Tummat silmänaluset ja niiden peitto

Tämä on aihe, josta minulta on usein pyydetty postausta. Koska omistan hyvin tummat ja kirjavat silmänaluset itsekin, on aihe minulle päivittäin ajankohtainen.

Älkää nyt kuitenkaan liikaa innostuko, sillä minulla ei ikävä kyllä ole paljastaa mitään superkeinoa jolla silmänalustummuuden saisi täysin neutralisoitua. En edes todennäköisesti esittele parasta mahdollista tuotetta tummuuden peittämiseen. Tässä postauksessa vertailen omaa suosikkiani eli jauhemaista mineraalipeiteainetta voidemaiseen, perinteisempään peitetuotteeseen.

Mineraalityytyväisyydestäni huolimatta olen kiinnostunut kauneusmarkkinoiden kulttituotteista, ja niinpä toivoin joulupukilta lahjaksi Benefitin kovassa maineessa olevan Boi-ing-peitevoiteen. Pakkausteksti kertoo lupaavasti seuraavaa: “This industrial-strength concealer camouflages dark circles, shadows & discoloration for a seamless, natural-looking finish without creasing or fading.”

Normaalisti käyttämäni tuote on Lily Lolon Cover-Up -jauhe, josta olen ennen käyttänyt sävyä Blondie mutta siirryin sittemmin Nudeen, joka on minulle parempi sävy.

 

Minulla on todella, todella tummat silmänaluset. Sinivioletin sävyn lisäksi silmien alustaa kaunistavat läpikuultavat verisuonet, ja pisteenä i:n päälle sy-aluetta täplittävät pienet pigmenttiläiskät. Ylimpänä näkyvä kuva ei vielä edes ole pahimmasta päästä, valo on tuossa varsin armollinen. Silmänaluseni ovat niin rumat, että useimmiten valaisen niitä rankasti Photarissa meikkikuvien yhteydessä. Alla olevia kuvia ei kuitenkaan ole käsitelty millään lailla kroppaamista lukuunottamatta, että näette peiteaineiden vaikutuksen mahdollisimman todenmukaisesti.

Sekä voidemainen Boi-ing että jauhemainen Nude näyttävät hoitavan homman suunnilleen yhtä mallikkaasti. Kummatkin peittävät suurimman osan sinisyydestä ja häivyttävät verisuonta ja pigmenttitäpliäkin varsin kiitettävästi.

Mutta niissä on eräs selkeä ero, joka takaa mineraalipeiteaineen voiton. Sama “vika” on kaikissa voidemaisissa peiteaineissani minun silmänalusihollani.

 

Boi-ing-silmänalunen lähikuvassa. Voidemaisten peiteaineiden ongelma liittyy silmänalusryppyihin.

Kun peiteaineen levityksestä on kulunut hetki, voide kasaantuu juonteisiin. :( Ensin efekti näkyy vain kun ihoa venyttää, mutta viimeistään muutaman tunnin kuluttua voide on kuin kokonaan “sulanut” iholle ja täyttänyt rypyt, ja peittämisen sijaan päinvastoin korostaa niitä.

Voi harmi, että sinäkin sen teit, Boi-ing. Mutta minkäs teet.

Jauhemainen peiteaine taas……

…ei kerry juonteisiin lainkaan.

Näin. Iho on tasainen, ja juonteet häivyttyneet. Mineraalipeiteaine ei “sula” tai keräänny mihinkään ihon vekkeihin koko päivän aikana. Siksi se on minulle parasta!! :)

Haluan korostaa, että nämä ovat vain omia kokemuksiani, eivätkä peiteaineet välttämättä käyttäydy samalla tavalla kaikkien iholla. Olen kuullut joitain asiakaspalautteita, joiden mukaan mineraalijauhe nimenomaan kertyi juonteisiin ja voidemainen meikkituote ei. Olisikin varmaan loogista, että jauhemainen tuote saisi silmänalusihon näyttämään kuivemmalta ja korostaisi juonteita, kun taas voidemainen mukautuisi pieniinkin juonteisiin. Mutta näin ei vain ole minun kohdallani.

Jos sinulla on ollut samanlaisia ongelmia voidemaisen/vahamaisen peiteaineen kertymisessä juonteisiin, kannattaa mineraaliversiolle antaa mahdollisuus. Saatat yllättyä positiivisesti. :)

Kommentit (74)
  1. Mullakin on toosi tummat silmänaluset ja tällä hetkellä paras kombo niiden peittämiseen on ollut Benefitin Erase Paste (tai jokin muu voidemainen peiteaine) + jokin kevyempi peitaine siihen päälle (L’Oréalin Touche Magique). Itsessään Erase Paste kerääntyy juonteisiin ja alkaa näyttämään päivän mittaan raskaalta, mutta jostain syystä tuo kevyt kerros valokynää/kevyttä peiteainetta jotenkin ”lukitsee” voidemaisen peittarin paikalleen. Kannattaa kokeilla, se toimii ja näyttää raikkaalta! Ja sormin levitys toimii parhaiten silmänalusilla, jotta tuotteen saa häivytettyä kunnolla ihoon ainakin mun mielestä. Niin ei mene hyvä voidemainen peittari hukkaan :)

    Mäkin olen testannut mineraalipeiteaineita silmänalusille Meow:lta, mutta en ole saanut aikaan riittävän peittävää tulosta. Millä muuten levität mineraalit silmänympärysiholle, ehkä en osaa vielä levittää niitä oikein?

    1. Levitän mineraalipeittarin Everyday Mineralsin peiteainesiveltimellä. En tiedä onko kyseistä mallia enää olemassa kun omani ostin n. 4 vuotta sitten, mutta se on tosi hyvä ja juuri sopivan kokoinen.

  2. Olen itsekin huomannut tuon Lily Lolon peiteaineen olevan kyllä täydellinen silmänalusiin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *