Turhin käyttämäsi tuote jota rakastat?

Tulipahan mieleen taas tällainen viihteellinen, kevyempi kysymyspostaus. :)

Mihin kauneudenhoitotuotteeseen tai -palveluun olet jäänyt koukkuun, vaikka se tuntuu vähän turhalta? (Tai paljon turhalta… 😅)

Minulla on itselläni kaksi tunnustusta aiheeseen liittyen. Ensimmäinen vastaus on siinä mielessä yllättävä ja ristiriitainen, että suosittelen usein kyseistä tuotetta teillekin täällä. Toisaalta, tuote ei välttämättä ole kaikille turha.

Turha tuote numero 1: silmänympäryvoide.

(Auts.)

Todellakin, rakastan silmänympäryvoiteita enkä voisi luopua niistä, mutta samalla… käsitän, että omalla kohdallani ne ovat vähän turhia. Minulla nimittäin on hyvin epäherkkä iho, myös silmänympäryksillä, ja voisin aivan yhtä hyvin käyttää silmänympäryksillä samaa voidetta kuin kasvoilla. 

Silmänympäryihoni ei ole ikinä, koskaan, never reagoinut negatiivisesti kasvovoiteeseen, vaikka voide olisi kuinka hajustettua, rasvaista tai mitä hyvänsä jota ei pidetä ihanteellisena silmänympärysiholla. Tottahan on, että silmänympärysiho on erilainen kuin iho muualla kasvoissa, ja sillä on eri tarpeita. Se on ohuempi ja kuivempi; silmänympärysiholta puuttuvat talirauhaset.

Silmänympärysiho on myös herkempi kuin iho muualla nassussa, ja juuri siksi se voi reagoida esimerkiksi hajusteisiin, voimakkaasti okklusiivisiin rasvoihin tai tiettyihin aktiiviaineisiin. Mutta tosiaan – paino sanalla voi. Ei välttämättä reagoi ollenkaan.

Silmänympärysvoiteen tarpeellisuus liittyy siis suoraan ihon yksilöllisiin ominaisuuksiin, ja minun kohdallani sy-iho ottaisi ihan kiltisti vastaan saman voiteen kuin kasvotkin. Silti olen IHAN koukussa silmänympärysvoiteisiin enkä voisi olla ilman niitä! 🙏🏻

Nythän tietysti suosin kasvoilla öljy-seerumi-sekoitusta voiteen sijaan, joten siinä mielessä erillinen sy-voide voisi olla perusteltu. Voidemainen koostumus suojaa ohutta, haurasta ja kuivaa silmänympärysihoa paremmin kuin öljy, pelkästä seerumista puhumattakaan. Mutta… ihan yhtä hyvin voisin käyttää silmänympäryksillä täyteläistä ja suojaavaa kasvovoidetta, jonka etuna olisi jo edullisempi litrahinta kuin silmänympärysvoiteilla.

No. En kuitenkaan käytä. 😂 Turha tuote, josta en koskaan luovu! ❤️

Turha tuote (palvelu) numero 2: sokerointi. Alakerran sokerointi.

Älyttömän turha asia ja olen onnistunut koukuttumaan tähän. Niin turha, että melkein hävettää kertoa se. Yritin juuri olla pidemmän pätkän ilman sokerointia ja sitten tuli vain olo että ei, nyt ON saatava paikat siistiksi.

Sokerointi ei edes ole mitään kovin halpaa hommaa, ja sekin saa minut tuntemaan ristiriitaisia tuntemuksia tätä kauneus(?)koukkua kohtaan. Voisin varmasti käyttää summan johonkin järkevämpään. Silti… aina palaan.

Taustatietona kerrottakoon, että olen itse todella laiska karvojen käsittelijä. Siis kaikkien ihokarvojen; kainalot, sääret, puska. Homma ei kiinnosta pätkääkään ja vaikka kyse ei ole vaativasta operaatiosta, pidän ihokarvojen poistamista todella tympeänä puuhana joka ei koskaan tule minulta luonnostaan kuin sisäiseen ajastimeen koodattuna. Toiset sheivailevat karvojaan melkein päivittäin suihkussa asiaa edes kummemmin ajattelematta. Minulle tällainen olisi utopiaa.

Vaikka karvojen poisto on tympeää – silti poistan karvojani. Aina lopulta. En tykkää niiden poistosta mutta en myöskään osaa olla niiden kanssa.

Mitä tulee alakertaan – sen alueen karvatupet ovat minulla niin herkästi tulehtuvat, että ko. alueen hoito on aina ollut se kaikkein vastenmielisin ohjelmanumero. Siksi esimerkiksi valoimpulssilaitekokeilu vuodelta 2013 jätti kaikesta käytäntöön liittyvästä vaikeudestaan huolimatta positiiviset muistot – oli todella mukavaa, kun bikiniraja pysyi ”bikiniolosuhteissa” siistinä viikkotolkulla eikä ihotulehduksista tietoakaan.

Sokerointi ei tulehduta karvatuppiani, ja tämä yhdistettynä tuloksen suhteellisen pitkään kestoon (minulla jopa viisi viikkoa) on saanut minut koukkuun. Aluksi sokeroin vain kesäisin, mutta nyt tapa on pikku hiljaa hiipinyt ympärivuotiseksi.

Ugh.

Siinä mun turhat.

You?

kauneus ihonhoito
Kommentit (36)
 1. Luonnonkosmetiikkafriikki
  7.1.2022, 21:29

  Kiva postaus! Mulla turhia tuotteita on kasvonaamiot. Mulla on niitä aina monta erilaista ja käytän niitä useita kertoja viikossa. Tykkään tuoda niillä lisäboostia ihonhoitoon, esim. lisäkosteutusta tai lisäapua epäpuhtauksiin, mutta ilmankin varmasti pärjäisi… Mun mielestä turhia tuotteita on myös sellaiset mitä ei ehdi käyttää. Mulla tällaisia on huulipunat, luomivärit ja rajauskynät, niitä on varmaan kymmeniä vaikken käytä niitä päivittäin enkä välttämättä edes viikoittain… tällä tahdilla en ehdi käyttää loppuun ennen kuin vanhenevat, joten vähempikin määrä riittäisi, mutta tykkään kun on monia sävyjä mistä valita silloin kun niitä haluan käyttää 🙈

  1. Mun mielestä turhia tuotteita on myös sellaiset mitä ei ehdi käyttää.

   Jep. Mulla näitä on myös huulipunat sekä nykyään myös kynsilakat, kun en enää vaihda lakkaa kuin kerran kuussa… 🙈 Ja ennen RAKASTIN kynsilakkaa ja se oli suuri osa mun persoonallisuutta….

 2. Mahtava postausidea 😄
  Itselleni turhuutta on varmaankin kesäisin käyttämäni itseruskettava voide. En siis rusketu jaloista ollenkaan, niin mielestäni ne on vaan rumat valkoisina verisuonten näkyessä, kutsun jalkojani ”kalkkunanakeiksi” värin vuoksi. 😂
  Ja joku hiusnaamio. Ihana tuoksu ja tunne sen hetken, mutta kohta on ihan rasvainen tukka. 🤭😄 Tosi harvoin kyllä käytän, mutta kerta ostin niin pois on käytettävä.
  Palveluita en pihinä käytä, koska en uskalla koukuttua mihinkään. Haluaisin kokeilla kyllä esim. geelilakkausta ja ripsiin niitä ”lisätupsuja” tai sitä kulmien laminointia. Mutta sitten lohduttaudun, että olenpahan rehellisesti ”aito”, ja ihan nättikin ilman mitään lisukkeita 😊 ja parasta, että rahaa säästyy.

  1. Palvelut on kyllä kallis kohde koukuttautua… Mä käyn sokeroinnin lisäksi säännöllisesti kynsihuollossa, enkä halua edes ajatella, paljonko näihin menee vuodessa rahaa… Vaikka mulla on näihin palveluihin varaa, kieltämättä välillä viiltää miettiä sitä turhuutta ja mihin aidosti hyvään (vaikka hyväntekeväisyys) sen rahan voisi laittaa.. Toisaalta, asian voi nähdä myös niin, että käyttämällä näitä palveluita tuen suomalaista työtä ja yrittäjyyttä. Arvo se on sekin tuoda työtä suomalaisille. Yhden turhuus on toisen leipä.

   1. Minä käyn vakkaristi ripsien kestotaivutuksessa, kulmien vahauksessa ja värjäyksessä ja tietty kampaajalla. Lisäksi satunnaisesti hierojalla. Olen valinnut nämä palveluntarjoajat sen perusteella, että tykkään kokonaisuudesta, lopputulos hyvä ja käyntinä kiva kokemus (etenkin mun kampaaja ihan huippukiva tyyppi ja se kaksituntinen hänen kanssa jutustelua virkistää ihan huimasti <3 ). Nämä palvelut maksavat ja ajattelen sen aina just noin kun Sanni kirjoitit, että tuen suomalaista työtä ja yrittäjyyttä. Samalla saan käynneistä itselleni paljon iloa, mukavia kohtaamisia ja vaihtelua päivittäiseen arkeen :-)

    1. 🙂👍 Hyviä perusteita..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *