Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tummat silmänaluset piiloon miehellä

Tummat silmänaluset. Ne saavat kasvot näyttämään väsyneiltä, oli sitten kyseessä mies tai nainen. Mutta kuinka moni mies lähtee tekemään toimenpiteitä niiden häivyttämiseksi? Aika harva.

Sillä totuushan on, että rakenteellisesti tummia silmänalusia ei häivytetä muulla kuin meikillä.

Mr_tummat_silmanaluset

Minunkin miehelläni on tummat silmänaluset. Olen jo vuosia yrittänyt taivutella häntä käyttämään jotain kevyttä peiteainetta edes tilaisuuksissa, joissa tulisi näyttää vähän skarpimmalta ja pirteältä. No, eihän perusmiestä saa koskemaan meikkituotteeseen ei sitten millään. Turha toivo.

Viime vuonna sain vinkin eräältä ystävältäni jonka miehellä myös on tummat silmänaluset. Kuten minun äijäni, myös ystäväni mies oli oppinut käyttämään kosteuttavaa silmänympärysvoidetta. Ystäväni oli keksinyt ostaa miehelleen sävytetyn silmänympärysvoiteen, ja kas, mies oli hyväksynyt sen ihonhoitorutiiniinsa. :)

GarnierBBEye1

Kyseessä on Garnierin BB-voide silmänympäryksille. Idea on sama kuin BB-kasvovoiteissakin – kosteuttavaan voidepohjaan on yhdistetytty peittävää väripigmenttiä. Tuotetta ei siis tarvitse nähdä meikkituotteena, mikä on tärkeää miehen kohdalla.

idGarnierBBEye2

Garnier BB Cream Eye Roll-On, sävy Light

Minäkin päätin kokeilla ”onneani”. :) Ostin miehelle joululahjaksi Garnierin BB-rollerin silmänympäryksille. En maininnut mitään tuotteen väripitoisuudesta vaan jätin voiteen extraominaisuuden miehen itsensä ”löydettäväksi”. Pelkäsin, että jos alan heti puhumaan tummien silmänalusten peittämisestä, miehen epäluulot heräisivät heti ja tuubi jäisi avaamatta.

Ja niin sitten kävi, että minunkin miehestä tuli BB-silmänympärysvoiteen käyttäjä..! Olin yllättynyt, kun mies ei ensin edes kommentoinut aineen väriä. Ehkäpä hän vain ajatteli, että no, tämä nyt on tällainen beige sy-voide. Joka tapauksessa, tuote on ollut hänellä säännöllisessä käytössä joulusta saakka.

Mr_tummatsilmanaluset3

BB-silmänympärysvoide ei tietenkään peitä tummuutta yhtä tehokkaasti kuin varsinainen peiteaine, sillä siinä on (tottakai) vähemmän pigmenttiä. Juuri tämäkin tekee siitä niin loistavan tuotteen miehelle. Voide ei vaadi paljonkaan häivyttelyä kun sävy on jo tasoittunut ihoon. Iho ei jää meikatun näköiseksi vaan freesautuu juuri sopivan luonnollisesti.

Mr_tummatsilmanaluset2

Oikean (teistä katsoen vasemman) silmänalusen alla BB-voidetta, toinen puoli voiteeton.

Tulos: tummuus ei ole hävinnyt kokonaan, mutta selvästi häivyttynyt ja mies näyttää pirteämmältä. :)

BB-silmänympärysvoide sopii tietysti mainiosti kenelle tahansa, jolla ei ole paljon peitettävää silmien alla ja joka haluaa nopean tuotteen jolla hoitaa sekä sy-ihon kosteutus ja ihon sävyn kirkastus.

GarnierBBEye

Garnierin BB-rollerin ainoaksi miinukseksi voisi mainita falskaavan kuulapään. Ainakin Mr Karkkipäivän käytössä kuula on falskannut ja aine oli kerran sotkenut koko kosmetiikkalaukun sisällön. Silti tuubi ei ole lentänyt roskiin, eli ilmeisesti siitä kuitenkin tykätään..! ;)

* * *

Olen viime aikoina saanut blogiin tavallista enemmän kysymyksiä koskien tummien silmänalusten peittoa, joten kokosin tähän  faktakulman asiaan liittyen. Tummien silmänalusten häivytys vaikuttaa olevan monelle mystisempi seikka mitä olen kuvitellutkaan. :) Myös Jyväskylän lukijamiitissä nousi esiin kysymyksiä tummien silmänalusten ongelmasta.

Silmanaluset_meikki

Tummia silmänalusia on kahdenlaisia;

1. ”Väliaikaisia”, elämäntilanteen ja -tapojen aiheuttamia; huonosti nukutut yöt, juhlinta, stressi. Myös kertyneiden kuona-aineiden sanotaan voivan aiheuttaa tummuutta silmien alle.

2. Pysyviä; ihon ja kasvojen luuston rakenteen aikaansaamia.

Jälkimmäisiin ei tehoa kuin meikki, ensinmainittuihin meikin lisäksi tietysti elämäntapojen muutos.

Markkinoilla on paljon silmänympärysvoiteita, jotka lupaavat kosteutuksen lisäksi myös vaalentaa silmänalusia. Näiden aineiden teho perustuu yleensä valoaheijastaviin ja varjoja optisesti häivyttäviin pigmentteihin ja/tai ainesosiin, jotka vilkastuttavat silmänympärysalueen nestekiertoa ja laittavat kuona-aineet liikkeelle. Kolmas keino on mekaaninen – silmänympärysvoiteessa viileä metallipää jolla painelemalla/rullaamalla kuona-aineet ja nestekertymät saadaan liikkeelle. Tämä auttaa myös sy-ihon turvotukseen.

Kysymys: mitä eroa on peiteaineella ja valokynällä? Eikö valokynä auta parhaiten tummiin silmänalusiin?

Valokynän käyttötarkoitus vaikuttaa olevan yksi väärinymmärretyimpiä asioita kosmetiikkamaailmassa. Hyvin moni sekoittaa valokynän ja peiteaineen keskenään.

Valokynä on kevyempi ja huomattavasti läpikuultavampi tuote kuin peiteaine. Sen ensisijaisena tarkoituksena on tuoda iholle valoaheijastavia pigmenttejä –> häivyttää juonteiden pohjia ja kevyitä varjoja sekä korostaa kasvojen korkeimpia kohtia kuten poskipäitä ja kulmaluuta.

Peiteaine ei usein ole lainkaan valoaheijastavaa ja sen tarkoituksena on tuoda iholle peittäviä, värillisiä pigmenttejä jotka korjaavat ihon värivirheitä kuten selkeästi tummia silmänalusia, punoitusta ja finniarpia.

Jos sinulla on aina ollut todella tummat silmänaluset, kyseessä on rakenteellinen syy ja löydät kaikkein tehokkaimman avun vahvapigmenttisestä peiteaineesta. Vaalennusta lupaavat silmänympärysvoiteet tai valokynät eivät tällöin juuri auta.

Minulla on ollut tummat silmänaluset lapsesta saakka, ja käytän niiden peittoon vahvapigmenttisiä peiteaineita. Suosikkejani ovat Lily Lolon Cover-Up -peiteaine, Estee Lauderin Double Wear Stay-in-Place Concealer ja Make Up For Everin HD Concealer.

Tässä koottuna Karkkipäivässä ilmestyneitä juttuja silmänalusten peitosta.

Silmä mustana – suuri peiteainetesti

Tummat silmänaluset ja niiden peitto

Dermablend-peiteaine silmänalusilla

Näin meikkaat väsyneen ihon heleäksi

Toivottavasti faktakulmasta oli apua! :)

Kommentit (59)

 1. sasu

  Tulin vaan tänne vinkkaamaan että dermablendin tuotteilla sain omat silmänaluseni terveen väriseksi. Koko kasvoille en heidän voiteita voi käyttää vaalean ihoni takia mutta se kellertävyys näissä tuotteissa on ässä sinisen silmänympärysihon kanssa!

 2. Arlene

  Mulla on tää samainen tökötti käytössä, silloin tällöin. Joskus käytän myös oikein isossa hädässä Lumenen Color Correcting peitevoidetta, mutta se pakkaa olemaan vähän liiankin peittävää, ei näytä enää luonnolliselta :D
  Ärsyttää vaan tuo falskaava applikaattori, ärsyttävää.
  Side-note: Onpas ihanan pirteän värinen kynsilakka ^_^ Mikä tilanne kynsilläsi muuten on? Näyttävät ainakin paremman mittaisilta kuin aikaisemmin :)

  • Sanni

   Mikä tilanne kynsilläsi muuten on? Näyttävät ainakin paremman mittaisilta kuin aikaisemmin :)

   Kynnet on vähän niin ja näin… Tällä hetkellä kolme pitkäksi luokiteltavaa, kaksi ”normi”pituista ja loput just-ja-just sormen pään yli. :/

 3. Lusa

  Mulla tummat silmänaluset on geneettiset :/ Joskus pohdin asiaa ja vilkasin veljeäni: selvä nakki, näistä pandasilmistä ei pääse eroon. (Itellä ei sentään samaa tummuusluokkaa veljen kanssa :D)
  Muttamutta, kaipaisin apua sellaiseen ongelmaan, että noi silmänaluset on myös osittain punaset. Jos käyttää sinisyyttä taittavaa peiteainetta, lopputulos on punaset silmänaluset :/ Ja sitä punasuutta en oo oikeen ikinä saanu millään piiloon, oisko sulla antaa jotain vinkkejä mitä tässä vois tehä? Alusissa siis myös sinertävää, eli ne on sellaset vähän kirjavat.. Peiteaineissa ongelmana on oikean sävyn löytäminen, ainoo meikkipohja sävy, joka tähän mennessä on ollut lähes tarpeeksi kalpea on Lily Lolon Porcelain. (Lilyn peiteaine Blondie on ainakin oikeansävynen, mutta ei peitä silmänalusia kokonaan, jos haluaisi joskus jonkun tosi tumman ja näyttävän silmämeikin ja silmänaluset punottaa :/) Oisko sulla apua tähän mun ongelmaan? :)

  • Sanni

   Ja sitä punasuutta en oo oikeen ikinä saanu millään piiloon, oisko sulla antaa jotain vinkkejä mitä tässä vois tehä?

   Punaista taitetaan kellertävillä ja vihertävillä peitetuotteilla. Ymmärrän että on hieman sekavaa, kun toisaalta sinisyyttäkin taitetaan usein keltaisella (esimerkiksi Lily Lolon Peep-O -peiteaine).

   Sinulle voisi sopia esimerkiksi Dermablendin Stick-peiteaine sävyssä 25 Nude, se on keltapohjainen ja todella peittävä. Tietysti tummuusaste on paljon tummempi kuin kasvoillasi muuten, mikäli käytät Lolon Porcelainia. Monet kuitenkin käyttävät silmänalusillaan meikkipohjaansa tummempaa peiteainetta. Kun silmänaluset joka tapauksessa ovat muuta ihoa tummemmat, ne saa myös peitettyä parhaiten hitusen muuta ihoa tummemmalla peiteaineella.

   Käy kokeilemassa vaikka Yliopiston Apteekissa Dermablendin Nude-puikkoa. Jos sävy kuitenkin tuntuu liian tummalta, suosittelen kääntymään Make Up For Everin HD-peiteaineen puoleen. Sitä testataksesi sinun pitää kuitenkin asua Helsingissä, MUFEn oman myymälän lisäksi jälleenmyyjiä on niin mielettömän harvassa muualla Suomessa ja heilläkin hyvin vaihtelevat tuotevalikoimat. Sävy 305 Porcelain on tosi vaalea ja saattaisi sopia sinulle. Tai joku muu vaaleista sävyistä. MUFEn etuna on sävyjen määrä, siinä missä useilla merkeillä on maksimissaan kolme sävyä peiteaineissa, MUFElta niitä löytyy 14!! :)

   • Lusa

    Haa kiitos paljon! Satun asumaan Helsingissä, eli ei muuta kun peitevärejä tutkimaan :)

 4. Jenni

  Tämä aihe jaksaa kiinnostaa aina, kun itsellä on sen verran tummat silmänaluset eikä täysin toimivaa peiteainetta ole löytynyt. Ostin Estee Lauderin peiteaineen suosituksestasi ja se toimii minun kohdallani todella hyvin! :) Hyvin peittää ja pysyy eikä kerry niin helposti juonteisiin. Mutta ikäväkseni (herkät) silmäni punoittavat illalla jos olen aamulla laittanut Estee Lauderia, mitä ei käy esim. mineraali peitevärin kanssa… Pöh!

 5. Freestyle

  Voitko suositella jotain muita kosmetiikkatuotteita miehelle tämän Garnierin BB-rollerin lisäksi?
  Tällä hetkellä käytössä Lumenen peitevoide tummille silmänalusille joka kyllä häivyttää tehokkaasti tummuutta pois.

  Mitä muita tuotteita voisi kokeilla kun tarkoitus olisi lähinnä häivyttää pois tummia silmänalusia ja näyttää skarpimmalta huollitellummalta eikä siltä, että on käyttänyt meikkiä. :)

  Miten esim. ohut kerros BB- tai CC voidetta?

  • Sanni

   Hei Freestyle!

   Voitko suositella jotain muita kosmetiikkatuotteita miehelle tämän Garnierin BB-rollerin lisäksi?

   En ole varma tarkoititko siis yleisesti kosmetiikkatuotteita vai ainoastaan peiteaineita..?

   Jos puhutaan peiteaineista, niin useimmat miehet mielellään karttavat naisellisen näköisiä tuotteita tai meikin näköisiä tuotteita, ja valtaosa markkinoiden peiteaineista näyttää juuri noilta. Joillain selektiivisillä sarjoilla on varmaankin arvokkaat, ”miehekkäät” peiteaineet miesten tuotelinjoissaan, mutta jos mietitään ihan tavallisia tuotemerkkejä, niin minulle ei tule suoralta kädeltä muuta tuotetta mieleen kuin Dermablendin Cover-stick. Sen hylsy on musta eikä se ole muotoilultaan ilmeisen meikkimäinen. Se on on kuitenkin erittäin peittävä, eli saattaa huolimattomasti levitettynä jättää meikatun vaikutelman.

   Tässä postauksessa olen demonstroinut erilaisia peiteaineita miehen tummalla silmänalusella, mukana myös tuo Dermablend:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/03/09/silma-mustana-suuri-peiteainetesti/

   BB- ja CC-voiteet ovat tietysti myös oikein hyvä idea. Useimmissa Euroopan markkinoilla myytävissä on niin miedosti pigmenttiä, ettei tulos jää meikatun näköiseksi. Eri asia sitten miltä merkiltä löytyy tarpeeksi epänaisellinen BB/CC-voide jotta mies sitä suostuu käyttämään..! ^_^ Kenties joku apteekissa myytävä merkki, ne ovat usein muotoilultaan suhteellisen sukupuolineutraaleita.

 6. Antti

  Kiitoksia tästä testistä!
  Pisteet siitä, että testasit tuotetta miehen kasvoihin.
  Nyt ehkä kehtaan käydä ostamassa samanlaisen voiteen :) Tai sit piilotan sen Jallun väliin, jos alkaa hävettämään :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.