Tuomiset lahden takaa

Tallinnan matkan kosmetiikkatuomiset jäivät lopulta aika vaatimattomiksi. Mutta mitäpä tuosta, hyvä vain. Tajusin juuri, että touko-kesäkuun interreil-reissulta tuomani Alterra– ja Alverde-tuotesäkit odottavat nekin edelleen lähempää tuttavuutta kanssani ;)

     Tallinna_tuomiset_IMG_1264

Tää oli pakko. Teenkö jotain kolmella Natura Siberican tyrnishampoolla? En tietenkään, mutta haluan selvittää mitä eroa noilla on. Tuo oranssitekstinen ”For normal and dry hair” -versiohan oli yksi viime vuoden suosikkituotteitani ja ihanimpia shampoolöytöjä vuosikausiin.

Onneksi nämä ovat halpoja ja perhepiiristäkin löytyy iloisia vastaanottajia tyrniherkuille :) Tällä kertaa tuli selvitettyä myös Kaubamajan ja Rimin välinen hintaero: Oblepikha-shampoo maksaa Kaubamajassa 6,90€ ja Rimissä 5,49€. Rimissä (ainakin siinä sataman vieressä olevassa) tosin on todella suppea Natura Siberica -valikoima, joten jos halajaa suorittaa perusteellista NS-shoppailua, se kannattaa hoitaa jossain muualla kuin Rimissä.

White Cedar -shampoo sujahti sekin ostoskoriin koska a) rakastan seetrin tuoksua ja b) mulla on tällä hetkellä meneillään kova hinku testailla erilaisia volyymishampoita. Ja c) nää on halpoja, kuten sanoin. White Cedar maksoi 5,70€.

Tallinna_tuomiset_IMG_1275

Vihdoin pääsen tutustumaan myös Joik’iin.

Greippi-mandariinivartalovoiteen ja pienen balsamipurkin saimme Joik-esittelystä, Ruusunmarja-vehnänalkiokasvovoiteen ja tyrnikasvoveden ostin itse. Tuo Tyrni-vesi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, siinä on aika runsaasti öljyä (eikä lainkaan alkoholia) joten se voisi olla potentiaalinen hyvä hoitovesi; kuin kasvovesi + kasvoöljy yhdessä. Raporttia seuraa kuten voitte arvata. :)

Tallinna_tuomiset_IMG_1279

Mimesis-liikkessä meille pidettiin kahden merkin esittelyt, ja saimme kummaltakin merkiltä kotiinviemisiä.

TurBliss-tuotteet pohjautuvat tuhatvuotiseen virolaiseen turpeeseen ja yksinkertainen sarja sisältää vain turvenaamioita ja muutaman hoitoveden. Saimme lahjaksi hoitoveden ja valinnaisen naamion. Mielenkiintoisesti; tämä naamio ei saa kuivua iholla, sillä kuivuminen estää vaikuttavien aineiden, joista mainittavimpana humiinihappo, imeytymisen. Tämän vuoksi naamion pintaa on kostutettava vaikutusajan aikana kasvosuihkeella (pelkkä vesikin käy) jos naamio uhkaa kuivua liikaa. Jännä juttu. Yleensähän turve- ja savinaamioiden annetaan kuivua kauttaaltaan.

Meille kerrottiin, että Viron maaperän turpeen humiinihappopitoisuus on yli 40%, kun Suomessa se on vain jotain 20% kieppeillä, vai olikohan 12%. Siksi Viron turve on kuulema kosmeettisessa käytössä tehokkaampaa kuin Suomen. Itse kuulin koko humiinihaposta nyt vasta ensimmäistä kertaa. Sarjan edustajan mukaan happo stimuloi mm. kollageenin tuotantoa ja on yleisesti ottaen ”nuorentava”, solujen uusiutumista buustaava ainesosa.

Tallinna_tuomiset_IMG_1286

Signe Seebid (Signen saippuat) -merkiltä, jonka sympaattinen perustaja oli itse paikalla kertomassa sarjasta, saimme lahjaksi heidän suosituimman tuotteensa eli appelsiinivartalokuorinnan sekä kookosminttu-jalkavoiteen.

.

Sain muuten kuulla hurjan mielenkiintoisen faktan Viron kosmetiikkateollisuudesta: Virossa on enää vain yksi (!!) ns. normikosmetiikan valmistaja (Orto) ja kaikki muut paikalliset kosmetiikkayritykset, joita on runsas 40 jos nyt oikein muistan, valmistavat luonnonkosmetiikkaa…! Mieletöntä! :) Meillä on Suomessa melkein päin vastoin. En nyt tietenkään sano että ”normikosmetiikan” valmistuksen kuuluisikin vähentyä, mutta trendi Virossa vain on sangen mielenkiintoinen.

Luonnonkosmetiikan suosio on ajanut sen viimeisenkin normikosmetiikan valmistajan muokkaamaan tuotevalikoimaansa luonnolliseen suuntaan, ja Orton sarjoihin kuuluu teidänkin monen tuntema Puhas Loodus. Puhas Looduksen luonnollisuusprosentti on tällä hetkellä kuulema n. 95%, ja Orton tavoitteena on tehdä sarjasta jossain vaiheessa sertifioinnin kriteerit täyttävä.

Tallinna_tuomiset_IMG_1292

Miehellekin tuli tällä kertaa tuliainen. En juuri koskaan muista mies-ressua kun olen kosmetiikkashoppailemassa vaikka kyllähän hänkin ilahtuu uusista puteleista. Kunhan ne kuuluvat hänen hyväksymiensä merkkien piiriin…! :D ^_^ Tigi on yksi niistä.

Tallinna_tuomiset_IMG_1288

Entäs tämä… Hahhah. Vähän pitää taas nauraa itselleen. Mun on pitänyt jo tosi pitkään ostaa Lushin Seanik-palashampoo testiin, ja nyt sen sitten olisi saanut Virosta halvalla. Ja tiedättekö – mä en jaksanut lähteä Tallinnan Foorumiin sitä hakemaan. Voi hyvää päivää. Lauantai-iltana teki mieli vain levätä hotellihuoneessa pitkän ja ohjelmantäyteisen päivän jälkeen, kun illalliseen oli vain tunti aikaa. Hyvin olisin hotellimme vieressä sijaitsevaan Foorumiin ehtinyt, mutta ei vain jaksanut.

Sunnuntaiaamu oli varattu shoppailulle – ja en mä sitten ehtinyt enää Foorumiin kun halusin lähteä aamulla samoilemaan vanhankaupungin kujille ja melkein tuli kiire Kaubamajaankin.

Kun palattiin eilen Helsinkiin marssin sitten Asematunnelin Lushiin ja ostin Seanikin kalliilla Suomen hinnalla. Prkl. 13,50€.

Tällaisia tuliaisia Tallinnan reissulta. Raportteja käyttökokemuksista seuraa.

Kommentit (40)
  1. Joskus tekisi mieli testata noita tyrnishampoita, se tyrnihoitis on aivan ihanaa! Tuoksuu tymäkämmälle kuin länsimaiset tyrnituotteet.. selvää slaavilaista aistimaailmaa havaittavissa :)

    1. Jep, noiden Oblepikhojen tuoksu on tosiaan voimakas :) Mutta ihana, kuola alkaa herua suuhun kuin noita nuuhkii. ^_^

      Mä en muuten niin hurjasti tykästynyt siihen Normal/Dry Hair -hoitoaineeseen, aika perus. Ja koostumukseltaan litku. Noita kahta muuta hoitsikkaa en jaksanut ostaa kokeiluun kun shampoot kiinnostaa tällä hetkellä enemmän, ja kassi oli jo noilla pulloilla aika painava :) Ai että kun kaikkia tuotteita saisi pienissä vaikka 60 millin pulloissa… Olisi niin täydellistä! ^_^ Ostaisin joka paikasta kassilliset :) Mua kun kiinnostaa nimenomaan kokeilu, mielellään käytän yhtä shampoot vain sen 5 kertaa ja siirryn seuraavaan :) Vain parhaimpia isot pullot, kuten nyt tuota Oblepikha for normal and dry hair’ia. :)

      Saksassa Alterra ja Alverde ovat tehneet asian helpoksi, heiltähän löytyy todella monesta tuotteesta pienet matkakoot.

  2. Odotan testauksia.jos sais jotain omalle ostoslistallekin kun toukokuussa pääsen 20 vuoden jälkeen tallinnaan shoppaileen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *