Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tutorial: helppo perus-smoky

Smoky-tutorialeita on netti pullollaan, mutta laitetaan nyt yksi tähänkin blogiin kun niitä aina aika ajoin pyydetään. Tämä on mun mielestä todella simppeli tapa tehdä ”smoky eye”, eikä tässä oikein voi epäonnistua! Etenkään jos on oikeat välineet.


Oikeilla välineillä tarkoitan mm. sitä, että tositummassa smoky-meikissä kannattaa aina käyttää myös helmiäissävyjä, niin häivytys helpottuu huomattavasti. Onnistuneen, kauniin smoky-meikin aikaansaaminen pelkällä matta-mustalla vaatii minusta jo edistyneitä taitoja ja erinomaista häivytyskättä. Joten jos haluatte päästä helpolla, valitkaa meikkiin myös helmiäissävyjä.
Oma suosikki-smokyni syntyy IsaDoran Sandy Sky -triolla ja Lumenen vanhalla Unohdetaan-solonapilla. Lumene näyttää napissa kimaltavalta, ja kimalletta siinä onkin, mutta luomelle levittäessä paljastuu mattainen koostumus jossa kimallehiput ovat vain extraa. Sävyllä saa syvän, valoa heijastamattoman värin.
Perus-smokyn ideana on levittää liikkuvalle luomelle tummin, mattainen sävy, osittain sen päälle ja luomivakoon keskitumma helmiäissävy ja kulmaluulle vaalea korostussävy, niin että sävyt liukuvat toisiinsa ja tummuus vaalenee asteittain ripsirajasta kulmaluuta kohti. Keskitumman ja korostussävyn väliin voi vielä halutessaan lisätä keskivaalean sävyn.
Lumene Unohdetaan: kimaltava munakoiso – iholla melkein musta
Luomivärien lisäksi tarvitset mustan rajauskynän ja pehmeän häivytyssiveltimen.

1. Rajaa pohjustettu luomi kauttaaltaan mustalla kynällä. Voit myös pohjustaa luomen mustalla voidemaisella luomivärillä. Rajauksen ei tarvitse olla erityisen siisti, sillä se jää luomivärin alle. Rajauksen tehtävänä on pitää ripsien tyvi mahdollisimman tummana.

2. Levitä tumminta luomivärisävyä koko liikkuvalle luomelle. Jälleen, ei haittaa vaikka näyttäisit tässä vaiheessa turpaan saaneelta, sillä epätasaiset reunat häivyttyvät pian seuraavan sävyn alle ja varisseet hippuset siistitään vasta lopuksi.

3. Levitä keskitumma sävy luomivakoon ja osittain tummimman sävyn päälle. Voimakkaasti hohtava sävy, kuten käyttämäni Sandy Sky -trion harmaanvioletti (jota monet pitävät ruskeana!), häivyttää rajat tehokkaasti.

4. Levitä keskitumman sävyn yläpuolelle halutessasi muutaman asteen vaaleampi sävy, joka puolestaan häivyttää sen rajaa. Minä käytän Sandy Sky’n roosaa.

5. Lisää kulmaluulle vaaleaa tai valkoista korostussävyä, mielellään hohtavaa, ja levitä alaluomelle kynärajauksen päälle tumminta luomiväriä. (Alaluomen olisi tietysti voinut kätevästi hoidella jo samalla kun tumma sävy levitettiin yläluomelle, mutta mulla on piintynyt tapa tehdä alaluomi vasta kun yläluomi on valmis.)

6. Lisää alaluomelle tumman sävyn alle hohtavaa keskitummaa luomiväriä.Se häivyttää alaluomen rajausta ja tuo metallista hohdetta.

7. Ota isohko, pehmeä häivytyssivellin ja tee sillä edestakaista liikettä koko luomella. Näin kaikki sävyt häivyttyvät toisiinsa.

8. Tee ala- ja yläluomelle sisärajaus mustalla kajalilla ja lisää vielä yläluomen ripsirajaan rajausta jos siltä tuntuu. Ripsirajan olisi tarkoitus olla niin tumma ettei rajaus juuri erotu.


9. Ripsiväri ja valmista.

Jos silmäsi ovat todella pienet tai lähellä toisiaan, lisää sisänurkkiin valoa levittämällä vaaleaa helmiäissävyä luomen sisimmälle kolmannekselle ennen tummimman sävyn levitystä. Levitä kuitenkin tumma sävy melkein sisänurkkaan saakka, keventäen jälkeä sisänurkkaa kohti saapuessa (vaalea kuultaa läpi). Kun koko luomi on valmis, lisää vielä kevyt hipaisu vaaleaa helmiäistä sisänurkkaan.

Kommentit (21)

 1. Eve-ning

  Tämäpä oli hyvä tuto, kaikki vaiheet kerrottu yksityiskohtaisesti, eikä ole liian vaikea! Pitää kokeilla joskus :)

 2. .Nekku.

  Tosi kaunis savusilmä. :) Täytyy ehkä saada tuo Lumenen luomiväri, myydäänkö sitä vielä kaupoissa?

 3. kiukkupussi

  Loistava tutorial! :) Tällä rähmäkäpäläkin onnistuu.

 4. Opri

  Kaunis :)

  Olisi kiva jos noissa kuvissa näkyisi aina se sivellin mitä olet käyttänyt. Joissain kuvissa se näkyykin.

 5. Charming Nails:

  Kiva tutorial! Olet oikeassa että todella tummassa smokyssä on käytettävä helmiäisiä. Vaaleammat vielä onnistuu matalla. Jos on hyvät häivytyssiveltimet.

 6. Inkivääri

  .Nekku. – Ei ole valitettavasti enää Lumenen valikoimassa tuo "Unohdetaan". Ostin sen joku 5-6 vuotta sitten ja silloinkin se kuului muistaakseni johonkin LE-kokoelmaan.

  Opri – joo, pitää yrittä muistaa laittaa sivellin näkyviin. Tässä meikissä taputtelin tummimman sävyn paikoilleen vaahtomuoviapplikaattorilla ja käytin muiden sävyjen levitykseen MAC 239:iä (paitsi alaluomelle tietty pientä rajaussivellintä).

 7. Sikri

  Tosi nätti!!

 8. Anonymous

  Hieno! Onko väliä, millaista vaahtomuoviaplikaattoria käyttää? Olen käyttänyt nyt vuosia pelkkiä siveltimiä, enkä vieläkään oikein osaa. Voisin siirtyä vaahtomuovisiin ja häivyttää sitten siveltimillä..
  /Peppi

 9. miu

  Tosi nätti silmämeikki taas kerran! :) Ite en tommosta en oo koskaan oppinu tekemään tai sitten se ei vain sovi mulle :S Aina kun oon yrittäny tehdä ton tyylisen tumman silmämeikin, niin näyttää vain siltä kuin mua ois lyöty silmään. Ehkä tätä vois vielä silti joskus kokeilla jos vihdoin…

 10. Anonymous

  Kiitos tästä, sun selkeillä ohjeilla voisin onnistuakin. :) Tällainen klassinen smoky toimii aina. t. S

 11. Anonymous

  Kiva meikki!

 12. Inkivääri

  Peppi – vaahtomuoviapplikaattoreilla on eroja. Vältä ehdottomasti sellaisia "lutteroita", pehmeäpäisiä applikaattoreita joissa varsi ei jatku sienen sisälle ja sienipää vääntyy kun painat sillä ihoa. Hyvät vaahtomuoviaplikaattorit tuntuvat iholle painaessa samaan aikaan jämäköiltä ja pehmeäpintaisilta, ja luovuttavat väriä tasaisesti ja runsaasti.

  Jos Diorin paleteissa tulevia vaahtomuoviapplikaattoreita myytäisiin erikseen ja pitkävartisina niin ostaisin niitä suuren varaston. Ovat ihan parhautta. Markettipuolelta L'orealilla on todella hyvät applikaattorit.

  On makuasia tykkääkö tehdä koko meikin siveltimillä vai käyttääkö myös applikaattoreita, mutta todella intensiiviseen pohjaväriin tarvitsee melkeinpä väkisin vaahtomuoviapplikaattorin. Aika yleinen tapa taitaa olla levittää liikkuvan luomen "perussävy" applikaattorilla ja sitten luomivaon ja kulmaluun sävyt sekä pikkutarkat detaljit siveltimillä, + tietysti koko meikin häivytys siveltimellä. Itse teen aina näin.

  miu – veikkaisin että et ole vain vielä löytänyt juuri niitä sulle sopivia sävyjä, tai ehkä sulla on ollut liian mattaisia luomivärejä joilla tulos voi olla aika "raaka". Jatka vaan kokeiluja eri sävy-yhdistelmillä! :) Kaikkien silmämalliin supertumma smoky ei sovi ollenkaan, mutta silloin voi kokeilla vaikka harmaanruskeilla, harmailla tai vihreillä.

 13. Anonymous

  <333 Rakastan Smoky-meikkejä! <333
  Hyvät ohjeet, taas kerran! =D

 14. Lux

  Näitä meikkejä kun katselee, niin alkaa tehdä mieli suunnata kosmetiikkakauppaan itsekin – ja mä en edes meikkaa melkein ikinä! Tosi hienoja juttuja teet. :)

 15. AmppuTokioHotel

  tä on ihana, eiku vaan käyttää aikaa aamusin meikkaamiseen (:

 16. Niiskuneiti

  Upea smoky-meikki! Pitääkin päästä pian testaamaan..

 17. Minie

  Tosi loistava tuto smoky-meikistä!
  Olen aiemmin vain käyttänyt joko matta- tai helmiäismustaa silmiini luullen laittavan sitä niin että näyttää (muka)smoky-meikiltä :D

  Kokeilin sitten noilla ohjeistuksilla tehdä ”oikean” smokyn ja jopa mun olemattomilla taidoilla sain paaaljon paremman tuloksen kuin pelkällä rajauksella ja yhdellä värillä (vaikka siveltimiä kyllä löytyy).

 18. Laura

  Hei!

  Haluaisin tehdä joulujuhliin Smoky-meikin, mutta minulla on pieni pulma. Ostin Lorealin Blue Jean-sävyisen, ihanan sinisen kimaltelevan luomivärin, mutta nyt olen epävarma miten saan tällä aikaiseksi smoky-meikin. Koska olen aika vaalea, ajattelin että tämä sininen toimii paremmin kuin ihan musta väri. Olisiko sinulla vinkkejä mitä muita vaaleampia värejä voisi käyttää, tai miten voin tehdä tuolla luomivärillä jonkun muun juhlameikin? :)

 19. T1k3

  Kiva tutorial! Jospa itekin ehtis viimein opettelemaan tämmösen!

 20. Annika

  Nyt on aivan pakko hehkuttaa ihan kympillä! Olen ihan peukalo keskellä kämmentä meikkausasioissa, koska en tähän mennessä elämääni oikeastaan ole esim. silmiä ripsaria kummemmin ikinä meikannut. Satuin käymään pienessä meikkiopastuksessa, tuurilla valitsemaan suht passeleita siveltimiä ym. ja hyvän Isadoran Smokey eye -paletinkin. Ja mikä on lopputulos tämän ohjeistuksen avulla?! Elämäni ensimmäinen silmämeikki, joka näyttää silmämeikiltä eikä turpiin saaneelta pandakarhulta! En voi uskoa, että onnistuin ensiyrittämällä näin hyvin. Kiitos tuhannesti! (:

  • Sanni

   Oi miten kiva kuulla! :) Mukavaa että kävit kertomassa että onnistui! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.