Tutorial: helppo perus-smoky

Smoky-tutorialeita on netti pullollaan, mutta laitetaan nyt yksi tähänkin blogiin kun niitä aina aika ajoin pyydetään. Tämä on mun mielestä todella simppeli tapa tehdä ”smoky eye”, eikä tässä oikein voi epäonnistua! Etenkään jos on oikeat välineet.


Oikeilla välineillä tarkoitan mm. sitä, että tositummassa smoky-meikissä kannattaa aina käyttää myös helmiäissävyjä, niin häivytys helpottuu huomattavasti. Onnistuneen, kauniin smoky-meikin aikaansaaminen pelkällä matta-mustalla vaatii minusta jo edistyneitä taitoja ja erinomaista häivytyskättä. Joten jos haluatte päästä helpolla, valitkaa meikkiin myös helmiäissävyjä.

Oma suosikki-smokyni syntyy IsaDoran Sandy Sky -triolla ja Lumenen vanhalla Unohdetaan-solonapilla. Lumene näyttää napissa kimaltavalta, ja kimalletta siinä onkin, mutta luomelle levittäessä paljastuu mattainen koostumus jossa kimallehiput ovat vain extraa. Sävyllä saa syvän, valoa heijastamattoman värin.

Perus-smokyn ideana on levittää liikkuvalle luomelle tummin, mattainen sävy, osittain sen päälle ja luomivakoon keskitumma helmiäissävy ja kulmaluulle vaalea korostussävy, niin että sävyt liukuvat toisiinsa ja tummuus vaalenee asteittain ripsirajasta kulmaluuta kohti. Keskitumman ja korostussävyn väliin voi vielä halutessaan lisätä keskivaalean sävyn.

Lumene Unohdetaan: kimaltava munakoiso – iholla melkein musta

Luomivärien lisäksi tarvitset mustan rajauskynän ja pehmeän häivytyssiveltimen.

1. Rajaa pohjustettu luomi kauttaaltaan mustalla kynällä. Voit myös pohjustaa luomen mustalla voidemaisella luomivärillä. Rajauksen ei tarvitse olla erityisen siisti, sillä se jää luomivärin alle. Rajauksen tehtävänä on pitää ripsien tyvi mahdollisimman tummana.

2. Levitä tumminta luomivärisävyä koko liikkuvalle luomelle. Jälleen, ei haittaa vaikka näyttäisit tässä vaiheessa turpaan saaneelta, sillä epätasaiset reunat häivyttyvät pian seuraavan sävyn alle ja varisseet hippuset siistitään vasta lopuksi.

3. Levitä keskitumma sävy luomivakoon ja osittain tummimman sävyn päälle. Voimakkaasti hohtava sävy, kuten käyttämäni Sandy Sky -trion harmaanvioletti (jota monet pitävät ruskeana!), häivyttää rajat tehokkaasti.

4. Levitä keskitumman sävyn yläpuolelle halutessasi muutaman asteen vaaleampi sävy, joka puolestaan häivyttää sen rajaa. Minä käytän Sandy Sky’n roosaa.

5. Lisää kulmaluulle vaaleaa tai valkoista korostussävyä, mielellään hohtavaa, ja levitä alaluomelle kynärajauksen päälle tumminta luomiväriä. (Alaluomen olisi tietysti voinut kätevästi hoidella jo samalla kun tumma sävy levitettiin yläluomelle, mutta mulla on piintynyt tapa tehdä alaluomi vasta kun yläluomi on valmis.)

6. Lisää alaluomelle tumman sävyn alle hohtavaa keskitummaa luomiväriä.Se häivyttää alaluomen rajausta ja tuo metallista hohdetta.

7. Ota isohko, pehmeä häivytyssivellin ja tee sillä edestakaista liikettä koko luomella. Näin kaikki sävyt häivyttyvät toisiinsa.

8. Tee ala- ja yläluomelle sisärajaus mustalla kajalilla ja lisää vielä yläluomen ripsirajaan rajausta jos siltä tuntuu. Ripsirajan olisi tarkoitus olla niin tumma ettei rajaus juuri erotu.


9. Ripsiväri ja valmista.

Jos silmäsi ovat todella pienet tai lähellä toisiaan, lisää sisänurkkiin valoa levittämällä vaaleaa helmiäissävyä luomen sisimmälle kolmannekselle ennen tummimman sävyn levitystä. Levitä kuitenkin tumma sävy melkein sisänurkkaan saakka, keventäen jälkeä sisänurkkaa kohti saapuessa (vaalea kuultaa läpi). Kun koko luomi on valmis, lisää vielä kevyt hipaisu vaaleaa helmiäistä sisänurkkaan.
Kommentit (21)
  1. Tämäpä oli hyvä tuto, kaikki vaiheet kerrottu yksityiskohtaisesti, eikä ole liian vaikea! Pitää kokeilla joskus :)

  2. Tosi kaunis savusilmä. :) Täytyy ehkä saada tuo Lumenen luomiväri, myydäänkö sitä vielä kaupoissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *