Turbliss – tehokasta ihonhoitoa turvenaamioilla

Hiphei, kunnon turvenaamiot eivät olekaan täysin kadonneet Suomen markkinoilta..!

Virolainen Turbliss on turvekosmetiikkaan erikoistunut sarja, johon tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2016 Karkkipäivän lukijamatkalla Tallinnassa.

Virolainen turve on erityisen aktiivista, sisältäen poikkeuksellisen korkean pitoisuuden humiinihappoa – fakta, joka on luonut pohjaa useammallekin virolaisille turvekosmetiikkayritykselle. Yksi tällainen sarja oli Suomessakin lyhyen aikaa ollut Sosar, jonka kautta itse perehdyin aikoinaan kunnolla turpeen vaikutuksiin iholla – ja vakuutuin! Sosarin taival jäi lyhyeksi, ja sarjan kadottua olen ollut vilpittömän harmissani, kun en ole löytänyt Suomen markkinoilta toista yhtä korkean turvepitoisuuden sarjaa.

Ja sitten sain yhteydenoton Turblissin maahantuojalta..! 

Turbliss on kokenut menestystä ja suitsutusta, ja pokkaa vuodesta toiseen kotimaassaan kauneusalan ammattilaisten myöntämiä palkintoja. Ihanaa, että sarja on nyt saatu myös Suomeen!

Pakko jakaa tämä tarina, sillä rakastan tällaisia tosielämän kosmetiikan onnistumisia ja oivalluksia!

Mikä vakuutti minut turpeen ihohyödyistä aivan erityisesti, on entisen puolisoni äiti, joka hurahti virolaisiin turvenaamioihin täysin. Hän kertoi, ettei ole nähnyt millään kosmeettisella valmisteella yhtä silminhavaittavia positiivisia ja nopeita vaikutuksia iholla, sekä omalla että miehensä.

Ex-”anoppi” oli voidellut turpeella myös miehensä ihoa, jolla oli paljon mustapäitä. Iho oli kuulema kirkastunut ja puhdistunut niin, että anoppi ei meinannut uskoa silmiään. Hän sai melkeinpä ”vimman” alkaa hoitaa miehensä ihoa, harvoin olen kohdannut näin totaalisen innostunutta kosmetiikkahurahdusta..! (Miehen suhtautuminen vaimon naamiohuveihin voi olla toinen tarina… :D) Naislukijat voivat ehkä samaistua siihen tyydyttävään tunteeseen, kun näkee tukkoisen ja mustapäisen ihon puhdistuvan sisällöstään….

Ex-puolisoni äiti koki myös oman ihonsa näyttävän ja tuntuvan kaikin puolin paremmalta turvehoitojen jälkeen; ihosta tuli kirkkaampi, tasaisempi ja pehmeämpi. Ex-anoppi oli niin vakuuttunut turpeesta, että hän tilasi minulta naamioita niin pitkään kuin Sosar oli olemassa, ja oli äärimmäisen pettynyt ja harmissaan, kun sarja lopetettiin. Pitkään hän kyseli, eikö kaupoissa todella ole mitään vastaavaa. Annoin joskus testiin myös mutatuotteita, mutta niillä hän ei kokenut saavansa lainkaan samaa tulosta.

Täytyisikin nyt vinkata hänelle Turblissista..! 🙏🏻

TURPEEN IHONHOIDOLLISET HYÖDYT

Turblissin tuotteet pohjautuvat tuhatvuotiseen virolaiseen balneologiseen turpeeseen. Viron maaperän turpeen humiinihappopitoisuus on yli 40%, kun Suomessa se on vain noin 20%. Siksi Viron turve on kosmeettisessa käytössä tehokkaampaa kuin esimerkiksi suomalainen turve.

Turpeen terapeuttisia ja lääketieteellisiä vaikutuksia on tutkittu Euroopassa jo yli 200 vuotta. Mikä tahansa turve ei sovi kosmeettisiin ja lääketieteellisiin tarkoituksiin, ihonhoidossa käytetään vain suojärvien alla olevien tuhatvuotisten kerrosten turvetta.

Humiinihappo on turpeen tärkeimpiä aktiiviaineita. Sillä on ikääntymisen merkkejä hidastava vaikutus; se on vahvasti antioksidanttinen, stimuloi kollageenin tuotantoa, buustaa solujen uudistumista ja onpa sillä myös kyky vaikuttaa omaan hyaluronihapon tuotantoommekin.

Muita turpeen sisältämiä bioaktiivisia aineita ovat fulviinihappo, hymatomelaanihappo, mineraalit, erilaiset lipidit, aminohapot, entsyymit, antioksidantit ja hivenaineet.

Turve sopii kaikille ihotyypeille mutta aivan erityisesti sen vaikuttavista aineista hyötyvät ikääntynyt iho, akneiho ja couperoottinen iho.

Turpeen ominaisuuksia:

  • Hidastaa ihon ikääntymistä
  • Syväpuhdistava
  • Vilkastuttaa verenkiertoa
  • Poistaa haitallisia aineita
  • Laskee tulehdusta
  • Imee iholta rasvaa
  • Rikastuttaa ihoa hapella ja ravintoaineilla
  • Tasoittaa ihon väriä

Sain testiin neljä Turbliss-naamiota: 100% turvenaamion kaikille ihotyypeille, For Men -turvenaamion, kiinteyttävän turvenaamion ja kosteuttavan turvenaamion.

SYVÄKOSTEUTTAVA TURVENAAMIO

59€ / 180 ml

29€ / 60 ml

Kosteuttavassa turvenaamiossa turpeeseen on lisätty hunajaa, kolloidista kaurajauhoa (viimeisimpiä trendiainesosia, tätä näkee nykyään paljon), pomeranssivettä, allantoiinia ja prebioottinen sakkaridiyhdiste. Ainesosalistaa katsomalla voisin helposti lisätä nimeen sanan ”rauhoittava”.

Hunaja on klassikko mitä tulee luonnon kosteuttaviin ainesosiin. Lisäksi se on erittäin antibakteerinen! Kaurajauho taas on uudempia löydöksiä ihonhoidon saralla. Kolloidinen kaurajauho rauhoittaa ja lievittää ihottuman aiheuttamaa punoitusta, kutinaa ja pieniä ihoärsytyksiä, sekä vähentää ihon läpi tapahtuvaa veden haihtumista.

TURVENAAMIO MIEHILLE

(tai Sannin sanoin: Turvenaamio epäpuhtaalle tai helposti ärtyvälle iholle)

25€ / 60 ml

”For Men” -naamiota voivat toki käyttää muutkin kuin miehet, kerron heti alkuun. :) Vaihtoehtoinen tai jopa parempi nimi tälle naamiolle olisi ’Turvenaamio epäpuhtaalle tai helposti ärtyvälle iholle’.  Turvepohjaan on nimittäin lisätty teepuu- ja piparminttuöljyjä, jotka ovat antibakteerisia ja rauhoittavat tulehdusta – etenkin teepuuöljy.

Naamio sopii miehille rauhoittamaan ihoa parranajon jälkeen, mutta ilman muuta myös kenelle hyvänsä, jonka iholla on näppyjä tai muita epäpuhtauksia. Teepuuöljy on epäpuhtaan ihon klassikkohoitaja!

KIINTEYTTÄVÄ TURVENAAMIO

49€ / 180 ml

29€ / 60 ml

Tämän naamion toinen nimi voisi olla ”anti-age” tai vieläkin paremmin ”soothing”, sillä se sisältää turpeen lisäksi ruusun ja melissan kukkaisvesiä joille yhteistä on rauhoittava ominaisuus. On ehkä hieman liioiteltua sanoa, että ne kiinteyttävät, vaikka toki turve itsessään omaa kollageenisynteesiä buustaavan vaikutuksen. Sillä perusteella kaikki turvenaamiot voisi nimetä ”kiinteyttäviksi”. :)

Turbliss-naamioiden nimet heijastavat kuitenkin niihin valittuja muita hoitavia aineita. Ruusuvesi on kauneudenhoidon tunnettu klassikko ja multi-tasker; se rauhoittaa, kosteuttaa, uudistaa ja elvyttää. Melissankukkavesi taas tunnetaan puhdistavista ja ärsytystä sekä tulehdusta laskevista ominaisuuksistaan ja sopii melkeinpä parhaiten epäpuhtaalle ja tulehtuneelle iholle.

Joka tapauksessa, erittäin hyvä ja kokonaisvaltaisesti hoitava ainesosakombo. 👍

TURVENAAMIO KAIKILLE IHOTYYPEILLE

37€ / 180 ml

19€ / 60 ml

Lopuksi THE turvenaamio, jossa on tasan yksi ainesosa: turve. Tämä on naamioista kaikkein edullisin, ja sanoisin, että tästä kannattaa aloittaa, jos yhtään mietit turvekosmetiikan testaamista.

Omana suosikkina täytyy kyllä heittää kosteuttava, hunajaa sisältävä Turbliss-naamio. Se on myös kallein, mutta sisältää kaikkein monipuolisimmat ainesosat. Joka tapauksesa, jo 100-prosenttisella yhden raaka-aineen turvenaamiolla saat huikeita ihohyötyjä.

TURVE VS. SAVI JA MUTA?

Kaikki kolme ainetta tulevat maasta ja kuluttaja yhdistää ne ihon syväpuhdistukseen. Sitä ne kaikki myös tekevät, mutta niillä selkeitä eroja. Turve on aineista kaikkein aktiivisin ja tehokkain – siksi se ei välttämättä myöskään sovi oikein herkälle iholle. Se on myös kaikkein anti-age-vaikutteisin, kiitos humiinihapon.

NÄIN KÄYTÄT TURVENAAMIOTA:

 • Levitä naamio kostealle iholle
 • Anna naamion vaikuttaa 10 minuuttia, tai 5 minuuttia herkällä iholla
 • Pidä naamio kosteana koko vaikutuksensa ajan, älä anna sen kuivahtaa. Voit pitää naamion kosteana suihkuttamalla ihon pintaan kasvovettä tai tavallista raanavettä
 • Käytä naamiota noin kerran viikossa tai herkällä iholla harvemmin

Turblissin ohjeissa käyttötiheydeksi sanotaan 1-3 kertaa viikossa, mutta olen aiemmin kuullut suositeltavan korkeintaan kerran viikossa -rutiinia, koska turve on niin supertehokasta ja tiheämpi käyttö voi olla iholle liikaa. Käyttäisin turvenaamiota itse kerran viikossa ja suosittelisin tiheämpää rutiinia vain epäpuhtaalle ja oikein rasvaiselle ja tukkiutuneelle iholle, joka kaipaa esimerkiksi kuuriluontoisesti syväpuhdistavaa ja ihoa tasapainottavaa käsittelyä. Esimerkiksi kuukauden turvekuuri 2-3 x viikossa voi varmasti tehdä samealle, tukkoiselle iholle ihmeitä!

(…muistelen yhä ex-anopin vilpitöntä ihastusta, kun miehensä iho kirkastui ja puhdistui..! ☺️)

👉 Huom:

Turve aktivoi pintaverenkiertoa ja ihon mahdollinen punoitus naamion jälkeen on normaalia. Älä säikähdä :) Punoitus laskee nopeasti.

🌿 Turbliss-tuotteita myy maahantuojan oma verkkokauppa Waku-Organics. 🌿

LISÄYS. Kommenteissa esitettiin hyvä kysymys turpeen nostoon liittyen. (”Millaisesta ympäristöstä turvetta käytännössä nostetaan, ja onko se mahdollista tehdä suoluontoa vahingoittamatta”). Sain Virosta niin vivahteikkaan vastauksen, että sisällytän sen myös tähän, sillä turvetuotanto herättää tällä hetkellä paljon kysymyksiä Suomen tilanteesta johtuen.

”Turvetta saa Eestissä louhia vain kaivosluvalla. Turblissilla nostamme turvetta entisen turpeennostoalueen rajalla, johon meille on myönnetty hoitoturpeen nostolupa.

Kaivamme luonnon ja puiden ympäröimällä alueella vähentääksemme hiilidioksidipäästöjä. Kone tekee meille tien alueelle, mutta koko hoitoturvetuotanto nostetaan käsityönä saadaksemme vain humuskerroksen.

Emme kaada puita nostoalueeltamme ja täytämme kaivamamme kolot, koska tarvitsemme vain ohuen kerroksen, jota luonto ei enää tarvitse. Runsaasti humusaineita sisältävissä kerroksissa elämä on pysähtynyt eikä niissä kasva elämää.

Olemme panostaneet löytääksemme mahdollisimman eettisen, kestävän ja tarkoituksenmukaisen tavan nostaa turvetta. Tällainen hoitoturpeen nostotoimintatapatäyttää biotalouden vaatimukset ja jättää suon ekosysteemin ehjäksi. Tällöin suo pystyy edelleen säilömään vettä ja pitämään suoekosysteemin ennallaan.”

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (31)
 1. Moikka! Eikö ole mitään alennuskoodia näihin naamiohin?

  1. Valitettavasti ei. Kysyin asiasta maahantuojalta, koska olisin tosi mielelläni tarjonnut lukijoille mahdollisuuden tutustua tuotteisiin kokeiluhintaan, mutta tällä hetkellä he eivät pystyneet alennuskoodia antamaan.

   Wakun verkkokaupassa on aina silloin tällöin tarjouskampanjoita, pidän teidät kuulolla ja laitan vinkkiä heti, jos/kun tällainen kampanja osuu silmiini.

  2. Turbliss.fi sivulla tuotteita saa puolet halvemmalla :)

   1. Saamani tiedon mukaan turbliss.fi-sivu ei enää ole toiminnassa, ainakaan kyseinen yritys ei enää vastaa Turblissin maahantuonnista. Yksi lukija oli yrittänyt tilata sieltä ilmaista näytettä, mutta näytettä ei koskaan kuulunut.
    Onko joku teistä onnistunut tilaamaan sitä kautta jotain..?

    1. En ole kokeillut tilata. Huomasin myös että Hobby Hall myy puolet halvemmalla, tosin toimitus näyttää olevan 2 viikkoa.

    2. Uskaltaakohan tuolta turbliss.fi sitten tilata?
     Ainakin tavara menee ostoskoriin, en vielä uskaltanut painaa osta painiketta. Klarna lähettää laskun ja jää tavara tulematta.

     1. En osaa sanoa muuta kuin että kyseessä on Turblissin edellisen maahantuojan verkkokauppa, ja maahantuonti on huhtikuussa siirtynyt Waku Oy:lle. Eräs blogikollegani oli toukokuussa tilannut turbliss.fi’n sivuillaan mainostaman ilmaisnäytteen, josta oli tullut vahvistuskin sähköpostiin, mutta itse näytettä ei koskaan kuulunut.
      Itse ottaisin turbliss.fi’hin ensin yhteyttä ennen tilaamista ja varmistaisin, onko kauppa yhä toiminnassa.

 2. Charming Nails
  10.5.2021, 12:22

  Ooooh turvenaamio haaveisiini on vastattu! Laitan kyllä nämä ostoslistalle, vielä kun löytyisi joku ihana aito mutanaamio kuten Sosarilla olisi niin… <3

  1. 🙏🏻

   vielä kun löytyisi joku ihana aito mutanaamio kuten Sosarilla olisi niin… <3

   Jep…! 😙

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *