Tummat silmänaluset piiloon miehellä

Tummat silmänaluset. Ne saavat kasvot näyttämään väsyneiltä, oli sitten kyseessä mies tai nainen. Mutta kuinka moni mies lähtee tekemään toimenpiteitä niiden häivyttämiseksi? Aika harva.

Sillä totuushan on, että rakenteellisesti tummia silmänalusia ei häivytetä muulla kuin meikillä.

Mr_tummat_silmanaluset

Minunkin miehelläni on tummat silmänaluset. Olen jo vuosia yrittänyt taivutella häntä käyttämään jotain kevyttä peiteainetta edes tilaisuuksissa, joissa tulisi näyttää vähän skarpimmalta ja pirteältä. No, eihän perusmiestä saa koskemaan meikkituotteeseen ei sitten millään. Turha toivo.

Viime vuonna sain vinkin eräältä ystävältäni jonka miehellä myös on tummat silmänaluset. Kuten minun äijäni, myös ystäväni mies oli oppinut käyttämään kosteuttavaa silmänympärysvoidetta. Ystäväni oli keksinyt ostaa miehelleen sävytetyn silmänympärysvoiteen, ja kas, mies oli hyväksynyt sen ihonhoitorutiiniinsa. :)

GarnierBBEye1

Kyseessä on Garnierin BB-voide silmänympäryksille. Idea on sama kuin BB-kasvovoiteissakin – kosteuttavaan voidepohjaan on yhdistetytty peittävää väripigmenttiä. Tuotetta ei siis tarvitse nähdä meikkituotteena, mikä on tärkeää miehen kohdalla.

idGarnierBBEye2

Garnier BB Cream Eye Roll-On, sävy Light

Minäkin päätin kokeilla ”onneani”. :) Ostin miehelle joululahjaksi Garnierin BB-rollerin silmänympäryksille. En maininnut mitään tuotteen väripitoisuudesta vaan jätin voiteen extraominaisuuden miehen itsensä ”löydettäväksi”. Pelkäsin, että jos alan heti puhumaan tummien silmänalusten peittämisestä, miehen epäluulot heräisivät heti ja tuubi jäisi avaamatta.

Ja niin sitten kävi, että minunkin miehestä tuli BB-silmänympärysvoiteen käyttäjä..! Olin yllättynyt, kun mies ei ensin edes kommentoinut aineen väriä. Ehkäpä hän vain ajatteli, että no, tämä nyt on tällainen beige sy-voide. Joka tapauksessa, tuote on ollut hänellä säännöllisessä käytössä joulusta saakka.

Mr_tummatsilmanaluset3

BB-silmänympärysvoide ei tietenkään peitä tummuutta yhtä tehokkaasti kuin varsinainen peiteaine, sillä siinä on (tottakai) vähemmän pigmenttiä. Juuri tämäkin tekee siitä niin loistavan tuotteen miehelle. Voide ei vaadi paljonkaan häivyttelyä kun sävy on jo tasoittunut ihoon. Iho ei jää meikatun näköiseksi vaan freesautuu juuri sopivan luonnollisesti.

Mr_tummatsilmanaluset2

Oikean (teistä katsoen vasemman) silmänalusen alla BB-voidetta, toinen puoli voiteeton.

Tulos: tummuus ei ole hävinnyt kokonaan, mutta selvästi häivyttynyt ja mies näyttää pirteämmältä. :)

BB-silmänympärysvoide sopii tietysti mainiosti kenelle tahansa, jolla ei ole paljon peitettävää silmien alla ja joka haluaa nopean tuotteen jolla hoitaa sekä sy-ihon kosteutus ja ihon sävyn kirkastus.

GarnierBBEye

Garnierin BB-rollerin ainoaksi miinukseksi voisi mainita falskaavan kuulapään. Ainakin Mr Karkkipäivän käytössä kuula on falskannut ja aine oli kerran sotkenut koko kosmetiikkalaukun sisällön. Silti tuubi ei ole lentänyt roskiin, eli ilmeisesti siitä kuitenkin tykätään..! ;)

* * *

Olen viime aikoina saanut blogiin tavallista enemmän kysymyksiä koskien tummien silmänalusten peittoa, joten kokosin tähän  faktakulman asiaan liittyen. Tummien silmänalusten häivytys vaikuttaa olevan monelle mystisempi seikka mitä olen kuvitellutkaan. :) Myös Jyväskylän lukijamiitissä nousi esiin kysymyksiä tummien silmänalusten ongelmasta.

Silmanaluset_meikki

Tummia silmänalusia on kahdenlaisia;

1. ”Väliaikaisia”, elämäntilanteen ja -tapojen aiheuttamia; huonosti nukutut yöt, juhlinta, stressi. Myös kertyneiden kuona-aineiden sanotaan voivan aiheuttaa tummuutta silmien alle.

2. Pysyviä; ihon ja kasvojen luuston rakenteen aikaansaamia.

Jälkimmäisiin ei tehoa kuin meikki, ensinmainittuihin meikin lisäksi tietysti elämäntapojen muutos.

Markkinoilla on paljon silmänympärysvoiteita, jotka lupaavat kosteutuksen lisäksi myös vaalentaa silmänalusia. Näiden aineiden teho perustuu yleensä valoaheijastaviin ja varjoja optisesti häivyttäviin pigmentteihin ja/tai ainesosiin, jotka vilkastuttavat silmänympärysalueen nestekiertoa ja laittavat kuona-aineet liikkeelle. Kolmas keino on mekaaninen – silmänympärysvoiteessa viileä metallipää jolla painelemalla/rullaamalla kuona-aineet ja nestekertymät saadaan liikkeelle. Tämä auttaa myös sy-ihon turvotukseen.

Kysymys: mitä eroa on peiteaineella ja valokynällä? Eikö valokynä auta parhaiten tummiin silmänalusiin?

Valokynän käyttötarkoitus vaikuttaa olevan yksi väärinymmärretyimpiä asioita kosmetiikkamaailmassa. Hyvin moni sekoittaa valokynän ja peiteaineen keskenään.

Valokynä on kevyempi ja huomattavasti läpikuultavampi tuote kuin peiteaine. Sen ensisijaisena tarkoituksena on tuoda iholle valoaheijastavia pigmenttejä –> häivyttää juonteiden pohjia ja kevyitä varjoja sekä korostaa kasvojen korkeimpia kohtia kuten poskipäitä ja kulmaluuta.

Peiteaine ei usein ole lainkaan valoaheijastavaa ja sen tarkoituksena on tuoda iholle peittäviä, värillisiä pigmenttejä jotka korjaavat ihon värivirheitä kuten selkeästi tummia silmänalusia, punoitusta ja finniarpia.

Jos sinulla on aina ollut todella tummat silmänaluset, kyseessä on rakenteellinen syy ja löydät kaikkein tehokkaimman avun vahvapigmenttisestä peiteaineesta. Vaalennusta lupaavat silmänympärysvoiteet tai valokynät eivät tällöin juuri auta.

Minulla on ollut tummat silmänaluset lapsesta saakka, ja käytän niiden peittoon vahvapigmenttisiä peiteaineita. Suosikkejani ovat Lily Lolon Cover-Up -peiteaine, Estee Lauderin Double Wear Stay-in-Place Concealer ja Make Up For Everin HD Concealer.

Tässä koottuna Karkkipäivässä ilmestyneitä juttuja silmänalusten peitosta.

Silmä mustana – suuri peiteainetesti

Tummat silmänaluset ja niiden peitto

Dermablend-peiteaine silmänalusilla

Näin meikkaat väsyneen ihon heleäksi

Toivottavasti faktakulmasta oli apua! :)

Kommentit (59)
 1. Kiitti!

  Tämä juttu tuli tarpeeseen ja sopivaan rakoon, vaikka mulla onkin sellainen mies, joka käyttää kiitettävästi erilaisia tököttejä. Hänen purnukkahyllyltään löytyy mm. silmänympärysvoide, lukuisia erilaisia kosteusvoiteita kasvoille ja nyt uusimpana tulokkaana kuorintatuote! Hän käy lisäksi 2-3 krt vuodessa ihonpuhdistuksessa :O Se on 2-3 krt enemmän kuin minä! Hänelläkin olisi tarve hankkia joku kohtalaisen peittävä silmävoide.. Silmänaluset ovat TODELLA tummat. Tilanne korostuu vielä hänen siroissa kasvoissa, joissa silmät ovat tosi syvällä päässä. Väitämpä, että kysymys on rakenteellisista syistä, joskin väsymys ja työstressi tekevät varmasti oman lisänsä.

  Täytyykin etsiä vielä sopiva purnukka pikapikaa, syntymäpäivät sattuvat kolkuttelemaan ovella :P
  Suosituksia kohtuuhintaisista purnukoista otetaan vastaan! En usko, että tuommoinen kevyesti peittävä auttaa tässä tilanteessa.. Hän ei myöskään suostu käyttämään kalliita tuotteita ja purnukan pitää kestää äijätesti.. Eli pakkaus ei saa olla liian naisellinen :D

  1. Miten olisi Maybellinen SuperStay-peittari? :)

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/12/04/loytyi-koyhan-miehen-vastine-lempparipeiteaineelleni/

   Tuossa on kuitenkin vaahtomuoviapplikaattori joka saattaa tuntua miehestä liian naiselliselta.

   Kaikkein ”äijämäisin” eli vähiten naisellisin pakkausmuoto olisi tuubi, ja mieleeni tulee Cliniquen All About Eyes -peiteaine:

   http://www.clinique.co.uk/product/1596/5161/Makeup/Concealers/All-About-Eyes-Concealer/index.tmpl

   Se on kuitenkin jo hieman hintavampi, vaikka kuitenkin halvimmasta päästä selektiivisellä puolella.

 2. Nämä sävyttävät silmänympärysvoiteet ovat mahtava keksintö!
  Itsellä ollut jo toista vuotta käytössä dr. brandtin dark circles away -seerumi.
  Tottakai meikissä laitan lisäksi peitevoidetta silmänympäryksille, mutta tällä tökötillä näyttää nukkumaan mennessäkin vähän freshimmälle. Jää taatusti vakkarikäyttöön. :)
  Kyllä sitä muuten näyttääkin väsähtäneeltä, jos jättää tummat silmäaluset silleensä. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *