. Inkivääri

  Vihreä-paletti-anonyymi :) – joo, tiedänkin sen paletin, siinäkin on kauniit, hillityt värit. Mä en ole kokeillut mitään noista Maybellinen uusituista luomiväreistä mutta olen kuullut ihan positiivisia kommentteja. Itse asiassa monet taitaa tykätä niistä enemmän kuin vanhoista.

 15. Millie

  Anonyymi: Siinä mielessä pystyy, että maksut suoritetaan Paypal-tilin kautta. Näin tilinumero ei missään vaiheessa päädy myyjälle. Paypalin käyttö on todella helppoa ja turvallista.

 16. Lucy

  Kurkkaa blogiini, siellä on sinulle tunnustus :)

 17. Anonymous

  Ihana vihreä meikki! Menee varmasti kokeiluun.

  Olisiko mahdollista, että listaisit päivän meikkien ja tutorialien mukaan minkälaisen poskipunan ja huulimeikin yhdistät silmämeikkiin? Mä oon vähän hukassa etenkin violettien luomivärien kanssa, mitä sä käytät aika paljon kun tuntuu etten löydä niihin oikein sopivaa poskipunaa.

 18. Inkivääri

  Viimeisin Anonyymi – joo, voisin alkaa listaamaan tuon poskipunan & mahdollisen huulimeikin. Poskipunia mulla on vain muutamia sävyjä, joten sinänsä mitään hurjaa vaihtelua ei tapahdu. ^_^ Yleensä menen sillä peruslinjalla että violetin, sinisen ja viileänsävyiset meikit -> vaaleanpunainen poskipuna, ja ruskeat, persikkaiset ja lämpimät meikit -> persikkainen poskipuna. Vihreään silmämeikkiin on musta tosi vaikea löytää sopivaa poskipunaa, mutta yleensä menen kuultavalla vaaleanpunalinjalla.

 19. Anonymous

  Ja edellinen anonyymi jatkaa.. Siinä se ongelma onkin, että kun olen lämminsävyinen, niin mulle sanottiin kosmetiikkaosastolla ettei kylmät poskipunat kävisi mulle ja lämpimiä pinkkejä en oo oikein löytänyt kun niissä on aina vähän korallia seassa ja sitten eivät meinaa käydä violetin kanssa. Vihreän kanssa käytän sen sijaan usein persikkaistakin tai korallia poskipunaa. Yhdistän tosin vihreää usein kultaan.

 20. Inkivääri

  Moro taas anonyymi!

  Mä olen myös lämminsävyinen, enkä pitkään uskaltanut kokeilla vaaleanpunaista poskipunaa samasta syystä kuin sinäkin. Sitten lopulta ostin Yves Rocherilta todella haalean vaaleanpunaisen testaukseen, ja huomasin että hei, eihän tämä näytä yhtään hassummalta. Ostin myöhemmin selkeämmänkin pinkin, MACin Pleasantryn, ja sekin sopii oikein hyvin.

  Noita "sä-olet-sen-ja-sen-sävyinen, sulle-ei-voi-sopia-tää-ja-tää" -juttuja ei kannata ottaa vakavasti, sillä vain kokeilemalla voi oikeasti nähdä mitkä sävyt sopii. Tietyt (hieman vanhanaikaiset) meikkioppaat voi väittää että lämpimän täytyy vain pysyä lämpimissä sävyissä ja viileän viileissä, mutta olen myös lukenut monesta paikasta että viileät sävyt raikastavat lämmintä ihoa. Täytyy vain löytää ne _oikeat_ viileät sävyt! :)

  Sinuna ostaisin ensin vaikka jonkun halpis-vaaleanpunaisen poskarin testailuun (ettei harmita jos sävy ei sitten mitenkään toimi) ja aloittaisin tosi kevyellä, läpikuultavalla roosavaaleanpunaisella.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.