Turvaa nettishoppailuun

Minulle tarjottiin sopivasti nyt reissumoodissa ollessani tilaisuutta lähteä mukaan Visan kampanjaan, jossa kerrotaan Visalla maksamisen tuomasta turvasta verkko-ostoksia tehdessä.

Tällainen kamppis sopii minulle kuin ”nenä päähän”, sillä olen ahkera nettishoppailija ja käyttänyt Visaa jo toistakymmentä vuotta. Esimerkiksi lentomatkat maksan aina Visalla. Olen saanut myös käytännössä kokea miten ostoturva toimii – Visalla maksaessa voi saada rahansa takaisin monissa tapauksissa jos jotain menee mönkään eikä saakaan ostamaansa tuotetta tai palvelua.

  idvisa_img_2558

Itse käytän Visaa helppouden ja käytännöllisyyden lisäksi juuri tuon ostoturvan takia. Jos esimerkiksi lentoyhtiö tai matkatoimisto, jolta matkani varaan, menee konkurssiin ennen matkaani tai matkan aikana, saan rahani takaisin kun olen maksanut Visalla.

Ostoksistaan voi saada rahat takaisin myös, jos tilausta ei koskaan toimiteta, saa väärän tuotteen tai tuote saapuu vahingoittuneena.

Ongelmatilanteessa tulee aina ensiksi ottaa yhteyttä liikkeeseen josta on ostokset suorittanut. Mikäli tilanne ei selviä, otetaan reklamaation tekemiseksi yhteyttä omaan pankkiin joka hoitaa asian Visan kanssa.

mylittlepony_g3_baby

Kuva: Hasbro

Tilasin kerran amerikkalaisesta keräilyleluihin erikoistuneesta nettikaupasta My Little Poneja, joita en koskaan saanut. Kauppa vaikutti asialliselta ja olin innoissani kun vihdoin löysin G3-sarjan baby-poneja, joita ei myyty Suomessa. Tein tilauksen, ja poneja ei kuulunut. Otin yhteyttä kauppaa pyörittävään mieheen, joka lupasi toimittaa ponit uudelleen. Viikot kuluivat eikä pakettia vain kuulunut. Mies ihmetteli paketin kohtaloa mutta lupasi lähettää tilauksen vielä kolmannen kerran.

Kun tilauksesta oli kulunut muutama kuukausi enkä edelleenkään ollut saanut poneja, ja myyjä väitti kivenkovaa postittaneensa paketit, otin yhteyttä pankkiini. Kaikki meni todella vaivattomasti; minulta pyydettiin tilauksen vahvistus ja kopio paketin toimitusta koskevasta sähköpostikeskustelustamme myyjän kanssa, ja rahat palautuivat tililleni ilman sen kummempia lisäkyselyitä tai selvittelyjä.

Se jäi tottakai harmittamaan että en saanut ponejani, mutta ainakin sain vahvistuksen sille kuinka sujuvasti Visan ostoturva toimii.

visa_img_2562

Buukkaamassa Las Vegasin hotellia

Täällä USAn reissussa maksamme kaikki matkaliput ja majoitukset Visalla. Ylipäänsäkin maksan aina kaikki lennot Visalla; tuntuu turvalliselta kun tietää että voi saada lipun hinnan takaisin, jos lentoyhtiölle tapahtuu jotain odottamatonta. Mieskin aina vitsailee, kun käytän paljon halpalentoyhtiöitä, että ”Maksoithan sitten luottokortilla kun lennät noilla halpiksilla, mistä sitä tietää milloin joku niistä menee konkkaan” ^_^

Ostoturva on voimassa, teki ostoksia sitten suomalaisella tai ulkomaisella sivustolla. Ostoturvassa ei ole ylä- tai alarajaa tavaran tai palvelun hinnalle, vaan korvausta voi hakea minkä hintaisesta ostoksesta hyvänsä.

