Tuoksumatka Flow Cosmeticsin aromatuotteiden maailmaan

Kaupallinen yhteistyö: Flow Cosmetics

Syksy, mun lempivuodenaika. Aila-myrskyn tuulten vinkuessa ulkona ja repiessä koivuja ikkunan takana, on mitä ihanin hetki virittyä tämän kirjoituksen myötä tuoksuvaan, kiireettömään hemmotteluun.

Olen viime viikkojen aikana saanut uppoutua Flow Cosmeticsin aromaterapeuttisten ihonhoitotuotteiden ja tuoksuöljyjen maailmaan. En päässyt lomallani Kreikkaan, mutta olen saanut viettää kiireettömiä päiviä mökillä syksyn kauniista päivistä ja iltaisista aromaterapiahetkistä nauttien.

Punaposkisena puolukasta saapuessa (tai välillä läpimärkänä kalaverkoilta…) on ollut ihanaa luksusta astua löylyn lämpöön, laittaa tippa tuoksuöljyä löylyveteen ja voidella keho saunan jälkeen luomulaatuisella zero waste -vartalovoidepalalla.

Mä rakastan tuoksuja. Rakastan hajuvesiä, tuoksuvia hoitovoiteita ja kasvovesiä, tummapaahtoisen kahvin tuoksua, sitä miltä ilma tuoksuu sateen jälkeen, havun ja sammaleen tuoksua, villitimjamin tuoksua kreikkalaisella vuorenrinteellä.

Tilanteen ja tunnelman mukaan hetkeen voi sopia aavistuksenomainen, raikas tai puuterinen tuoksuhenkäys tai syvä, vahva ja maadoittava puun, makeiden yrttien ja lämpimien mausteiden tuoksu. Tuoksut vaikuttavat mieleen ja olotilaan. Ne kohottavat, juhlistavat ja rauhoittavat. Kantavat muistoja ja toimivat siltana menneisiin hetkiin ja kokemuksiin.

Kosmetiikassa tuoksut ovat aina olleet tärkeässä roolissa. Jo tuhansia vuosia sitten ihmiset ovat käyttäneet ihonhoidossa, kylvyissä ja kaunistautumisessa tuoksuvia balsameita luonnon raaka-aineista. Erilaiset hartsit, mausteet, kasveista saatavat eteeriset öljyt sekä eläinperäiset tuoksuaineet kuten myski ovat tuoneet ihmisille mielihyvää. Tuoksut vetävät meitä puoleensa.

Aromaterapeuttiset tuoksut ovat ihan oma tuoksujen kategoria. Aromaterapeuttisten tuoksujen pohjana käytetään kasvien eri osista kuten kukista, lehdistä, hedelmien kuorista, pihkasta ja juurista saatavia tuoksuvia öljyjä.

Näitä öljyjä kutsutaan ’eteerisiksi’ eli haihtuviksi öljyiksi, vaikka itse asiassa niiden koostumus ei edes ole öljyinen vaan hyvin kevyt ja nestemäinen ja helposti haihtuva. Ne kuitenkin hylkivät vettä ja ovat siinä mielessä öljymäisiä.

Eteerisen öljyn aromi voi tuoksua jonkun nenään yhtä lailla hyvältä kuin synteettisesti luodun tuoksuaineen aromi. Olennainen ero on vaikutuksessa; eteeriset öljyt vaikuttavat tuoksuepiteelisolujen kautta aivojen eri hormonaalisiin keskuksiin, minkä ansiosta ne vaikuttavat kokonaisvaltaisesti mielialaan. Ne rentouttavat, rauhoittavat, virkistävät ja energisoivat. Lisäksi eteerisillä öljyillä on laajoja ihonhoidollisia sekä hormonaalisia vaikutuksia.

Arjessa eteerisiä öljyjä sisältävän kosmetiikan vaikutuksen huomaa vaivihkaa. Käyttäessäsi jotain tiettyä kasvovettä tai hoitoöljyä saatat huomata kokevasi erityistä hyvää oloa, vaikka tuoksu itsessään ei välttämättä olisi suosikkisi. Nämä hyvän olon tuntemukset liittyvät nimenomaan haihtuviin aromaöljyihin, jotka stimuloivat aivoissa hyvän olon tunnetta.

Kotimaisen Flow Kosmetiikan (tätä nykyä Flow Cosmetics) tuotteissa eteerisillä öljyillä on alusta saakka ollut tärkeä rooli, ja merkin valikoimassa on myös aina ollut puhtaita eteerisiä öljyjä. Toissa vuoden uudistuksen yhteydessä aromaterapian merkitys Flow’n tuotteissa kasvoi entisestään, kun sarjaan lanseerattiin uusi, entistä elämyksellisempi aromaterapia-linja.

Osa linjan tuotteista muodostaa myös chakroista eli kehon energiakeskuksista inspiraationsa hakevan kokonaisuuden, mutta chakroista ei tarvitse ymmärtää mitään nauttiakseen näiden tuotteiden tuoksuista ja hoitavista koostumuksista. :)

Aroma-linjaan kuuluu öljyseoksia, öljyparfyymeita, saippuoita, kiinteitä vartalovoiteita, vartalokuorintoja sekä hoitosalva.

Suloiset, zero waste -periaatteen mukaiset vartalovoidepalat (kuvassa) ovat mielestäni tuoksuöljyjen ohella sarjan sydän. Toisin kuin esimerkiksi vartalokuorinta, jonka voi nähdä hemmottelevana erityistuotteena, vartalovoide on monelle jokapäiväinen ihonhoitotuote.

Kiinteä vartalovoide pohjautuu voidemaisten tavoin hoitaviin kasviöljyihin ja -voihin, mutta mukana ei ole vettä, emulgaattoreita tai muita emulsion rakenteeseen vaikuttavia teknisiä ainesosia. Kiinteä vartalovoide on siis kuin tiivistetty vartalovoide.

Flow Cosmeticsin vartalovoidepalatuoksuja on seitsemän erilaista, seitsemän chakran mukaisesti. (Mutta kuten sanottua, älä välitä chakroista jos ne eivät puhuttele sinua. :) Minäkään en niistä ymmärrä, vaikka joogassa näistä aina puhutaan.)

Kaikissa voidepaloissa sama hoitava koostumus: seesaminsiemenöljy, kookosöljy, karnaubavaha, riisinlesevaha, kaakaovoi ja auringonkukansiemenöljy, kaikki luomulaatuisina. Lisäksi kuhunkin palaan on lisätty oma erityinen hoitava kasviöljy.

IHOTUNTUMASTA – kokeilin ihovoidepalaa nyt ensimmäistä kertaa ja odotin, että kiinteä vartalovoide tuntuisi tahmealta. Ainakaan Flow’n palat eivät jätä sellaista tunnetta iholle, ellei tietysti hinkkaa ihoon paksua kerrosta. :) Palat ovat yllättävän kovia, kiitos jämäkän karnaubavahan, eivätkä sula näppeihin nopeasti, mikä tekee niiden levityksestä siistimpää.

Palaa hierotaan suoraan ihoon, tai voidepalasta voi halutessaan murtaa pienemmän nokareen ja lämmittää sitä kämmenissä vaikkapa saunan lämmössä, mikä helpottaa levitystä.

Iholle jää suojaava, pehmentävä ja ei-rasvainen, himmeä pinta. Koska palan voidekoostumus ei sula nopeasti, levitys ei ole kovin nopeaa hommaa, mutta samalla voi pitää meditatiivisen hemmotteluhetken tuoksusta nauttien. :)

Omat suosikkituoksuni ovat nämä kaksi, Spirit Awakens ja True Expression.

Vartalovoidepalan hinta on 26€ ja koko 60 g.

💜 SPIRIT AWAKENS 💜  (erityisöljy: mustaherukan siemenöljy) Tuoksu: santelipuu, neroli, vanilja, greippi, vetiver. NIIN IHANA. 🙏🏻 Herkullisen pehmeän-makean-puisessa tuoksussa on vastustamatonta jälkiruokamaisuutta.

Spirit Awakens on suosikkini koko chakra-sarjan tuoksuista. Tuoksu vaihtelee hieman eri tuotteiden välillä (parfyymi, voidepala, öljyseos), mutta on aina huumaavan ihana..!

💜 TRUE EXPRESSION 💜 (erityisöljy: mustikansiemenöljy) Tuoksu: salvia, piparminttu, kamomilla ja frankinsensi. Olen heikkona salviaan ja piparminttuun, ja tässä tuotteessa ne yhdistyvät aivan erityisen koukuttavasti pehmeään kamomillaan ja lämpimän makeaan, balsamimaiseen frankinsensiin. Raikas, makea ja samalla syvän aromaattinen.

💛 GOOD VIBRATIONS 💛 (erityisöljy: tyrniöljy) Tuoksu: appelsiini, inkivääri, sitruuna, seetri, laventeli ja neroli. Sitrushedelmäinen Good Vibrations on kolmas suosikkini. Tuoksu on miedompi ja ”seesteisempi” kuin kahdessa ylemmässä.

💛 SOLID ROOTS 💛 (erityisöljy: puolukansiemenöljy) Tuoksu: vetiver, patsuli, sypressi ja sitruuna. Neljäs suosikkini! Maanläheinen ja syvän aromaattinen tuoksu jossa on maskuliininen vivahde.

🧡 ONE WITH UNIVERSE 🧡 – (erityisöljy: mustikansiemenöljy) Tuoksu: litsea cubeba ja frankinsensi. Persoonallinen tuoksu jossa sitruksinen litsea cubeba (tunnetaan myös kiinalaisella nimellään may chang) yhdistyy lämpimän makeaan ja puiseen frankinsensiin.

🧡 FLOWING EMOTION 🧡 (erityisöljy: tyrniöljy) Tuoksu: greippi, ylang ylang ja vanilja. Sensuelli, mieto ja tyylikäs tuoksu.

💗 TOUCH OF LOVE 💗(erityisöljy: mansikansiemenöljy) Tuoksu: ruusu, tuoksupelargoni, neroli, ylang ylangi, seetriä, santeli. Voimakas, naisellinen ja ”raskaan” ruusuinen tuoksu.

VARTALOKUORINNAT

Siis nämä. Minua melkein turhauttaa aloittaa tämä osuus postauksesta, sillä olen jo Amethyst-kuorinnan yhteydessä käyttänyt kaikki adjektiivit ja muut kuvaavat ilmaisut ylistämään Flow’n Body Polish -suolakuorinnan täydellistä kosmeettista elämystä. Sekä hoitavaa vaikutusta.

Mutta yritetään…!

Jos minun pitäisi valita yksi vuosikymmenen hemmotteleva luksuskosmetiikkatuote, se olisi tämä. Flow’n aromaterapeuttisessa kuorintatuotteessa on ihan kaikki kohdallaan; kaunis, huurteinen lasipakkaus, ylellinen ja todella hoitava sekä tehokkaasti kuoriva koostumus sekä taivaallinen tuoksu. Lisäksi se on kotimainen.

Hoitava öljy- & rasvapohja koostuu sheavoista ja kookosöljystä. Tourmaline-kuorinnassa on lisäksi seesaminsiemenöljyä. Kuorivana ainesosana on puhdistavaa ja kosteuttavaa, hienojakoista Himalajan vuorisuolaa.

Käytä tuotetta näin: hiero kuorintavoidetta kostealle iholle, anna mielellään vaikuttaa hetken (jolloin hoitavat öljyt ehtivät paremmin imeytyä ihoon), huuhdo, ja taputtele iho kuivaksi pyyhkeellä. Älä hiero ihoa pyyhkeellä, jotta hoitavat öljyt jäävät ihoon. Iho saattaa hetkellisesti tuntua suihkun jälkeen hieman öljyiseltä, mutta öljyt imeytyvät nopeasti kosteaan ihoon eikä tämän jälkeen tarvitse enää (välttämättä) lisätä erikseen kosteusvoidetta.

TOURMALINE BODY POLISH 35€ / 200 ml

Pehmeän marjaisen ja lämpimän kukkaisen tuoksuinen vartalokuorinta sisältää mineraalirikasta turmaliinikivijauhetta (siitä nimi Tourmaline). Turmaliinin vaikutukset liittyvät kristalliterapiaan, mutta siihen en ole lainkaan perehtynyt. Keskityn siis vain meille ”taviksille” tuttuihin ainesosiin kuten hoitaviin öljyihin, ihaniin tuoksuihin ja ihoa silottavaan ja puhdistavaan suolaan..! :D

Tourmalinen herkullisessa ja sensuellissa tuoksussa on jasmiinia, vetiveriä, ylang ylangia, geraniumia, appelsiinia sekä litsea cubebaa. Vaikka yksikään näistä ei ole marja, minulle tuoksu avautuu pehmeän ja täyteläisen marjaisena, selvä gourmand-tuoksu. Tuoksu on kuitenkin selvästi kukkaisempi kuin Amethystissä.

Tourmaline on Cocolemon-sisartaan hoitavampi ja ainesosiltaan arvokkaampi. Siinä on enemmän niin hoitavia kuin tuoksuvia öljyjä sekä hoidollisena lisänä antioksidanttista puolukkaa.

COCOLEMON BODY POLISH 27€ / 200 ml

Kookoksen ja makean sitruunan tuoksuinen Cocolemon on aromaterapiakuorinnoista simppelein ja suoraviivaisin. Se ei sisällä kristallikiveä. Sitruunamarenkimainen, pehmeänmakea tuoksu ei kuitenkaan häviä hienostuneessa herkullisuudessaan kahdelle muulle kuorinnalle..! Nams..! Valitse tämä, jos pidät miedommista aromaterapeuttisista tuoksuista.

ETEERISET ÖLJYSEKOITUKSET

Flow Cosmeticsin valikoimassa on sekä yhden kasvin eteerisiä öljyjä (kuten laventeli, teepuu, sitruuna) sekä useamman öljyn sekoituksia, jotka ovat osa chakra-sarjaa.

Monelle, kuten itselleni, eteeriset öljyt ovat tuttuja hierontaöljyissä sekä saunan löylyvedessä, mutta eteerisiä öljyjä voi käyttää monella muullakin tapaa. Kokeile eteeristä öljyä esimerkiksi tuoksulyhdyssä, vartalo- tai kasvovoiteeseen sekoitettuna tai omatekoisessa pyykkietikassa (olen muuten kerran saanut sellaisen lahjaksi blogin lukijalta..! 💜).

Edit. Jos kodissasi on lemmikkejä, ota huomioon tuoksulyhtyä tai diffuuseria käyttäessäsi tiettyjen eteeristen öljyjen haitalliset vaikutukset eläimiin. Lue lisää täältä. Kosmetiikassa, pyykinpesussa tai siivouksessa käyttäessä haittaa lemmikeille ei ole.

Eteeristen öljyjen hinnat vaihtelevat suuresti, minkä vuoksi myös Flow Cosmeticsin eteeriset öljyt ovat eri hintaisia. Öljyn hintaan vaikuttaa mm. kasvin harvinaisuus, mistä maasta kasvi on peräisin ja se, kuinka paljon öljyä saadaan yhdestä kasvista.

Valitsin kokeiltavaksi kolme chakra-sarjan öljysekoitusta, jotka vaikuttavat erityisesti stressiä ja levottomuutta lieventävästi.

SOLID ROOTS 45€ / 10 ml

Vetiveri, patsuli ja sypressi

Uuuhhuh, tämä on saunan löylyssä jotain niiin ihanaa. 🙏🏻 Tuoksu on nimensä mukaisesti todella juureva. Se on lämmin, voimakas, puinen sekä aavistuksen itämainen. Solid Rootsin tuoksu todella rauhoittaa ja maadoittaa. Toisaalta tässä on myös patsulin myötä hieman, hmmm, romanttisesti stimuloiva vaikutus ;D

Ihonhoidossa käytettynä Solid Roots -öljysekoitus sopii eritysesti rasvoittuvalle iholle. Sekoita eteerinen öljysekoite aina voiteeseen tai pohjaöljyyn (1-2 tipaa / 10 ml voidetta tai öljyä), ei saa käyttää iholle laimentamattomana. Flow suosittelee Solid Rootsia myös myös ihottumaiselle iholle ja sieni-infektioiden lievittämiseen.

SPIRIT AWAKENS 55€ / 10 ml

Laventeli, santelipuu, muskatellisalvia

Vaikea sanoa onko tämä vai Solid Roots rentouttavampi saunakokemus. Kuten totesin jo vartalovoidepalan kohdalla, Spirit Awakens on kokonaisuudessaan suosikkituoksuni koko sarjasta. <3 Puhdas öljyseos on eri tuoksuinen kuin vartalovoidepala; tässä on laventelia jota vartalovoiteessa ei ole. Laventeli ja santeli ovat tainnuttavan ihana tuoksu, ja mukana on myös hieman vaniljan eteeristä öljyä pehmentämässä tuoksua entisestään.

Täydellinen tuoksu rauhoittamaan mieltä ennen nukkumaanmenoa.

ONE WITH UNIVERSE 39€ / 10 ml

Litsea cubeba, frankinsensi

Tämä öljysekoitus sopii saunafiilistelyä paremmin tuoksulyhtyyn tai ihonhoitoon. Tuoksussa on päällimmäisenä sitruksista raikkautta, kiitos litsea cubeban. One With Universe -öljysekoitus parantaa keskittymiskykyä sekä vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä – kuulostaa meikäläisen cocktaililta..! :)

Täytyykin muuten hankkia kotiin varta vasten hajusteeton kasvovoide ihan että voin kokeilla eteerisiä öljyjä ihonhoidossa. (Valmiiksi hajustettuun voiteeseen en näitä halua sekoittaa.)

Ihonhoidossa käytettynä One With Universe silottaa juonteita sekä korjaa erilaisia ihon ja kehon epätasapainotiloja, kuten aknea tai atooppista ihottumaa. Erityisesti frankinsensillä on juonteita silottavia, ihovaurioita korjaavia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia.

PARFYYMIÖLJYT 39€ / 10 ml

Vielä lopuksi parfyymiöljyt. Mct-öljypohjaiset tuoksut ovat 100% luonnollisia ja sisältävät eteerisiä öljyjä, marja- ja kasviöljyjä sekä kvartsia. Omasta kiinnostuksesta riippuen nämä voi nähdä henkisempinä tuoksuina chakrojen ja kristalliterapian kautta, tai sitten vain luonnollisina parfyymeina :)

Sain kaksi täysikokoista tuoksua ja pienet näytteet lopuista. Tuoksujen näytepaketti on muuten kätevä tapa tutustua tuoksuihin ennen ostopäätöstä ja maksaa 2,90€.

Esittelen tässä omat suosikkini. (Voisin kyllä höpötellä näistä tuoksuista vaikka oman postauksen verran mutta tämä juttu on jo nyt aika pitkä…!)

ONE WITH UNIVERSE

Latvatuoksu: sitrushedelmät
Sydäntuoksu: litsea cubeba, vanilja
Juurituoksu: appelsiininkukka, seetri, frankinsensi

SOLID ROOTS

Latvatuoksu: appelsiini ja sitruuna
Sydäntuoksu: mansikka, laventeli, syperssi, vanilja
Juurituoksu: vetiver, patsuli, seetri

Lämmin, aromaattinen, maadoittava ja turvallinen tuoksu. Tuoksu on ”paksu” mutta ei voimakas, odotin itämaisempaa tuoksua Solid Roots -öljyseoksen perusteella. Kun tuoksu on ollut iholla hetken, erottuu puinen, raukea (jos nyt tuoksusta näin voi sanoa..!) makeus. Toinen suosikki.

ONE WITH UNIVERSE 

Latvatuoksu: hapokas sitrus
Sydäntuoksu: litsea cubeba, vanilja
Juurituoksu: neroli, seetri, frankinsensi

Pirteä ja kohottava tuoksu. Raikas ja kevyempi kuin muut suosikkini. Tuoksu avautuu jännittävän sitruksisena (litsea cubeba tuoksuu makealta, hapokkaalta sitrukselta muttei kuitenkaan sitruunalta, appelsiinilta tai greipiltä..!), antaen hiljalleen tilaa frankinsensin ja seetrin lämpimämmälle pohjatuoksulle.

FLOWING EMOTION 

Latvatuoksu: greippi
Sydäntuoksu: vanilja ja kardemumma
Juurituoksu: santelipuu, jasmiini ja ylang ylang

Ihanan erilainen tuoksu muiden suosikkieni rinnalla! Pirteä greippi yhdistettynä pehmeän mausteisiin vaniljaan ja kardemummaan on tosi veikeä yhdistelmä. Pakkauksen oranssi väri sekä latvatuoksun greippi antavat odottaa kirpakkaa sitrustuoksua, mutta Flowing Emotion on lopulta hyvinkin seesteinen ja ”matalan” aromaattinen tuoksu. Juurituoksun sensuelli jasmiini ja ylang ylang viimeistään ankkuroivat tuoksun maahan.

Sitrus ja kardemumma tekevät tästä myös jouluun sopivan tuoksun..!

Ohh mitkä tuoksut leijuvatkaan olohuoneessani, olen kirjoittanut tätä juttua pätkissä pitkin päivää. :)

Kynttilät palavat ja tuuli ulkona on laantunut. On ollut aivan ihanaa keskittyä koko päivä tuoksuihin, tämä on minulle valtavan mieluisa ja rakas aihe. <3

Taidan laittaa tänä iltana pisaran laventelin tuoksuista öljyseosta tyynyliinan reunaan. 

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (14)
 1. Aika usein oot exäs nykyää maininnu :D

  1. Ööö…? Siis anteeksi..? Usein…? Missähän postauksissa hän on viime aikoina näkynyt..?

   Mitä tulee aiempiin mainintoihin, miksi en häntä mainitsisi yhteyksissä, joihin hän liittyy? Olimme yhdessä melkein puoli elämää. Olemme edelleen ystäviä ja hän on minulle tärkeä ihminen.

   Olipa kummallinen kommentti sinulta.

 2. Kiitos tästä postauksesta. ♥️

  Mäkin rakastan syksyä ja tuoksuja. Nuo Chakra-saippuat kuulostavat kyllä aivan ihanilta, mua puhuttelevat nyt tuo Good Vibrations ja Spirit Awakens, vaikka kaikilla noilla on varmaan aikansa ja juuri oikea hetkensä. Mikä chakra nyt milloinkin tarvitsee tasapainotusta. Ihanan kuuloinen tuotesarja!

  Kaunista syksyä sinulle ja chihuille silityksiä ja suukkoja, kun heitä näet❣️

  1. Kiitos Sara..! Ensi viikolla olisi tarkoitus taas nähdä chihuja..! <3 Pikku nelijalkoja on jo kova ikävä..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *