Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tuoksu kynnyksenä Kivvin söpöissä Mustaherukka-tuotteissa

* Sis. mainoslinkkejä

Sympaattisen latvialaisen luonnonkosmetiikkamerkki Kivvin viimeisin ihonhoitosarja vetoaa meikäläiseen ainakin väriteemallaan ^_^ Ribes Nigrum – Mustaherukka. Ja ovathan mustaherukat herkullisia syötynäkin :) Samoin tuoksuna, mustaherukka assosioituu mielessäni aina johonkin myönteiseen :)

Kumpa tässäkin sarjassa olisi ollut nimeään vastaava tuoksu.

Kivvi Ribes Nigrum
Ihanat pakkaukset <3

Ribes Nigrum -sarjaan kuuluu päivä-ja yövoide, silmänympärysvoide, puhdistusvaahto ja kasvovesi. Sain testiin koko sarjan. Kivvin tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti.

Mennään suoraan asiaan. Tuoksu. Se on tämän sarjan kompastuskivi ainakin minun kohdallani. Mustaherukka-sarjan tuotteiden tuoksussa ei ole hitustakaan marjaisuutta vaan tuoksu on oikein perinteinen, yrttinen luonnonkosmetiikan tuoksu aromaattisilla eteerisillä öljyillä ryyditettynä. Tuoksussa ei ole ripaustakaan makeutta tai raikkautta ja se tuo mieleen lääkeyrtit.

Anteeksi, Ribes Nigrum, kun jouduin aloittamaan arvostelun näin. Mutta tällä kertaa tuoksu on todellakin niin vahvassa roolissa tuotteiden käyttömukavuuden kannalta että en voi olla tuomatta sitä esiin heti kärjessä. Lääkeyrttimäinen tuoksu ei varmastikaan ole kaikkien mielestä epämiellyttävä, mutta itse en pidä tuotteiden hajusta ja se vaikuttaa väkisin kokemukseeni.

Kivvi_kuva
Kuva: Kivvi

Ennen tuotekohtaisiin arvioihin menemistä kommentoin vielä sarjan ikäsuositusta. Pakkauksiin on painettu ikäsuositus 25+ ja kyseessä on siis ns. ennaltaehkäisevä, ensimmäisten ikääntymisen merkkien hoitamiseen  tarkoitettu tuotesarja. Tästä huolimatta tuotteita voi oikein hyvin käyttää nuorempikin kuluttaja, vaikuttavat ainesosat eivät tee mitään hallaa nuoremmalle iholle.

Ribes Nigrum -sarjan vaikuttavat aineet ovat pääasiassa antioksidanttisia kuten mustaherukkauute, ginkgouute, centella asiatica -uute sekä koko Kivvi-sarjan nimikkoainesosa kiwi-hedelmäuute. Nämä suojaavat ihoamme vapailta radikaali-pahiksilta. Voidepohja on tehokkaasti kosteuttava ja pehmentävä sisältäen kasviöljyjä, -uutteita ja -rasvoja kuten sheavoita, kookosöljyä, oliiviöljyä ja aloe vera -uutta. Siis tyypillinen hyvä luonnonkosmetiikan voidepohja.

idKuorinta

En malta olla vielä koukkaamatta pienen tuotekehityssivurönsyn kautta ^_^ Minusta on nimittäin niin valtavan kiinnostavaa, miten formuloinnista riippuen samoista raaka-aineista saadaan todella eri tuntuisia voiteita. (Kuvan lusikat eivät liity asiaan, ovat vain kuvituksena ;))

Luonnonkosmetiikan kosteusvoiteiden ainesosaluetteloita lukiessa ei voi olla huomaamatta, että niissä käytetään merkistä riippumatta hyvin pitkälle samoja perusainesosia kuten sheavoita, oliiviöljyä, kookosrasvaa, manteliöljyä, triglyseridejä, jojobaöljyä, aloe veraa ja glyserolia ja samoja tihentäjiäkin kuten ksantaanikumia, ja monissa liuottimena etyylialkoholi. Silti, merkistä ja kemisteistä riippuen, näistä saadaan aikaan ihan eri tuntuisia koostumuksia. Se on niin mielettömän kiehtovaa..!

Toki sama asia pätee myös normikosmetiikan puolella, mutta siellä mahdollisuudet koostumuskikkailuihin ovat vielä huomattavasti laajemmat kuin sertifioidun luonnonkosmetiikan puolella.

Sen vain sanon, että  kosmetiikan tuotekehitykseen osallistuminen ja formuloinnin salaisuuksista perillepääseminen ovat erittäin korkealla ”haluaisin vielä kokea elämäni aikana” -juttujen listalla  ^_^ Kosmetiikan koostumusten maailma on niin älyttömän kiehtova että vaikea edes pukea sanoiksi, haluaisin vain niin kiihkeästi saada tietää mitäkin voidetta käyttäessäni, miksi kyseinen voide tuntuu juuri siltä. :) En tiedä voiko tähän monikaan samaistua? ^_^

Kivvi Ribes Nigrum

Ribes Nigrum -päivävoide 9,24€ / 50 ml

Ribes Nigrum -yövoide 9,24€ / 50 ml

Voiteet tuntuvat ja tuoksuvat hyvin samanlaisille, yövoide vain on odotetusti hieman täyteläisempi (ja siinä on lisäksi jojobaöljyä jota päivävoiteessa ei ole).

Mustaherukka-voiteista on nyt sitten pääteltävissä mitä ilmeisimmin Kivvi-kemistien käsiala. Ja siihen liittyy voiteen pienoinen nahkeuden ja epäliukuvuuden tuntu iholla.

Piti tarkistaa olivatko aiemmatkin testaamani Kivvin voiteet saman tuntuisia ja kyllä, olin raportoinut ihan samanlaisesta ihofiiliksestä testatessani Kivvin tuotteita ensimmäistä kertaa runsaat kaksi vuotta sitten. Olin kirjoittanut kahdesta eri tuotteesta; ”voiteet tuntuvat levittyvän aavistuksen jähmeästi, kuin niistä puuttuisi liukastavia ainesosia”.

Arvelin tuolloin, että tuntuma saattaisi johtua kummassakin voiteessa olevasta titaanidioksidista, ja sitä löytyy myös Mustaherukka-voiteista. Titaanidioksidi on puuterimainen ainesosa jota käytetään kosmetiikassa joko tuomaan värikosmetiikaan peittävyyttä (meikkipohjat) tai tuomaan UV-suojaa. Aurinkosuojatuotteissa se tuo tunnetusti jähmeää, jauhomaista tunnetta. Kivvin tuotteissa ei puhuta UV-suojasta joten en osaa sanoa millä motiivilla kivviläiset ovat ainesosan voiteisiin sisällyttäneet, mutta kyseinen ainesosa todennäköisesti on vastuussa tästä epäliukkaasta tuntumasta.

Voiteen levitystuntumaa voi ehkä parhaiten kuvata ilmaisulla; kuin voide jarruttaisi iholla.

Vaikka tuoksu ja levittyvyys eivät ole sieltä kosmeettisesti miellyttävimmästä päästä, sekä yö- että päivävoide imeytyy hyvin ja jättää ihon ihastuttavan pehmeäksi ja himmeäpintaiseksi.

Kivvi Ribes Nigrum

Silmänympärysvoide 9,36€ / 15 ml

Silmänympärysvoide on voiteista odotetusti ohuin, mutta myös pikkukaverissa on titaanidioksidia ja nihkeyden tuntee viimeistään kun voide lähtee imeytymään. Tunne on kuitenkin huomattavasti miedompi kuin päivä- ja yövoiteissa.

Silmänympärysvoide on hajustettu ja siinä on sama tuoksu kuin koko Ribes Nigrum -perheessä.

Kivvi Ribes Nigrum Foaming Facial Wash

Puhdistusvaahto 5,88€ / 150 ml

Medium-vaahtoava pumppuvaahto jossa ihan mukavasti liukkautta mukana. Vaahto ei siis ole ihan ohutta, harsoista ”tiskivaahto”-tyyppistä vaan pieni liukkaus ja vaahdon rakenne sallivat vaahdon työstön iholla niin että vaahtoputsarien ystävä kokee tyydyttyneen tunteen :)

Putsari onkin suosikkini Mustaherukka-sarjasta. Vaahto jättää ihon huuhdellessa oikein miellyttäväksi vailla pienintäkään nirskahdusta. Kuivuttuaan ihon pinta on pehmeä eikä sitä kiristä. Putsarissa on erittäin hellävarainen pesuteho, mikä toisaalta tarkoittaa myös sitä, että kaikki ihomeikki ei aina lähde yhdellä pesulla vaan täytyy vaahdottaa toisen kerran. Tähän alan kyllä jo tottua luonnonkosmetiikan putsareiden kanssa.

Tämän käytän varmaan tyytyväisenä loppuun, putsareita minulla kuluu eniten. Tuoksu voisi toki olla parempi mutta se ei ole suorastaan häiritsevä. Ja hei – katselen mielelläni näin söpöä violetein marjoin kuvitettua pulloa kylppärini kaapissa ^_^

Kivvi Ribes Nigrum Facial Toner

Kasvovesi 5,88€ / 150 ml

Oikein hyvännäköisen incin omaava kasvovesi (kärjessä kosteuttavaa aloe veraa ja glyserolia, antioksidanttista omenauutetta, tulehdusta vähentävää, rauhoittavaa mäkikuismauutetta ja kosteuttavaa maitohappoa, joka korkeana pitoisuutena toimii myös kemiallisesti kuorien. Kivvi-kasvoveden sisältämää pitoisuutta emme toki tiedä). Ei jätä iholle tahmeaa tunnetta. Miinusta tuoksusta, joka on kasvovedessä kaikkein tympein koko sarjasta. On kyllä harmi.

Kivvin tuotteita muuten mainostetaan alkoholittomina eikä niissä tosiaan olekaan etyylialkoholia, mutta niissä on hajuste- ja säilöntäaineena käytettyä bentsyylialkoholia joka suurina pitoisuuksina voi ärsyttää ihoa. Bentsyylialkoholi on Kivvin tuotteissa ainesosaluettelon puolivälin jälkeen, joten sen pitoisuuden voi arvella olevan vähäinen.

Kivvi_Mustaherukka_IMG_0285

Kuvausassistentti-Viivillä ei ollut mielipidettä tuotteista suuntaan tai toiseen.

Kivvin tuotteiden saatavuus Suomessa on edelleen todella rajallista, ja kivijalkajälleenmyyjiä on vain kourallinen. Minun kotikaupungeistani Maarianhaminassa on yksi jälleenmyyjä (Lustans) mutta Tampereella ei ketään. Jälleenmyyjät löytää maahantuojan sivulta alalaidasta kohdasta Myyntipaikat, (linkki ei toimi niin en voi liittää sitä tähän.)

Kivvin tuotteita saa hankittua helpoiten netistä maahantuojan omasta verkkokaupasta Waku-organics.fi*. Hieman vaikeasti navigoitavalta sivulta (olen antanut maahantuojalle palautetta ;)) Ribes Nigrum -sarjan tuotteet löytää täältä*.

Wakun maahantuomista sarjoista hiustuotesarja Aubrey ja etenkin sen fantastiset hiustenhoitoaineet ovat muuten katsastamisen arvoiset ;) Olen kokeillut kolmea Aubrey-hoitista ja kaikki olivat todella hyviä, mutta etenkin Honeysuckle-Rose-hoitoaine* on luonnonkosmetiikan hiustenhoitoaineiden aatelia. Olen hehkutellut Honeysucklea pariinkin otteeseen, viimeksi täällä.

Vaikka Mustaherukan ja minun ystävyys ei nyt ihan leimahtanutkaan, niin Kivvin putsarivalikoimasta löytyy suurimpiin luonnonkosmetiikkasuosikkeihini kuuluvia tyyppejä, niistä lisää myöhemmin omassa jutussaan.

Kommentit (11)

 1. pauliina

  Viivi <3

 2. Jonttu

  Jos sinulla olisi tuuheutta hoitoaine, laittaisitko sitä ainakin välillä myös muualle hiuksiin eikä vain latvoihin? Kun eikö tuuheutus lähde sieltä muualta kun juuresta? Ja siis tietenkin perusjutut tekee varmaan tuuheuttava shampoo. Minulla siis käytössä XZ:n tuuheuttavat shampoo ja hoitoaine. Mukavan ilmavaksi jättää hiukset. Mietin vain tuota hoitoaineen käyttöpolitiikkaa.

  • Sanni

   Jos sinulla olisi tuuheutta hoitoaine, laittaisitko sitä ainakin välillä myös muualle hiuksiin eikä vain latvoihin?

   En koskaan (ehm, paitsi nyt kun ylläpidän violettia hiusväriä ja teen värinaamioita) laita hoitoainetta tyveen. Tyvi ei kaipaa sileyttä ja liukkautta (ainakaan minun), vain pituudet. En usko että mikään tuuheuttava hoitoaine toisi lisätuuheutta juureen levitettynä, sellaiseen teknologiaan en ole vielä törmännyt. Ylipäänsäkin tuuheuttavan hoitoaineen toimintaperiaate on yleensä vain olla hyvin kevyt ja ei-lätsäyttävä, niin että mikään hoitava ainesosa ei raskauta hiusta.

   • Jonttu

    Voi ei nuo kirjoitusvirheet…

    Ok, hyvä tietää. Latvoihin voisin siis oikeastaan laittaa jotakin hiusta hellivämpää hoitoainetta. :)

    • Jonttu

     Muuten sitten kun en saa talvella enää hehkua nahkeaksi jättävän aurinkovoiteen ja mineraalipohjan yhdistelmästä, niin kyseeseen voisi tulla kosteusvoiteen ja mineraalipohjan heleyttäminen vielä alle laitettavalla Lumenen Instant Glow -kauneusseerumilla. Siis tällaista vaihtoehtoa olen mielessäni pohtinut. Oletko kokeillut Lumenen kuultoa tuovia tuotteita mineraalipohjan alla?

     • Sanni

      Oletko kokeillut Lumenen kuultoa tuovia tuotteita mineraalipohjan alla?

      En ole tainnut. Mineraalipohja varmaan vähän sammuttaa IG:n hehkua, mutta ainakin saa vähän peittävämmän tuloksen kun IG:ssäkin on sävyä. :) Yksi vaihtoehto heleämmän mineraalimeikkipohjan saamiseksi on sekoittaa mineraalipohjaan irtokuultopuuteria (kuten Lily Lolon Star Dust), eli mineraaleillakin voi tehdä noita samantyyppisiä sekoituksia kuin nestemäisillä kuulto- ja meikkivoidetuotteilla :)

      • Jonttu

       Pitääpä pitää mielessä. Mineraalimeikki tosiaan (ainakin päällepyöriteltynä) itselläni on aina sammuttanut kuullon/hehkun, mikä on oikeastaan mineraalien ainut huono puoli.

       Mutta jos joskus testailet blogissa kuvien kera, olisi kiva. :)

 3. Elina

  Ei noita ainakaan hinnalla ole pilattu! Pitäisköhän tilata tuo kasvovesi ja kokeilla onko siinä tarpeeksi sitä maitohappoa ;)

  • Sanni

   Joo, hinta ei ainakaan saa kulmia kurttuun ^_^

 4. Laura

  Mulla on käytössä just Kivvin Appelsiini-Vanilja -vartalomarmeladi ja voi jessus, miten syötävän herkulliselta se tuoksuu! Mutta, vaikka kuinka nopeasti suihkun jälkeen marmeloin sillä vartalon,
  niin kosteus ei pysy iholla, vaan öljyinen fiilis kestää (ja kestää) ja iho janoaa yhä kosteutta. Ihoni ei siis sovi ko. tuotteelle.

  • Sanni

   Höh :/

   (Ihana tuo verbi marmeloida… ^_^)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.