Voit saada rahasi takaisin jos olet maksanut ostoksesi Visalla ja:

 • joudut petoksen tai identiteettivarkauksen uhriksi
 • tuotettasi ei toimiteta
 • saat väärän tuotteen
 • tuotteesi saapuu vahingoittuneena
 • matkatoimisto tai lentoyhtiö menee konkurssiin ennen matkaasi tai sen aikana

visa_img_2568

Minulla oli välillä toinen luottokortti mutta vaihdoin takaisin Visaan, sillä koen Visan olevan käyttöehdoiltaan ja -ominaisuuksiltaan selkeämpi ja parempi. Ostoturvan lisäksi Verified by Visa -palvelu tekee verkko-ostamisesta entistä turvallisempaa; tätä palvelua käyttäessä vahvistan verkko-ostokseni aina pankkini verkkopankkitunnuksilla. Näin ollen, jos korttini joutuu vääriin käsiin, sillä ei voi tehdä verkko-ostoksia.

Voit tutustua Visan hyötyihin täällä.

Onko teille koskaan käynyt niin että nettiostokset ovat jääneet toimittamatta tai olette saaneet väärän tuotteen..? Onko tilanne aina selvinnyt?

indiedaysblogirinki_500px

Yhteistyössä Visa

Kommentit (22)
 1. Olin eka et ”voi ei nyt se Sanni sitten laittoi kuvia kortistansa ja joku tulee ja kopioi numerot!”, mutta ethän sä nyt niin tyhmä tietenkään ollut! ;))))

  1. Hahah, joo, blurrasin kyllä numerot ^_^ :D Olisi ollut ironian huippu kirjoittaa tällaisesta aiheesta ja sitten läväyttää luottokorttinsa numero kaikkien nähtäville XD

   1. XDD

    Vaikka en tiedä olisiko joku etupuolen tiedoilla pystynyt mitään ostamaan, kun turvanumero takana ja tosissaan vielä tarvitsee nettipankin tiedot.

   2. mutta eikös nämä blurrauksetkin saa auki aika helposti jos vain tietää, kuinka. Kannattaisin, et paperi tms numeroiden eteen tai vahvoihin blurrauksiin ohje netistä. Vai olenko ihan väärässä?

    1. mutta eikös nämä blurrauksetkin saa auki aika helposti jos vain tietää

     Mun käsittääkseni kuva eli tiedosto muuttuu pysyvästi kun sen muokkaa ja tallentaa uudella nimellä. En tosin ole pro näissä asioissa mutta en ole kuullut tuollaisesta että pikselöidyn/blurratun kuvan saa jotenkin auki. Toisaalta, jos blurrauksen saisikin auki, ei kuvassa näy kortin CVV-numeroa joka on takapuolella, eli korttia ei kuitenkaan voisi käyttää. Ja vaikka CVV-numerokin olisi näkyvissä, loppuisi kortin väärinkäyttäjän yritys viimeistään siihen, kun systeemi pyytää mun verkkopankin tunnuksia.

 2. Miten Visan turvallisuus suhteutuu PayPalin käyttöön? Olen tosi huono näissä ulkomailta tilaamisissa (tilaankin aina jonkun muun kautta, kun en itse uskalla). Eli onko Visalla maksaminen jo itsessään tarpeeksi turvallista vai pitäisikö maksu tehdä vielä PayPalin kautta? Tuoko PayPal asioihin lisävarmuutta?

  1. PayPal tuo tiettyä lisävarmuutta, koska PayPalilla maksaessa myyjä ei saa tietää korttisi numeroita lainkaan (jolloin mahdollisten ”fishyjen” kauppiaiden korttitietojen kopiointiaikeet mitätöityvät), mutta toiset taas eivät pidä ajatuksesta, että kortin numero annetaan PayPalille. En tosin ole kuullut PayPaliin liittyvistä petoksista, siis että PayPalin kautta olisi tapahtunut korttivuotoja, mutta kai sellainenkin mahdollisuus teoriassa aina on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *