Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tummat silmänaluset ja niiden peitto

Tämä on aihe, josta minulta on usein pyydetty postausta. Koska omistan hyvin tummat ja kirjavat silmänaluset itsekin, on aihe minulle päivittäin ajankohtainen.

Älkää nyt kuitenkaan liikaa innostuko, sillä minulla ei ikävä kyllä ole paljastaa mitään superkeinoa jolla silmänalustummuuden saisi täysin neutralisoitua. En edes todennäköisesti esittele parasta mahdollista tuotetta tummuuden peittämiseen. Tässä postauksessa vertailen omaa suosikkiani eli jauhemaista mineraalipeiteainetta voidemaiseen, perinteisempään peitetuotteeseen.

Mineraalityytyväisyydestäni huolimatta olen kiinnostunut kauneusmarkkinoiden kulttituotteista, ja niinpä toivoin joulupukilta lahjaksi Benefitin kovassa maineessa olevan Boi-ing-peitevoiteen. Pakkausteksti kertoo lupaavasti seuraavaa: “This industrial-strength concealer camouflages dark circles, shadows & discoloration for a seamless, natural-looking finish without creasing or fading.”

Normaalisti käyttämäni tuote on Lily Lolon Cover-Up -jauhe, josta olen ennen käyttänyt sävyä Blondie mutta siirryin sittemmin Nudeen, joka on minulle parempi sävy.

 

Minulla on todella, todella tummat silmänaluset. Sinivioletin sävyn lisäksi silmien alustaa kaunistavat läpikuultavat verisuonet, ja pisteenä i:n päälle sy-aluetta täplittävät pienet pigmenttiläiskät. Ylimpänä näkyvä kuva ei vielä edes ole pahimmasta päästä, valo on tuossa varsin armollinen. Silmänaluseni ovat niin rumat, että useimmiten valaisen niitä rankasti Photarissa meikkikuvien yhteydessä. Alla olevia kuvia ei kuitenkaan ole käsitelty millään lailla kroppaamista lukuunottamatta, että näette peiteaineiden vaikutuksen mahdollisimman todenmukaisesti.

Sekä voidemainen Boi-ing että jauhemainen Nude näyttävät hoitavan homman suunnilleen yhtä mallikkaasti. Kummatkin peittävät suurimman osan sinisyydestä ja häivyttävät verisuonta ja pigmenttitäpliäkin varsin kiitettävästi.

Mutta niissä on eräs selkeä ero, joka takaa mineraalipeiteaineen voiton. Sama “vika” on kaikissa voidemaisissa peiteaineissani minun silmänalusihollani.

 

Boi-ing-silmänalunen lähikuvassa. Voidemaisten peiteaineiden ongelma liittyy silmänalusryppyihin.

Kun peiteaineen levityksestä on kulunut hetki, voide kasaantuu juonteisiin. :( Ensin efekti näkyy vain kun ihoa venyttää, mutta viimeistään muutaman tunnin kuluttua voide on kuin kokonaan “sulanut” iholle ja täyttänyt rypyt, ja peittämisen sijaan päinvastoin korostaa niitä.

Voi harmi, että sinäkin sen teit, Boi-ing. Mutta minkäs teet.

Jauhemainen peiteaine taas……

…ei kerry juonteisiin lainkaan.

Näin. Iho on tasainen, ja juonteet häivyttyneet. Mineraalipeiteaine ei “sula” tai keräänny mihinkään ihon vekkeihin koko päivän aikana. Siksi se on minulle parasta!! :)

Haluan korostaa, että nämä ovat vain omia kokemuksiani, eivätkä peiteaineet välttämättä käyttäydy samalla tavalla kaikkien iholla. Olen kuullut joitain asiakaspalautteita, joiden mukaan mineraalijauhe nimenomaan kertyi juonteisiin ja voidemainen meikkituote ei. Olisikin varmaan loogista, että jauhemainen tuote saisi silmänalusihon näyttämään kuivemmalta ja korostaisi juonteita, kun taas voidemainen mukautuisi pieniinkin juonteisiin. Mutta näin ei vain ole minun kohdallani.

Jos sinulla on ollut samanlaisia ongelmia voidemaisen/vahamaisen peiteaineen kertymisessä juonteisiin, kannattaa mineraaliversiolle antaa mahdollisuus. Saatat yllättyä positiivisesti. :)

Kommentit (74)

 1. minnanen

  Lueskelin tuossa muita blogeja ja päätin kurkata joko sinä olet testannut Helena Rubinsteinin Magic Concealeria tummille silmänalusille??
  Jotenkin vaan olen tottunut näihin sinun ”testauksiin” luottamaan ja saanutkin niistä muutamia loistavia tuotevinkkejä :) ^^kiinnostaisi vaan tuon toimivuus…

  • Sanni

   En ole Magic Concealeria vielä tullut kokeilleeksi, vaikka olen siitä jo vuosia kuullut hyvää. :) Ehkä jonain kauniina päivänä….

 2. Annika

  Voi että muo inhotti ku näin tän postauksen. SULLA ei edes ole tummat silmänaluset. haluutko kuvat mun silmistä.

  • Sanni

   Tämä tuskin on mikään kilpailu siitä kenellä on tummimmat silmänaluset, ystäväiseni. :)

 3. Emma

  Munkin on pakko kirjottaa, lähinnä sen takia että onnistuisin rohkaisemaan, että allekirjoittaneella 28-vuotiaalla risteää siniset verisuonet sekä silmien alla että ohimoilla. Enää ei oikein kehtaa ilman meikkiä olla läheistenkään nähden, vaikka pakkohan se on karaistua ja olla niin… Parhaillaan silti juuri googletan jos raudan lisäys tms. parantaisi tilannetta. Ja rohkaisu sen takia, että kun asiat häiritsee itseä, niin rohkaisu on tarpeen. Yleensä itse kuitenkin näkee tällaiset asiat aina isompina kuin muut :)

 4. Zombi

  Myydäänkö Lily Lolon tuotteita esim. kicksissä vai saako niitä vain tilattua netistä?

  • Sanni

   Vain netistä.

 5. asTonqe1zzn

  [url=http://effexor365.us.com/]effexor xr 150 mg[/url] [url=http://strattera2017.us.com/]strattera[/url] [url=http://aldactone.us.com/]Aldactone[/url]

 6. pinkpepper

  Osaatko verrata Lily Lolon Cover Up peiteainetta Idunin Strandgylleniin? Kumpi peittää paremmin? Liikkuuko Idun helpommin juonteisiin?

  • Sanni

   Kummatkin peittävät mielestäni yhtä hyvin. Strandgyllenillä on vahamaisen koostumuksensa perusteella potentiaalia kasautua helpommin juonteisiin, mutta minulla se ei kasaannu, tai jos jotain kasaantumista joskus tapahtuu se on merkityksettömän pientä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.