Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tuomiopäivä Skopeloksella

Maskarapostaus jäi kesken, kun sain ystävältäni Mariannalta Facebook-chattiin uutislinkin; olinko jo nähnyt mitä Skopeloksella on tapahtunut?

Hui!!

Maanantain vastaisena yönä Kreikkaan iski myrsky, joka teki pahiten tuhojaan Lakonian kaupungissa Peloponnesoksella, ja vuorokautta myöhemmin Skopeloksen saarella Sporadeilla. Yhtä hyvin olisin saattanut nyt olla Skopeloksella..! Ihana Skopelos! Yksi ehdottomia lempisaariani Kreikassa.

Tässä kuvia Skopelos Townista tuhon jäljiltä:

Skopelos_tuho_IMG_9293

Kuva: Protothema.gr

Skopelos_tuho

Kuva: Skopelosnews

Skopelos_tuho_IMG_9299

Kuva: Protothema.gr

idSkopelos_myrsky

Kuva: Yannis Chatzitrakosas

Glossa, Skopelos, 21.9. kello 03.30

.

Vain joitain tunteja aikaisemmin olin itse mennyt nukkumaan Poroksella, Kefaloniassa. Myrsky tuntui myös täällä, mutta minulla ei ollut aavistustakaan sen laajuudesta ja seurauksista muualla päin Kreikkaa.

Poros_Kefalonia_sunnuntai

Sunnuntai-iltana seitsemän aikoihin Poroksella näytti tältä.

Vain paria tuntia myöhemmin tuuli oli yltynyt. Istuin kirjoittamassa Zakynthos, naapurin tyttö joka bailaa -postausta tuossa alemmassa kuvassa näkyvällä tavernan terassilla (domatiassani ei oikein toiminut kunnolla netti), ja kirjoittaessani alkoi yhtäkkiä salamoida. Sähkötkin katkesivat pariin kertaan ennen kuin sain jutun julkaistua.

Juttu tuli ulos kello 21.45, ja kymmeneltä ropisivat ensimmäiset pisarat. Pakkasin läppärin kassiin ja kipitin vauhdilla domatiaani, joka onneksi oli vain korttelin päässä. Ehtiessäni ovelle oli sade yltynyt kuuroksi ja tuuli kasvanut voimakkaan puuskaiseksi. Puoleen yöhön mennessä tuuli oli niin raju, että parvekkeella huonekalut lentelivät ja seinissä vinkui niin että mietin saanko koko yönä unta…

Mutta Joonianmeren alue säästyi pahimmalta, eikä myrsky näkynyt täällä muuten kuin lähes koko maanantain kestäneenä sateena. Mikä itse asiassa oli oikein tervetulluttakin, koska sää oli ollut viime viikon jopa ahdistavan painostava.

     Argostoli_maanantai_sadepaiva

Kun Argostolissa Kefaloniassa näytti maanantaina tältä….

Skopelos_tuho_Louki

Kuva: Skopelosnews

…oli Glossan kylässä Skopeloksella tällaiset näkymät…

Huh tosiaan.

Lakoniassa kuoli kaksi ihmistä myrskyn seurauksena, Skopeloksella onneksi tiettävästi vältyttiin uhreilta.

Mutta miltä siellä nyt näyttääkään… Ja nykyisessä taloustilanteessa saarella ei varmasti ole ihan heti varaa korjata tuhon jälkiä. Kun miettii, ettei Kefaloniassakaan ole pystytty korjaamaan viime vuoden maanjäristyksen rikkomaa osuutta Argostoli-Fiskardo-tiestä… ”No money to fix it”, kerrottiin. Saa nähdä miten Skopeloksella käy, yksi pahiten vaurioituneista alueista oli valitettavasti satama, ei ihan vähiten tärkeä paikka.

Kommentit (5)

 1. Lilja

  Melkoiset tuhot kyllä saatu aikaan! Toivottavasti tuhot saataisiin korjattua pian, jos budjetti sallisi.

  Kiitos muuten aiemmista tuotesuositteluista, Melvitan kasvovesi lähtee varmasti kokeiluun! :) Madaran Deep Moisture Fluid vaikutti myös hyvältä tuotteelta (vahvasta tuoksustaan huolimatta), joten sekin pääsee varmasti miehellä testiin :)

  Unohdin muuten viimeksi kysyä, mutta onko millään luonnonkosmetiikan merkillä öljymäistä putsaria? Olen tähän asti käyttänyt Lumenen öljymäistä putsaria, mutta se alkaa pian loppumaan ja haluaisin kokeilla jotain vastaavaa luonnonkosmetiikatuotetta. Tietenkin esimerkiksi manteliöljykin (tai miksei joku muukin öljy) olisi vaihtoehto – pakkauskoot tosin ovat harmittavan pieniä yleensä.

  • Sanni

   Kiitos muuten aiemmista tuotesuositteluista, Melvitan kasvovesi lähtee varmasti kokeiluun! :) Madaran Deep Moisture Fluid vaikutti myös hyvältä tuotteelta (vahvasta tuoksustaan huolimatta), joten sekin pääsee varmasti miehellä testiin :)

   Ole hyvä vain :) Ilo aina olla avuksi, jos vain pystyy :)

   Unohdin muuten viimeksi kysyä, mutta onko millään luonnonkosmetiikan merkillä öljymäistä putsaria?

   Hmmm, voisin vaikka vannoa että olen jollain merkillä sellaiseen törmännyt, mutta juuri nyt mieleen ei tule kuin EkoPharman syksyllä lanseerattava Karpalo-linjan öljyputsari.

   Weledalla on manteliöljy jota he suosittavat silmämeikin poistoon, mutta miksipä ei voisi käyttää koko kasvoillakin putsarina :)

   Ekovistalla on myös erilaisia puhtaita luonnonöljyjä joista mantelin lisäksi risiiniöljy käy myös öljypuhdistukseen, tosin se on aika stydiä ja monet sekoittavat sitä johonkin ohuempaan öljyyn.

  • Katri

   Kookosöljyllä lähtee myös meikit (silmämeikkiä myöten). Riittoisaa, edullista ja helposti saatavilla! :)

 2. NG

  Syysmyrskyjen takia en ole halukas tähän vuodenaikaan Kreikkaan matkustamaan, vaikka sää olisi muuten ihanteellinen. Vanhempani joutuivat joitakin vuosia sitten Kreetalla myrskyn kouriin, kaksi viikkoa meni sisätiloissa värjötellen ja hotellirakennukseen nousseita vesilammikoita vältellen… Huopia onneksi oli talon puolesta!
  Kaiken lisäksi isäni sairastui ja äitini oli rajuilmaa uhmaten pakko lähteä etsimään auki olevaa apteekkia… Ikimuistoinen ’aurinkoloma’ sekin :))

  • Sanni

   Vanhempani joutuivat joitakin vuosia sitten Kreetalla myrskyn kouriin, kaksi viikkoa meni sisätiloissa värjötellen ja hotellirakennukseen nousseita vesilammikoita vältellen…

   Voi kamala…! :-0 Mulla on ollut tuuria, olen joutunut kunnon reiluun sadesäähän Kreikassa vain kerran, Korfulla syksyllä 2012. Silloin piti mm. heittää yhdet kengät roskiin kun menivät totaalisesti pilalle sateessa ja vesilammikoissa kävellessä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.